Champagne cocktails til nyttårsaften!


Oppdatertdato: 2024-12-30 Tema: Drinker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Vi er mange som feirer det nye året med champagne eller musserende vin. Og vanligvis drikkes champagne alene. Men hvorfor ikke prøve champagne i en drink? Det kan passe som velkomstdrink eller som festdrink senere på kvelden.

Husk å bruke champagneglass og kjøle ned champagnen i god tid. Det brukes tørr champagne i drinkene. 1 flaske champagne rekker til ca 6-8 drinker.

Vi tok turen ned på bakgården bar i Kristiansand, for å teste ut flere av disse drinkene og resultatet er her. Men det er og ett par ekstra som jeg har fått andre steder


Annonse



Bellini


Prøv også Bellini.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.12.2018
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Bakgården Bar
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2-3 cl ferskenjuice
Tørr, kald Champagne eller musserende vin


Bellini er laget av Guiseppe Cipriani på Harry's Bar i Venezia i 1948. Navn etter en kunstmaler som hadde utstilling på den tiden.


Fremgangsmåte

Hell juice i ett avkjølt champagneglas. Fylles opp med champagne.
Denne er frisk og god å drikke, serveres før mat. Lett å lage. Bruk evt ferskpresset fersken.


Raskt næringsinnhold

Denne retten har 73,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

French 75 nr 1


Prøv også French 75 nr 1.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.12.2018
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Bakgården Bar
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 cl gin
saft av 1/2 sitron
0,5 cl sukkerlake
1 dash pernod
champagne


Pernoden gir en spesiell smak som ikke alle liker. Det er mange forskjellige versjoner av denne.
Navnet kommer fra en Fransk 75 millimeter fra den første verdenskrig. Det sies at soldatene feiret seiere med denne champagnecokctailen. Muligens aner fra Harry's Bar i Paris


Fremgangsmåte

Rist gin, sitronsaft og sukkerlake over is og sil over i et champagneglass. Pernod er valgfritt. Fyll opp med champagne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 26,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Mimosa


Prøv også Mimosa.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.09.2002
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3/10 appelsinjuice
1/10 Orange Curaçao
6/10 champagne


Denne er frisk og god. En klassisk drink for frokost i senga med din elskede!!


Fremgangsmåte

Helles i rekkefølge i et hvitvin glass. Topp med champagnen, ikke is i glasset.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 88,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 24,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kir Royal.

Kir Royal


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 28.09.2002
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 cl Crème de Cassis
Fyll opp med Tørr champagne


Creme de Cassis er solbærlikør. En klassiker som smaker friskt. Fin festdrink.
Kommer fra Frankrike. Opprinnelig ble den laget med hvitvin, hvor solbærlikøren ble brukt for farge og smak. Navnet etter Felix Kir som var ordfører i Dijon. Er og veldig god som en terrasse drink en varm ettermiddag.


Fremgangsmåte

Helles i rekkefølge i et avkjølt champagneglass

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 90,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Martini Royale.

Martini Royale


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.05.2010
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Cathrine

Ingredienser

4 cl Martini Rosato
12 cl Martini Rosè
Is



Fremgangsmåte

Fyll et vinglass med isbiter. Skjenk i kald Martini Rosato og Martini Rosè.
Ønsker du å pynt drinken kan du bruke kanelstang, appelsinskive og/eller bringebær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 76,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også French 75 med Beefeater.

French 75 med Beefeater


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2012
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Jeanette

Ingredienser

2 cl Beefeater Gin
2 cl frisk sitronjuice
1 cl sukkerlake
toppes med Mumm Cordon Rouge Champagne


Denne smakfulle champagnecocktailen fikk sitt navn etter den 75 mm feltpistolen brukt av franskmennene under 1. verdenskrig.


Fremgangsmåte

Shake Beefeater Gin, sitronjuice og sukkerlake med isbiter.
Siles over i et champagneglass.
Toppes med Mumm Cordon Rouge Champagne.
Pynt: Maraschino bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 118,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Richards Rose.

Richards Rose


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2013
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alexandre Ruas
Bildet er tatt av Moët Hennessy Norge/Katrine Lunke

Ingredienser

3 cl Hennessy V.S
2 cl Søt vin
2 cl sitronjuice
1 skive appelsin
3 bringebær
1 lime
Topp drinken med Champagne


En drink det bokstavelig talt sprudler av! - Server Richards Rose på solfylte dager. Det er en miks av sesongens frukter, der det søte og sprudlende forfrisker din dag og din gane, sier Ruas.


Fremgangsmåte

Rist alle ingrediensene, og hell det i et drinkglass. Topp til slutt med Champagne. Serveres med en skive appelsin, bringebær og lime som garnityr og smak.

Barsjefen på Bristol, som opprinnelig kommer fra Portugal, vet hvordan man skal imponere gjestene. Han har konkurrert blant verdenseliten i bartenderkonkurranser verden over. Sammen med bartenderteamet på Bristol, har Alexandre laget sine vår- og sommerfavoritter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 72,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Champagne Charlie.

Champagne Charlie


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.11.2004
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Bakgården Bar
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 cl De Kuypers Apricot Brandy
Champagne


En forfriskende drink som passer til nyttår eller andre festlige lag.


Fremgangsmåte

Hell aprikos brandy i avkjølt champagneglass. Fyll opp med tørr champagne eller musserende vin.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 33,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Champagne Cocktail.

Champagne Cocktail


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.11.2002
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 cl cognac
1 sukkerbit
to dasher Angostura Bitter
tørr champagne


Kjent fra filmen Casablanca med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman


Fremgangsmåte

Fukt sukkerbiten med Angostura Bitter og legg den I bunnen av champagneglasset. Sett til cognac, hell varsomt i champagne(det skummer) og server. Dette er en sterk drink.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 91,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 33,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lemon Melon.

Lemon Melon


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.11.2004
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Bakgården Bar
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 cl gin
2 cl midori
1 dash friskpresset sitronsaft
Avkjølt tørr champagne eller musserende vin


Frisk drink. Anbefales. Midori er melonlikør.


Fremgangsmåte

3 første shakes og siles ned i champagneglass. Fylles opp med champagne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 129,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 34,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:481
Norsk mat.Brownies.
Stekepanne.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.