Fotograf:Sara Johannessen Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade, men vi flotter oss med friske bringebær også.
Oppskriften inneholder 330 Kalorier, 18 g Karbo, 4 g Protein og 26 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis.
Bløtlegg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen forsiktig i en liten kjele på lav varme. Hell den smeltede gelatinen i eggedosisen mens du visper.
Visp fløten til krem og bland den med eggedosisen. Smak til med portvin.
Legg krem og revet sjokolade lagvis i porsjonsglass eller i en vakker glassbolle. Sett kaldt i minst 4 timer.
Server med tynne kakeruller, kransekaker eller andre småkaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Mat.no
(Intern: 15980)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessert Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-10-22
Oppdatert dato:2021-10-13