Hjemmelaget taco med hjemmelaget tacokrydder


Oppdatertdato: 2020-01-29 Tema: Kjøttdeig Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Rosemarie Pettersen Kilder: Rosemarie Pettersen, Knut Pettersen


Hvor mange er det som spiser taco på fredagen? Ganske mange iflg diverse undersøkelser. Men hvor mange er det som lager sitt eget tacokrydder? Ikke så mange.
Men hvorfor ikke lage sitt eget tacokrydder og selv justere etter hva familien ønsker, om det skal være mildt eller supersterkt.
Og samtidig får ett krydder som rett og slett smaker friskere uten så mye salt.

Det er ett faktum at kjøpekrydder er tilsatt mye salt, men det er unødvendig for å frem smaken i blandingen.

Nå er det mange forskjellige ingredienser som brukes i tacos, men grunnprinsippene er det samme stort sett. Her viser vi vårt eget krydder samt vår egen fremgangsmåte for å lage taco på. Og med steg for steg for de som er i tvil.
Husk at taco også er sunn mat, og kan gjøres enda sunnere med sunne valg av ost, rømme og kjøtt. Det går greit med både kylling og svinekjøttdeig, eller rent hakket kyllingkjøtt.

Grunnleggende taco oppskrift

Denne blir til ca 4 personer og er den vi bruker hjemme

Ca 12 tacoskjell eller tacolefser (eller disse nye tacotubs)
2 ss smør/margarin
ca 400 g kjøttdeig (evt karbonadedeig som er sunnere)
ca 2 ss hjemmelagd tacokrydder
1 dl vann om det brukes mel i krydderet eller ferdig tacokrydder

1 vanlig eller rødløk hakket
1 liten agurk i biter
3 tomater i biter
2 bokser maiskorn
1 valgfri hodesalat i strimler
300-400 g reven ost, billigost eller jarlsberg som vi bruker
1 boks med rømme
1 boks tacosaus ferdig fra butikken.(Her kan man og lage den selv, men det blir en annen artikkel/oppskrift)
Evt ekstra chilisaus for de som liker det hot

Sett på en stekepanne, smelt smør/margarin og stek kjøttdeigen brun og smuldre den godt, gjerne med en tregaffel.
Tilsett krydderblanding og litt vann og rør rundt til en passe konsistens. La surre litt

Kutt opp alle grønnsakene og legg de i små serveringskåler.
Riv osten og legg i skål.
Fyll en skål med rømme.

Varm tacoskjellene forsiktig i stekeovnen. Om det brukes lefser kan de varmes 10 sekunder i mikroen

Server slik at hver gjest kan fylle skjellene med det de ønsker. Fyll gjerne salat i bunnen og ost på toppen.

Hjemmelaget tacokrydder

Her bruker vi tørr krydder som knuses i en stor morter. Har en ikke morter så bruker man en blender. Men erfaring tilsier at det har en tendens til å sette seg lukt i blenderen da, og at den fungerer best med store porsjoner. Man kan og knuse disse på benken med en liten klubbe men dette er litt mer bry.

Denne blir ca 7-9 ss

Den miksen vi bruker er følgende:

2 ss chilipulver, evt og best med tørket chili
0,5 ts hvitløkpulver
0,5 ts løkpulver
1 ss havsalt eller maldon
1 ss cumin, spisskummen
1 ts paprikapulver, type smoked
0,5 ts chiliflakes
1 ts tørket oregano
2 ts pepper hel
evt 1 klype anisfrø for mer smak

0,5 ts kajenne, ekstra og ikke nødvendig, men kun for styrken


Alt mudres godt i en morter til det blir en fin masse

Tips
Bruk helst hele korn av krydder ol. Altså er det mer aroma i hel pepper enn malt osv. Styrken justeres med mengde kajenne. Den kan og justeres med veldig finhakket tørket chili, særlig av de litt sterkere typene.
Om du ønsker at denne skal bli litt mer klebrig og tykne når du har den i stekepanna, bland inn 1 ss hvetemel eller maizena. Men da må den brukes fort og oppbevares i kjøleskap.

