Nå om sommeren bruker vi mye salat som tilbehør til bla grillmat. Og dermed er det enkelt å bruke en kjøpedressing istedenfor å lage en selv. Men en enkel kald dressing kan bare være litt rømme med litt krydder, hvitløk ol og en har da en helt personlig smak på salaten. Flere av disse er enkle å lage og kan gjerne stå ett par dager i kjøleskapet etterpå.
Dressingtips
- Ikke bruk for mye dressing på en salat. Da blir den mindre og faller sammen.
- Server gjerne dressing ved siden av, da kan gjestene selv velge mengde.
- Dressinger kan og serveres lunkne, men til en kald grønn salat passer det med kalde.
- Lær deg å lage noen enkle dressinger som du da fort kan smelle i sammen ved gjester. For eksempel en oljedressing, en rømme og en lett dressing(yoghurt eller creme fraiche)
- Oljedressinger er holdbare og kan lagres lenge på en flaske.
Og her er noen oppskrifter på både olje og melkebaserte dressinger.
Rømmedressing 3
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.08.2014Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 dl rømme
Blandes med forskjellige smakstilsetninger.
Rømmedressing kan brukes til det meste, og man kan smake den til med mye forskjellig. En ide er og å blande inn slik ferdig rømmedressing mix.Fremgangsmåte
Velg blant:
Chilisaus, presset hvitløk, gressløk,sylteagurk, hakket persille, kapers, rødbeter, løk, pepperrot, epler
purre osv. Hakk det som ønskes i småbiter og rør i rømmen. Smak evt til med litt salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
316,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
32,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Salatdressing 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.04.2004Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
2 ts søt chilisaus
3 ss olivenolje
salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte
Bland ingrediensene og drypp det over salaten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
644,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
70,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fransk dressing 1
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.07.2002Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
1 ss eddik
salt
pepper
2 ss olivenolje
2 ss vann
1 ts tørket provencekrydder
Fremgangsmåte
1. Bland eddik, salt og pepper.
2. Tilsett oljen og visp ingrediensene godt sammen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
335,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
35,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Lett Thousand Island-dressing
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.07.2002Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
150 g cottage cheese eller kvarg
1/2 dl yoghurt naturell, gjerne Biola
2 ss tomatpuré
1 ts mild chilisaus
1 ts sukker
1/4 ts salt
Fremgangsmåte
Bland cottage cheese ( kjørt jevn i foodprocessor) eller kvarg med yoghurt, tomatpuré, chilisaus og krydder. Smak sausen godt til. Thousand Island-saus er godt til salat og f eks fisk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
92,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Karridressing til skinke- og pastasalater
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.07.2002Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
3 dl yoghurt med sitronsmak
1 dl lettrømme
1 eggeplomme
1 ss grov sennep
1 ss purre, finhakket
1 ts sitronsaft
1 ts karri
salt og pepper
Gressløk, klippet
Fremgangsmåte
Kjør alle ingrediensene, unntatt gressløk, i en food prossesor og smak til med salt og pepper. Bland dressingen sammen med ingrediensene til f.eks en pasta- eller skinkesalat eller server dressingen ved siden av salaten. Klipp gressløk over til pynt
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
126,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Oljedressing
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.09.2002Denne retten tar ca
0 å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
CulinarioIngredienser
2 deler olje (2 dl)
1 del eddik (1 dl)
1 del vann (1 dl)
2-3 ts salatkrydder
Fremgangsmåte
Culinario har 2 ferdige blandinger, italiensk salatkrydder
og fransk salatkrydder. Du kan med hell også bruke kylling
spesial og sitronpepper spesial. Velg selv type olje,
men vær kresen i valg av olje. Uansett type olje må denne
være av høy kvalitet.
Brukes olivenolje anbefales
Culinarios Calvi Classico extra virgin olivenolje
med 0,5 % syreinnhold. Brukes druekjerneolje kan vann
utelates da denne oljen er meget mild i smaken.
Bland da forholdet 3 deler olje og 1 del eddik.
Som eddik er balsamico di modena absolutt å anbefale.
Forholdet 1 del kan for mange bli litt for mye. Smak deg frem.
Ønskes en mildere smak, kan eddiken gjerne erstattes med 1 del presset
appelsin eller 1-2 ss presset sitron.
La gjerne dressingen stå å trekke i kjøleskap 1-3 døgn før bruk.
Dressing som oppbevares i kjøleskap med tett lokk har en holdbarhet
på minst 3 uker. Husk å riste flasken før bruk.
For å gjøre dressingen sterkere, ha gjerne i litt presset hvitløk
eller litt sennep.
Til en fransk dressing,
søt den gjerne med litt sukker.
I tillegg til ovenstående tilbehør, server gjerne mais,
tomat oppskåret i terninger og paprikastrimler.
Tomat og paprika kan også være en del av innholdet i salaten.
Men glem ikke, har du dårlig tid og få ingredienser er
kun bakt potet med urtesmør eller rømmedip og noen maiskorn
en sann nytelse det også. Du trenger ikke mye for at du alene
eller sammen med gjester kan nyte et lite, spennende og ikke
minst mettende måltid. Culinarios baconkrydder er et fint
alternativt til stekt kjøtt eller kylling.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
419,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
45,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ranch-dressing til stekt og grillet kjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.07.2002Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
2 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
50 g Norzolaost
1 ss sukker
5 basilikumblader
2 ss chilisaus
1 ss sylteeagurk, hakket
2 ss peanøtter, gjerne saltet
Fremgangsmåte
Kjør alle ingrediensene i en food prossesor til dressingen får en glatt konsistens.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Yoghurtdressing
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.04.2003Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
3 dl yoghurt naturell
4 ss finhakkede urtekrydder f.eks persille, koriander eller gressløk
1 ts sukker eller honning
0,25 ts salt , gjerne urtesalt
0,25 ts kvernet pepper
Yoghurt er et ypperlig utgangspunkt for kalde dressinger og sauser. Bland inn friske eller tørkede urter, og rund av smaken med bittelitt sukker. Godt til alle slags salater, wraps og grillmat.Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene og smak til med sukker, salt og pepper
oppbevar dressingen kaldt til servering
Om du vil ha en litt tykkere dressing, kan du la yoghurten renne av seg i et kaffefilter en stund. Du kan også bruke gresk eller tyrkisk yoghurt som er tykkere, eller blande yoghurten med litt majones, rømme eller kefir.
Smaken kan varieres i det uendelige ved å tilsette finhakket løk og hvitløk, leke med ulike urter og krydder, eller erstatte sukker med honning.
La gjerne dressingen stå avkjølt ca. 1 time før servering, dette gir dressingen en kraftigere smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
72,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sennepsdressing med eggeplomme
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
29.04.2003Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
InkognitoIngredienser
1 eggeplomme
1 ss sennep
4 ss mild olivenolje
1 ss eddik
salt
pepper
Fremgangsmåte
Alt ristes godt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
510,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
52,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3235