Gode drinker til nyttårsaften



Oppdatertdato: 2018-12-28 Publisert: Tema: Drinker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Nyttårsaften er ikke bare champagnedrinker men og godt drikke hele kvelden for de som ønsker det. Jeg har det i det siste lagt inn flere typiske festdrinker som er ypperlige i festlig lag på bla nyttårskvelden, men som og kan brukes i andre festlige lag. Samt at jeg har funnet noen eldre som kan passe og bør prøves.

Her er både fruktige og friske drinker, mer klassiske og noen kosedrinker for godstolen. Noen har ukjente ingredienser men alle kan kjøpes eller bestilles på polet. Og for de som har litt peiling kan man enkelt erstatte noen av ingrediensene med mer kjente merker som det er enklere å få tak i.

Men lykke til og ha en riktig godt nyttår mine lesere. mvh Knut Pettersen



Jordbærtequila


Prøv også Jordbærtequila.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.12.2018
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

250 g jordbær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl tequila


En enkel og god nyttårsdrink. Frosne jordbær funker bra.


Fremgangsmåte

Bland samtlige ingredienser i en kjøkkenmaskin/blender, og kjør til blandingen er jevn. Hell over i fire glass. Pynt eventuelt med et jordbær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,36.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Bærdaiquiri


Prøv også Bærdaiquiri.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.12.2018
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

2 dl lys rom
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
10 jordbær eller 2 dl bringebær
1–2 dl is


En passende drink til nyttårsfesten


Fremgangsmåte

Bland rom, sirup, jordbær og is i en mikser og kjør til bærene er finfordelt.
Sil opp bærdaiquirien i nedkjølte glass.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 177,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Rabarbramargarita


Prøv også Rabarbramargarita.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

4 cl tequila
2 cl Cointreau
4 cl limejuice
4 cl rabarbrasirup
salt

Rabarbrasirup:
3 rabarbrastilker i biter
3 1/2 dl vann
3 1/2 dl Dansukker Sukker


Hva med den perfekte starten på kvelden med et søtt og syrlig møte mellom rabarbra og lime i en frisk Rabarbra Margarita?


Fremgangsmåte

Begynn med rabarbrasirupen:
La ingrediensene koke i rundt 15 minutter.
Sil gjennom en grov sil. Press rabarbraen forsiktig, slik at all saft renner ut. Avkjøl.

Rist tequila, Cointreau, limejuice og rabarbrasirup.
Server i cocktailglass med saltet kant.

Tips!
Du får finest saltrand ved å gni en sitronskive mot den utvendige kanten øverst på glasset, snu glasset opp-ned og strø på salt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,24.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Cosmopolitian.

Cosmopolitian


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.03.2002
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Bakgården Bar
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 cl vodka
1 cl cointreau/triple sec
1 cl fersk lime saft
1 cl cranberry juice


En cosmo er aldri feil. Passer til de fleste fester og selskap.


Fremgangsmåte

Kjøl ned ett cocktailglass med isbiter mens du lager drinken. Vodka, likør, limejuice og cranberry shakes i shaker med is. Dette siles ned i cocktailglasset og pynt med en lime peel/twist. Lime skallet kan og legges i drinken som vi gjorde.

Denne drinken er det flere variasjoner av, og mange historier og meninger om. Det er en drink som hører til dagens generasjon og den er kjent fra TV, og da særlig serien sex og singelliv.
Det er og flere meninger om hvordan drinken skal lages, mengde vodka og likør, shaking eller røring, men versjonen til Terje på Bakgården Bar er å anbefale.
Drinken vil evt bli klarere med røring, men da er det ikke sikker at alle smaksstoffer blir blandet.
Det er og variasjoner med sitron i drinken. Og noen foretrekker Vodka Lemon eller annen vodka med smak.
Og husk at en ekte cosmo skal være rosa, ikke rød.
Så prøv denne hjemme og gjerne prøv forskjellige forhold med mixingen. Og det skal heller ikke være isbiter i drinken.

Oppskriften kommer fra Bakgården Bar i Kristiansand

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 183,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 29,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gluhwein 2.

Gluhwein 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Pixabay

Ingredienser

1 l rødvin
2 dl sukker
1 stang kanel
3 nelliker
Skall av 1/2 sitron


Tysk versjon av gløgg. Passende til jul.


Fremgangsmåte

Rødvin, sukker, kanel og nelliker varmes opp i en gryte. Det må ikke koke. Sil drikken gjennom ett kaffefilter før den helles i glass som kan tåle varme. Legg ett stykke sitronskall i hvert glass.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 122,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Zacapa Night Cap.

Zacapa Night Cap


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.12.2013
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Jesper Høst
Bildet er tatt av Diageo

Ingredienser

4 cl Ron Zacapa 23
2 cl Aperol
2 cl søt Vermouth
en liten teskje Fernet Branca


–Når festen går mot slutten, maten er fordøyd og champagnekorkene har fløyet til værs trenger man en røff og lun drink for å sette punktum. Den deilige runde og aromatiske rommen fra Guatemala, Ron Zacapa 23 legger grunnlaget for denne bittersøte cocktailen med friske kryddertoner fra Fernet Branca, avslutter Jesper Høst.


