Hverdagsmat i stekepanne med kjøttdeig


Oppdatertdato: 2023-01-30 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


På våre som mange andres hverdager er det behov for raske retter som og får brukt noe av restene i kjøleskapet. Og som samtidig ikke krever så mye, er rimelige og smakfulle. Vi har i det siste lagd en del kjøttdeigretter i stekepanne med forskjellige smakstilsetninger. Både varianter med og uten ris, og med forskjellige grønnsaker som rester fra kjøleskapet. Selvfølgelig trenger man jo ikke bruke rester i disse, men de passer fint med det du har til overs i kjøleskapet.
Og for dere som trenger litt innføring i å lage en slik pannerett, så har jeg knotet ned diverse retningslinjer her under + lenger nede alle de gode oppskriftene.

  • Ha en solid stekepanne og varm den opp litt på ovnen med en klatt margarin og en dash rapsolje ol.
  • Surr først løk og evt hvitløk.
  • Deretter av grønnsaker kan du steke de som harde, dvs gulrot, rå potet og alle rotgrønnsaker litt før kjøttet.
  • Kjøttdeig has i stekepanna, men ikke mer enn 300-400 gr av gangen. Den skal alltid være tint. Smuldre kjøttdeigen i panna slik at den blir små gryn, og bruk en tregaffel til dette eller evt plast. Du må ha god varme, men når den begynner å blir tørr skru ned.
  • Krydre på dette tidspunktet men smak til ekstra når alt er ferdig.
  • Skal du ha i ukokt ris, legger du i nå sammen med væske. Slik at dette koker sammen med kjøttdeig og grønnsaker en stund. Bruker du ikke ris skal kjøttdeigen surre 10 mnutter i panna før resten av grønnsakene legges i.
  • Sist har du i myke grønnsaker som paprika, squash, aubergine, purre, vårløk ol. Som surrer med i noen minutter.
  • Om du skal bruke ferdige kokte risrester, har du de i til slutt og så bare varmes alt opp igjen.
  • Smak til slutt til med evt mer salt og pepper
  • Urter drysses over før servering og evt speilegg
  • Om du vil at retten skal bli en tomatbasert pastasaus, er det bare å ha i en boks med hermetiske tomater som er hakket.
  • I de fleste pannerettene hvor kjøttdeig brukes, kan den byttes ut med finhakket pølse, finhakket vanlig kjøtt, eller annet hakket kjøtt som svin, kylling ol.
  • Har du rester av pølse, skinke ol i kjøleskapet så hell det i.
  • I tillegg kan du lage en spesiell vri på hele retten til slutt med å ha i en klatt med kryddersaus, chilisaus, indisk saus eller krydderpasta.

Annonse



Hverdagspanne med kjøttdeig og ris


Prøv også Hverdagspanne med kjøttdeig og ris.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.03.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 løk hakket
3 fedd hvitløk hakket
2 ss rapsolje
400 gr kjøttdeig
4 dl tørr ris
8 dl kjøttbuljong
1 ts paprikapulver
0,5 ts allehånde
1 ts kajenne eller chilipulver
1 stor gulrot i biter
1 boks maiskjerner ca 250 gr
1 boks hakkede tomater
1 rød eller grønn paprika + noen ringer til pynt

1 dash salt og pepper


Alt i en stekepanne eller gryte er raskt og enkelt på en hverdag. Her er av de mer smakfulle versjonene med ris, kjøttdeig og grønnsaker. Vi brukte og både grønn og rød paprika, halvparten hver.


Fremgangsmåte

Bruk en dyp stekepanne eller en jerngryte.
Varm oljen og surr løk og hvitløk blank. Ha i kjøttdeig og stek det brunt samtidig som du deler det opp i små biter med en tregaffel.
Ha i ris, krydder, tomater og buljong + gulrot. Kok opp og la surre under lokk i 20-25 min. På slutten har du i mais og paprika biter.
Smak til med salt og pepper. Server med pynt av parika og evt litt grønt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 96,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Asiatisk kjøttdeigpanne


Prøv også Asiatisk kjøttdeigpanne.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.02.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Sausen:
2 ss oystersaus
1 ss hoisin saus
3 ss mørk soyasaus, kikkoman ol
1 ss risvin, sake ol
2 ts sukker
0,5 ts sesamolje
1 dash hvit eller sort pepper
1 ts veldig finhakket rød chili. Dette er ikke nødvendig.

Kjøttdeig:
400 gr vanlig kjøttdeig, helst ikke den med tilsatt vann
2 ss rapsolje
3 fedd hvitløk hakket
1 liten rødløk finhakket
0,5 stk paprika hakket
100 gr rødkål i tynne strimler
3 stilker vårløk kuttet i ringer. Spar noe av denne til pynt.
1 ss sesamfrø


En asiatisk versjon av kjøttdeigsaus som vi gjerne bruker til pasta. Her har vi den til ris, men vi prøvde og pasta og det er ikke så galt. Styrken her kan justeres med evt å tilsette finhakket chili, men den har mer enn nok smak uten. Dvs om en har i litt ekstra hoisin og oystersaus + evt en skikkelig mørk soya får en frem mer den asiatiske smaken.


Fremgangsmåte

Saus:
Rør alt sammen og la det stå i en bolle.

Stekepanne:
Varm oljen og surr løk og hvitløk gyldent. Smuldre i all kjøttdeigen samme med evt paprika og rødkål, og la den surre under lett omrøring til den begynner å bli brun. Tilsett så all sausen og la det surre 2 minutter til alt kjøttet kjennes gjennomstekt ut. Er det for tørt kan du tilsette litt vann/buljong. Rør inn 2/3 av vårløken og server sammen med ris. Dryss resten av vårløk og sesamfrø på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,7.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Spisskål med kjøttdeig


Prøv også Spisskål med kjøttdeig.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 10.06.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400 gr kjøttdeig
1 lite spisskål
1 paprika rød i skiver
0,5 løk i skiver
2 fedd hvitløk hakket
2 ss matolje
1 ts pepperblanding
1 ts salt

1 stenger vårløk i skiver til pynt

2 porsjoner ris


Denne retten er enkel og god. Her med spisskål som vi fikk tak i, men den er lik med hodekål. Bruk evt karbonadedeig om det slankes i familien.


Fremgangsmåte

Varm opp litt olje i pannen. Tilsett løk og hvitløk og la det bli gyllent. Tilsett kjøttdeig og la den brunes. Ha så i snittet kål og paprika. La surre til det er mykt. Smak til med salt og pepper, evt soyasaus.
Server med ris og dryss over till vårløk til pynt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 125,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Annerledes Pytt i panne.

Annerledes Pytt i panne


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.10.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5 skiver bacon
5 rå poteter
2 løk
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 rød paprika
kruspersille


Jeg vet ikke helt hva som er så annerledes med denne, men god er den anyway. Egentlig veldig fin for oss når vi fant en halv kilo bacon i fryseren med ubestemmelig innkjøpsdato.
Ellers er dette frokost iflg fruen:)


Fremgangsmåte

Bacon i biter sprøstekes og tas opp fra panna. Potetene skrelles og skjæres i små biter og løken finhakkes før det tas over i stekepanna og stekes mørt. Tilsett ev. litt ekstra stekefett. Smak til med salt og pepper. Ta over de ferdig stekte baconbitene. Dryss over finhakket paprikabiter og klippet kruspersille.

Retten serveres nystekt og tilbehøret kan være en grønn salat og gjærbakst.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 78,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Rask favorittpanne


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.01.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no

Ingredienser

1-2 løk
400 g kjøttdeig
smør til steking
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts chilipulver
eller paprikapulver
1 ss soyasaus
4-5 tomater
1/2 grønn paprika
1 dl peanøtter

Tilbehør
kokte poteter
eller pasta

2 dl lettrømme
eller matyoghurt
litt grønn salat



Fremgangsmåte

Hakk løken og fres den i smør på svak varme. Tilsett kjøttdeigen og stek den under omrøring til den er blitt jevn og grynet. Krydre, tilsett soya og smak til. Småkok ca. 10-15 min.
Skjær tomatene i skiver og legg dem i en ring oppå kjøttdeigen sammen med paprikastrimlene. Dryss litt peanøtter oppå.
Server med litt rømme eller matyoghurt, kokte poteter, (evt. pasta) og en grønn salat.
Server gjerne frukt, for eksempel appelsin, som avslutning på måltidet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 107,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chili Con Carne rask.

Chili Con Carne rask


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.09.2017
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g kjøttdeig
smør
2 løk finhakket
2 fedd finhakket hvitløk
1 rød paprika i strimler
2 bokser tomater a ca 225 g
litt buljong
1 finhakket chili frukt uten kjerner
salt og pepper
2 bokser brune bønner
Evt mer krydder etter ønske om sterkere smak. Vær forsiktig med chili.


Denne er rask og lages på 15 minutter. Vi brukte litt rester av noe marinert grillkjøtt + kyllingkjøttdeig. Servert med grove baguetter, men både ris og potetmos kan passe.


Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen i en jerngryte i litt smør. Tilsett løk, hvitløk og chili. La det frese 5 min.
Ha i boksen med tomat og kok 3-4 minutter.
Tilsett bønnene, paprika i biter og krydderet. La surre noen minutter til paprikaen er litt mør. Smak evt til med mer krydder

Server i gryten med baquetter og en salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 116,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rask kjøttdeigpanne med indisk smak.

Rask kjøttdeigpanne med indisk smak


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 20.11.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Nirus Verden
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 gr kjøttdeig
1 paprika
Evt andre grønnsaker eller sjampinjong.
2 ss Masalamagic curry paste, 1 ss om du er pingle
koriander til pynt

2 porsjoner ris


En rask rett som er delvis kopiert fra Masalamagic og som bruker deres curry paste. Oppskriften er lagd opprinnelig av Niru Kumra
Curry pasten til Masalamagic er ganske sterk og kan evt vannes ut med litt vann. Men den har mye aroma i seg og passer fint med kjøttdeig.
Kjøttdeigblandingen kan og brukes i pitabrød, på pizza eller til taco.


