Fotograf:Astrid Hals Asparges finnes i både hvit, lilla og grønn variant. Denne retten kan være en flott forrett eller hvis du bare har lyst på noe godt. Litt oppskåret skinke eller noen stekte baconbiter er kjempegodt til denne retten, men ikke nødvendig.
Ha rikelig med vann i en kjele sammen med salt og la det koke opp.
Rens asparges, ta bort den nederste delen av stilken som er treen.
Kok aspargesen i ca. 5 minutter. Anrett på tallerkener.
Ha smør i en kjele og la det smelte ved svak varme.
Ha eggeplommer i en foodprosessor sammen med sitronsaft og appelsinskall. La maskinen gå ca. 10 sek. Skru hastigheten ned og hell i det noe avkjølte smøret mens maskinen går. Sausen vil bli tykk, men pass på så den ikke skiller seg.
Hold sausen varm og hell den over aspargesen ved servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 14720)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-07-14
Oppdatert dato:2022-02-09