Hjemmelaget pesto med pasta er en av de enkle pastarettene vi lager, sammen med pasta og tomatsaus eller ostesaus. Pesto lages ved siden av eller kjøpes ferdig og så røres inn i pastaen før servering. Men lag gjerne pesto hjemme fra bunnen av og smaken er veldig mye bedre enn kjøpepesto. Den kan lages både sterk og svak, litt avhengig av mengde hvitløk. Jeg har og fått med vår egen pesto med mandler. Ett resultat av dårlig planlegging mht ingredienser.
Hjemmelaget pesto med basilikum og pinjekjerner
Denne oppskriften kommer fra Danmark men er litt modifisert
2 bunt(er) basilikum
75 gr ristede pinjekerner
2 fedd hvitløk, presset evt mange fler etter smak
40 gr finrevet parmesanost
0,75 - 1 dl olivenolje
salt og pepper etter smak
evt litt sitronsaft
Skyll og tørk basilikum. Legges i en food-processor sammen med pinjekerner, hvitløk og parmesan.
Blendes til det er finhakket. Med motoren i gang tilsettes olivenoljen i en tynn stråle, til det blir en paste konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Hjemmelagd saus med pestosmak
En god variant vi lager er denne som er ferdig blandet ut og passer som saus.
100 g smør
3 dl Crème Fraîche eller rømme
3 hvitløkbåter, presset
1 stilk persille
ca. 15 friske basilikumblader
4 ss Vellagret Cheddar eller annen revet ost
salt og pepper
Smelt smør i en kjele. Kjør de øvrige ingrediensene i en food processor til en grønn blanding. Tilsett blandingen i smøret litt etter litt under omrøring.
Smak til med salt og pepper.
Litt pestofakta
Pesto er en italiensk saus. Utgangspunktet er basilikum, pinjekjerner, parmesan, olivenolje, hvitløk + salt og pepper. Det brukes parmesan eller Romano reggiano ost. Det finnes andre varianter med feks persille ol.
Pesto brukes til varm pasta, bakte poteter eller feks på ristet loff.
På pasta passer pesto fint med sjømat.
Her under er noen forslag til pasta med pesto. Og som vanlig har de fullt utregnet innhold og pris.
Pasta penne med pesto og kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.11.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
300 g pastarør (pasta penne)
4 kyllingfileter
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
3 ss pesto
3/4 dl kremfløte
50 g parmesan
noen topper frisk basilikum
Pasta penne er min favorittpasta. Denne gangen brukte vi fullkorn penne, som var veldig godt. Opprinnelig er det ikke brokkoli og chili i denne oppskriften, men vi syns det passet til her.Fremgangsmåte
Kok pastaen som anvist på pakken. Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Stek dem raskt i litt olje i en panne eller wok til de er hvite rundt det hele, ha i brokkoli og chili. La surre litt sammen med kyllingen. Ha på salt, pepper og ferdigkjøpt pesto. Hell fra vannet på pastaen og ha den i pannen sammen med kjøttet. Tilsett fløte og rør alt godt sammen. Smak til retten med eventuelt mer salt, pepper eller pesto. Server retten med revet parmesan og frisk basilikum på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
195,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pasta med pesto 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.09.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
250 g båndpasta
ca. 200 g rensede reker og/eller krepsehaler
Pestosaus:
100 g smør
3 dl Crème Fraîche eller rømme
3 hvitløkbåter, presset
1 stilk persille
ca. 15 friske basilikumblader
4 ss pastaost, Vellagret Cheddar
eller annen revet ost
salt og pepper
Her bruker vi vanlig spaghetti istedenfor det som skrives i oppskriften, men all slags pasta kan brukes.
Pasta i alle varianter er typisk for Italia. Sjømat og grønnsaker likedan. Meiriprodukter brukes fortrinnsvis i nordlige deler av landet. Vårt forslag til pesto er meget spennende og smakfull, men selvfølgelig kan man jo bruke ferdig pesto. Vi lagde den siden vi har hatt masse basilikum i drivhuset.Fremgangsmåte
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Saus:
Smelt smør i en kjele. Kjør de øvrige ingrediensene i en food processor til en grønn blanding. Tilsett blandingen i smøret litt etter litt under omrøring.
Smak til med salt og pepper.
Bland nykokt pasta i sausen og vend forsiktig inn reker og/eller krepsehaler.
Pynt ev med noen friske basilikumblader. Smaker godt med brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
327,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pesto med mandler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2020Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 potte basilikum
50 g mandler
25 g parmesan
1,5 dl olivenolje
salt
pepper
litt sitronsaft
Normalt skal det være pinjekjerner i denne pestoen, men når man ikke har det så prøver man noe annet. Vi brukte dermed mandler. Det funker, selv om smaken ble litt mildere.Fremgangsmåte
Bland basilikum, mandler, parmesan, olivenolje, salt og pepper i en bolle med en stavmikser. Smak til med litt sitronsaft. Bruk pestoen til pastaretter ol.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
567,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
58,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Basilikum pesto
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.09.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Hamduved.dkBildet er tatt av
PixabayIngredienser
2 bundter basilikum
3/4 dl ristede pinjekerner
2 fed presset hvidløg
3/4 dl fintrevet parmesanost
3/4 dl olivenolie
salt og peber
En i utgangspunktet dansk oppskrift fra Hamduved Økologisk samlingFremgangsmåte
Skyl og tør basilikummen. Kommes i en food-processor sammen med pinjekerner, hvidløg og parmesanosten.
Blendes til det er finthakket. Med motoren i gang tilsættes olivenolien i en tynd stråle, til det danner en pasta.
Smag til med salt og peber.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
357,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
35,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 26,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pastasalat med pesto 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.05.2013Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
ca. 4 dl pastaskruer eller penne
1 lite glass pesto
1 pakke ferdig salatmiks etter egen smak
Veldig enkel pastasalat som tilbehør til grillmat eller spekemat. Når solen skinner og du vil gjøre annet enn å stå inne på kjøkkenet er dette perfekt mat!Fremgangsmåte
1. Kok pastaen som angitt på pakken. Skyll godt i kaldt vann, og la vannet renne av.
2. Bland sammen pastaen og salatmiksen og rør inn pesto.
Server gjerne lunken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
214,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spaghetti med kjøttboller og pesto
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
500 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 ts salt
60 g parmesan
1 ss kavring
4 ss hakket persille
1 glass pestosaus eller lag din egen pesto
250 g spagetti
Pesto (4 porsjoner)
25 blader basilikum
2 båter hvitløk
1/2 dl pinjekjerner (evt. valnøtter eller 1 ss strøkavring)
1 1/2 dl olivenolje
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Bruk hjemmelagde kjøttboller eller ferdigkjøpte. Pesto er godt sammen med pasta, og parmesan er det lille ekstra.Fremgangsmåte
1. Kna sammen alle ingrediensene og lag små boller.
2. Stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter.
3. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
4. Bland spaghetti med pesto og tilsett kjøttbollene.
Server evt. ekstra pesto ved siden av. Brød og salat smaker godt til.
Pesto
1. Bland sammen basilikum, presset hvitløk og kjerner/strøkavring i en foodprosessor, hakker eller morter.
2. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring.
3. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
353,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fylt kyllingfilet
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.03.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
6 kyllingfileter
6 soltørkede tomater
ca. 100 g fetaost
2 ss oregano
1 lite glass grønn pesto
salt og pepper
Fremgangsmåte
Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut til ca. 0,5 cm tykkelse. Det er lurt å la filetene ligge en halv time i romtemperatur, slik at kjøttet er temperert før det tilberedes.