Fremgangsmåte

Varm opp pannen og ha i kjøttdeigen. La den bli brun og så har du i curry paste. Så videre paprika, evt andre grønnsaker som er finhakket. Til slutt sjampinjong.
Server med ris eller du kan bruke den som nevnt over.

PS
Jeg brukte 1 ss curry paste og det var nok for oss.

Note fra Niru Kumra

Curry er en kjent saus fra det indisk kjøkken. I tillegg har vi en krydderblanding som kan bestå av opptil 20 forskjellige krydder. Denne blandingen kan variere fra delstat til delstat. Her kan du smake min curry paste som er knust med olje og min krydderblanding uten noen kunstige konserveringsmidler eller tilsetninger. Ikke minst er den både gluten- og melkefri.
Paste betyr mos og er i prinsippet det samme som en pesto. Du kan bruke denne til å lage mange spennende retter med indisk smak. Min currypaste er sterk, ønsker du mildere smak bør du tilsette litt væske. Både vann og fløte kan brukes.


Raskt næringsinnhold

Denne retten har 184,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttdeigpanne med penne.

Kjøttdeigpanne med penne


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 03.03.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

3 porsjoner penne

Kjøttdeigpanne.
400 gr kjøttdeig
1 dash salt og pepper
1 ss smør

2 store gulrøtter i hakket
1 løk hakket
10 cm purreløk hakket
1 stang stilkselleri hakket
2 fedd hvitløk hakket.
Evt noen urter til dryss.


En veldig enkel og god rett. Dette er hverdagsmat på sitt beste. Prøv gjerne med variasjoner av grønnsaker ol. Om en ønsker litt mindre fett bruk karbonadedeig.
Litt av poenget her er at grønnsakene er hakket og blander seg med kjøttdeigen.


Fremgangsmåte

Kok ferdig pennen i rikelig vann og sett til side, Hakk ferdig alle grønnsaker
Varm litt smør i panna og smuldre i kjøttdeigen. Når den er litt grå ha i alle grønnsakene og rør rundt. Stek under omrøring til gulrotterningene er gjennomkokte. Ikke for høy varme da løken svir. Smak til med salt og pepper, + evt annet krydder/urter. Kanskje ett epeilegg til hver?
Server med penne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 167,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikansk chop suey.

Amerikansk chop suey


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 porsjoner tørr makaroni eller penne
1 ts salt
1 ss meierismør

Kjøttsaus
400 gr kjøttdeig
2 ss margarin
1 løk hakket
4 fedd hvitløk hakket
salt og pepper
2,5 dl pastasus tomatbasert


Denne fant jeg på allrecipes.com, men har forandret den litt. Når jeg først så den tenkte jeg på vanlig chop suey, men skjønte at her er det noe annet. Vel man kan jo si at dette er pasta med kjøttsaus, ,men er godt for det. Vi kokte pastaen litt lite, slik at den blir litt fast når vi tygger.

Som tomatsaus er det flere valg. Vi brukte en vanlig pastasaus med tomat og hvitløk. Annet er feks ren tomatsaus, toro pizzasaus ol

Alternativer ved servering er: Ett par speilegg, reven ost og en salat.


Fremgangsmåte

Kok makaroni i vann med salt og smør. Ett par minutter kortere enn det som står på pakken. Sett tilside.
Smelt litt margarin i panna og ha i kjøttdeigen, løken og hvitløken. Smuldre med en gaffel og stek alt sammen godt. Ha så i sausen, rør godt og varm alt sammen opp. La surre noen minutter før du smaker til med salt og pepper.

Før servering røres pastaen sammen med kjøttsausen.
Litt grønn pynt kan ta seg godt ut

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 175,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pytt i panne 1.

Pytt i panne 1


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5-6 rå/kokte poteter
2 rå/kokte skiver kålrot
1 1/2 løk
300 g kjøttrester eller pølser
1/4 purre
1/2 rød paprika
1 ts salt
1/2 ts pepper
2-3 ss hakket kruspersille


Når det begynner å samle seg rester i kjøleskapet, så er pytt i panne tingen.
Jeg foretrekker speilegg på denne.


Fremgangsmåte

Potetene og kålroten skrelles før de skjæres i små biter og stekes ved svak varme.
Brukes kokte poteter og kålrot (evt. rester) trengs det ikke så lang steketid. Løken finhakkes og tilsettes.
Kjøttet skjæres i biter og brunes sammen med de andre ingrediensene. Deretter tilsettes purre og paprikabiter. Smak til med salt og pepper.
Dryss kruspersille over like før servering.
Serveres med grov gjærbakst og evt. stekt speilegg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 76,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3117



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.