Hjemmelagde kalde dressinger til salaten



Oppdatertdato: 2019-08-05 Tema: Dressing Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Nå om sommeren bruker vi mye salat som tilbehør til bla grillmat. Og dermed er det enkelt å bruke en kjøpedressing istedenfor å lage en selv. Men en enkel kald dressing kan bare være litt rømme med litt krydder, hvitløk ol og en har da en helt personlig smak på salaten. Flere av disse er enkle å lage og kan gjerne stå ett par dager i kjøleskapet etterpå.

Dressingtips

  • Ikke bruk for mye dressing på en salat. Da blir den mindre og faller sammen.
  • Server gjerne dressing ved siden av, da kan gjestene selv velge mengde.
  • Dressinger kan og serveres lunkne, men til en kald grønn salat passer det med kalde.
  • Lær deg å lage noen enkle dressinger som du da fort kan smelle i sammen ved gjester. For eksempel en oljedressing, en rømme og en lett dressing(yoghurt eller creme fraiche)
  • Oljedressinger er holdbare og kan lagres lenge på en flaske.

Og her er noen oppskrifter på både olje og melkebaserte dressinger.





Rømmedressing 3


Prøv også Rømmedressing 3.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.08.2014
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 dl rømme

Blandes med forskjellige smakstilsetninger.


Rømmedressing kan brukes til det meste, og man kan smake den til med mye forskjellig. En ide er og å blande inn slik ferdig rømmedressing mix.


Fremgangsmåte

Velg blant:
Chilisaus, presset hvitløk, gressløk,sylteagurk, hakket persille, kapers, rødbeter, løk, pepperrot, epler purre osv. Hakk det som ønskes i småbiter og rør i rømmen. Smak evt til med litt salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 316,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Salatdressing 2


Prøv også Salatdressing 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2004
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 ts søt chilisaus
3 ss olivenolje
salt og kvernet pepper



Fremgangsmåte

Bland ingrediensene og drypp det over salaten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 644,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 70,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fransk dressing 1


Prøv også Fransk dressing 1.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.07.2002
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

1 ss eddik
salt
pepper
2 ss olivenolje
2 ss vann
1 ts tørket provencekrydder



Fremgangsmåte

1. Bland eddik, salt og pepper.

2. Tilsett oljen og visp ingrediensene godt sammen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 335,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Karridressing til skinke- og pastasalater.

Karridressing til skinke- og pastasalater


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.07.2002
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

3 dl yoghurt med sitronsmak
1 dl lettrømme
1 eggeplomme
1 ss grov sennep
1 ss purre, finhakket
1 ts sitronsaft
1 ts karri
salt og pepper
Gressløk, klippet



Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene, unntatt gressløk, i en food prossesor og smak til med salt og pepper. Bland dressingen sammen med ingrediensene til f.eks en pasta- eller skinkesalat eller server dressingen ved siden av salaten. Klipp gressløk over til pynt

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ranch-dressing til stekt og grillet kjøtt.

Ranch-dressing til stekt og grillet kjøtt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.07.2002
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

2 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
50 g Norzolaost
1 ss sukker
5 basilikumblader
2 ss chilisaus
1 ss sylteeagurk, hakket
2 ss peanøtter, gjerne saltet



Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene i en food prossesor til dressingen får en glatt konsistens.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Oljedressing


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.09.2002
Denne retten tar ca 0 å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Culinario

Ingredienser

2 deler olje (2 dl)
1 del eddik (1 dl)
1 del vann (1 dl)
2-3 ts salatkrydder



Fremgangsmåte

Culinario har 2 ferdige blandinger, italiensk salatkrydder og fransk salatkrydder. Du kan med hell også bruke kylling spesial og sitronpepper spesial. Velg selv type olje, men vær kresen i valg av olje. Uansett type olje må denne være av høy kvalitet.
Brukes olivenolje anbefales Culinarios Calvi Classico extra virgin olivenolje med 0,5 % syreinnhold. Brukes druekjerneolje kan vann utelates da denne oljen er meget mild i smaken.
Bland da forholdet 3 deler olje og 1 del eddik.
Som eddik er balsamico di modena absolutt å anbefale. Forholdet 1 del kan for mange bli litt for mye. Smak deg frem. Ønskes en mildere smak, kan eddiken gjerne erstattes med 1 del presset appelsin eller 1-2 ss presset sitron.
La gjerne dressingen stå å trekke i kjøleskap 1-3 døgn før bruk. Dressing som oppbevares i kjøleskap med tett lokk har en holdbarhet på minst 3 uker. Husk å riste flasken før bruk.
For å gjøre dressingen sterkere, ha gjerne i litt presset hvitløk eller litt sennep.
Til en fransk dressing, søt den gjerne med litt sukker.
I tillegg til ovenstående tilbehør, server gjerne mais, tomat oppskåret i terninger og paprikastrimler.
Tomat og paprika kan også være en del av innholdet i salaten. Men glem ikke, har du dårlig tid og få ingredienser er kun bakt potet med urtesmør eller rømmedip og noen maiskorn en sann nytelse det også. Du trenger ikke mye for at du alene eller sammen med gjester kan nyte et lite, spennende og ikke minst mettende måltid. Culinarios baconkrydder er et fint alternativt til stekt kjøtt eller kylling.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 419,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 45,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lett Thousand Island-dressing.

Lett Thousand Island-dressing


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.07.2002
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

150 g cottage cheese eller kvarg
1/2 dl yoghurt naturell, gjerne Biola
2 ss tomatpuré
1 ts mild chilisaus
1 ts sukker
1/4 ts salt



Fremgangsmåte

Bland cottage cheese ( kjørt jevn i foodprocessor) eller kvarg med yoghurt, tomatpuré, chilisaus og krydder. Smak sausen godt til. Thousand Island-saus er godt til salat og f eks fisk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 93,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsdressing med eggeplomme.

Sennepsdressing med eggeplomme


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 29.04.2003
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Inkognito

Ingredienser

1 eggeplomme
1 ss sennep
4 ss mild olivenolje
1 ss eddik
salt
pepper



Fremgangsmåte

Alt ristes godt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 510,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 52,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Yoghurtdressing.

Yoghurtdressing


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 1/2 dl yoghurt
2 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
1 ss solsikkeolje
salt
nykvernet pepper
1 bunt urter, f.eks. gressløk, dill, basilikum



Fremgangsmåte

Rør yoghurten glatt med olje og sitronsaft eller eddik. Krydre med salt og pepper.

Vask og finhakk urtene, og rør dem inn. Smak til dressingen.

Anbefales til grønn salat, tomatsalat, agurksalat, pastasalat, grillede grønnsaker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 94,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3235







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.