Fremgangsmåte

Alle ingrediensene tilsettes over is i et avkjølt røreglass eller en glassmugge, de røres godt i 10-15 sekunder og siles over i et avkjølt cocktailglass, eller over is i et rocksglass.
Pynt med en stilk rosmarin.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 226,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 39,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Luxe Illuxit.

Luxe Illuxit


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Jesper Høst
Bildet er tatt av Diageo

Ingredienser

6 cl Bailey´s Chocolat Luxe
3 cl hjemmelaget skogsbærsirup*
1 klype rå lakris


Her er også oppskriften på den optimale juledrinken som er laget av en av Norges beste bartendere Jesper Høst:


Fremgangsmåte

Shake alle ingrediensene på is og sil over i en avkjølt coupette eller et cocktailglass. Pynt med friske skogsbær og en liten myntekvast.

(* 1 del skogsbær, 1 del sukker og 1 del vann i en kjele på middels til svak varme, rør rundt til sukkeret har løst seg opp, ikke la det koke. La sirupen avkjøle seg, sil av bærene og hell på flaske. Holder seg avkjølt i 2-3 uker)

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 318,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Romtoddy.

Romtoddy


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

2 stk eggeplomme
1 ss sukker
2 cl rom eller etter smak
ca. 1 ts sitronsaft


Romtoddy kan være en spennende og annerledes dessert for de voksne. Har du ikke rom kan du fint bytte det ut med calvados eller whisky.


Fremgangsmåte

Rør sammen eggeplommer og sukker i et krus. Rør inn rom.
Klem i saften av en sitronbåt og fyll opp kruset med kokende varmt vann.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 302,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Berry-bubbles.

Berry-bubbles


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 21.12.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1/2 liter vann
5 poser te med blåbær- eller solbærsmak
1 dl Dansukker Sukker
150 g blåbær
12 bringebær
6 jordbær
Isbiter
70 cl musserende rosévin



Fremgangsmåte

Kok opp vannet, og legg i teposene. La stå i 5 minutter. Ta opp teposene. Ha i sukkeret, og rør til det er oppløst. Sett i kjøleskap til servering. Legg isbiter i store glass, og hell i teen. Fordel bærene i glassene. Tilsett vinen, og server umiddelbart.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 62,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Inverted Vesper.

Inverted Vesper


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.12.2013
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Jesper Høst
Bildet er tatt av Diageo

Ingredienser

2 cl Tanqueray Ten
1 cl Ketel One
5 cl Lillet Blanc


–Dette er en twist på James Bonds berømte Vesper Martini fra kapittel fem i Ian Flemmings "Casino Royale”. Den er litt mildere på alkohol enn originalen og er den perfekte drinken å servere før middagen når gjestene dine kommer.
For å spare litt tid kan du blande ingrediensene på forhånd og røre dem sammen over is når alle er i hus, sier Jesper Høst.


Fremgangsmåte

Alle ingrediensene tilsettes over is i et avkjølt røreglass eller en glassmugge, røres elegant i 10-15 sekunder og siles over i et avkjølt cocktailglass.
Knekk en sitronzest over og slipp den oppi drinken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 29,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprudlende Sangria.

Sprudlende Sangria


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.12.2014
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Ukjent kilde

Ingredienser

25 ml Smirnoff No.21
50 ml grapefrukt juice
50 ml pasjonsfrukt juice
10 ml Triple sec
75 ml rosévin
75 ml tonic


Blander du Smirnoff No.21, fruktjuice og rosévin får du den perfekte drinken til å runde av året, samt ønske nytt år hjertelig velkommen.


Fremgangsmåte

1.Tilsett alle ingrediensene.
2. Rør og pynt med en halv pasjonsfrukt.
3. For å lage nok til en bolle med punch, gang målene med åtte.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 76,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sparkly New Years.

Sparkly New Years


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.12.2014
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Ukjent kilde

Ingredienser

25 ml Smirnoff No.21
2 skjeer bringebærsyltetøy
10 ml sitronjuice
100 ml sprudlevin (Champagne, Prosecco og Cava passer alle perfekt)


Når klokken passerer midnatt og fyrverkeriet dekker himmelen er det på sin plass med en fantastisk nyttårsdrink. Vi anbefaler vår spesielle Smirnoff bringecocktail inspirert av bringebær. Hvis du føler deg kreativ så hvorfor ikke blande den i et syltetøyglass!


Fremgangsmåte

1. Rist sammen Smirnoff, bringebærsyltetøy og sitronjuice.
2. Hell i et glass fullt med isbiter.
3. Topp drinken med champagne og pynt med en sitronskive og et sugerør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også A very Odd Collins.

A very Odd Collins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.07.2018
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Lene Salbu Talmatch og Odd Fjeldsgaard
Bildet er tatt av Simen Øvereng, Pernod-Ricard

Ingredienser

4 cl Absolut
2 cl mjødurtsirup
2 cl syltet plommejuice
2 cl limejuice
Topp med pink grapefruit soda


Lene Salbu Talmatch og Odd Fjeldsgaard fra Lukket Selskap i Bergen lager Norges beste Absolut-drink nemlig A very Odd Collins.


Fremgangsmåte

Bygges og toppes med grapefrukt soda. Lages på samme måte som en Tom Collins i høyt glass.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 133 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3193







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.