Kylling i karri eller chicken curry



Oppdatertdato: 2018-04-03 Publisert: Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


En av mine favoritter er kylling i karri. Vi har lagd litt forskjellige versjoner av denne den siste tiden, men dette må bare prøves av alle.
Om en bruker en hel kylling som utgangspunkt, fileter eller lår, så er det sausen som er hovedattraksjonen her.
Vi lager av og til karri selv hjemme, men bruk gjerne ferdig karripulver, karripaste eller en blanding. Og samtidig om man ikke skulle har kokosmelk når oppskriften ber om det, vil det funke med vanlig fløte.
Denne retten har flere varianter og mange land i asia har sin egen variant, ikke bare india. Også varianter med rød og grønn karri har vi prøvd

Men nok vas og direkte til oppskriftene her:



Vietnamesisk kylling i karri


Prøv også Vietnamesisk kylling i karri.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.03.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

6 kyllingfileter i biter
olje til steking

Karrimarinade:
2 ts karri, bland gjerne mild og sterk
1 ts sukker
1 ts salt
kvernet pepper
saft og skall av 1 lime

Kokos- og karrisaus:
2 finhakkede løk
2 båter hvitløk
2 ts karri
olje til steking
1 laurbærblad
1/2 ts gurkemeie
1-1 1/2 boks kokosmelk
1 dl fløte
4 ringer ananas + 1 dl ananasjus
150 g aspargesbønner
salt og kvernet pepper


Kylling i karri er bare helt utrolig godt. Man kan bruke kokosmelk eller vanlig fløte om man ikke har det. Dette er en av de versjonene vi har prøvd i det siste.


Fremgangsmåte

Dryss krydder, limeskall og limesaft over kyllingbitene og bland godt. Dekk til og la dem marinere så lenge du har tid. Vær forsiktig med salt hvis kjøttet skal ligge lenge i marinaden, salt heller ved steking. Stek kyllingbitene og ha dem i sausen.

Kokos- og karrisaus:
Stek løk, revet hvitløk og karri i olje til løken er myk. Tilsett laurbærblad, kokosmelk, fløte og jus og la det koke noen minutter til sausen tykner litt. Ha i kyllingbiter, ananas i biter og aspargesbønner og kok noen minutter. Bland inn kokte risnudler til slutt. Pynt med korianderblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 113,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Chicken Curry


Prøv også Chicken Curry.

Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 09.09.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 kyling, ca 1 kg
2 ss olje
2 løk
1-2 hvitløkfedd
1 1/2 ts ingefær
1 1/2 ss koriander
1 ts karve
1 ts chilipulver
2 krm nellik
2 krm kanel
2 ss karri
1 1/2 ts salt
2 krm svart pepper


Smaken av en skikkelig indisk curry er bare helt utrolig. Reguler smak med yoghurt og krydder.


Fremgangsmåte

En indisk rett som serveres med mye godt tilbehør og derfor kan rekke til fem personer. Server gjerne med Chapati brød og Raita salat. Se egne oppskrifter under de respektive kategorier.

Tin, skyll og del kyllingen i biter. Ta gjerne av skinnet. Skrell og hakk løk og hvitløk. Varm olje i en gryte. Fres løk, hvitløk og alt krydder til løken begynner å bli myk.

Legg i kyllingbitene og vend dem i krydderblandingen. Tilsett salt, pepper, eventuelt 2-3 ss mango chutney og et par dl yoghurt.

La kyllingen koke under lokk på svak varme i ca 30 minutter. Kok risen i mellomtiden. Bruk gjerne 1 ts gurkemeie i risen slik at den får fin gulfarge.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Filipino chicken curry


Prøv også Filipino chicken curry.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.10.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

900 gr. kylling, skåret i serveringsstykker
2 stor poteter, i biter
1 ss hvitløk, finhakket
3 stilker selleri, kuttet i 2-4 cm
1 medium løk, hakket
1 liten rød paprika, skåret i terninger
2 ss fiskesaus
1 kopp kokosmelk
2 ss karripulver
2 cm ingefær, skåret i strimler
1 kopp vann


Fyldig og god kyllingrett. Ikke så sterk. Bruk evt ferdig stekt kylling


Fremgangsmåte

Stek potetene og kylling og sett til side

I samme panne stek hvitløk, løk og ingefær, legg i kylling, fiskesaus og karri.
Tilsett vann og la det småkoke til kyllingen er mør
Legg så i rød paprika, selleri, og potet som da småkoker i 5 minutter.
Tilsett kokosmelk og bland godt. Småkok i 5 minutter

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 84,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Gang Khiaovan Gai(Thailandsk kylling med grønn karri.

