En av mine favoritter er kylling i karri. Vi har lagd litt forskjellige versjoner av denne den siste tiden, men dette må bare prøves av alle.
Om en bruker en hel kylling som utgangspunkt, fileter eller lår, så er det sausen som er hovedattraksjonen her.
Vi lager av og til karri selv hjemme, men bruk gjerne ferdig karripulver, karripaste eller en blanding. Og samtidig om man ikke skulle har kokosmelk når oppskriften ber om det, vil det funke med vanlig fløte.
Denne retten har flere varianter og mange land i asia har sin egen variant, ikke bare india. Også varianter med rød og grønn karri har vi prøvd
Men nok vas og direkte til oppskriftene her:
Vietnamesisk kylling i karri
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.04.2022Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
6 kyllingfileter i biter
olje til steking
Karrimarinade:
2 ts karri, bland gjerne mild og sterk
1 ts sukker
1 ts salt
kvernet pepper
saft og skall av 1 lime
Kokos- og karrisaus:
2 finhakkede løk
2 båter hvitløk
2 ts karri
olje til steking
1 laurbærblad
1/2 ts gurkemeie
1-1 1/2 boks kokosmelk
1 dl fløte
4 ringer ananas + 1 dl ananasjus
150 g aspargesbønner
salt og kvernet pepper
Kylling i karri er bare helt utrolig godt. Man kan bruke kokosmelk eller vanlig fløte om man ikke har det. Dette er en av de versjonene vi har prøvd i det siste.Fremgangsmåte
Dryss krydder, limeskall og limesaft over kyllingbitene og bland godt. Dekk til og la dem marinere så lenge du har tid. Vær forsiktig med salt hvis kjøttet skal ligge lenge i marinaden, salt heller ved steking. Stek kyllingbitene og ha dem i sausen.
Kokos- og karrisaus:
Stek løk, revet hvitløk og karri i olje til løken er myk. Tilsett laurbærblad, kokosmelk, fløte og jus og la det koke noen minutter til sausen tykner litt. Ha i kyllingbiter, ananas i biter og aspargesbønner og kok noen minutter. Bland inn kokte risnudler til slutt. Pynt med korianderblader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chicken Curry
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
09.09.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 kyling, ca 1 kg
2 ss olje
2 løk
1-2 hvitløkfedd
1 1/2 ts ingefær
1 1/2 ss koriander
1 ts karve
1 ts chilipulver
2 krm nellik
2 krm kanel
2 ss karri
1 1/2 ts salt
2 krm svart pepper
Smaken av en skikkelig indisk curry er bare helt utrolig. Reguler smak med yoghurt og krydder.Fremgangsmåte
En indisk rett som serveres med mye godt tilbehør og derfor kan rekke til fem personer. Server gjerne med Chapati brød og Raita salat. Se egne oppskrifter under de respektive kategorier.
Tin, skyll og del kyllingen i biter. Ta gjerne av skinnet. Skrell og hakk løk og hvitløk. Varm olje i en gryte. Fres løk, hvitløk og alt krydder til løken begynner å bli myk.
Legg i kyllingbitene og vend dem i krydderblandingen. Tilsett salt, pepper, eventuelt 2-3 ss mango chutney og et par dl yoghurt.
La kyllingen koke under lokk på svak varme i ca 30 minutter. Kok risen i mellomtiden. Bruk gjerne 1 ts gurkemeie i risen slik at den får fin gulfarge.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Filipino chicken curry
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.10.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
900 gr. kylling, skåret i serveringsstykker
2 stor poteter, i biter
1 ss hvitløk, finhakket
3 stilker selleri, kuttet i 2-4 cm
1 medium løk, hakket
1 liten rød paprika, skåret i terninger
2 ss fiskesaus
1 kopp kokosmelk
2 ss karripulver
2 cm ingefær, skåret i strimler
1 kopp vann
Fyldig og god kyllingrett. Ikke så sterk. Bruk evt ferdig stekt kyllingFremgangsmåte
Stek potetene og kylling og sett til side
I samme panne stek hvitløk, løk og ingefær, legg i kylling, fiskesaus og karri.
