Mye godt man kan lage av egg

Oppdatertdato: 2018-03-26 Publisert: Tema: Egg Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no




Man kan lage mye godt av eggene som vi har blåst ut av eggeskallet når vi maler på egg. Husk at 1 dl eggemasse = 2 egg. Innmaten kan man sette i kjøleskapet en tid eller bruke den med en gang. Og selvfølgelig om man skal bake påskekaker, blås ut eggene først og lag så kake av eggemassen. Men under her er flere ideer til enkle retter med eggemasse, eller hvor eggene allikevel skal mikses sammen.



Pannekaker


Prøv også Pannekaker.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.11.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matsiden
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Ca 1,5 dl hvetemel
2.5 dl melk
1-2 egg
1 ss sukker



Fremgangsmåte

Blande hvetemel og sukker, ha i egg. Tilsett melk under røring. Stek i panne. Serveres med bacon, sukker eller syltetøy.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pannepizza


Prøv også Pannepizza.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 01.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 egg
4 ss vann
4 ss hvetemel
1 ts salt
litt smør til steking
1 liten boks tomatpuré
1-2 tomater
1-2 skiver spekepølse i strimler
ca. 1 ts pizzakrydder (oregano)
ca. 100 g revet ost (evt. rester)



Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, vann, mel og salt og hell det i en middels varm stekepanne med litt smeltet smør. La blandingen stivne. (Dette tar litt tid, men ikke skru opp varmen)
Fordel tomatpuré, tomatskiver, spekepølse, pizzakrydder og revet ost jevnt over eggebunnen. Sett på lokk og la det hele stå til osten har smeltet.

Bruk gjerne annet fyll hvis du ønsker det. En litt utradisjonell pizza, men den er god og kan anbefales.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Eggerøre


Prøv også Eggerøre.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.01.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 egg
4 ss vann
1/2 ts salt
gressløk
brød


Fint til laks og på brødskiver. Her brukte vi den sammen med røkelaks etterpå bildet.


Fremgangsmåte

Pisk egg, vann og salt lett sammen med en gaffel. Hell røren i varm teflonpanne.

Trekk eggerøren sammen med en tregaffel etterhvert som den stivner. Klipp gressløk over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 122,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Påskekake spesial.

Påskekake spesial


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.01.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Kakebunn:

4 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 beger lettrømme

Kakekrem:

4 eggeplommer
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ss maisenna
4 dl melk
150 g smør



Fremgangsmåte

Kakebunn:
Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt mel og bakepulver over og vend det forsiktig i eggedosisen. Skjær så rømmen forsiktig inn. Hell røren i smurt og strødd springform. Stekes på midterste rille i 30-40 minutter ved 160 °C.

Kakekrem:
I en tykkbunnet kjele røres eggeplommer sammen dem sukker, vaniljesukker, maisenna. Spe med melk over ikke for høy varme. Rør hele tiden til kremen tykner, men den skal ikke koke. Ta kjelen fra varmen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den tykner, gjerne en stund i dypfryseren.

Til dynking:
Kaffe eller appelsinjuice
Dynk hele kakebunnen. Skjær flak/biter av kakebunnen og legg den lagvis med kremen i en plast/arbeidsbolle på 2-3 liter. Gjør dette med hele kakebunnen, men spar ca. 1/3 av kremen. Legg en tallerken oppå og sett et lite press på. La kaken stå kjølig i minst 1 time.
Hvelv kaken på et fat (legg fatet oppå bollen og snu raskt opp/ned) Smør resten av kakekremen over. Legg et marsipanlokk over kaken. Pynt kaken med hjemmelaget eller ferdigkjøpt marsipanegg roser, blad, kyllinger.
Kaken blir bedre om den står og trekker i kjøleskap over natten

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 259,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikanske pannekaker 2.

Amerikanske pannekaker 2


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 06.10.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 egg
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
2 dl melk
litt salt



Fremgangsmåte

Skill eggene. Ha mel, bakepulver og melk i eggeplommene og pisk til en glatt røre. Stivpisk eggehvitene og fold dem inn i eggeblandingen. Stek små pannekaker. Server dem straks med lønnesirup eller rørte bær og rømme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 160,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Omelett med ost.

Omelett med ost


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.12.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 stk egg
2 ss melk
¼ ts salt
1 dl revet hvitost
smør til steking


Visste du at verdenrekorden på å lage en omelett, er på under ett minutt? Slå den!


Fremgangsmåte

Visp sammen egg, melk og salt. Varm stekepannen til den blir så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Hell i røren. Skyv røren inn mot midten. Omeletten er ferdig på under ett minutt. Fyllet (gulosten) legges på den ene halvdelen, og den andre halvdelen brettes over. Spis omeletten nystekt med godt brød, og gjerne en salat til!

Tips:
Det er ingen grenser for hva du kan fylle en omelett med: Sopp, løk, hvitløk, oliven, spinat, tomat, chili, vårløk, asparges, revet gulost, stekt bacon, stekte potetskiver, kyllingkjøtt, reker, scampi, blåskjell, kamskjell, pesto, parmesan, spekeskinke, kokt pasta eller frisk urter!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 212,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggepanne med brokkoli.

Eggepanne med brokkoli


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 01.04.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

6 stk egg
6 ss vann
1 ts salt
½ stk brokkoli , bunt
ca. 100 g revet magerost , (ca. 16% fett)
4 skive spekeskinke


Her er en enkel og god eggepanne med brokkoli. Super hverdagsmat!


Fremgangsmåte

1. Pisk sammen egg, vann og salt.
2. Smelt margarin i en middels varm panne og hell i røren. Legg på ferdig kokt brokkoli når eggepannen har stivnet noe.
3. Dryss revet ost på toppen. Legg over et lokk og la pannen stå på svak varme til eggene har stivnet og osten har smeltet.
Server eggepannen med spekeskinke.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 117,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondeomelett med smårettskinke.

Bondeomelett med smårettskinke


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.02.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gilde
Bildet er tatt av Gilde

Ingredienser

1 stk pk Gilde Smårettskinke
1 stk pk Gilde Stjernebacon
250 g potet
1 stk stor løk i båter
7 stk egg
½ dl matfløte
1 stk bunt ruccola
4 stk tomater
4 stk grillet brødskive
250 g frossen spinat
salt og pepper



Fremgangsmåte

Kutt potetene i skiver. Stek poteter, løk og bacon i en panne med smør. Ha så over skinken. Krydres med salt og pepper.
Bland sammen egg og fløte og hell det over i pannen. Stek på middels til svak varme til omeletten setter seg.
Stek litt frossen spinat i smør og anrett det sammen med tomatskiver, grillet brød og litt ruccolasalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 201 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Arme riddere - middagsvariant.

Arme riddere - middagsvariant


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.10.2009
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 egg
2 dl melk
1/2 ts salt
4 skiver brød, gjerne et par dager gammelt
1-2 ts smør til steking
4 skiver kokt kyllingpålegg
4 skiver ost



Fremgangsmåte

1. Visp eggene lett sammen med salt og melk og hell det i et fat med kanter.
2. La loffskivene ligge i røren til de er gjennombløte.
3. Ta opp loffskivene og stek dem med litt smør i stekepanne på middels varme. Stek på begge sider til de er pent gulbrune.
4. Rull sammen kyllingpålegg og osteskiver, og fest rullen med tannpirker på de arme ridderne. Pynt gjerne med en liten kvist oregano.
5. Server mens de er varme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 156,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:159





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.