Gang Khiaovan Gai(Thailandsk kylling med grønn karri


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Netmat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

500 g kyllingbryst skåret i terninger
4 dl kokosmelk
2 ss olje
100 g eggplante

1-3 ss grønn karripasta
For mild eller sterk smak

2-3 kaffirlimeblader
2 stk. frisk basilikum
2-3 røde chili i strimler
1 ts palmesukker
2 ss fiskesaus


En grønn thai curry. Varier mengde karripasta for styrken. Kokosmelk gjør det mildt og smakfullt.


Fremgangsmåte

Varm oljen i en stekepanne. Steke grønn karripasta i oljen, ca. 1 minutt. Reduser temperaturen og tilsett kokosmelk, litt i gangen.

Fortsett å røre til kokosmelken har et oljesjikt på toppen. Tilsett kyllingen og riv kaffirlimebladene opp i pannen. La det koke noen minutter. Hell over i en kasserolle og tilsett palmesukker og fiskesaus og la det småkoke på lav temperatur. Når det nå begynner å koke tilsettes eggplante. La det fortsette å koke i ca. 5 minutter. Så tilsettes basilikum og rød chili. Ta kasserollen av varmen og hell over i et serveringsfat. Spises med varm ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling i rød karri.

Kylling i rød karri


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 27.03.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 ss rød karri
1 1/2 - 2 kopper kokosmelk
300 g renskåret kyllingkjøtt i biter
5 grønne babayauberginer eller 1 vanlig aubergine, i biter
3 ss fiskesaus
1/2 ts glutamat eller sukker
1/2 glass vann
rikelig med fersk basilikum
1/2 rød chili til pynt, evt. paprika
2 ss soyaolje


Godt og sterkt. Vi hadde i vanlig aubergine. En thairett som vi og har spist i original utførelse.


Fremgangsmåte

Varm oljen i en wok eller stekepanne. Tilsett rød karri og la den frese i oljen i 1-2 minutter. Hell i kokosmelken og la den koke opp. Tilsett deretter kyllingkjøttet, auberginer og de andre ingrediensene.

Smak til med fiskesaus. Chili eller paprika skjæres i strimler til pynt. Serveres med ris

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 131,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gul karriwok.

Gul karriwok


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.04.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Inkognito

Ingredienser

6 stk. kyllingfilet i strimler
4 båt finhakket hvitløk
2 stk. finhakket løk
1 stk. gul paprika i strimler
1 stk. rød paprika i strimler
1 ½ dl frisk ananas i biter
1 boks hermetiske bambusskudd
1 boks vannkastanje
4 ss ananasjuice
1 ts karri (eller etter smak)
2 boks kokosmelk
3 dl matfløte
2 ss søt soyasaus (kecap manis)
2 ss salt soyasaus
1 dl hakket frisk koriander


Wok med indisk vri.


Fremgangsmåte

Stek kyllingstrimlene i woken og legg de til siden.

Vask wokpannen. Fres hvitløk og løk raskt i olje. Tilsett paprika, ananas, bambusskudd og vannkastanjer og stek på sterk varme i et par minutter. Tilsett ananasjuice, karri, kokosmelk og matfløte. Avslutt med søt og salt soyasaus.

Pynt med hakket frisk koriander. Server woken med basmatiris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 126,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karri, hjemmelagd.

Karri, hjemmelagd


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.10.2017
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

125 gr. tørket chili
250 gr. koriander frø
15 gr. fennikel frø
50 gr. spisskummen
6 stk. stjerne anis
3/4 stk. muskatnøtt
10 stk. nelliker
1 stk. hel kanel
60 gr. gurkemeie
12 stk hel kardemomme


En skikkelig hot curry som vi lager hjemme. Denne passer fint i indiske retter.
Dette blir en stor porsjon og det kan lønne seg å dele ned noen ganger. Men kan jo stå lenge og når man først har drasset ut morteren så! Varier gjerne litt med mengden tørket chili for svakere og sterkere krydder.


Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en morter eller en food processer og kjør det ut til en jevn masse
Oppbevares tørt og kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 272,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 43,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllinglår i kokosmelk med karri.

Kyllinglår i kokosmelk med karri


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 grillede kyllinglår
6-8 poteter (gjerne mandelpoteter) i tynne skiver
2 rødløk i skiver
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1/2 dl soyasaus
2-3 ts grønn karripasta
1 klype sukker
peanøtter


Grillede kyllinglår sammen med poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta gir deg du hele middagen servert i én form. Smaken er utrolig spennende!


Fremgangsmåte

I stekeovn ved 200 °C

Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt.
Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene. Legg kyllinglårene på toppen, ha over folie og stek i ovn i ca. 15 minutter. Øk temperaturen til 225 °C, ta av folien og dryss peanøtter over.
Stek videre 5-10 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 105,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling curry med poteter.

Kylling curry med poteter


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 02.09.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 ss Margarin/olje
1 stk liten løk
2 fedd hvitløk
1 dash salt
1 ts garam masala
1 ts karri
2 stk grønne/røde chilipepper hakket
1 liten boks med kokosmelk
2 dl vann
2 kyllingfileter
3 stk poteter


Kanskje ikke helt korrekt å bruke poteter i en curry, men det funker. Men her er det jo og naan brød ved siden av.
Denne kan lages alt fra sterk til supersterk og vårt forsøk hjemme ble typen supersterk som bla medførte mange rare lyder ved middagsbordet.
Styrken kan justeres med flere chilier, eller færre.


Fremgangsmåte

Varm margarin/olje i en jerngryte eller stekepanne
Del kyllingfiletene i biter og brun dem på alle sider. Sett til side

Finhakk løk og hvitløk. Stek løken gylden over middels varme. Rør godt i noen minutter til.
Ha i kokosmelk og vannet.
Ha i hakket chilipepper, salt, garam masala, karri, poteter i biter og kok opp. Rør forsiktig rundt av og til.
La retten småkoke til potetene er nesten møre.
Ha så i kyllingbitene og la det småkoke noen minutter til.
Smak evt til med kyllingbuljong og evt med litt sukker.

Server med naan brød og pynt med bladpersille eller koriander som er mer autentisk og noen røde chilier.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gaeng Phed Gai.

Gaeng Phed Gai


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 03.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

600 gr svin indrefilet eller kyllingfilet
4 dl kokosmelk
2 dl buljong
2 ss rød karri paste
2 ss fiskesaus
4 blad kaffirlime
2 ts palmesukker
1 dash salt
2 ss vegetabilsk olje
1 stk aubergine stor strimlet
1 stk rød paprika strimlet
20 stk grønne bønner strimlet
2 håndfuller basilikum blader
3 ss peanøttsmør
Evt limesaft eller lime til å skvise over

3 porsjoner ris


Gaeng Phed Gai er opprinnelig en Thailandsk kyllingkarri med peanøtt. Jeg har også oppskrift på denne med kylling. Men her har vi lagd denne med svinekjøtt og litt variasjon fra originalen. Vi bruker og ferdig karripasta istedenfor å lage den selv. Men dette er varmende, godt og sterkt.
Etter litt detektiv virksomhet så ser jeg at det finnes mange varianter av denne retten. Ofte er det kyllingbryst som brukes som kjøtt her.
Det er og litt varierende navn på den.


Fremgangsmåte

Del opp svinekjøtt i passende biter. Varm opp litt olje i en gryte og la kjøttet brunes.
Ha i karripastaen og la det surre litt ekstra ør du har i halvparten av kokosmelka. Ha så i buljongen og la det koke til kjøttet er mørt.
Ha så i resten av melka + kaffirlime, palmesukker, fiskesaus, peanøttsmør + evt litt salt for smak.
Rør rundt og tilsett så strimlede grønnsaker og bønner. La surre til paprikaen er mør, dvs noen minutter.

Til slutt tilsettes basilikum bladene før servering. Og server med ris eller evt lime som skvises over for litt ekstra smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3122







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.