Her er det andre av 3 forslag til 17. mai meny fra meg. Denne er mer tradisjonell og passer for en hel familie. Her trenger du litt forberedelser og tid, men er alikevel ikke så vanskelig. Om en gjør litt forbredelser hjelper det veldig. Puddingen lages på forhånd. Tilbehør som fløtepoteter til entrecote bør forbredes litt.
Forrett her er laks.
Hovedrett er entrecote.
Dessert er en god og tradisjonell Dronning Maud pudding
Sesamlaks med spicy salat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.06.2017Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Kim HoltheIngredienser
320 g laksefilet, uten skinn og bein
sesamfrø
Salat
1 stk avokado
15 stk sukkererter
0,5 stk rødløk
2 stilker vårløk
2 stk lime
0,5 stk chili, rød
0,5 dl fish sauce
1 dl cashewnøtter
Tilbehør
soyasaus
Denne oppskriften kan du bruke enten du skal lage hovedrett eller forrett. Lettvint, men eksklusivt! Sesamfrø gir laksen en søt og deilig smak, og salaten gjør retten frisk.Fremgangsmåte
Rull laksefileten i sesamfrø, skjær den i tynne skiver og legg opp på en tallerken.
Skjær avokado, sukkererter, rødløk og vårløk i tynne strimler.
Press saften av lime og plukk frøene ut av chilien, og bland det sammen med Fish Sauce.
Vend det sammen med grønnsakene og cashewnøtt.
Server laksen og salaten sammen med en skål soyasaus ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
161,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Entrecote
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.12.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 skiver entrecôte
olje
pepper
salt
Entrecote passer på både grill og stekepanne. Her fra stekepannen.Fremgangsmåte
Entrecôtene pensles med olje. Grilles 3 - 4 minutter på hver side. Saltes på tallerkenen.
Tilbehør kan være en eller flere av følgende:
Bakte poteter, fløtepoteter, kokte eller stekte, ris, en god saus, bernaise, brokkoli, sukkererter, løk +++
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
185,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 20,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Dronning Maud - pudding
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
3 egg
20 g sukker
5 plater
gelatin 3 dl fløte
revet kokesjokolade
Fremgangsmåte
Pisk fløten stiv og pisk til eggedosis, hver for seg. Alt blandes med gelatin som er oppløst etter anvisning på pakken.
Helles i en stor dessertskål av glass med revet sjokolade mellom kremlagene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
286,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
25,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3133