Januar og ett nytt år har startet. Men med sunne kyllingretter vil nyttårsforsetter om å leve sunnere, trene, slanke seg osv bli enklere å gjennomføre. For dere som spiser kjøtt så er både hvitt kjøtt og svinekjøtt kalorifattig, og med det rette tilbehøret er dette en god ide for en lett start på året.
Vi har jo og så mange gode grønnsaker her i Norge, og det fins enda gode rotgrønnsaker fra høsten, at flere gode kombinasjoner med kylling og grønnsaker er perfekt nå. Og så er flere av disse varmende på en sur Januar ettermiddag.
Så her er 6 gode kyllingretter, som gir varme og ikke for mye kalorier. Husk at kaloriene ofte ligger i tilbehøret, så om du lesser på med poteter, ris, pasta eller tunge sauser/dressinger så er disse ikke lenger så sunne.
Jeg har gjennom snart 23 år samlet og kaloriberegnet oppskrifter her i Norge. Og samtidig som dere har hatt muligheten til å sette karakter på oppskriftene, så nå kan jeg plukke ut de beste oppskriftene med lavest kaloriinnhold til dere + ett par nye.
PS ang potet, ris eller pasta. Flere av disse rettene anbefales å serveres med ris, potet, brød eller pasta. Men her hjemme har vi etter hvert gått over til å bruke mer grønnsaker i retten slik at disse erstatter ris, potet osv. Så bruk dette som en ide, legg i mer grønnsaker gjerne 100-150 gr pr person, og så blir dette en erstatning for potet eller ris/pasta.
Afrikansk gryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.10.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr Heiko SantelmannBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
125 g grovt hakket løk
1-2 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
1 l buljong uten gjær (fra Helios)
100 g ublødte halvkokte kikerter
125 g gulrøtter
200 g tomater
50 g nepe
200 g aubergine
125 g paprika
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts paprika
1/2 ts koriander
1/2 ts chili
1/2 ts støtt nellik
1/2 ts kanel
1/2 ts spisskummen (cumin)
600 g grønne bønner eller okra
200 g squash
200-300 g lammekjøtt eller kylling
Gryterett med nydelig aroma. Denne er det mye god smak i. Vi brukte lam og det passer fint nå på høsten med en slik varmende gryterett.Fremgangsmåte
Fres løk, hvitløk og krydder i oljen
Kryddermengden kan varieres. Smak deg frem.
Dersom du skal ha lam eller kylling, stek kjøttet først.
Tilsett buljong, kikerter, kylling og grønnsakene som er skåret i store terninger - unntatt okra /grønne bønner og squash.
Kok under lokk i 20 min.
Tilsett squash og okra/grønne bønner og kok ytterligere 10 min.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
51,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Filipino chicken curry
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.10.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
900 gr. kylling, skåret i serveringsstykker
2 stor poteter, i biter
1 ss hvitløk, finhakket
3 stilker selleri, kuttet i 2-4 cm
1 medium løk, hakket
1 liten rød paprika, skåret i terninger
2 ss fiskesaus
1 kopp kokosmelk
2 ss karripulver
2 cm ingefær, skåret i strimler
1 kopp vann
Fyldig og god kyllingrett. Ikke så sterk. Bruk evt ferdig stekt kyllingFremgangsmåte
Stek potetene og kylling og sett til side
I samme panne stek hvitløk, løk og ingefær, legg i kylling, fiskesaus og karri.
Tilsett vann og la det småkoke til kyllingen er mør
Legg så i rød paprika, selleri, og potet som da småkoker i 5 minutter.
Tilsett kokosmelk og bland godt. Småkok i 5 minutter
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling i paprikasaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.01.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 hel kylling
1 terning hønsebuljong
1/2 l vann
1-2 løk
2 tomater
1-2 ts paprikapulver
1/4-1/2 ts chilipulver
1/2 dl kokosmelk eller kremfløte
1 ts salt
frisk koriander
Mild og god kyllingrett. Kan forenkles med bruk av ferdige fileter og ferdig kraft.Fremgangsmåte
Skjær ut lårene på kyllingen. Ta deretter ut filetene. Del skroget i mindre biter. Kok opp vann tilsatt hønsebuljong. Legg i kyllinglårene og det oppdelte skroget. Det skal være så mye vann at det såvidt dekker. La det koke i 15 minutter. Legg i kyllingfiletene og kok videre i 10 minutter.