Smør på et tynt lag med pesto, legg på soltørkede tomater fetaost, oregano og litt salt og pepper. Istedet for fetaost, smaker det også godt med parmesan, både som fyll og som ostedryss til slutt.
Rull sammen filetene og legg dem over i en smurt ildfast form. Dryss over litt salt, pepper og revet ost. Stek i ovn på 200 °C i ca. 20 minutter. Ta filetene ut og la dem hvile i noen minutter før de skjæres opp.
Kyllingrullene kan fint serveres som en del av en tapas. Skjær kyllingrullene opp i skiver og sett dem på for eksempel en mini-røsti eller en liten skive loff som er stikket ut med et likørglass.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
155,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ovnsbakt torsk med pesto
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.04.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Esten BorgosIngredienser
800 g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk løk
1 fedd hvitløk
200 g brokkoli
2 stk paprika, rød
2 ss olivenolje
3 dl grønnsakbuljong
0,5 stk sitron
4 ts pesto
salt og pepper
Torskefileten smaker ekstra godt smurt med pesto og bakt i ovn sammen med hvitløk, paprika og brokkoli. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper.
Skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Skjær brokkoli i små buketter og paprika i biter.
Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form, drypp over olivenolje og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.
Legg torskestykkene over grønnsakene, press over litt sitron, og smør på pesto.
Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek retten i ca. 20 minutter, eller til fisken er ferdig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
60,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spaghetti con Pesto all´Arrabbiata, Spaghetti med sterk pestosaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.09.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BarillaBildet er tatt av
BarillaIngredienser
400 g Barilla spaghetti
½ dl olivenolje til steking
2 chilipepper, finhakkede
2 hvitløksbåter, pressede
10 kvister bladpersille, finhakket eller 1 potte kruspersille
1 glass Barilla Pesto Rosso
3 ss parmesanost, revet
Nykvernet, svart pepper
Fremgangsmåte
Stek chili og hvitløk i en varm kasserolle med olje, og tilsett pesto. La koke i ca. 5 minutter, og smak til med salt og svart pepper.
Kok spaghettien som anvist på pakken, hell av vannet, og bland den med sausen.
Topp med persille og revet parmesanost.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
402,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
42,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pasta med skinke og pesto
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.08.2014Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
ca. 500 g røkt, kokt skinke (bayonne eller lignende)
4 porsjoner fullkorn makaroni
0,5 glass pestosaus
1 ss smør/olivenolje
fersk parmesanost
Så enkelt og så godt. Kombinasjonen pasta, skinke, pesto og en ost er bare så godt, og samtidig veldig enkelt på lage. Vi brukte også litt jarlsberg her som vi rørte inn.Fremgangsmåte
1. Kok pastaen etter anvisning på pakken og skjær skinken i strimler.
2. Hell vannet av pastaen og ha den tilbake i kjelen. Bland forsiktig i pesto, smør og skinkestrimler og la det bli gjennomvarmt. Rør inn reven jarlsberg.
3. Dryss høvlet parmesanost over ved servering og pynt eventuelt med frisk basilikum.
Serveres med baguetter eller annet brød og en frisk salat laget av f.eks. salatblader, cherrytomater, løkringer og oliven.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
320,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spagetti med kjøttboller og pesto
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.08.2016Denne retten tar ca
20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
Spagetti til 4 personer, se mengdeanv. på pakken
Pesto, ønsket mengde
Kjøttboller:
500 g kjøttdeig
1 ts salt
60 revet parmesan
1 ss kavring
4 ss hakket persille
Vi lager kjøttbollene selv, men man kan og kjøpe ferdige. Rask og god hverdagsmatFremgangsmåte
1. Kna sammen sammen alle ingrediensene og lag små boller.
2. Stek bollene på middels varme i ca. 15 minutter.
3. Kok spagetti etter anvisning på pakken.
4. Bland spagetti med pesto og tilsett kjøttbollene.
Server evt. ekstra pesto ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
259,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3049