Hjemme opplever vi stadig vekk at vi kjøper for mange appelsiner og bananer. Når en går i butikken så tenker man plutselig at nå skal man spise mer frukt og ender som regel opp med 2-4 for mange appelsiner eller bananer.
Appelsiner kan brukes i flere retter og enkle forfriskninger, desserter eller smoothies. Vi har og en juice maskin som vi kjører i gang når fruktfatet begynner å bli litt gammelt og appelsin gir også en perfekt smak på mange drikker. Men her er noen forslag til bruk av appelsiner som ikke frister så mye lenger.
PS: Ellers er skiver av appelsin godt som pynt og fint i kombinasjon med forskjellige andre råvarer som svinekjøtt bla.
Appelsin-pannekaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.06.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
6 egg
4 1/2 ss hvetemel
1 1/2 dl appelsinsaft/-jus
1 1/2 dl melk
1/2 ts salt
revet skall av 1 appelsin
Dette er pannekaker med litt annen smak. Vi lagde de litt tykke og de var bare utrolig gode. Som dere ser serverte vi med litt honning ved siden av.Fremgangsmåte
Lag pannekakerøre ved å ha alt det tørre i en bolle. Spe med appelsinsaft og melk og rør til klumfri røre. Visp til slutt inn sammenvispede egg. La helst røra stå og svelle i 15-20 minutter.
Stek pannekakene i litt smør. Rull dem sammen og dryss melis over. Pynt gjerne med appelsin og blader av sitronmelisse.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsincarpaccio med granateple
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.12.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 stk appelsin
1 stk granateple
1 ss sukker
½ ss malt kardemomme
Tilbehør:
pisket krem eller vaniljekesam
Saftig, lett og lettlaget dessert med appelsiner hvor vi har tilsatt granateple og kardemomme. Et klatt pisket krem eller vaniljekesam over smaker kjempegodt.Fremgangsmåte
Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver.
Skjær rundt skallet på granateplet (kun i skallet) og brekk delene fra hverandre. På denne måten unngår du å søle med saften. Saften setter fort flekker, så pass på.
Pirk ut kjernene i granateplet ved å brekke skallet i flere deler, eller å slå skallet med en tresleiv over en bolle.
Bland sammen kardemomme og sukker.
Legg appelsinskiver utover på et fat. Strø over kardemommen, sukkeret og granateplekjernene.
La salaten stå kjøling til servering.
Server desserten med pisket kremfløte.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
61,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinmuffins 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.09.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
5 egg,
4 dl sukker,
3 dl fløte,
100 g smeltet margarin,
revet skall av 2 appelsiner,
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver,
4 ts vaniljesukker
Nydelige muffins med god appelsinsmak. Og med glasur med appelsinsaft og litt ekstra reven skall blir de perfekte. Vi lagde og noen med slik kakepynt fra Dr Oetker. Virkelig godt.Fremgangsmåte
Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett fløten og godt avkjølt smeltet smør. Bland det tørre og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Fyll muffinsformene vel halvfulle og stek dem midt i ovnen ved 200 C i ca. 15 minutter. Før kakene serveres pyntes de med melisglasur.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
338,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
42,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
California Smoothie
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.07.2015Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 banan skåret i tynne skiver
12 cl friske jordbær
12 cl dadler uten stener, grovhakkede
4,5 cl honning
24 cl kald, nypresset appelsinsaft
knust is
Igjen lager vi smoothie og denne kan virkelig anbefales. Er litt spesiell pga bruk av dadler.Vi søtet med litt honning, men pleier og å bruke Stevia i smoothies.Fremgangsmåte
Frukt og honning kjøres i en mikser til blandingen er glatt. Tilsett appelsinsaft og knust is og kjør til blandingen er glatt. Serveres i et avkjølt collinsglass.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
128,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påskemuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.01.2004Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
200 g smør
300 sukker
5 egg
300 hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl appelsinjus
1 1/2 ss kakao tilsettes halvparten av muffinsrøra.
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Sikt hvetemel og bakepulver og tilsett vekselsvis med appelsinjus. Ta halvparten av røra i en ny bolle og sikt inn kakao. Nå kan du enten lage marmor-muffins eller halvparten av hvert med vanlige muffins og sjokolademuffins. Fyll muffinsformene 3/4 fulle ved hjelp av teskjeer.Stek ved 175°C i ca. 20 minutter. Avkjøl muffinsene og pynt med melisglasur (melis utrørt i vann), sjokoladeglasur (melisglasur med litt kakaopulver) og marsipanfigurer, seigmenn, non-stop e.l.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
356,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinsalat med avocado og løk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.01.2014Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
4 steinfrie appelsiner
1 moden, men fast stor avocado
1/2 rød løk, skåret i 1 cm tykke skiver
en klype salt
2 ss olivenolje
1 kryddermål tørket rosmarin
1 kryddermål knuste fennikelfrø
Enkel og forfriskende salat som vi bruker ved siden av hovedrettFremgangsmåte
Skrell appelsinene og fjern de hvite hinnene med en skarp kniv. Arbeid over en bolle slik at saften fra appelsinene renner ned i bollen. Del appelsinene i båter. Skjær på begge sider av hver båt så de kommer ut fra hinnen. Legg dem i en salatbolle.
Halver og skrell avocadoen, ta ut steinene og skjær fruktkjøttet på skrå i tynne skiver. Ha dem i salatbollen.
Del løkskivene i ringer. Legg dem over appelsinbåtene og avocadoskivene.
Visp sammen salt, 1 1/2 ss appelsinsaft, olje og urter. Hell dressingen over salaten og server straks.
NB: Hvis du serverer senere enn 10 minutter etter at du har laget den, før avocadoen er blitt brune. Et triks for å unngå misfarging av avocadoen er å pensle avocadokjøttet med sitronsaft.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Verdens beste smoothie
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
19.04.2015Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 dl frosne jordbær
1 stk banan
4 dl appelsinjuice
Dette er en søt og frisk smoothie proppfull av jordbær som er veldig populær. Lag dobbel porsjon, for her går det unna! Vi brukte friske appelsiner som vi presset. Denne blir som slush og er veldig forfriskendeFremgangsmåte
Del bananen i biter og ha oppi blenderen sammen med frosne jordbær og appelsinjuice.
Kjør til du får en tykk smoothie og hell over i fine glass.
Server straks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
48,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kremet appelsinsaus
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
24.06.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
2 sjalottløk, hakket
1 ss smør
1/2 – 1 rød chili, hakket
2 1/2 dl stekesjy/kraft (og evt. hvitvin)
2 1/2 dl appelsinjus
3 dl crème fraîche
1-2 ts appelsinskall, revet
salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte
Fres løk og chili blank i smøret, tilsett kraft /hvitvin og appelsinjus. Kok inn til det halve. Visp inn crème fraîche, kok opp og la sausen småkoke noen minutter. Smak til med appelsinskall, salt og pepper.
Tips:
Sausen kan også serveres kald: Kok inn de fem første ingrediensene til de har kremet konsistens. Avkjøl. Tilsett resten av ingrediensene og sett kaldt til servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
150,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3212