Julegodter for voksne


Oppdatertdato: 2020-12-09 Tema: Jul Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Selv om det meste av kakene, drikke og konfektene til jul er barnevennlige mht smak og innhold, finnes det noen unntak for oss voksne. Flere juleoppskrifter har voksent julegodt oppi og egner seg best for de voksne. Men flere av disse er og blant de beste oppskriftene og mest populære oppskriftene. Her de beste av konfekt, kaker og drikke til den sene kveldskosen + 2 desserter også. Lykke til og kos dere:


Annonse



Appelsin/sjokoladekake til jul


Prøv også Appelsin/sjokoladekake til jul.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.05.2011
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

revet skall av 2 stk appelsin
1 ss appelsinlikør(evt 4 ss appelsinsaft)
100 g meierismør
200 g mørk kokesjokolade
4 stk egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl hvetemel
50 g hakkede valnøttkjerner


Her får du en oppskrift på en litt "utradisjonell" julekake. Bak den sammen med familie eller venner og lek dere med å pynte den.


Fremgangsmåte

I stedet for likør kan du bruke appelsinsaft. 1 ss likør = 4 ss appelsinsaft.
Bland appelsinskallet med likør (evt appelsinsaft). La det koke inn. Smelt smøret, ta det bort fra varmen og la sjokoladen smelte i smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lett eggedosis.
Bland i den innkokte appelsinblandingen, smør- og sjokoladeblandingen og hvetemelet med nøttene. Ha røren i smurt, strødd form og stek den.
Avkjøles i formen. Legg kaken på fat og dryss over melis.
Form
: Rund, 24 cm i diameter eller kakeform som et juletre (til en kake på 8 porsjoner).
I stekeovnen på 175 °C i ca 50 - 60 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 392,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Likørtrøffel


Prøv også Likørtrøffel.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

2 dl kremfløte
50 g smør eller margarin
300 g mørk sjokolade
1/2 dl Dansukker Melis
1 ss likør f.eks. Cointreau

2 ss Dansukker Melis
50 g revet mørk sjokolade


Enda en versjon av trøfler, her med likørsmak.


Fremgangsmåte

Ha fløte og matfett i en kasserolle, og kok opp. Bryt sjokoladen i små biter, og legg dem i den varme fløteblandingen. Rør til sjokoladen har smeltet. Bland i melis og likør.
Sett i kjøleskap et par timer. Bland melis og revet sjokolade på en asjett. Rull kuler av trøffelen, og vend dem i sjokoladeblandingen.
Oppbevares kaldt i boks med lokk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 469,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Gluhwein 2


Prøv også Gluhwein 2.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Pixabay

Ingredienser

1 l rødvin
2 dl sukker
1 stang kanel
3 nelliker
Skall av 1/2 sitron


Tysk versjon av gløgg. Passende til jul.


Fremgangsmåte

Rødvin, sukker, kanel og nelliker varmes opp i en gryte. Det må ikke koke. Sil drikken gjennom ett kaffefilter før den helles i glass som kan tåle varme. Legg ett stykke sitronskall i hvert glass.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 122,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Dronning Maud dessert.

Dronning Maud dessert


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 22.10.2003
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

5 stk. eggeplomme
5 ss sukker
5 stk. gelatinplater
6 dl kremfløte
0,5 dl portvin
200 g mørk kokesjokolade , revet
150 g friske bringebær


Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade, men vi flotter oss med friske bringebær også.


Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis.
Bløtlegg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen forsiktig i en liten kjele på lav varme. Hell den smeltede gelatinen i eggedosisen mens du visper.
Visp fløten til krem og bland den med eggedosisen. Smak til med portvin.
Legg krem og revet sjokolade lagvis i porsjonsglass eller i en vakker glassbolle. Sett kaldt i minst 4 timer.
Server med tynne kakeruller, kransekaker eller andre småkaker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 329,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julegløgg.

Julegløgg


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 03.05.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av matoppskrift.no

Ingredienser

60 g rosiner
40 g mandler snittet
3 dl portvin
1 ss sitronsaft
1 dl appelsinsaft
1 fl rødvin
4 ss sukker
½ ts vaniljesukker
1 lite dryss kanel
2 ss appelsinlikør eller brandy



Fremgangsmåte

Bland rosiner, mandler, portvin, sitron- og appelsinsaft og la det stå varmt og tildekket i 3 timer.

Lunk rødvinen for svak varme og rør sukkeret i. Smak til med vaniljesukker og kanel, fjern vinen fra varmen og tilsett portvinen med fyllet.

La det hele stå varmt i 10 minutter. Smak til med litt brandy eller appelsinlikør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 127,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baileys Espresso Martini.

Baileys Espresso Martini


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.12.2014
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Ukjent kilde

Ingredienser

4 cl Baileys
2 cl Smirnoff Vodka (Gjerne vanilje vodka)
1 shot espresso eller 4 cl sterk kaffe
Isbiter


Søtsaker er noe som aldri sla°r feil under juletreet. Denne klassikeren, elsket av norske kvinner som menn, er en perfekt gave for deg som er i siste innspurt av julegavehandelen, eller som utsetter den til de siste dagene før jul.


Fremgangsmåte

Shakes med is i en shaker og siles i et martiniglass, deretter shakes fløte til den nesten blir krem og helles forsiktig over slik at det blir et "lokk" på drinken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 180,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konjakkrem.