Annonse



Tacos på meksikansk


Prøv også Tacos på meksikansk.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 27.01.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Pixabay

Ingredienser

900 g svinekjøtt (du kan også bruke kyllingbryst)
3 hvitløksfedd
1 medium løk
4 ss olivenolje
1,3 kg tomater, skåret i terninger
8 mellomstore grønne tomater, skåret i terninger
1 mellomstor løk, opphakket
15 grønne oliven, opphakket
15 kapers, opphakket
4 ts rosiner
110 g skåldede mandler
1/2 ts malt kryddernellik
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt svart pepper
2 ts eddik
1 ts sukker
2 dl kjøttkraft


Taco med tortillas. Den originale måten å servere taco på. Fyll og tilbehør er valgfritt og det meste går an å putte i en lefse.


Fremgangsmåte

Kok kjøttet i vann med hvitløk, løk og salt. La det avkjøles, og skjær kjøttet opp i strimler etter at du har fjernet skinnet.

Varm opp oljen og mykgjør løken i tre minutter.

Deretter har du i hvitløken, de røde og grønne tomatene, de opphakkede mandlene, rosinene, olivenene, kryddernelliken, kanel og svart pepper og lar det småkoke i 15-20 minutter.

Tilsett så kjøttet, eddiken, sukker, salt og kjøttkraft, og la det småkoke i ytterligere ti minutter. Smak til med salt og pepper. Serveres med tortilla.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Tacokrydret kyllingpizza


Prøv også Tacokrydret kyllingpizza.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.06.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Oppskrift på pizzadeig

Fyll:
2 ss olivenolje
300 g kyllingbrystfilet
2 poser tacoblanding
200 g ananas
100 g mais
200 g revet ost


Pizza har mange likhetspunkter med varme smørbrød. Den kan lages som en stor kake eller i porsjonsstørrelser og serveres som middag eller en liten kveldsrett. Gjerne med en salat til.
Denne varianten er absolutt verdt å prøve når du får lyst på noe ekstra spennende og godt.


Fremgangsmåte

Fyll
Skjær kyllingfileten i passe store biter, og stek dem i oljen. Hell over tacoblanding og tilsett vannmengden på pakken og la dette koke sammen. Pass på at det ikke koker seg for tørt.

Deigen og steking
Kjevle deigen slik at den passer til ovnens stekeplate. Halvstek deigen ved 160 grader i 6 minutter på midterste rille. Fordel blandingen utover deigen Skjær ananas i biter og ha de på sammen med mais. Dryss på revet ost.. Stek så pizzaen ved 280 grader på øverste rille i 8-10 minutter.

Per pizzastykke: 150 kcal
Kvinne: 2,5 stk
Mann: 3,5 stk

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kylling Wraps


Prøv også Kylling Wraps.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Etegilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 Kyllingbryst
3 ss Olivenolje
1/2 Pakke Taco Seasoning Mix
1.25 dl Rømme
0.5 dl Majones
2 ss Sitronsaft

2 Fedd hvitløk
6 Tortilla
Hakkede tomater, Salat, Hakket løk, Mais, Revet ost, evt. guacamole


Dette er en av de beste wrapsene jeg har smakt. Vi lot kyllingen marinere ett par timer, og det gjorde susen.


Fremgangsmåte

Del kyllingen i biter, legg den i en bolle og hell olivenolje over. Rør inn taco miksen og la det stå i ca. 10 min.

Saus:
Bland isammen rømme, majones, stironsaft og hvitløk, kryddre med salt og pepper.

Stek kyllingbitene i varm stekepanne ca. 10 min. Hell halve sausen over og la det koke til det er gjennomvarmt.
Fordel kylling, Hakkede tomater, Salat, Hakket løk, Mais, Revet ost, evt. guacamole i tortillaen topp med resten av sausen og "roll-up".

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 248,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kylling-taco.

Kylling-taco


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 29.05.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 pakke kylling kjøttdeig
12 tacoskjell
1 pose krydderblanding
1 ½ dl vann


Her har vi brukt slike nye tacotrays, som vi syns er ypperlige til dette formålet. Og de vi brukte er slik at de ikke går i småbiter ved første bit.
Og som en annen versjon av denne brukte vi litt forskjellige grønnsaker som vi lettsteker i stekepanna.
Taco har jo uendelige variasjonsmuligheter og vi koser oss med forskjellige versjoner. Men kjøttdeig, ost, tacosaus og rømme er faste bestanddeler.


