Vi er mange som feirer det nye året med champagne eller musserende vin. Og vanligvis drikkes champagne alene. Men hvorfor ikke prøve champagne i en drink? Det kan passe som velkomstdrink eller som festdrink senere på kvelden.
Husk å bruke champagneglass og kjøle ned champagnen i god tid. Det brukes tørr champagne i drinkene. 1 flaske champagne rekker til ca 6-8 drinker.
Vi tok turen ned på
bakgården bar i Kristiansand, for å teste ut flere av disse drinkene og resultatet er her. Men det er og ett par ekstra som jeg har fått andre steder
Bellini
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.12.2018Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Bakgården BarBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2-3 cl ferskenjuice
Tørr, kald Champagne eller musserende vin
Bellini er laget av Guiseppe Cipriani på Harry's Bar i Venezia i 1948. Navn etter en kunstmaler som hadde utstilling på den tiden.Fremgangsmåte
Hell juice i ett avkjølt champagneglas. Fylles opp med champagne.
Denne er frisk og god å drikke, serveres før mat. Lett å lage. Bruk evt ferskpresset fersken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
73,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 28,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++French 75 nr 1
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.12.2018Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Bakgården BarBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 cl gin
saft av 1/2 sitron
0,5 cl sukkerlake
1 dash pernod
champagne
Pernoden gir en spesiell smak som ikke alle liker. Det er mange forskjellige versjoner av denne.
Navnet kommer fra en Fransk 75 millimeter fra den første verdenskrig. Det sies at soldatene feiret seiere med denne champagnecokctailen. Muligens aner fra Harry's Bar i ParisFremgangsmåte
Rist gin, sitronsaft og sukkerlake over is og sil over i et champagneglass. Pernod er valgfritt. Fyll opp med champagne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
95,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 26,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mimosa
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.09.2002Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3/10 appelsinjuice
1/10 Orange Curaçao
6/10 champagne
Denne er frisk og god. En klassisk drink for frokost i senga med din elskede!!Fremgangsmåte
Helles i rekkefølge i et hvitvin glass. Topp med champagnen, ikke is i glasset.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
88,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 24,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kir Royal
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.09.2002Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 cl Crème de Cassis
Fyll opp med Tørr champagne
Creme de Cassis er solbærlikør. En klassiker som smaker friskt. Fin festdrink.
Kommer fra Frankrike. Opprinnelig ble den laget med hvitvin, hvor solbærlikøren ble brukt for farge og smak. Navnet etter Felix Kir som var ordfører i Dijon. Er og veldig god som en terrasse drink en varm ettermiddag.Fremgangsmåte
Helles i rekkefølge i et avkjølt champagneglass
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
90,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 32,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Martini Royale
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
25.05.2010Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
CathrineIngredienser
4 cl Martini Rosato
12 cl Martini Rosè
Is
Fremgangsmåte
Fyll et vinglass med isbiter. Skjenk i kald Martini Rosato og Martini Rosè.
Ønsker du å pynt drinken kan du bruke kanelstang, appelsinskive og/eller bringebær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
76,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 32,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++French 75 med Beefeater
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2012Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
JeanetteIngredienser
2 cl Beefeater Gin
2 cl frisk sitronjuice
1 cl sukkerlake
toppes med Mumm Cordon Rouge Champagne
Denne smakfulle champagnecocktailen fikk sitt navn etter den 75 mm feltpistolen brukt av franskmennene under 1. verdenskrig.Fremgangsmåte
Shake Beefeater Gin, sitronjuice og sukkerlake med isbiter.
Siles over i et champagneglass.
Toppes med Mumm Cordon Rouge Champagne.
Pynt: Maraschino bær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
118,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 25,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Richards Rose
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.04.2013Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alexandre RuasBildet er tatt av
Moët Hennessy Norge/Katrine LunkeIngredienser
3 cl Hennessy V.S
2 cl Søt vin
2 cl sitronjuice
1 skive appelsin
3 bringebær
1 lime
Topp drinken med Champagne
En drink det bokstavelig talt sprudler av! - Server Richards Rose på solfylte dager. Det er en miks av sesongens frukter, der det søte og sprudlende forfrisker din dag og din gane, sier Ruas.Fremgangsmåte
Rist alle ingrediensene, og hell det i et drinkglass. Topp til slutt med Champagne. Serveres med en skive appelsin, bringebær og lime som garnityr og smak.
Barsjefen på Bristol, som opprinnelig kommer fra Portugal, vet hvordan man skal imponere gjestene. Han har konkurrert blant verdenseliten i bartenderkonkurranser verden over. Sammen med bartenderteamet på Bristol, har Alexandre laget sine vår- og sommerfavoritter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
72,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Champagne Charlie
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.11.2004Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Bakgården BarBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 cl De Kuypers Apricot Brandy
Champagne
En forfriskende drink som passer til nyttår eller andre festlige lag.Fremgangsmåte
Hell aprikos brandy i avkjølt champagneglass. Fyll opp med tørr champagne eller musserende vin.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
101,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 33,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Champagne Cocktail
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.11.2002Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 cl cognac
1 sukkerbit
to dasher Angostura Bitter
tørr champagne
Kjent fra filmen Casablanca med Humphrey Bogart og Ingrid BergmanFremgangsmåte
Fukt sukkerbiten med Angostura Bitter og legg den I bunnen av champagneglasset. Sett til cognac, hell varsomt i champagne(det skummer) og server. Dette er en sterk drink.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
91,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 33,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lemon Melon
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
25.11.2004Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Bakgården BarBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 cl gin
2 cl midori
1 dash friskpresset sitronsaft
Avkjølt tørr champagne eller musserende vin
Frisk drink. Anbefales. Midori er melonlikør.Fremgangsmåte
3 første shakes og siles ned i champagneglass. Fylles opp med champagne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
129,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 34,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:481