Hvor mye spekemat beregnes?


Oppdatertdato: 2004-04-26 Tema: Spekemat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Morten BrunSpekebord er alltid en suksess. Med et spennende og godt utvalg av tilbehør, kan gjestene plukke og mikse selv etter egen smak og eget tempo. Maten holder seg godt og kan stå en stund.

Beregn ca. 150 g per person når du har enkelt tilbehør som salat, flatbrød og rømme. Har du tyngre tilbehør som potetsalat og eggerøre, eller at spekematen er en del av en rett, kan du beregne mindre. Som regel går det mest spekeskinke, så det kan være lurt å beregne halvparten av denne. Resten fordeles på fenalår og spekepølser. Det er en stor fordel å kjøpe spekematen ferdig oppskåret i tynne skiver hvis du ikke har tilgang til en god oppskjæringsmaskin.

Beregning av spekemat til selskap (150 g per person):
Det finnes et stort utvalg av spekemat og spekepølser. Kikk rundt på matprat.no og få inspirasjon til å komponere din egen anretning med spekemat. Velger du tilbehør av litt mer "sydlandsk" karakter anbefaler vi å bruke mer krydrede varianter av spekepølser.

Vårt eksempel:
Type10 personer40 personer
spekeskinke uten ben750 g3 kg
Fenalår uten ben250 g1 kg
Salami250 g1 kg
Morrpølse250 g1 kg

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:212
Norsk mat.Gryteretter.
Vafler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.