Fremgangsmåte

Brun kylling-kjøttdeigen i smør under omrøring. Tilsett ferdig taco krydderblanding og vann og rør om. La det småkoke i ca. 10 minutter, eller til vannet har kokt inn. Varm tacoskjellene etter anvisning på pakken. Server de varme taco – skjellene med en blandet salat, revet ost, guacamole og salsa.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 146,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling i pita.

Kylling i pita


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.12.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 kyllingfileter
1 gul paprika
1 rød paprika
1 vårløk
4 pitabrød
1/2 boks crème fraîche
1 pose tacokrydder



Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i små terninger, ca. 1 x 1 cm. Skjær paprikaene i biter og vårløken i ringer. Stek paprikabitene på middels varme i litt olje i fem minutter. Da blir de søte og gode.
Legg paprikaen på en tallerken, skru opp varmen og stek kyllingbitene sammen med vårløk i 3-4 minutter. Dryss over tacokrydderet og tilsett crème fraîche. Band alt godt og la alt bli gjennomvarmt. Fyll kyllingblandingen i varme pitabrød. Det smaker godt med en frisk salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Burritos med kyllingkjøttdeig.

Burritos med kyllingkjøttdeig


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 23.05.2006
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
0,5 stk. løk
1 pose tacokrydder
ca. 1 dl vann
1 glass tacosaus
1 boks liten hermetiske svarte bønner
1 neve frisk spinat
1 dl revet hvitost
8 stk. hvetetortilla

Guacamole:
1 stk. avokado
1 båt finhakket hvitløk
2 ts lime- eller sitronsaft


Sjekk disse herlige kyllingburritosene! Et supert alternativ til den tradisjonelle tacoen!


Fremgangsmåte

Stek kyllingkjøttdeig og løk i litt smør eller olje. Tilsett tacokrydder, vann og tacosaus. Kok i noen minutter. vend inn svarte bønner og spinat. Smak til med salt og pepper.
Dryss litt revet ost og legg noen skjeer av kjøttdeigblandingen på hver tortilla. Rull sammen. Brett inn endene, slik at du får en tett rull.

Legg to og to burritos med skjøten ned i en stekepanne og stek dem til de er gyllenbrune på alle kanter. Legg dem på en skjærfjøl og del dem i to.

Mos avocado og bland med hvitløk. Smak til med lime- eller sitronsaft, salt og pepper.

Server kyllingburritos med salat, rømme, tomatsalsa, guacamole og limebåter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 139,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingtaco 2.

Kyllingtaco 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.08.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

12 Tacoskjell (beregn 3 per person)

Fyll:
4 skiver bacon
800 g (2 pk) kyllingkjøttdeig
1 hakket løk
1/2 rød og 1/2 grønn paprika
1/2 boks mais
1 pose tacokrydder + vann som angitt på posen
1 gl tacosaus (hot eller mild)

salat
maiskorn
revet ost
rømme
tacosaus


Variant med kyllingkjøttdeig. Vi brukte i tillegg noen rester av kyllingpølser. Like godt for det og så enkelt!


Fremgangsmåte

Varm tacoskjellene som angitt på pakken. Fyll skjellene med kjøttfyll, salat, rå løk, maiskorn og revet ost. Ha på tacosaus og rømme etter smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 148,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Taco skjell.

Taco skjell


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

Ca 12 tacoskjell
3 ss smør
ca 400 g kjøttdeig (evt noe hakkede pølserester)
1 pose taco krydder blanding
vann
1 løk hakket
1 liten agurk i biter
3 tomater i biter
2 bokser maiskorn
1 salat i strimler
300 g reven ost
Rømme
1 boks tacosaus ferdig fra butikken.
Evt chilisaus for de som liker det hot



Fremgangsmåte

Kutt opp grønnsakene og legg de i små serveringskåler. Riv osten og legg i skål. Fyll en skål med rømme.
Stek kjøttdeigen i smør og smuldre den godt. Tilsett krydderblanding og litt vann til en passe konsistens. Varm tacoskjellene forsiktig i stekeovnen.

Server slik at hver gjest kan fylle skjellene med det de ønsker. Fyll gjerne salat i bunnen og ost på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 126,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3037



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.