
Til våre forskjellige oppskrifter har vi i den senere tid begynt å bruke ranch dressing. Denne kan vi kjøpe på bla meny, men også lage den selv.
Den vi lager selv er bare helt utrolig god og må bare prøves. Samtidig er den så latterlig enkel.
Vi har funnet en enkel pluss en mer avansert måte å lage denne på, men begge 2 er basert på råvarer vi finner her i Norge. Og begge 2 kan lages med enten tørkede krydder eller friske krydder som finhakkes eller blendes.
Hva er Ranch Dressing?
Dette er en dressing fra USA som de "over there" serverer til mye forskjellig. Ofte grillmat og salater.
I USA brukes det oftest det som heter buttermilk og som vi kan erstatte med kefir, men og en mer lett versjon med en miks av rømme og majones (eller yoghurt).
Krydder i dressingen er normalt salt, pepper, gressløk, persille, hvitløk, løk og dill. Alt tørket og malt opp. Hvitløk og løk som pulver.
Andre krydder og smak kan være sennepspulver, paprikapulver, cayenne, vineddik og worcestershiresaus.
Dressingen er og perfekt til dip (som vi bruker den til) samt som nevnt grillmat og salater. Og på pizza er den bare helt utrolig!
PS:
Buttermilk kan og fuskes til med å bruke helmelk med en dash eddik i. Ca 1 ss til 2 dl melk og blandes. Men her i Norge har vi kefir som og funker bra.
Vår hjemmelagde ranch dressing
Blir ca 3-4 dl
1 fedd hvitløk knust
0,25 ts salt
2,5 dl ekte majones
1,25 dl seterrømme
1 ts løkpulver
1 dl hakket frisk persille
2 ss frisk dill hakket
1 ss frisk hakket gressløk
1 ts worcestershiresaus
0,5 ts malt sort pepper
0,5 ts vineddik
0,25 ts paprika
0,2 ts kajennepepper
1 ts chilisaus
1-2 dl kefir om det trengs for konsistensen
Knus hvitløken og bland med saltet til en krem. Hakk alle urter godt. Bland så alt sammen i en bolle evt bruk en stavmikser. Tynn evt ut med litt kefir. Settes kaldt og brukes til dipp, salat og ved siden av middagen, grillmat ol. Er perfekt på pizza!!
Tørr enkel ranch dressing
Denne dressingen fins og i en "enkel og tørr" versjon hvor det brukes tørre urter og hvitløk, løksalt.
Da blandes alt sammen og lar stå å trekke i kjøleskapet. En enkel og hurtig versjon
Ingredienser
2 dl majones
1 dl rømme
0,5 ts tørket gressløk
0,5 ts tørket persille
0,5 ts tørket dill
0,25 ts hvitløkpulver
0,25 ts løkpulver
0,2 ts salt
0,25 ts sort pepper
Knus og bland det tørre i en morter. Rør det sammen med det våte og la stå i kjøleskapet ett par timer.
Næringsinnhold i vår versjon pr 100 gram
Kalorier........428,28--Kcal
Protein.........1,96----gram
Karbohydrat.....3,47----gram
Kostfiber.......0,42----gram
Fett............45,08---gram
Mettet fett.....8,26----gram
Salt............0,62----gram
Pris på oppskriften.....Kr 9,09.- pr 100 gram
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Ranch-dressing til stekt og grillet kjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.07.2002Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
2 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
50 g Norzolaost
1 ss sukker
5 basilikumblader
2 ss chilisaus
1 ss sylteeagurk, hakket
2 ss peanøtter, gjerne saltet
Fremgangsmåte
Kjør alle ingrediensene i en food prossesor til dressingen får en glatt konsistens.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bacon tortillas
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.06.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
8 tykke skiver bacon
4 store tortillalefser eller 8 små
8 ss ranch dressing
1 stor avokado i terninger
1 stor tomat i små biter
1 liten hodesalat, reven
Ranch dressing
2,5 dl majones
1,5 dl rømme
1 ss frisk gressløk, hakket
1 ts tørket persille
1 ts tørket dill
1/4 ts hvitløk pulver
1/4 ts løk pulver
1/8 ts salt
1/8 ts sort pepper
Valgfri tilsetning:
Litt cayennepepper
ett par dråper Worcestershire saus
Man kan putte nesten hva som helst i en tortillas. Her brukte vi stekt bacon og avokado + vår egen hjemmelagde amerikansk ranch dressing. Dressingen blir litt mer enn det som brukes i oppskriften, men spar den til noe annetFremgangsmåte
1. Stek bacon til det er sprøtt og evt del i biter. Sett til side.
2. Varm tortillasene i mikroovnen, ca 10-15 sek på hver.
3. Spre ut 2 ss dressing på tortillaen. Legg på resten av ingrediensene og rull i sammen.
4. Ranch dressing
I en bolle blandes alt i sammen, smak til med evt mer krydder/urter. Settes kaldt i ett par timers tid før bruk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
328,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
30,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Favoritt kylling baguette
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
27.06.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 baguetter medium størrelse
2 kyllingbryst
4 skiver bacon
1 avokado skrelt i biter
4 ss ranch dressing
4 tykke skiver jarlsberg
+ noen agurk skiver
Krydder etter smak
Stekt kyllingbryst på baguetter mer ost og bacon. En fin kombinasjon når man lurer inn avokado og ranch dressing. Man kan bruke andre typer brød også.Fremgangsmåte
Stek kyllingbrystene i stekepannen til de er gjennomstekt og lett brune. Stek baconskivene på samme måte til de er sprø.
Varm baguettene etter anvisning på pakken. Legg på kyllingbryst, bacon og osteskiver.
Grill i stekeovnen noen minutter under grillen, til osten er smeltet.
Server med avokado biter, ranch dressing og agurk skiver.
Man kan og servere en salt til eller feks pommes frites.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
281,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pesto reker
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
29.06.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
12 scampi uten skall
1 ss pesto
1/2 ts tørket basilikum
1/4 ts tørket salvie
1/4 ts tørket rosmarin
1/4 ts tørket merian
1/2 ts tørket oregano
1/4 ts tørket timian
eller 2 ts provencekrydder
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
frisk timian og noe blader isbergsalat til pynt
4 ss ranch dressing eller annnen majonesdressing
Liten forrett med mye smak. Bruk gjerne andre urter og krydder. Vi brukte scampi uten skall. Man kan og bruke store norske reker.Fremgangsmåte
Stek scampi i litt olje i 3 minutter. Rør så inn pesto, knust hvitløk og alle krydder. Rør rundt til det er gjennomvarmt, server med frisk timiankvist, salat og ranch dressing
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
345,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
31,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rosemaries kyllingspyd med ranchdressing
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
29.07.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
3 store kyllingfileter i terninger, ca 2x2 cm
Marinaden
1,2 dl olivenolje
1,2 dl ferdig ranch dressing
2 ss worcestershire saus
1 ss hakket rosmarin
1 ts salt
1 ts sitronsaft
1 ts vineddik, hvit
1 dash sort pepper
1 ss sukker
Tilbehør
2 porsjoner ris
2 porsjoner brokkolisalat
Virkelig gode kyllingspyd på grillen. Hjemmelagd dressing med amerikanske aner. Kyllingen blir så mør og smakfull. Oppskriften er inspirert fra allrecipes.comFremgangsmåte
Først så deler du opp kyllingen og legger til side.
Marinade:
Bland alt samme i en bolle og rør godt. La stå noen minutter. Ha i kyllingbitene, vend rundt og dekk med plastikk. Sett denne kaldt i minst 1 time, gjerne mer.
Varm opp grillen til medium.
Olje spydene og tre kyllingen på. Husk også å olje rista.
Grilles forsiktig i 7-10 minutter til de er gjennomstekt. Snu ofte så de ikke brenner. Du kan evt smøre de litt underveis med marinaden.
Server med ris og salat. Vi satt og litt ren ranch dressing i en skål ved siden av, veldig godt å dyppe kyllingbitene i den.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
241,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3036