Konjakkrem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.12.2016
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

3 dl kremfløte
1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
2 cl konjakk
1 cl espressokaffe
2 ts karamellsaus


Med konjakk, karamellsaus og espressokaffe i kremen får du en deilig dessert med mye god smak.


Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk til en luftig krem. Det beste resultatet får du om alle ingrediensene er kjøleskapskalde.
Konjakk-krem er kjempegodt ved siden av karamellpudding.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 335,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggnog.

Eggnog


Antall porsjoner = 10
Dato lagt inn eller oppdatert 15.10.2005
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

6 egg
11/2 dl sukker
12 dl melk
2 ts vaniljesukker
11/2 dl konjakk
5 dl kremfløte
revet muskatnøtt


Her er oppskriften på god gammeldags Eggnog. En klassiker.


Fremgangsmåte

Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk. Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den ”henger” på en skje (vær tålmodig – det tar litt tid). Tilsett vaniljesukker og konjakk og avkjøl i kaldt vannbad under omrøring. Sett eggnogen kald i minst 3 timer eller over natten. Stivpisk kremfløten og vend den inn i eggnogen. Dryss lett over med revet muskatnøtt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 168,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Likørtopper.

Likørtopper


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2008
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Deig
25 g malte mandler
2 ½ ss Dansukker Melis
½ ts vanniljesukker
4 ½ ss hvetemel
40 g smør eller margarin

Fyll
50 g usaltet smør
1 dl Dansukker Melis
4 ss likør, velg favorittsmaken
100 g smeltet sjokolade, valgfri type

Pynt
100 g smeltet mørk sjokolade
25 g smeltet hvit sjokolade



Fremgangsmåte

Arbeid sammen ingrediensene til deigen. La deigen hvile i kjøleskap i 1 time. Kjevle deigen ut til en tykkelse på 3 mm. Stikk ut runde kaker, 2-3 cm i diameter. Legg på plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 8 minutter.
Avkjøl på rist.
Rør smør og melis smidig med elektrisk visp. Arbeid inn likør og smeltet sjokolade. Sprøyt topper på de avkjølte kakene. La stå i kjøleskap i 1 time. Dypp dem deretter i smeltet mørk sjokolade.
La stivne. Spre smeltet hvit sjokolade over. Oppbevares kjølig, men ikke kaldt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 508,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julepinnsvin.

Julepinnsvin


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

300 g kransekakemasse
100 g meierismør
4 egg

Appelsinmasse:

60 g syltet appelsinskall
2 ss sitronsaft eller sitruslikør
400 g kransekakemasse

Trøffel:
100 g kokesjokolade
1/2 dl kremfløte
25 g meierismør
revet skall av 1/2 appelsin
1 1/2 ss sitruslikør

Pynt:

100 g kokesjokolade
2 ts meierismør
200 g mandler



Fremgangsmåte

Form, 18 x 24 cm
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 20 minutter.

Bunnen:Grovriv mandelmassen og tilsett smøret. Visp inn eggene, ett om gangen. Legg bakepapir i formen. Hvis du ikke har en form som passer, lager du en av folie. Hell røren i formen og stek kaken.
Appelsinmasse: La de syltede appelsinskallene trekke i sitronsaft eller likør.Bland dem med mandelmassen.

Trøffel:Smelt sjokoladen i fløten på svak varme. Ta kjelen av varmen. Tilsett smøret og rør til alt er godt blandet. Tilsett revet appelsinskall og likør. Sett trøffelblandingen kaldt.

Klipp en oval papirbit 18 cm langt og 13 cm bredt på det bredeste,
Legg mønsteret på kaken og skjær ut to "pinnsvin". Legg sammen ett lag mandelbunn, ett lag appelsinmasse og ett lag trøffel. Legg et nytt lag mandelbunn, appelsinmasse og trøffelmasse i en haug på toppen. Sett kaken i kjøleskapet til den er fast og glaser den med sjokolade.
Pynt kaken med skåldede mandler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 454,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolade whoopies med appelsinfyll.

Sjokolade whoopies med appelsinfyll


Antall porsjoner = 25
Dato lagt inn eller oppdatert 20.11.2012
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

100 g romtemperert smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
4 dl hvetemel
1 dl mandelmel eller malte mandler
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 egg
1 dl créme fraiche

Fyll
2 dl Dansukker Melis
100 g naturell kremost / Philadelphia ost
3/4 dl sjokoladenøttepålegg
Revet skall fra en økologisk appelsin
2 ss kakao
evt. 1 ss Cointreau likør



Fremgangsmåte

Visp smør og sukker jevnt og glatt. Tilsett de tørre ingrediensene. Ha i egg og créme fraiche og rør det til en jevn deig.

Ha deigen i en sprøytepose og trykk ut kaker på størrelse med en 20 krone på en stekeplate med bakepapir. Har du ikke sprøytepose, kan du bruke to teskjeer og fordele deig med.

Stek midt i ovn ved 175 grader i ca. 8 minutter. Pass på at kakene ikke brenner seg i kantene. Avkjøl på rist.

Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel dette på halvparten av kakene. Legg resten av kakene oppå fyllet. Kakene bør spises nylagde.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 340,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3255
Norsk mat.Produkttester.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.