Tilsett vann og la det småkoke til kyllingen er mør
Legg så i rød paprika, selleri, og potet som da småkoker i 5 minutter.
Tilsett kokosmelk og bland godt. Småkok i 5 minutter
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kylling i rød karri
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
27.03.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 ss rød karri
1 1/2 - 2 kopper kokosmelk
300 g renskåret kyllingkjøtt i biter
5 grønne babayauberginer eller 1 vanlig aubergine, i biter
3 ss fiskesaus
1/2 ts glutamat eller sukker
1/2 glass vann
rikelig med fersk basilikum
1/2 rød chili til pynt, evt. paprika
2 ss soyaolje
Godt og sterkt. Vi hadde i vanlig aubergine. En thairett som vi og har spist i original utførelse.Fremgangsmåte
Varm oljen i en wok eller stekepanne. Tilsett rød karri og la den frese i oljen i 1-2 minutter. Hell i kokosmelken og la den koke opp. Tilsett deretter kyllingkjøttet, auberginer og de andre ingrediensene.
Smak til med fiskesaus. Chili eller paprika skjæres i strimler til pynt. Serveres med ris
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
133,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gul karriwok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.04.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
6 stk. kyllingfilet i strimler
4 båt finhakket hvitløk
2 stk. finhakket løk
1 stk. gul paprika i strimler
1 stk. rød paprika i strimler
1 ½ dl frisk ananas i biter
1 boks hermetiske bambusskudd
1 boks vannkastanje
4 ss ananasjuice
1 ts karri (eller etter smak)
2 boks kokosmelk
3 dl matfløte
2 ss søt soyasaus (kecap manis)
2 ss salt soyasaus
1 dl hakket frisk koriander
Wok med indisk vri.Fremgangsmåte
Stek kyllingstrimlene i woken og legg de til siden.
Vask wokpannen. Fres hvitløk og løk raskt i olje. Tilsett paprika, ananas, bambusskudd og vannkastanjer og stek på sterk varme i et par minutter. Tilsett ananasjuice, karri, kokosmelk og matfløte. Avslutt med søt og salt soyasaus.
Pynt med hakket frisk koriander. Server woken med basmatiris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
125,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllinglår i kokosmelk med karri
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.12.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 grillede kyllinglår
6-8 poteter (gjerne mandelpoteter) i tynne skiver
2 rødløk i skiver
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1/2 dl soyasaus
2-3 ts grønn karripasta
1 klype sukker
peanøtter
Grillede kyllinglår sammen med poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta gir deg du hele middagen servert i én form. Smaken er utrolig spennende!Fremgangsmåte
I stekeovn ved 200 °C
Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt.
Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene. Legg kyllinglårene på toppen, ha over folie og stek i ovn i ca. 15 minutter. Øk temperaturen til 225 °C, ta av folien og dryss peanøtter over.
Stek videre 5-10 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gang Khiaovan Gai(Thailandsk kylling med grønn karri
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Netmat.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
500 g kyllingbryst skåret i terninger
4 dl kokosmelk
2 ss olje
100 g eggplante
1-3 ss grønn karripasta
For mild eller sterk smak
2-3 kaffirlimeblader
2 stk. frisk basilikum
2-3 røde chili i strimler
1 ts palmesukker
2 ss fiskesaus
En grønn thai curry. Varier mengde karripasta for styrken. Kokosmelk gjør det mildt og smakfullt.Fremgangsmåte
Varm oljen i en stekepanne. Steke grønn karripasta i oljen, ca. 1 minutt. Reduser temperaturen og tilsett kokosmelk, litt i gangen.
Fortsett å røre til kokosmelken har et oljesjikt på toppen. Tilsett kyllingen og riv kaffirlimebladene opp i pannen. La det koke noen minutter. Hell over i en kasserolle og tilsett palmesukker og fiskesaus og la det småkoke på lav temperatur. Når det nå begynner å koke tilsettes eggplante. La det fortsette å koke i ca. 5 minutter. Så tilsettes basilikum og rød chili. Ta kasserollen av varmen og hell over i et serveringsfat. Spises med varm ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
151,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling curry med poteter
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 ss Margarin/olje
1 stk liten løk
2 fedd hvitløk
1 dash salt
1 ts garam masala
1 ts karri
2 stk grønne/røde chilipepper hakket
1 liten boks med kokosmelk
2 dl vann
2 kyllingfileter
3 stk poteter
Kanskje ikke helt korrekt å bruke poteter i en curry, men det funker. Men her er det jo og naan brød ved siden av.
Denne kan lages alt fra sterk til supersterk og vårt forsøk hjemme ble typen supersterk som bla medførte mange rare lyder ved middagsbordet.
Styrken kan justeres med flere chilier, eller færre.Fremgangsmåte
Varm margarin/olje i en jerngryte eller stekepanne
Del kyllingfiletene i biter og brun dem på alle sider. Sett til side
Finhakk løk og hvitløk. Stek løken gylden over middels varme. Rør godt i noen minutter til.
Ha i kokosmelk og vannet.
Ha i hakket chilipepper, salt, garam masala, karri, poteter i biter og kok opp. Rør forsiktig rundt av og til.
La retten småkoke til potetene er nesten møre.
Ha så i kyllingbitene og la det småkoke noen minutter til.
Smak evt til med kyllingbuljong og evt med litt sukker.
Server med naan brød og pynt med bladpersille eller koriander som er mer autentisk og noen røde chilier.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
95,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gaeng Phed Gai
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
03.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
600 gr svin indrefilet eller kyllingfilet
4 dl kokosmelk
2 dl buljong
2 ss rød karri paste
2 ss fiskesaus
4 blad kaffirlime
2 ts palmesukker
1 dash salt
2 ss vegetabilsk olje
1 stk aubergine stor strimlet
1 stk rød paprika strimlet
20 stk grønne bønner strimlet
2 håndfuller basilikum blader
3 ss peanøttsmør
Evt limesaft eller lime til å skvise over
3 porsjoner ris
Gaeng Phed Gai er opprinnelig en Thailandsk kyllingkarri med peanøtt. Jeg har også oppskrift på denne med kylling. Men her har vi lagd denne med svinekjøtt og litt variasjon fra originalen. Vi bruker og ferdig karripasta istedenfor å lage den selv. Men dette er varmende, godt og sterkt.
Etter litt detektiv virksomhet så ser jeg at det finnes mange varianter av denne retten. Ofte er det kyllingbryst som brukes som kjøtt her.
Det er og litt varierende navn på den.Fremgangsmåte
Del opp svinekjøtt i passende biter. Varm opp litt olje i en gryte og la kjøttet brunes.
Ha i karripastaen og la det surre litt ekstra ør du har i halvparten av kokosmelka. Ha så i buljongen og la det koke til kjøttet er mørt.
Ha så i resten av melka + kaffirlime, palmesukker, fiskesaus, peanøttsmør + evt litt salt for smak.
Rør rundt og tilsett så strimlede grønnsaker og bønner. La surre til paprikaen er mør, dvs noen minutter.
Til slutt tilsettes basilikum bladene før servering. Og server med ris eller evt lime som skvises over for litt ekstra smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
137,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Karri, hjemmelagd
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.10.2017Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
125 gr. tørket chili
250 gr. koriander frø
15 gr. fennikel frø
50 gr. spisskummen
6 stk. stjerne anis
3/4 stk. muskatnøtt
10 stk. nelliker
1 stk. hel kanel
60 gr. gurkemeie
12 stk hel kardemomme
En skikkelig hot curry som vi lager hjemme. Denne passer fint i indiske retter.
Dette blir en stor porsjon og det kan lønne seg å dele ned noen ganger. Men kan jo stå lenge og når man først har drasset ut morteren så! Varier gjerne litt med mengden tørket chili for svakere og sterkere krydder.Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en morter eller en food processer og kjør det ut til en jevn masse
Oppbevares tørt og kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
273,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 43,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3122