5 super enkle middagsretter

Oppdatertdato: 2018-02-06 Publisert: Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Mari Svenningsen, Knut og Rosemarie Pettersen




Raske hverdagsretter som er enkle, gode, varmende og relativt sunne. Det er vel spørsmålet for mange i disse dager. Det er utallige kombinasjoner av disse , men her følger 5 +1 retter som passer for alle og som samtidig er ett sunt alternativ til mye ferdigmat. Disse kan og enkelt lages på hytta i vinter, påskeferien eller sommerferien feks.

Pasta er enkelt og om man bruker fullkornspasta er det ganske sunt. Her får du flere gode middag med minimal tilberedning og tidsbruk. Selv om dette er superenkelt, kan det godt være spennende. Og laks, kylling og karbonader/hamburgere er raske råvarer å bruke.


Fredagsflørt


Prøv også Fredagsflørt.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 03.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 kyllingfileter
1 pakke fersk pasta
eller 150 g båndspagetti
ca. 25 blåskjell/muslinger (hermetiske)
3 båter hvitløk
4 ss hakket persille
1 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
1 knivsodd safran, eventuelt gurkemeie



Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i passe store munnfuller. Finhakk hvitløk og persille og fres det i olje til kjøttet er helt hvitt. Tilsett hvitvin og fløte og ha i safran (gurkemeie). La kjøttet trekke noen minutter.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil bort kokevannet og bland pastaen i safransausen sammen med blåskjell. En sprø bagett smaker godt ved siden av. Server gjerne retten med et glass hvitvin. Husk å avslutte med en deilig dessert, for eksempel flamberte pannekaker (crépe suzette).

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 190,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Laks i fløte


Prøv også Laks i fløte.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.02.2014
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 gr laks(skinn og beinfri)
3 dl kremfløte
sitronpepper
dill


Veldig enkel lakserett som har en god smak. Ser ikke så fin ut men, men. Kan serveres med pasta eller ris. Evt litt salat. Virkelig hverdagsmat.


Fremgangsmåte

Skjær laks opp i terninger, stek på middels varme til det er nesten gjennomstekt.
Tilsett kremfløte, og la det putre i 4 min. smak godt til med sitronpepper og masse dill..
Server med pasta..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 275,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kylling Wraps


Prøv også Kylling Wraps.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Etegilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 Kyllingbryst
3 ss Olivenolje
1/2 Pakke Taco Seasoning Mix
1.25 dl Rømme
0.5 dl Majones
2 ss Sitronsaft

2 Fedd hvitløk
6 Tortilla
Hakkede tomater, Salat, Hakket løk, Mais, Revet ost, evt. guacamole


Dette er en av de beste wrapsene jeg har smakt. Vi lot kyllingen marinere ett par timer, og det gjorde susen.


Fremgangsmåte

Del kyllingen i biter, legg den i en bolle og hell olivenolje over. Rør inn taco miksen og la det stå i ca. 10 min.

Saus:
Bland isammen rømme, majones, stironsaft og hvitløk, kryddre med salt og pepper.

Stek kyllingbitene i varm stekepanne ca. 10 min. Hell halve sausen over og la det koke til det er gjennomvarmt.
Fordel kylling, Hakkede tomater, Salat, Hakket løk, Mais, Revet ost, evt. guacamole i tortillaen topp med resten av sausen og "roll-up".

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 250,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Wannabe kebab.

Wannabe kebab


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.08.2010
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 stk ferdigstekt hamburger eller karbonader
2 ss margarin til steking
4 stk pitabrød
½ stk slangeagurk
2 stk tomat
4 ss hvitløkdressing


Dette er en av våre aller enkleste retter. Her får du en god middag med minimal tilberedning og tidsbruk. Selv om dette er superenkelt, kan det godt være spennende.


Fremgangsmåte

1. Skjær hamburgerne i tynne skiver. Stek dem i en stekepanne sammen med margarin til de er gyldne.
2. Vask og kutt agurk og tomat. Varm pitabrødene etter anvisning på posen.
3. Fyll pitabrødene med agurk, tomat og dressing sammen med kjøttet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 170,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta grønnata.

Pasta grønnata


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 15.11.2010
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

300 g smårettskinke
200 g fullkornpasta
½ pk ruccula
2 ss pesto
1 stk rødløk
½ ts salt
½ ts pepper


Dette er en av våre aller enkleste retter. Her får du en god middag med minimal tilberedning og tidsbruk. Selv om dette er superenkelt, kan det godt være spennende.


Fremgangsmåte

1. Kok pasta etter anvisning på pakningen. Skyll pastaen under kaldt vann og la den renne av seg.
2. Skrell og skjær rødløk i tynne skiver.
3. Bland pasta, rødløk, ruccula, skinke og rør inn pesto. Smak til med salt og pepper.

Serveres med brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 238,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rekordsuppe.

Rekordsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.01.2011
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 boks suppeboller à 400 g
1 pk dypfryst lapskausblanding à 800 g
1 l vann
2 stk kjøttbuljongterning
1 ts salt
½ ts pepper



Fremgangsmåte

1. Kok opp vann med buljongterninger. Ha i grønnsakene og suppebollene.
2. La det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Serveres med flatbrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 42,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1522





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.