Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
Pisk blandingen i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
Stivpisk kremfløten og bland den med eggedosis.
Fyll isparfaiten i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
Ha mandler, sukker, vann og vaniljesukker i en tykkbunnet, vid gryte. Kok opp på middels varme. Rør hele tiden, til sukkeret krystalliseres og legger seg som et sukkerlag rundt mandlene.
Fortsett med røringen til sukkeret smelter igjen og mandlene har blitt blanke. Ha i smør og rør til alt er blandet.
Pensle et bakepapir med olje, og hell mandlene over på bakepapiret. Dra dem litt fra hverandre med et par gafler og avkjøl.
Ta ut isparfaiten fra fryseren og sett den i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
Hvelv isparfaiten på fat og server med brente mandler.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32251)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2015-12-29
Oppdatert dato:2015-12-29