
Raske hverdagsretter som er enkle, gode, varmende og relativt sunne. Det er vel spørsmålet for mange i disse dager. Det er utallige kombinasjoner av disse , men her følger 5 +1 retter som passer for alle og som samtidig er ett sunt alternativ til mye ferdigmat. Disse kan og enkelt lages på hytta i vinter, påskeferien eller sommerferien feks.
Pasta er enkelt og om man bruker fullkornspasta er det ganske sunt. Her får du flere gode middag med minimal tilberedning og tidsbruk. Selv om dette er superenkelt, kan det godt være spennende. Og laks, kylling og karbonader/hamburgere er raske råvarer å bruke.
Fredagsflørt
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
03.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 kyllingfileter
1 pakke fersk pasta
eller 150 g båndspagetti
ca. 25 blåskjell/muslinger (hermetiske)
3 båter hvitløk
4 ss hakket persille
1 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
1 knivsodd safran, eventuelt gurkemeie
Fremgangsmåte
Skjær kyllingfiletene i passe store munnfuller. Finhakk hvitløk og persille og fres det i olje til kjøttet er helt hvitt. Tilsett hvitvin og fløte og ha i safran (gurkemeie). La kjøttet trekke noen minutter.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil bort kokevannet og bland pastaen i safransausen sammen med blåskjell. En sprø bagett smaker godt ved siden av. Server gjerne retten med et glass hvitvin. Husk å avslutte med en deilig dessert, for eksempel flamberte pannekaker (crépe suzette).
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
189,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laks i fløte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.02.2014Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
500 gr laks(skinn og beinfri)
3 dl kremfløte
sitronpepper
dill
Veldig enkel lakserett som har en god smak. Ser ikke så fin ut men, men. Kan serveres med pasta eller ris. Evt litt salat. Virkelig hverdagsmat.Fremgangsmåte
Skjær laks opp i terninger, stek på middels varme
til det er nesten gjennomstekt.
Tilsett kremfløte, og la det putre i 4 min.
smak godt til med sitronpepper og masse dill..
Server med pasta..
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
272,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling Wraps
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
EtegildeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 Kyllingbryst
3 ss Olivenolje
1/2 Pakke Taco Seasoning Mix
1.25 dl Rømme
0.5 dl Majones
2 ss Sitronsaft
2 Fedd hvitløk
6 Tortilla
Hakkede tomater, Salat, Hakket løk, Mais, Revet ost, evt. guacamole
Dette er en av de beste wrapsene jeg har smakt. Vi lot kyllingen marinere ett par timer, og det gjorde susen.Fremgangsmåte
Del kyllingen i biter, legg den i en bolle og hell olivenolje over. Rør inn taco miksen og la det stå i ca. 10 min.
Saus:
Bland isammen rømme, majones, stironsaft og hvitløk, kryddre med salt og pepper.
Stek kyllingbitene i varm stekepanne ca. 10 min. Hell halve sausen over og la det koke til det er gjennomvarmt.
Fordel kylling, Hakkede tomater, Salat, Hakket løk, Mais, Revet ost, evt. guacamole i tortillaen topp med resten av sausen og "roll-up".
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
248,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Wannabe kebab
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.08.2010Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 stk ferdigstekt hamburger eller karbonader
2 ss margarin til steking
4 stk pitabrød
½ stk slangeagurk
2 stk tomat
4 ss hvitløkdressing
Dette er en av våre aller enkleste retter. Her får du en god middag med minimal tilberedning og tidsbruk. Selv om dette er superenkelt, kan det godt være spennende.Fremgangsmåte
1. Skjær hamburgerne i tynne skiver. Stek dem i en stekepanne sammen med margarin til de er gyldne.
2. Vask og kutt agurk og tomat. Varm pitabrødene etter anvisning på posen.
3. Fyll pitabrødene med agurk, tomat og dressing sammen med kjøttet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
160,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pasta grønnata
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
15.11.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
300 g smårettskinke
200 g fullkornpasta
½ pk ruccula
2 ss pesto
1 stk rødløk
½ ts salt
½ ts pepper
Dette er en av våre aller enkleste retter. Her får du en god middag med minimal tilberedning og tidsbruk. Selv om dette er superenkelt, kan det godt være spennende.Fremgangsmåte
1. Kok pasta etter anvisning på pakningen. Skyll pastaen under kaldt vann og la den renne av seg.
2. Skrell og skjær rødløk i tynne skiver.
3. Bland pasta, rødløk, ruccula, skinke og rør inn pesto. Smak til med salt og pepper.
Serveres med brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
222,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rekordsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.01.2011Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 boks suppeboller à 400 g
1 pk dypfryst lapskausblanding à 800 g
1 l vann
2 stk kjøttbuljongterning
1 ts salt
½ ts pepper
Fremgangsmåte
1. Kok opp vann med buljongterninger. Ha i grønnsakene og suppebollene.
2. La det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Serveres med flatbrød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
41,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1522