8 gode oppskrifter med appelsin


Oppdatertdato: 2019-03-27 Tema: Appelsin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Hjemme opplever vi stadig vekk at vi kjøper for mange appelsiner og bananer. Når en går i butikken så tenker man plutselig at nå skal man spise mer frukt og ender som regel opp med 2-4 for mange appelsiner eller bananer.
Appelsiner kan brukes i flere retter og enkle forfriskninger, desserter eller smoothies. Vi har og en juice maskin som vi kjører i gang når fruktfatet begynner å bli litt gammelt og appelsin gir også en perfekt smak på mange drikker. Men her er noen forslag til bruk av appelsiner som ikke frister så mye lenger.
PS: Ellers er skiver av appelsin godt som pynt og fint i kombinasjon med forskjellige andre råvarer som svinekjøtt bla.


Annonse



Appelsin-pannekaker


Prøv også Appelsin-pannekaker.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.06.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

6 egg
4 1/2 ss hvetemel
1 1/2 dl appelsinsaft/-jus
1 1/2 dl melk
1/2 ts salt
revet skall av 1 appelsin


Dette er pannekaker med litt annen smak. Vi lagde de litt tykke og de var bare utrolig gode. Som dere ser serverte vi med litt honning ved siden av.


Fremgangsmåte

Lag pannekakerøre ved å ha alt det tørre i en bolle. Spe med appelsinsaft og melk og rør til klumfri røre. Visp til slutt inn sammenvispede egg. La helst røra stå og svelle i 15-20 minutter.

Stek pannekakene i litt smør. Rull dem sammen og dryss melis over. Pynt gjerne med appelsin og blader av sitronmelisse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 113,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Appelsincarpaccio med granateple


Prøv også Appelsincarpaccio med granateple.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

4 stk appelsin
1 stk granateple
1 ss sukker
½ ss malt kardemomme

Tilbehør:
pisket krem eller vaniljekesam


Saftig, lett og lettlaget dessert med appelsiner hvor vi har tilsatt granateple og kardemomme. Et klatt pisket krem eller vaniljekesam over smaker kjempegodt.


Fremgangsmåte

Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver.
Skjær rundt skallet på granateplet (kun i skallet) og brekk delene fra hverandre. På denne måten unngår du å søle med saften. Saften setter fort flekker, så pass på.
Pirk ut kjernene i granateplet ved å brekke skallet i flere deler, eller å slå skallet med en tresleiv over en bolle.
Bland sammen kardemomme og sukker.
Legg appelsinskiver utover på et fat. Strø over kardemommen, sukkeret og granateplekjernene.
La salaten stå kjøling til servering.
Server desserten med pisket kremfløte.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 61,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Appelsinmuffins 2


Prøv også Appelsinmuffins 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.09.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

5 egg,
4 dl sukker,
3 dl fløte,
100 g smeltet margarin,
revet skall av 2 appelsiner,
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver,
4 ts vaniljesukker


Nydelige muffins med god appelsinsmak. Og med glasur med appelsinsaft og litt ekstra reven skall blir de perfekte. Vi lagde og noen med slik kakepynt fra Dr Oetker. Virkelig godt.


Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett fløten og godt avkjølt smeltet smør. Bland det tørre og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Fyll muffinsformene vel halvfulle og stek dem midt i ovnen ved 200 C i ca. 15 minutter. Før kakene serveres pyntes de med melisglasur.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 338,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også California Smoothie.

California Smoothie


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.07.2015
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 banan skåret i tynne skiver
12 cl friske jordbær
12 cl dadler uten stener, grovhakkede
4,5 cl honning
24 cl kald, nypresset appelsinsaft
knust is


Igjen lager vi smoothie og denne kan virkelig anbefales. Er litt spesiell pga bruk av dadler.Vi søtet med litt honning, men pleier og å bruke Stevia i smoothies.


Fremgangsmåte

Frukt og honning kjøres i en mikser til blandingen er glatt. Tilsett appelsinsaft og knust is og kjør til blandingen er glatt. Serveres i et avkjølt collinsglass.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskemuffins.

Påskemuffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.01.2004
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

200 g smør
300 sukker
5 egg
300 hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl appelsinjus

1 1/2 ss kakao tilsettes halvparten av muffinsrøra.



Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Sikt hvetemel og bakepulver og tilsett vekselsvis med appelsinjus. Ta halvparten av røra i en ny bolle og sikt inn kakao. Nå kan du enten lage marmor-muffins eller halvparten av hvert med vanlige muffins og sjokolademuffins. Fyll muffinsformene 3/4 fulle ved hjelp av teskjeer.Stek ved 175°C i ca. 20 minutter. Avkjøl muffinsene og pynt med melisglasur (melis utrørt i vann), sjokoladeglasur (melisglasur med litt kakaopulver) og marsipanfigurer, seigmenn, non-stop e.l.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 356,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinsalat med avocado og løk.

Appelsinsalat med avocado og løk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.01.2014
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

4 steinfrie appelsiner
1 moden, men fast stor avocado
1/2 rød løk, skåret i 1 cm tykke skiver
en klype salt
2 ss olivenolje
1 kryddermål tørket rosmarin
1 kryddermål knuste fennikelfrø


Enkel og forfriskende salat som vi bruker ved siden av hovedrett


Fremgangsmåte

Skrell appelsinene og fjern de hvite hinnene med en skarp kniv. Arbeid over en bolle slik at saften fra appelsinene renner ned i bollen. Del appelsinene i båter. Skjær på begge sider av hver båt så de kommer ut fra hinnen. Legg dem i en salatbolle.

Halver og skrell avocadoen, ta ut steinene og skjær fruktkjøttet på skrå i tynne skiver. Ha dem i salatbollen.

Del løkskivene i ringer. Legg dem over appelsinbåtene og avocadoskivene.

Visp sammen salt, 1 1/2 ss appelsinsaft, olje og urter. Hell dressingen over salaten og server straks.

NB: Hvis du serverer senere enn 10 minutter etter at du har laget den, før avocadoen er blitt brune. Et triks for å unngå misfarging av avocadoen er å pensle avocadokjøttet med sitronsaft.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 71,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Verdens beste smoothie.

Verdens beste smoothie


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 19.04.2015
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 dl frosne jordbær
1 stk banan
4 dl appelsinjuice


Dette er en søt og frisk smoothie proppfull av jordbær som er veldig populær. Lag dobbel porsjon, for her går det unna! Vi brukte friske appelsiner som vi presset. Denne blir som slush og er veldig forfriskende


Fremgangsmåte

Del bananen i biter og ha oppi blenderen sammen med frosne jordbær og appelsinjuice.
Kjør til du får en tykk smoothie og hell over i fine glass.
Server straks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 48,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet appelsinsaus.

Kremet appelsinsaus


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 24.06.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 sjalottløk, hakket
1 ss smør
1/2 – 1 rød chili, hakket
2 1/2 dl stekesjy/kraft (og evt. hvitvin)
2 1/2 dl appelsinjus
3 dl crème fraîche
1-2 ts appelsinskall, revet
salt og kvernet pepper



Fremgangsmåte

Fres løk og chili blank i smøret, tilsett kraft /hvitvin og appelsinjus. Kok inn til det halve. Visp inn crème fraîche, kok opp og la sausen småkoke noen minutter. Smak til med appelsinskall, salt og pepper.

Tips:
Sausen kan også serveres kald: Kok inn de fem første ingrediensene til de har kremet konsistens. Avkjøl. Tilsett resten av ingrediensene og sett kaldt til servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3212
Sommermat.Pasta.
Kylling.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.