Nyttårsaften er ikke bare champagnedrinker men og godt drikke hele kvelden for de som ønsker det. Jeg har det i det siste lagt inn flere typiske festdrinker som er ypperlige i festlig lag på bla nyttårskvelden, men som og kan brukes i andre festlige lag. Samt at jeg har funnet noen eldre som kan passe og bør prøves.
Her er både fruktige og friske drinker, mer klassiske og noen kosedrinker for godstolen. Noen har ukjente ingredienser men alle kan kjøpes eller bestilles på polet. Og for de som har litt peiling kan man enkelt erstatte noen av ingrediensene med mer kjente merker som det er enklere å få tak i.
Men lykke til og ha en riktig godt nyttår mine lesere. mvh Knut Pettersen
Jordbærtequila
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.12.2018Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
250 g jordbær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl tequila
En enkel og god nyttårsdrink. Frosne jordbær funker bra.Fremgangsmåte
Bland samtlige ingredienser i en kjøkkenmaskin/blender, og kjør til blandingen er jevn. Hell over i fire glass. Pynt eventuelt med et jordbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
150,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 19,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bærdaiquiri
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.12.2018Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
2 dl lys rom
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
10 jordbær eller 2 dl bringebær
1–2 dl is
En passende drink til nyttårsfestenFremgangsmåte
Bland rom, sirup, jordbær og is i en mikser og kjør til bærene er finfordelt.
Sil opp bærdaiquirien i nedkjølte glass.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
177,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 21,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rabarbramargarita
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.12.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
4 cl tequila
2 cl Cointreau
4 cl limejuice
4 cl rabarbrasirup
salt
Rabarbrasirup:
3 rabarbrastilker i biter
3 1/2 dl vann
3 1/2 dl Dansukker Sukker
Hva med den perfekte starten på kvelden med et søtt og syrlig møte mellom rabarbra og lime i en frisk Rabarbra Margarita?Fremgangsmåte
Begynn med rabarbrasirupen:
La ingrediensene koke i rundt 15 minutter.
Sil gjennom en grov sil. Press rabarbraen forsiktig, slik at all saft renner ut. Avkjøl.
Rist tequila, Cointreau, limejuice og rabarbrasirup.
Server i cocktailglass med saltet kant.
Tips!
Du får finest saltrand ved å gni en sitronskive mot den utvendige kanten øverst på glasset, snu glasset opp-ned og strø på salt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
197,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 20,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Cosmopolitian
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.03.2002Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Bakgården BarBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 cl vodka
1 cl cointreau/triple sec
1 cl fersk lime saft
1 cl cranberry juice
En cosmo er aldri feil. Passer til de fleste fester og selskap.Fremgangsmåte
Kjøl ned ett cocktailglass med isbiter mens du lager drinken. Vodka, likør, limejuice og cranberry shakes i shaker med is. Dette siles ned i cocktailglasset og pynt med en lime peel/twist. Lime skallet kan og legges i drinken som vi gjorde.
Denne drinken er det flere variasjoner av, og mange historier og meninger om. Det er en drink som hører til dagens generasjon og den er kjent fra TV, og da særlig serien sex og singelliv.
Det er og flere meninger om hvordan drinken skal lages, mengde vodka og likør, shaking eller røring, men versjonen til Terje på Bakgården Bar er å anbefale.
Drinken vil evt bli klarere med røring, men da er det ikke sikker at alle smaksstoffer blir blandet.
Det er og variasjoner med sitron i drinken. Og noen foretrekker Vodka Lemon eller annen vodka med smak.
Og husk at en ekte cosmo skal være rosa, ikke rød.
Så prøv denne hjemme og gjerne prøv forskjellige forhold med mixingen. Og det skal heller ikke være isbiter i drinken.
Oppskriften kommer fra Bakgården Bar i Kristiansand
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
183,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 29,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gluhwein 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.11.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
PixabayIngredienser
1 l rødvin
2 dl sukker
1 stang kanel
3 nelliker
Skall av 1/2 sitron
Tysk versjon av gløgg. Passende til jul.Fremgangsmåte
Rødvin, sukker, kanel og nelliker varmes opp i en gryte. Det må ikke koke. Sil drikken gjennom ett kaffefilter før den helles i glass som kan tåle varme. Legg ett stykke sitronskall i hvert glass.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
122,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Inverted Vesper
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.12.2013Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Jesper HøstBildet er tatt av
DiageoIngredienser
2 cl Tanqueray Ten
1 cl Ketel One
5 cl Lillet Blanc
–Dette er en twist på James Bonds berømte Vesper Martini fra kapittel fem
i Ian Flemmings "Casino Royale”. Den er litt mildere på alkohol enn originalen og er den perfekte drinken å servere før middagen når gjestene dine kommer.
For å spare litt tid kan du blande ingrediensene på forhånd og røre dem sammen
over is når alle er i hus, sier Jesper Høst.Fremgangsmåte
Alle ingrediensene tilsettes over is i et avkjølt røreglass eller en glassmugge,
røres elegant i 10-15 sekunder og siles over i et avkjølt cocktailglass.
Knekk en sitronzest over og slipp den oppi drinken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
169,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 29,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sparkly New Years
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.12.2014Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
Ukjent kildeIngredienser
25 ml Smirnoff No.21
2 skjeer bringebærsyltetøy
10 ml sitronjuice
100 ml sprudlevin (Champagne, Prosecco og Cava passer alle perfekt)
Når klokken passerer midnatt og fyrverkeriet dekker himmelen er det på sin plass med en fantastisk nyttårsdrink. Vi anbefaler vår spesielle Smirnoff bringecocktail inspirert av bringebær. Hvis du føler deg kreativ så hvorfor ikke blande den i et syltetøyglass!Fremgangsmåte
1. Rist sammen Smirnoff, bringebærsyltetøy og sitronjuice.
2. Hell i et glass fullt med isbiter.
3. Topp drinken med champagne og pynt med en sitronskive og et sugerør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 25,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Romtoddy
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
2 stk eggeplomme
1 ss sukker
2 cl rom eller etter smak
ca. 1 ts sitronsaft
Romtoddy kan være en spennende og annerledes dessert for de voksne. Har du ikke rom kan du fint bytte det ut med calvados eller whisky.Fremgangsmåte
Rør sammen eggeplommer og sukker i et krus. Rør inn rom.
Klem i saften av en sitronbåt og fyll opp kruset med kokende varmt vann.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
302,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sprudlende Sangria
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.12.2014Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
Ukjent kildeIngredienser
25 ml Smirnoff No.21
50 ml grapefrukt juice
50 ml pasjonsfrukt juice
10 ml Triple sec
75 ml rosévin
75 ml tonic
Blander du Smirnoff No.21, fruktjuice og rosévin får du den perfekte drinken til å runde av året, samt ønske nytt år hjertelig velkommen.Fremgangsmåte
1.Tilsett alle ingrediensene.
2. Rør og pynt med en halv pasjonsfrukt.
3. For å lage nok til en bolle med punch, gang målene med åtte.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
67,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Luxe Illuxit
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Jesper HøstBildet er tatt av
DiageoIngredienser
6 cl Bailey´s Chocolat Luxe
3 cl hjemmelaget skogsbærsirup*
1 klype rå lakris
Her er også oppskriften på den optimale juledrinken som er laget av en av Norges beste bartendere Jesper Høst:Fremgangsmåte
Shake alle ingrediensene på is og sil over i en avkjølt coupette eller
et cocktailglass. Pynt med friske skogsbær og en liten myntekvast.
(* 1 del skogsbær, 1 del sukker og 1 del vann i en kjele på middels til
svak varme, rør rundt til sukkeret har løst seg opp, ikke la det koke.
La sirupen avkjøle seg, sil av bærene og hell på flaske. Holder seg
avkjølt i 2-3 uker)
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
318,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
42,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 19,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++A very Odd Collins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.07.2018Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Lene Salbu Talmatch og Odd FjeldsgaardBildet er tatt av
Simen Øvereng, Pernod-RicardIngredienser
4 cl Absolut
2 cl mjødurtsirup
2 cl syltet plommejuice
2 cl limejuice
Topp med pink grapefruit soda
Lene Salbu Talmatch og Odd Fjeldsgaard fra Lukket Selskap i Bergen lager Norges beste Absolut-drink nemlig A very Odd Collins.Fremgangsmåte
Bygges og toppes med grapefrukt soda. Lages på samme måte som en Tom Collins i høyt glass.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
133 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Zacapa Night Cap
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.12.2013Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Jesper HøstBildet er tatt av
DiageoIngredienser
4 cl Ron Zacapa 23
2 cl Aperol
2 cl søt Vermouth
en liten teskje Fernet Branca
–Når festen går mot slutten, maten er fordøyd og champagnekorkene har fløyet til værs
trenger man en røff og lun drink for å sette punktum. Den deilige runde og aromatiske rommen fra Guatemala, Ron Zacapa 23 legger grunnlaget for denne bittersøte cocktailen med friske kryddertoner fra Fernet Branca, avslutter Jesper Høst.Fremgangsmåte
Alle ingrediensene tilsettes over is i et avkjølt røreglass eller en glassmugge, de
røres godt i 10-15 sekunder og siles over i et avkjølt cocktailglass, eller over is i et
rocksglass.
Pynt med en stilk rosmarin.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
226,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 39,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Berry-bubbles
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
21.12.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1/2 liter vann
5 poser te med blåbær- eller solbærsmak
1 dl Dansukker Sukker
150 g blåbær
12 bringebær
6 jordbær
Isbiter
70 cl musserende rosévin
Fremgangsmåte
Kok opp vannet, og legg i teposene. La stå i 5 minutter. Ta opp teposene. Ha i sukkeret, og rør til det er oppløst. Sett i kjøleskap til servering. Legg isbiter i store glass, og hell i teen. Fordel bærene i glassene. Tilsett vinen, og server umiddelbart.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
63,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 16,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3193