Hjemmelaget pesto med pasta



Oppdatertdato: 2019-05-03 Tema: Tilbehør Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Knut Pettersen


Pesto og pasta
Hjemmelaget pesto med pasta er en av de enkle pastarettene vi lager, sammen med pasta og tomatsaus eller ostesaus. Pesto lages ved siden av eller kjøpes ferdig og så røres inn i pastaen før servering. Men lag gjerne pesto hjemme fra bunnen av og smaken er veldig mye bedre enn kjøpepesto. Den kan lages både sterk og svak, litt avhengig av mengde hvitløk.

Hjemmelaget pesto med basilikum og pinjekjerner

Denne oppskriften kommer fra Danmark men er litt modifisert

2 bunt(er) basilikum
75 gr ristede pinjekerner
2 fedd hvitløk, presset evt mange fler etter smak
40 gr finrevet parmesanost
0,75 - 1 dl olivenolje
salt og pepper etter smak
evt litt sitronsaft

Skyll og tørk basilikum. Legges i en food-processor sammen med pinjekerner, hvitløk og parmesan.
Blendes til det er finhakket. Med motoren i gang tilsettes olivenoljen i en tynn stråle, til det blir en paste konsistens.
Smak til med salt og pepper.

Hjemmelagd saus med pestosmak

En god variant vi lager er denne som er ferdig blandet ut og passer som saus.

100 g smør
3 dl Crème Fraîche eller rømme
3 hvitløkbåter, presset
1 stilk persille
ca. 15 friske basilikumblader
4 ss Vellagret Cheddar eller annen revet ost
salt og pepper

Smelt smør i en kjele. Kjør de øvrige ingrediensene i en food processor til en grønn blanding. Tilsett blandingen i smøret litt etter litt under omrøring.
Smak til med salt og pepper.

Litt pestofakta

Pesto er en italiensk saus. Utgangspunktet er basilikum, pinjekjerner, parmesan, olivenolje, hvitløk + salt og pepper. Det brukes parmesan eller Romano reggiano ost. Det finnes andre varianter med feks persille ol.
Pesto brukes til varm pasta, bakte poteter eller feks på ristet loff.
På pasta passer pesto fint med sjømat.

Her under er noen forslag til pasta med pesto. Og som vanlig har de fullt utregnet innhold og pris.


Pasta penne med pesto og kylling


Prøv også Pasta penne med pesto og kylling.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.11.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

300 g pastarør (pasta penne)
4 kyllingfileter
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
3 ss pesto
3/4 dl kremfløte
50 g parmesan
noen topper frisk basilikum


Pasta penne er min favorittpasta. Denne gangen brukte vi fullkorn penne, som var veldig godt. Opprinnelig er det ikke brokkoli og chili i denne oppskriften, men vi syns det passet til her.


Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken. Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Stek dem raskt i litt olje i en panne eller wok til de er hvite rundt det hele, ha i brokkoli og chili. La surre litt sammen med kyllingen. Ha på salt, pepper og ferdigkjøpt pesto. Hell fra vannet på pastaen og ha den i pannen sammen med kjøttet. Tilsett fløte og rør alt godt sammen. Smak til retten med eventuelt mer salt, pepper eller pesto. Server retten med revet parmesan og frisk basilikum på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pasta med pesto 2


Prøv også Pasta med pesto 2.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.09.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

250 g båndpasta

ca. 200 g rensede reker og/eller krepsehaler

Pestosaus:
100 g smør
3 dl Crème Fraîche eller rømme
3 hvitløkbåter, presset
1 stilk persille
ca. 15 friske basilikumblader
4 ss pastaost, Vellagret Cheddar
eller annen revet ost
salt og pepper


Her bruker vi vanlig spaghetti istedenfor det som skrives i oppskriften, men all slags pasta kan brukes.
Pasta i alle varianter er typisk for Italia. Sjømat og grønnsaker likedan. Meiriprodukter brukes fortrinnsvis i nordlige deler av landet. Vårt forslag til pesto er meget spennende og smakfull, men selvfølgelig kan man jo bruke ferdig pesto. Vi lagde den siden vi har hatt masse basilikum i drivhuset.


Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Saus:
Smelt smør i en kjele. Kjør de øvrige ingrediensene i en food processor til en grønn blanding. Tilsett blandingen i smøret litt etter litt under omrøring.
Smak til med salt og pepper. Bland nykokt pasta i sausen og vend forsiktig inn reker og/eller krepsehaler.
Pynt ev med noen friske basilikumblader. Smaker godt med brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 328,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pasta med skinke og pesto


Prøv også Pasta med skinke og pesto.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.08.2014
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

ca. 500 g røkt, kokt skinke (bayonne eller lignende)
4 porsjoner fullkorn makaroni
0,5 glass pestosaus
1 ss smør/olivenolje
fersk parmesanost


Så enkelt og så godt. Kombinasjonen pasta, skinke, pesto og en ost er bare så godt, og samtidig veldig enkelt på lage. Vi brukte også litt jarlsberg her som vi rørte inn.


Fremgangsmåte

1. Kok pastaen etter anvisning på pakken og skjær skinken i strimler.
2. Hell vannet av pastaen og ha den tilbake i kjelen. Bland forsiktig i pesto, smør og skinkestrimler og la det bli gjennomvarmt. Rør inn reven jarlsberg.

3. Dryss høvlet parmesanost over ved servering og pynt eventuelt med frisk basilikum.

Serveres med baguetter eller annet brød og en frisk salat laget av f.eks. salatblader, cherrytomater, løkringer og oliven.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 321,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Basilikum pesto.

Basilikum pesto


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.09.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Hamduved.dk
Bildet er tatt av Pixabay

Ingredienser

2 bundter basilikum
3/4 dl ristede pinjekerner
2 fed presset hvidløg
3/4 dl fintrevet parmesanost
3/4 dl olivenolie
salt og peber


En i utgangspunktet dansk oppskrift fra Hamduved Økologisk samling


Fremgangsmåte

Skyl og tør basilikummen. Kommes i en food-processor sammen med pinjekerner, hvidløg og parmesanosten.
Blendes til det er finthakket. Med motoren i gang tilsættes olivenolien i en tynd stråle, til det danner en pasta.
Smag til med salt og peber.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 364,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 36,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 26,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pastasalat med pesto 2.

Pastasalat med pesto 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.05.2013
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

ca. 4 dl pastaskruer eller penne
1 lite glass pesto
1 pakke ferdig salatmiks etter egen smak


Veldig enkel pastasalat som tilbehør til grillmat eller spekemat. Når solen skinner og du vil gjøre annet enn å stå inne på kjøkkenet er dette perfekt mat!


Fremgangsmåte

1. Kok pastaen som angitt på pakken. Skyll godt i kaldt vann, og la vannet renne av.
2. Bland sammen pastaen og salatmiksen og rør inn pesto.

Server gjerne lunken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 217,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,19.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spaghetti med kjøttboller og pesto.

Spaghetti med kjøttboller og pesto


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.09.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 ts salt
60 g parmesan
1 ss kavring
4 ss hakket persille
1 glass pestosaus eller lag din egen pesto
250 g spagetti

Pesto (4 porsjoner)
25 blader basilikum
2 båter hvitløk
1/2 dl pinjekjerner (evt. valnøtter eller 1 ss strøkavring)
1 1/2 dl olivenolje
1/2 ts salt
1/4 ts pepper


Bruk hjemmelagde kjøttboller eller ferdigkjøpte. Pesto er godt sammen med pasta, og parmesan er det lille ekstra.


Fremgangsmåte

1. Kna sammen alle ingrediensene og lag små boller.
2. Stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter.
3. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
4. Bland spaghetti med pesto og tilsett kjøttbollene.

Server evt. ekstra pesto ved siden av. Brød og salat smaker godt til.

Pesto
1. Bland sammen basilikum, presset hvitløk og kjerner/strøkavring i en foodprosessor, hakker eller morter.
2. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring.
3. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 351,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,15.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt torsk med pesto.

Ovnsbakt torsk med pesto


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Esten Borgos

Ingredienser

800 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk løk
1 fedd hvitløk
200 g brokkoli
2 stk paprika, rød
2 ss olivenolje
3 dl grønnsakbuljong
0,5 stk sitron
4 ts pesto
salt og pepper


Torskefileten smaker ekstra godt smurt med pesto og bakt i ovn sammen med hvitløk, paprika og brokkoli. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien.


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper. Skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Skjær brokkoli i små buketter og paprika i biter.
Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form, drypp over olivenolje og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.
Legg torskestykkene over grønnsakene, press over litt sitron, og smør på pesto.
Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek retten i ca. 20 minutter, eller til fisken er ferdig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 60,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt kyllingfilet.

Fylt kyllingfilet


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.03.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

6 kyllingfileter
6 soltørkede tomater
ca. 100 g fetaost
2 ss oregano
1 lite glass grønn pesto
salt og pepper



Fremgangsmåte

Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut til ca. 0,5 cm tykkelse. Det er lurt å la filetene ligge en halv time i romtemperatur, slik at kjøttet er temperert før det tilberedes.

Smør på et tynt lag med pesto, legg på soltørkede tomater fetaost, oregano og litt salt og pepper. Istedet for fetaost, smaker det også godt med parmesan, både som fyll og som ostedryss til slutt.

Rull sammen filetene og legg dem over i en smurt ildfast form. Dryss over litt salt, pepper og revet ost. Stek i ovn på 200 °C i ca. 20 minutter. Ta filetene ut og la dem hvile i noen minutter før de skjæres opp.

Kyllingrullene kan fint serveres som en del av en tapas. Skjær kyllingrullene opp i skiver og sett dem på for eksempel en mini-røsti eller en liten skive loff som er stikket ut med et likørglass.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 156,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spaghetti con Pesto all´Arrabbiata, Spaghetti med sterk pestosaus.

Spaghetti con Pesto all´Arrabbiata, Spaghetti med sterk pestosaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.09.2010
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Barilla
Bildet er tatt av Barilla

Ingredienser

400 g Barilla spaghetti
½ dl olivenolje til steking
2 chilipepper, finhakkede
2 hvitløksbåter, pressede
10 kvister bladpersille, finhakket eller 1 potte kruspersille
1 glass Barilla Pesto Rosso
3 ss parmesanost, revet
Nykvernet, svart pepper



Fremgangsmåte

Stek chili og hvitløk i en varm kasserolle med olje, og tilsett pesto. La koke i ca. 5 minutter, og smak til med salt og svart pepper.
Kok spaghettien som anvist på pakken, hell av vannet, og bland den med sausen.
Topp med persille og revet parmesanost.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 406,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spagetti med kjøttboller og pesto.

Spagetti med kjøttboller og pesto


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2016
Denne retten tar ca 20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Spagetti til 4 personer, se mengdeanv. på pakken
Pesto, ønsket mengde

Kjøttboller:
500 g kjøttdeig
1 ts salt
60 revet parmesan
1 ss kavring
4 ss hakket persille


Vi lager kjøttbollene selv, men man kan og kjøpe ferdige. Rask og god hverdagsmat


Fremgangsmåte

1. Kna sammen sammen alle ingrediensene og lag små boller.
2. Stek bollene på middels varme i ca. 15 minutter.

3. Kok spagetti etter anvisning på pakken.
4. Bland spagetti med pesto og tilsett kjøttbollene.

Server evt. ekstra pesto ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 253,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3049







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.