Ta opp kjøttet og avkjøl noe. Rens det for skinn og ben og skjær kjøttet i passe store biter. Ta vare på kokekraften.
Fres løk i en stekepanne til den er blank. Ha i finhakkede tomater og la det koke litt inn. Rør inn paprikapulver. Hell over ca 2 1/2 dl av kokekraften og litt kokosmelk. Kok opp og smak til med salt og eventuelt chilipulver.
Dryss gjerne over finhakket koriander før servering. Server denne brasilianske retten med langkornet ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
60,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kyllingsalat med kikerter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.09.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
500 g kyllingfilet
1 stk. kjøttbuljongterning
1 boks hermetiske kikerter
2 ss olivenolje
2 ss hakket kruspersille
1 båt knust hvitløk
2 stk. hjertesalat
1 stk. rød paprika
½ stk. blomkål i buketter
1 bunt reddik
Dressing:
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
Kok kyllingfiletene ca. 10 minutter i buljong på svak varme.
La kyllingen avkjøles og skjær i terninger. Bland kylling med avrente kikerter i en miks av olivenolje, hvitløk og kruspersille. Smak til med salt og pepper.
Riv salaten i strimler og legg paprika i terninger utover et salatfat. Del blomkål i buketter og skjær reddiker i to.
Legg grønnsakene på fat sammen med kylling og kikerter. Drypp over sitronsaft og olivenolje og krydre med salt og pepper.
Server kyllingsalaten med godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
90,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Krydret indisk kyllingsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.10.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 ss vegetabilsk olje
0,5 løk finhakket
60 gr currypaste
400 gr stekt kyllingfilet i terninger
10 dl kyllingbuljong kraftig
200 gr hakkede hermetiske tomater
200 gr søtpotet i terninger
200 gr rensede hermetiske kikerter
1 håndfull hakkede basilikumblader
6 ss yoghurt naturell til servering
En klar og sterk suppe med indisk preg. Juster styrke med currypasten og evt mengde poteter. Vi brukte vanlige poteter da vi ikke hadde søtpotet.
Uten yoghurt er denne suppa allergenvennlig.Fremgangsmåte
Stek evt kyllingkjøttet i terninger om det ikke er ferdig. Sett til side.
Varm oljen og surr løken blank noen minutter. Ha i currypaste eller karripulver for eksempel. Surr ett par ekstra minutter
Ha i buljong og tomater, kok opp og ha i søtpoteter. Reduser og la de surre i ca 10 minutter til potetene er møre, rør jevnlig.
Ha så i kjøttet, kikertene og koriander. Varm opp og surr 1 minutt.
Suppen serveres med yoghurt og kanskje nanbrød eller annet brød. Litt spirer på toppen ser pent ut.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
56,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chop suey med kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.04.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
600 g renskåret kyllingkjøtt, f.eks. kyllingfilet
olje til steking
1 ss revet ingefær
1 stor løk
1 purre
3 gulrøtter
200 g sjampinjong
2 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 dl bønnespirer
1 liten boks bambusskudd (225 g)
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
2 ss soyasaus
Vi lagde denne med både svinekjøtt og kyllingkjøtt. Oppskriften finnes hos meg i begge varianter, men det er bare kjøttet som er forskjellen. Enkelt og greit.Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i strimler og brun det lett i olje sammen med ingefær. Skjær løk og purre i ringer, gulrøttene i tynne strimler og soppen i skiver. Ha alt i gryten og hell over buljong. La retten trekke i ca. 5 minutter. Tilsett bønnespirer og bambusskudd. Varm opp og smak til med salt, pepper og soyasaus. Server ris til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
51,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3094