Den beste dressingen - nemlig hjemmelagd ranchdressing



Oppdatertdato: 2017-08-23 Tema: Sauser Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Knut Pettersen Kilder: Knut Pettersen, Rosemarie Pettersen


Hjemmelagd ranchdressing Til våre forskjellige oppskrifter har vi i den senere tid begynt å bruke ranch dressing. Denne kan vi kjøpe på bla meny, men også lage den selv.
Den vi lager selv er bare helt utrolig god og må bare prøves. Samtidig er den så latterlig enkel.
Vi har funnet en enkel pluss en mer avansert måte å lage denne på, men begge 2 er basert på råvarer vi finner her i Norge. Og begge 2 kan lages med enten tørkede krydder eller friske krydder som finhakkes eller blendes.

Hva er Ranch Dressing?

Dette er en dressing fra USA som de "over there" serverer til mye forskjellig. Ofte grillmat og salater.
I USA brukes det oftest det som heter buttermilk og som vi kan erstatte med kefir, men og en mer lett versjon med en miks av rømme og majones (eller yoghurt).
Krydder i dressingen er normalt salt, pepper, gressløk, persille, hvitløk, løk og dill. Alt tørket og malt opp. Hvitløk og løk som pulver.
Andre krydder og smak kan være sennepspulver, paprikapulver, cayenne, vineddik og worcestershiresaus.
Dressingen er og perfekt til dip (som vi bruker den til) samt som nevnt grillmat og salater. Og på pizza er den bare helt utrolig!

PS:
Buttermilk kan og fuskes til med å bruke helmelk med en dash eddik i. Ca 1 ss til 2 dl melk og blandes. Men her i Norge har vi kefir som og funker bra.

Vår hjemmelagde ranch dressing

Blir ca 3-4 dl 1 fedd hvitløk knust
0,25 ts salt

2,5 dl ekte majones
1,25 dl seterrømme
1 ts løkpulver
1 dl hakket frisk persille
2 ss frisk dill hakket
1 ss frisk hakket gressløk
1 ts worcestershiresaus
0,5 ts malt sort pepper
0,5 ts vineddik
0,25 ts paprika
0,2 ts kajennepepper
1 ts chilisaus
1-2 dl kefir om det trengs for konsistensen

Knus hvitløken og bland med saltet til en krem. Hakk alle urter godt. Bland så alt sammen i en bolle evt bruk en stavmikser. Tynn evt ut med litt kefir. Settes kaldt og brukes til dipp, salat og ved siden av middagen, grillmat ol. Er perfekt på pizza!!

Tørr enkel ranch dressing

Denne dressingen fins og i en "enkel og tørr" versjon hvor det brukes tørre urter og hvitløk, løksalt.
Da blandes alt sammen og lar stå å trekke i kjøleskapet. En enkel og hurtig versjon

Ingredienser
2 dl majones
1 dl rømme
0,5 ts tørket gressløk
0,5 ts tørket persille
0,5 ts tørket dill
0,25 ts hvitløkpulver
0,25 ts løkpulver
0,2 ts salt
0,25 ts sort pepper

Knus og bland det tørre i en morter. Rør det sammen med det våte og la stå i kjøleskapet ett par timer.

Næringsinnhold i vår versjon pr 100 gram

Kalorier........428,28--Kcal
Protein.........1,96----gram
Karbohydrat.....3,47----gram
Kostfiber.......0,42----gram
Fett............45,08---gram
Mettet fett.....8,26----gram
Salt............0,62----gram
Pris på oppskriften.....Kr 9,09.- pr 100 gram






Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Ranch-dressing til stekt og grillet kjøtt.

Ranch-dressing til stekt og grillet kjøtt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.07.2002
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

2 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
50 g Norzolaost
1 ss sukker
5 basilikumblader
2 ss chilisaus
1 ss sylteeagurk, hakket
2 ss peanøtter, gjerne saltet



Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene i en food prossesor til dressingen får en glatt konsistens.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Favoritt kylling baguette.

Favoritt kylling baguette


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 27.06.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 baguetter medium størrelse
2 kyllingbryst
4 skiver bacon
1 avokado skrelt i biter
4 ss ranch dressing
4 tykke skiver jarlsberg
+ noen agurk skiver
Krydder etter smak


Stekt kyllingbryst på baguetter mer ost og bacon. En fin kombinasjon når man lurer inn avokado og ranch dressing. Man kan bruke andre typer brød også.


Fremgangsmåte

Stek kyllingbrystene i stekepannen til de er gjennomstekt og lett brune. Stek baconskivene på samme måte til de er sprø.
Varm baguettene etter anvisning på pakken. Legg på kyllingbryst, bacon og osteskiver.
Grill i stekeovnen noen minutter under grillen, til osten er smeltet.
Server med avokado biter, ranch dressing og agurk skiver.

Man kan og servere en salt til eller feks pommes frites.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 280,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bacon tortillas.

Bacon tortillas


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.06.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

8 tykke skiver bacon
4 store tortillalefser eller 8 små
8 ss ranch dressing
1 stor avokado i terninger
1 stor tomat i små biter
1 liten hodesalat, reven

Ranch dressing
2,5 dl majones
1,5 dl rømme
1 ss frisk gressløk, hakket
1 ts tørket persille
1 ts tørket dill
1/4 ts hvitløk pulver
1/4 ts løk pulver
1/8 ts salt
1/8 ts sort pepper

Valgfri tilsetning:
Litt cayennepepper
ett par dråper Worcestershire saus



Man kan putte nesten hva som helst i en tortillas. Her brukte vi stekt bacon og avokado + vår egen hjemmelagde amerikansk ranch dressing. Dressingen blir litt mer enn det som brukes i oppskriften, men spar den til noe annet


Fremgangsmåte

1. Stek bacon til det er sprøtt og evt del i biter. Sett til side.
2. Varm tortillasene i mikroovnen, ca 10-15 sek på hver.
3. Spre ut 2 ss dressing på tortillaen. Legg på resten av ingrediensene og rull i sammen.

4. Ranch dressing
I en bolle blandes alt i sammen, smak til med evt mer krydder/urter. Settes kaldt i ett par timers tid før bruk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 332,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pesto reker.

Pesto reker


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 29.06.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

12 scampi uten skall
1 ss pesto
1/2 ts tørket basilikum
1/4 ts tørket salvie
1/4 ts tørket rosmarin
1/4 ts tørket merian
1/2 ts tørket oregano
1/4 ts tørket timian
eller 2 ts provencekrydder

2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
frisk timian og noe blader isbergsalat til pynt

4 ss ranch dressing eller annnen majonesdressing


Liten forrett med mye smak. Bruk gjerne andre urter og krydder. Vi brukte scampi uten skall. Man kan og bruke store norske reker.


Fremgangsmåte

Stek scampi i litt olje i 3 minutter. Rør så inn pesto, knust hvitløk og alle krydder. Rør rundt til det er gjennomvarmt, server med frisk timiankvist, salat og ranch dressing

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 346,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rosemaries kyllingspyd med ranchdressing.

Rosemaries kyllingspyd med ranchdressing


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 29.07.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

3 store kyllingfileter i terninger, ca 2x2 cm

Marinaden
1,2 dl olivenolje
1,2 dl ferdig ranch dressing
2 ss worcestershire saus
1 ss hakket rosmarin
1 ts salt
1 ts sitronsaft
1 ts vineddik, hvit
1 dash sort pepper
1 ss sukker

Tilbehør
2 porsjoner ris
2 porsjoner brokkolisalat


Virkelig gode kyllingspyd på grillen. Hjemmelagd dressing med amerikanske aner. Kyllingen blir så mør og smakfull. Oppskriften er inspirert fra allrecipes.com


Fremgangsmåte

Først så deler du opp kyllingen og legger til side.

Marinade:
Bland alt samme i en bolle og rør godt. La stå noen minutter. Ha i kyllingbitene, vend rundt og dekk med plastikk. Sett denne kaldt i minst 1 time, gjerne mer.

Varm opp grillen til medium.
Olje spydene og tre kyllingen på. Husk også å olje rista.
Grilles forsiktig i 7-10 minutter til de er gjennomstekt. Snu ofte så de ikke brenner. Du kan evt smøre de litt underveis med marinaden.

Server med ris og salat. Vi satt og litt ren ranch dressing i en skål ved siden av, veldig godt å dyppe kyllingbitene i den.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 240,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,38.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3036







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.