Selv om det meste av kakene, drikke og konfektene til jul er barnevennlige mht smak og innhold, finnes det noen unntak for oss voksne. Flere juleoppskrifter har voksent julegodt oppi og egner seg best for de voksne. Men flere av disse er og blant de beste oppskriftene og mest populære oppskriftene. Her de beste av konfekt, kaker og drikke til den sene kveldskosen + 2 desserter også. Lykke til og kos dere:
Appelsin/sjokoladekake til jul
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.05.2011Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
revet skall av 2 stk appelsin
1 ss appelsinlikør(evt 4 ss appelsinsaft)
100 g meierismør
200 g mørk kokesjokolade
4 stk egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl hvetemel
50 g hakkede valnøttkjerner
Her får du en oppskrift på en litt "utradisjonell" julekake. Bak den sammen med familie eller venner og lek dere med å pynte den.Fremgangsmåte
I stedet for likør kan du bruke appelsinsaft. 1 ss likør = 4 ss appelsinsaft.
Bland appelsinskallet med likør (evt appelsinsaft). La det koke inn. Smelt smøret, ta det bort fra varmen og la sjokoladen smelte i smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lett eggedosis.
Bland i den innkokte appelsinblandingen, smør- og sjokoladeblandingen og hvetemelet med nøttene. Ha røren i smurt, strødd form og stek den.
Avkjøles i formen. Legg kaken på fat og dryss over melis.
Form
: Rund, 24 cm i diameter eller kakeform som et juletre (til en kake på 8 porsjoner).
I stekeovnen på 175 °C i ca 50 - 60 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
392,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
39,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Likørtrøffel
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
18.12.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
2 dl kremfløte
50 g smør eller margarin
300 g mørk sjokolade
1/2 dl Dansukker Melis
1 ss likør f.eks. Cointreau
2 ss Dansukker Melis
50 g revet mørk sjokolade
Enda en versjon av trøfler, her med likørsmak.Fremgangsmåte
Ha fløte og matfett i en kasserolle, og kok opp. Bryt sjokoladen i små biter, og legg dem i den varme fløteblandingen. Rør til sjokoladen har smeltet. Bland i melis og likør.
Sett i kjøleskap et par timer. Bland melis og revet sjokolade på en asjett. Rull kuler av trøffelen, og vend dem i sjokoladeblandingen.
Oppbevares kaldt i boks med lokk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
469,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
32,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gluhwein 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.11.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
PixabayIngredienser
1 l rødvin
2 dl sukker
1 stang kanel
3 nelliker
Skall av 1/2 sitron
Tysk versjon av gløgg. Passende til jul.Fremgangsmåte
Rødvin, sukker, kanel og nelliker varmes opp i en gryte. Det må ikke koke. Sil drikken gjennom ett kaffefilter før den helles i glass som kan tåle varme. Legg ett stykke sitronskall i hvert glass.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
122,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Dronning Maud dessert
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
22.10.2003Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
5 stk. eggeplomme
5 ss sukker
5 stk. gelatinplater
6 dl kremfløte
0,5 dl portvin
200 g mørk kokesjokolade , revet
150 g friske bringebær
Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade, men vi flotter oss med friske bringebær også.Fremgangsmåte
Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis.
Bløtlegg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen forsiktig i en liten kjele på lav varme. Hell den smeltede gelatinen i eggedosisen mens du visper.
Visp fløten til krem og bland den med eggedosisen. Smak til med portvin.
Legg krem og revet sjokolade lagvis i porsjonsglass eller i en vakker glassbolle. Sett kaldt i minst 4 timer.
Server med tynne kakeruller, kransekaker eller andre småkaker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
329,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Julegløgg
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
03.05.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
matoppskrift.noIngredienser
60 g rosiner
40 g mandler snittet
3 dl portvin
1 ss sitronsaft
1 dl appelsinsaft
1 fl rødvin
4 ss sukker
½ ts vaniljesukker
1 lite dryss kanel
2 ss appelsinlikør eller brandy
Fremgangsmåte
Bland rosiner, mandler, portvin, sitron- og appelsinsaft og la det stå varmt og tildekket i 3 timer.
Lunk rødvinen for svak varme og rør sukkeret i. Smak til med vaniljesukker og kanel, fjern vinen fra varmen og tilsett portvinen med fyllet.
La det hele stå varmt i 10 minutter. Smak til med litt brandy eller appelsinlikør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
127,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Baileys Espresso Martini
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.12.2014Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
Ukjent kildeIngredienser
4 cl Baileys
2 cl Smirnoff Vodka (Gjerne vanilje vodka)
1 shot espresso eller 4 cl sterk kaffe
Isbiter
Søtsaker er noe som aldri sla°r feil under juletreet. Denne klassikeren, elsket av norske kvinner som menn, er en perfekt gave for deg som er i siste innspurt av julegavehandelen, eller som utsetter den til de siste dagene før jul.Fremgangsmåte
Shakes med is i en shaker og siles i et martiniglass, deretter shakes fløte til den nesten blir krem og helles forsiktig over slik at det blir et "lokk" på drinken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
180,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 20,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Konjakkrem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.12.2016Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
2 cl konjakk
1 cl espressokaffe
2 ts karamellsaus
Med konjakk, karamellsaus og espressokaffe i kremen får du en deilig dessert med mye god smak.Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk til en luftig krem. Det beste resultatet får du om alle ingrediensene er kjøleskapskalde.
Konjakk-krem er kjempegodt ved siden av karamellpudding.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
335,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
31,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eggnog
Antall porsjoner =
10Dato lagt inn eller oppdatert
15.10.2005Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
6 egg
11/2 dl sukker
12 dl melk
2 ts vaniljesukker
11/2 dl konjakk
5 dl kremfløte
revet muskatnøtt
Her er oppskriften på god gammeldags Eggnog. En klassiker.Fremgangsmåte
Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk. Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den ”henger” på en skje (vær tålmodig – det tar litt tid). Tilsett vaniljesukker og konjakk og avkjøl i kaldt vannbad under omrøring. Sett eggnogen kald i minst 3 timer eller over natten. Stivpisk kremfløten og vend den inn i eggnogen. Dryss lett over med revet muskatnøtt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
168,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Likørtopper
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2008Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Deig
25 g malte mandler
2 ½ ss Dansukker Melis
½ ts vanniljesukker
4 ½ ss hvetemel
40 g smør eller margarin
Fyll
50 g usaltet smør
1 dl Dansukker Melis
4 ss likør, velg favorittsmaken
100 g smeltet sjokolade, valgfri type
Pynt
100 g smeltet mørk sjokolade
25 g smeltet hvit sjokolade
Fremgangsmåte
Arbeid sammen ingrediensene til deigen. La deigen hvile i kjøleskap i 1 time. Kjevle deigen ut til en tykkelse på 3 mm. Stikk ut runde kaker, 2-3 cm i diameter. Legg på plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 8 minutter.
Avkjøl på rist.
Rør smør og melis smidig med elektrisk visp. Arbeid inn likør og smeltet sjokolade. Sprøyt topper på de avkjølte kakene. La stå i kjøleskap i 1 time. Dypp dem deretter i smeltet mørk sjokolade.
La stivne. Spre smeltet hvit sjokolade over. Oppbevares kjølig, men ikke kaldt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
508,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
49,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
30,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Julepinnsvin
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
300 g kransekakemasse
100 g meierismør
4 egg
Appelsinmasse:
60 g syltet appelsinskall
2 ss sitronsaft eller sitruslikør
400 g kransekakemasse
Trøffel:
100 g kokesjokolade
1/2 dl kremfløte
25 g meierismør
revet skall av 1/2 appelsin
1 1/2 ss sitruslikør
Pynt:
100 g kokesjokolade
2 ts meierismør
200 g mandler
Fremgangsmåte
Form, 18 x 24 cm
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 20 minutter.
Bunnen:Grovriv mandelmassen og tilsett smøret. Visp inn eggene, ett om gangen. Legg bakepapir i formen. Hvis du ikke har en form som passer, lager du en av folie. Hell røren i formen og stek kaken.
Appelsinmasse: La de syltede appelsinskallene trekke i sitronsaft eller likør.Bland dem med mandelmassen.
Trøffel:Smelt sjokoladen i fløten på svak varme. Ta kjelen av varmen. Tilsett smøret og rør til alt er godt blandet. Tilsett revet appelsinskall og likør. Sett trøffelblandingen kaldt.
Klipp en oval papirbit 18 cm langt og 13 cm bredt på det bredeste,
Legg mønsteret på kaken og skjær ut to "pinnsvin". Legg sammen ett lag mandelbunn, ett lag appelsinmasse og ett lag trøffel. Legg et nytt lag mandelbunn, appelsinmasse
og trøffelmasse i en haug på toppen. Sett kaken i kjøleskapet til den er fast og glaser den med sjokolade.
Pynt kaken med skåldede mandler.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
454,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
30 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokolade whoopies med appelsinfyll
Antall porsjoner =
25Dato lagt inn eller oppdatert
20.11.2012Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
100 g romtemperert smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
4 dl hvetemel
1 dl mandelmel eller malte mandler
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 egg
1 dl créme fraiche
Fyll
2 dl Dansukker Melis
100 g naturell kremost / Philadelphia ost
3/4 dl sjokoladenøttepålegg
Revet skall fra en økologisk appelsin
2 ss kakao
evt. 1 ss Cointreau likør
Fremgangsmåte
Visp smør og sukker jevnt og glatt. Tilsett de tørre ingrediensene. Ha i egg og créme fraiche og rør det til en jevn deig.
Ha deigen i en sprøytepose og trykk ut kaker på størrelse med en 20 krone på en stekeplate med bakepapir. Har du ikke sprøytepose, kan du bruke to teskjeer og fordele deig med.
Stek midt i ovn ved 175 grader i ca. 8 minutter. Pass på at kakene ikke brenner seg i kantene. Avkjøl på rist.
Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel dette på halvparten av kakene. Legg resten av kakene oppå fyllet. Kakene bør spises nylagde.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
340,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3255