Hvordan finne de beste slankeoppskriftene hos matoppskrift.no?


Oppdatertdato: 2021-02-09 Tema: Slanking Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Stekt laks med salat er fin slankemat
Opp gjennom årene har jeg utviklet flere tjenester og søk som gjør det lettere for dere å finne de rette oppskriftene når dere skal slanke dere, telle kalorier, bruke lavkarbo eller bare ha mer kontroll på hva dere spiser. Ikke alt er like lett å finne her hos meg siden jeg har så store mengder informasjon. Så bare for å gjøre dette litt enklere har jeg lagd en rask oversikt her med noen bilder, linker til tjenestene og noen gode råd .

Lavkalorioppskrifter i gamle tider

Fra jeg begynte med matoppskrift for 17 år siden har jeg uavhengig av næringsberegninger definert oppskrifter ut som kalorifattige. Disse er inne fortsatt men jeg jeg bruker ikke dette systemet lenger siden alle oppskrifter nå blir automatisk beregnet på kaloriinnhold og energiprosent mht lavkarbo. Men i avansert søk og på startsiden for kalorifattige oppskrifter er disse oversiktene:

Vanlig avansert søk


Startsiden for kalorifattige oppskrifter med mange snarveierNye tider

Men så etter at jeg beregnet innholdet på alle oppskriftene ble det plutselig mye lettere å sortere ut og søke etter slankemat. Dvs mat med lite kalorier, lite/mye fett, lavkarbo ++. Dette vises nå på 95% av oppskriftene og vises og i søkeresultater, oversikter osv. Og hvordan dette vises og brukes ser dere her.
På selve oppskriftene vises raskt innhold pr 100 gr av kalorier, karbo, protein og fett samt raskt om oppskriften er lavkarbo eller ikke. Utvidet info om den aktuelle oppskriften vises om du klikker knappen - Fullt næringsinnhold - som da åpner en ny side med all info jeg har som verdier pr 100 gr og pr angitt porsjon. Samt energiprosent fordelt på protein, karbo, fett og fiber. Og i bunnen vises alt innhold.


Om dere da ønsker å finne mat med lite kalorier eller lavkarbo, så har dere disse mulighetene:

Er du lavkarbotilhenger?

1: Gå rett til mitt

Lavkarbosøk:


2: Velg kategori: (Dessert, brød, kake, gryterett osv)
3: Velg Karboprosent, dvs: Ketogent, lavkarbo, moderat eller høy. Dette valget er i prosent hvor mye av energien i en oppskrift kommer fra karbohydrater
4: I tillegg kan du skrive inn navn eller deler av navn på oppskrift
5: trykk søk og du får opp valgte oppskrifter. De beste med bilde og de andre i tabell under. Denne tabellen viser og Kcal, poeng fra dere, prosent karbo + protein og fett i gram pr 100 gr.

Lavkarbosøk


PS: Prinsippet bak lavkarbo er at andelen av energi i maten skal være minst mulig fra karbohydrater, men desto mer fra fett og protein. Jeg beregner automatisk energifordelingen i oppskriftene og kan derfor ganske nøyaktig definere ut lavkarbomat i systemet mitt.
Mer info finner dere her:

Forklaring på lavkarboberegning

Forklaring på energiprosent


Finne oppskrifter med lite kalorier

Her er det flere valg og tjenester som jeg forklarer under

 • Den enkleste. Du skal finne hverdagsmat med lite kalorier: Bruk f.eks.

  Hverdagsmat søk


  Disse finner forhåndsdefinerte retter under 20 minutter eller under 40 minutter tilberedelsestid. Og i resultatet nederst har de antall kalorier i tabellen og du sorterer de med å klikke på overskriften. Dermed får en f.eks. ut alle pastaretter som tar 20-40 minutter sortert på de med minst kalorier først:
  Søk og sortering av hverdagsmat
 • Videre har jeg ett effektivt søk hvor du kan velge kategori og mengde kalorier pr 100 gr.

  Dette finnes her:

 • For dere som er litt inni dette med energiprosent, har jeg ett enkelt søk hvor du bare velger kategori og navn på oppskrift. Svaret du da får viser alle energi som er beregnet for denne oppskriften. Dvs andel karboenergi, fett, protein, fiber og faktisk energi av alkohol i retten. Dvs denne kan og brukes på drinker.

  Søk med energiprosent i svaret

 • Og til slutt ett søk som viser protein pr 100 gr eller porsjon, her velger man kategori og den mengden protein man ønsker. Dette søket er egentlig ment for protein intolerante, men kan og brukes omvendt om du f.eks. ønsker høyprotein oppskrifter. Og oppskrifter som er høye på protein er ofte lave på karbo.

  Proteinsøk pr 100 gr

  Proteinsøk pr porsjon


 • Om man ønsker å finne ingredienser/matvarer med lite kalorier er dette enkelt med mitt store ingredienssøk hvor man i svaret kan enkelt sortere på kalorier, fett, protein og karbo pr 100 gr av ingrediensen:

  Ingredienssøk


  Ingredienssøk
  Klikk på tabell overskrifter i svaret for å søke på kalorier, fett, protein og karbo.


Til slutt vil jeg og anbefale å lese gjennom noen av artiklene jeg har publisert om slanking, livsstil osv. En av de mest omfattene er denne som ligger her. Denne er personlig med egne erfaringer

Slanketips fra sidelinjen

Eller bare søk etter dette temaet i mitt artikkelsøk:

Artikkelsøk


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3196Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.