Fotograf:
Melk.no
Dronning Maud fromasj eller pudding er oppkalt til ære for Norges tidligere dronning. Desserten er også kalt for "Haugesunddessert". Oppskriften inneholder
366 Kalorier,
19 g Karbo,
5 g Protein og
29 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Dronning Maud fromasj 2 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
10790 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Dronning Maud fromasj 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 366.14 | 632.81 | Kcal |
Protein | 4.57 | 7.90 | gram |
Karbohydrat | 19.45 | 33.62 | gram |
Kostfiber | 0.96 | 1.66 | gram |
Fett | 29.21 | 50.48 | gram |
Mettet fett | 17.41 | 30.09 | gram |
Alkohol | 0.75 % | | | |
Salt | 0.07 | 0.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.97 | Kr 13.77 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 037 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,24 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
Visp fløten til luftig krem. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland eggedosis og krem. Klem ut vann av gelatinen og smelt de i ca 2 ss kokende vann.
Tilsett portvin og bland gelatinoppløsningen i fromasjkremen. Sett kremen et kjølig sted til kremen begynner å stivne. Riv sjokoladen fint. Legg fromasjkrem og sjokolade lagvis i husets fineste dessertbolle eller porsjonsvis i f. eks vinglass. La den stivne i kjøleskapet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26984)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-01-19
Oppdatert dato:2014-01-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift