Fotograf:
Dansukker
Geléterte inneholder
295 Kalorier,
26 g Karbo,
2 g Protein og
20 g Fett pr 100 gr
Geléterte har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Geléterte er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4317 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Geléterte med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 294.82 | 4 201.19 | 350.10 | Kcal |
Protein | 1.99 | 28.36 | 2.36 | gram |
Karbohydrat | 25.59 | 364.66 | 30.39 | gram |
Kostfiber | 1.26 | 17.96 | 1.50 | gram |
Fett | 20.22 | 288.14 | 24.01 | gram |
Mettet fett | 12.00 | 171.00 | 14.25 | gram |
Salt | 0.31 | 4.41 | 0.37 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.15 | Kr 87.64 | Kr 7.30 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 425 totalt | 1 425 pr porsj | 119 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,71 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Kle bunnen i en springform med bakepapir. Knus eller miks kjeksene. Smelt matfettet, og bland i kjekssmulene og brun farin.
Trykk ut blandingen i bunnen på formen. Tæck bunnen med bringebær. Bland fløten og gelésukkeret i en kasserolle og kok opp. Avkjøl noe før fet helles i formen. La det stivne i kjøleskap. Kok opp likør/saft oggelésukker. Avkjøl noe før det has over fyllet. La det stivne. Pynt med bringebær og sitronmelisse.
Tips
Gjør geléterten til en helårskake ved å bruke sesongens frukter og bær. Bringebærlikøren kan byttes ut med vann, saft eller juice. Erstatt bringebærene med samme mengde smeltet rabarbra eller med jordbær, lettkokte stikkelsbær, kirsebær eller plommer.
Lag en høstkake med revet eple og litt kanel i fyllet og en eplegele med litt calvados i. Til jul kan man bruke hakkede appelsiner eller klementiner i fyllet, og garnere det med appelsinjuicegele.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dansukker
(Intern: 26681)
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-12-01
Oppdatert dato:2009-12-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift