17. mai menyforslag nr 2. den tradisjonelle!

Oppdatertdato: 2018-05-15 Publisert: Tema: 17_mai Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no




Her er det andre av 3 forslag til 17. mai meny fra meg. Denne er mer tradisjonell og passer for en hel familie. Her trenger du litt forberedelser og tid, men er alikevel ikke så vanskelig. Om en gjør litt forbredelser hjelper det veldig. Puddingen lages på forhånd. Tilbehør som fløtepoteter til entrecote bør forbredes litt.

Forrett her er laks.

Hovedrett er entrecote.

Dessert er en god og tradisjonell Dronning Maud pudding



Sesamlaks med spicy salat


Prøv også Sesamlaks med spicy salat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.06.2017
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Kim Holthe

Ingredienser

320 g laksefilet, uten skinn og bein
sesamfrø

Salat
1 stk avokado
15 stk sukkererter
0,5 stk rødløk
2 stilker vårløk
2 stk lime
0,5 stk chili, rød
0,5 dl fish sauce
1 dl cashewnøtter

Tilbehør
soyasaus


Denne oppskriften kan du bruke enten du skal lage hovedrett eller forrett. Lettvint, men eksklusivt! Sesamfrø gir laksen en søt og deilig smak, og salaten gjør retten frisk.


Fremgangsmåte

Rull laksefileten i sesamfrø, skjær den i tynne skiver og legg opp på en tallerken.
Skjær avokado, sukkererter, rødløk og vårløk i tynne strimler. Press saften av lime og plukk frøene ut av chilien, og bland det sammen med Fish Sauce.
Vend det sammen med grønnsakene og cashewnøtt.
Server laksen og salaten sammen med en skål soyasaus ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 161,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Entrecote


Prøv også Entrecote.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 skiver entrecôte
olje
pepper
salt


Entrecote passer på både grill og stekepanne. Her fra stekepannen.


Fremgangsmåte

Entrecôtene pensles med olje. Grilles 3 - 4 minutter på hver side. Saltes på tallerkenen.

Tilbehør kan være en eller flere av følgende:
Bakte poteter, fløtepoteter, kokte eller stekte, ris, en god saus, bernaise, brokkoli, sukkererter, løk +++

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 199,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Dronning Maud - pudding


Prøv også Dronning Maud - pudding.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

3 egg
20 g sukker
5 plater gelatin
3 dl fløte
revet kokesjokolade



Fremgangsmåte

Pisk fløten stiv og pisk til eggedosis, hver for seg. Alt blandes med gelatin som er oppløst etter anvisning på pakken.

Helles i en stor dessertskål av glass med revet sjokolade mellom kremlagene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 291,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3133





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.