Fotograf:
Melk.no
Her presenterer vi en dessert med smaker fra Vestlandet. Oppskrift av Hanne Frostad, spisestedet "På Høyden", Bergen Oppskriften inneholder
189 Kalorier,
30 g Karbo,
1 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fløterand med urter, plomme- og kvedesorbet og tørkede epleskiver. er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5844 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fløterand med urter. plomme- og kvedesorbet og tørkede epleskiver.!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 189.33 | 1 232.06 | Kcal |
Protein | 0.78 | 5.08 | gram |
Karbohydrat | 29.55 | 192.30 | gram |
Kostfiber | 1.20 | 7.81 | gram |
Fett | 7.29 | 47.44 | gram |
Mettet fett | 4.52 | 29.41 | gram |
Salt | 0.02 | 0.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.35 | Kr 28.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 603 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 62,43 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fløterand med urter
Varm opp fløte til kokepunktet. Ta pannen bort fra varmen. Ha i finhakkede urter. Her kan du fritt eksperimentere med urter. Dette kan kjøres i kjøkkenmaskin for å få grønnere farge på fløteranden. La stå og trekke smak i en time. Sil av urtene. Smak til med akasiehonning (eller bringebærhonning). Gelatin legges i bløt i kaldt vann i 5 min. Klem ut vannet. Varm opp litt av fløteranden og ha i gelatinen. Siles over i resten av fløteranden. Hell over i små syltetøyglass eller andre skåler. Sett i kjøleskap. Stivner på 2-3 timer.
Plomme- og kvedesorbet
Skjær kvedene i skiver og legg de i sylteglass. Vann og sukker kokes opp og helles over kvedene. Sett på lokket og la det stå et døgn.
Sukkerlaken fra kvedene has i en panne. Plommene kuttes grovt og gis et oppkok i laken (1 plomme legges til side til anretning.) Ha blandingen i en hurtigmikser/blender og kjør til en glatt masse. Sil massen og hell den i en sorbetmaskin til innfrysing. Hvis du ikke har en sorbetmaskin settes bollen i fryseren, la det fryse inn og ta det ut igjen og kjør den innfryste sorbeten i en foodprosessor.
1 kvede og 1 plomme kuttes i tynne båter. Disse legges på tallerkenen, med sorbeten over. Stikk en epleskive i sorbeten til pynt. (du kan også tørke tynne epleskiver i ovn) Tørkede plommer i eplekonsentrat brukes som pynt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26983)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-04-27
Oppdatert dato:2010-04-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift