Geléterte



Geléterte oppskrift.
Fotograf: Dansukker
Geléterte inneholder 295 Kalorier, 26 g Karbo, 2 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Geléterte har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Geléterte er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4317 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Bunn

200grdigestivekjeks light
75grsmør eller margarin
2ssDansukker Brun Farin

Fyll

250grbringebær
5dlkremfløte
1dlDansukker Gelésukker Multi

Gelé

2dlbringebærlikør eller usøtet bringebærsaft
1dlDansukker Gelésukker Multi
Pynt
Bringebær
Sitronmelisse




Kalorier og næringsinnhold i Geléterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier294.824 201.19350.10Kcal
Protein1.9928.362.36gram
Karbohydrat25.59364.6630.39gram
Kostfiber1.2617.961.50gram
Fett20.22288.1424.01gram
Mettet fett12.00171.0014.25gram
Salt0.314.410.37gram
Pris på oppskriftenKr 6.15Kr 87.64Kr 7.30.-
Hele oppskriften veier1 425 totalt1 425 pr porsj119 pr stk gram
Energiprosent fra karbo34,71 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Kle bunnen i en springform med bakepapir. Knus eller miks kjeksene. Smelt matfettet, og bland i kjekssmulene og brun farin.
Trykk ut blandingen i bunnen på formen. Tæck bunnen med bringebær. Bland fløten og gelésukkeret i en kasserolle og kok opp. Avkjøl noe før fet helles i formen. La det stivne i kjøleskap. Kok opp likør/saft oggelésukker. Avkjøl noe før det has over fyllet. La det stivne. Pynt med bringebær og sitronmelisse.

Tips
Gjør geléterten til en helårskake ved å bruke sesongens frukter og bær. Bringebærlikøren kan byttes ut med vann, saft eller juice. Erstatt bringebærene med samme mengde smeltet rabarbra eller med jordbær, lettkokte stikkelsbær, kirsebær eller plommer.
Lag en høstkake med revet eple og litt kanel i fyllet og en eplegele med litt calvados i. Til jul kan man bruke hakkede appelsiner eller klementiner i fyllet, og garnere det med appelsinjuicegele.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 26681)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-12-01
Oppdatert dato:2009-12-01


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Geléterte.Geléterte.
Denne retten har 294,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.