Har du en god pesto liggende så har du ett godt utgangspunkt til mange retter, og som vi ofte gjør, blander den inn i pasta. Men det som også går an er å lage denne selv. For om du har en blender eller hurtigmikser, så er du godt på vei. Og pesto inneholder ikke noe annet enn ting man ofte har i skapene hjemme. Og kan samtidig være en ide for å bruke rester. Under her er flere typer du kan lage selv, og ett par av disse bruker vi selv jevnlig. Min favoritt er kun en enkel basilikumpesto på kokt spaghetti. Enkel og grei middag.
Lykke til.
Pesto med mandler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2020Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 potte basilikum
50 g mandler
25 g parmesan
1,5 dl olivenolje
salt
pepper
litt sitronsaft
Normalt skal det være pinjekjerner i denne pestoen, men når man ikke har det så prøver man noe annet. Vi brukte dermed mandler. Det funker, selv om smaken ble litt mildere.Fremgangsmåte
Bland basilikum, mandler, parmesan, olivenolje, salt og pepper i en bolle med en stavmikser. Smak til med litt sitronsaft. Bruk pestoen til pastaretter ol.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
567,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
58,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Basilikum pesto
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.09.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Hamduved.dkBildet er tatt av
PixabayIngredienser
2 bundter basilikum
3/4 dl ristede pinjekerner
2 fed presset hvidløg
3/4 dl fintrevet parmesanost
3/4 dl olivenolie
salt og peber
En i utgangspunktet dansk oppskrift fra Hamduved Økologisk samlingFremgangsmåte
Skyl og tør basilikummen. Kommes i en food-processor sammen med pinjekerner, hvidløg og parmesanosten.
Blendes til det er finthakket. Med motoren i gang tilsættes olivenolien i en tynd stråle, til det danner en pasta.
Smag til med salt og peber.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
356,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
35,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 26,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rød pesto
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
100 g soltørkede tomater i olje
1 ss pinjekjerner
20 g parmesan
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1 ts eddik, 7%
nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
Hakk tomatene og hvitløken grovt, riv parmesan. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det blir en ganske grov masse.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
541,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
45,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Tapénade - olivenpesto
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.07.2011Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 glass sorte olivenuten sten
2 stk ansjos (hel) i vann
2 ss kapers
2 båt presset hvitløk
1 ts olivenolje
smak til med salt og pepper
Tapénade er en provençalsk puré som gjerne spises som hors d’œuvre på canapéer eller baguetter. Den passer også utmerket som dipp til for eksempel grønnsakstaver.Fremgangsmåte
Oliven blandes med ansjos, kapers, hvitløk og olivenolje til det har en grøtet, finkornet konsistens. Du kan gjerne bruke en elektrisk kjøkkenmaskin til dette. Smakes til med salt og pepper.
Tapénade brukes som dipp til grønnsaker og chips, eller serveres med tynne skiver godt brød.
Bilde fra boken "Middelhavet en kulinarisk reise".
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
302,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
30,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Neslepesto med valnøtter
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.06.2018Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
1 l friske nesleskudd
4 båter hvitløk
1 dl valnøttkjerner eller cashewnøtter
50 g revet parmesan
1 dl olivenolje
Vårens små, friske nesleskudd er fulle av smak, og knallgode å lage pesto av.Fremgangsmåte
Skyll neslene godt i kaldt vann og fjern rusk og urenhelter. Bruk hansker, så du ikke brenner deg.
Kok opp en kjele med vann og ha i neslene. La det koke såvidt opp, og hell neslene i et dørslag. Skyll med kaldt, rennende vann.
Klem ut vannet med hendene og grovhakk neslene med en kniv.
Ha nesler, hvitløk og nøtter i en hurtigmikser og kjør til en fin masse. Tilsett revet parmesan og spe inn oljen i en fin stråle til du har ønsket konsistens. Smak til med litt salt og pepper.
Ha pestoen på rene, tørre glass og oppbevar i kjøleskapet. Pestoen kan også fryses.
Er du heldig, finner du også ramsløk, som kan erstatte hvitløken. Du kan blande like mengder ramsløk og hvitløk, eller også bruke litt friske, unge skvallerkålblader i pestoen.
Plukk nesler på steder som ikke er forurenset av dyr, mennesker eller trafikk, og bruk hansker når du plukker dem. Unge skudd smaker best – når neslen blomstrer, er sesongen over.
Benytt anledningen og plukk nesler som matauk. Forvell og grovhakk, pakk i poser og frys inn, så har du grunnlag for suppe og stuing utover hele vinteren.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
550,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
54,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 16,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pesto av gresskarkjerner
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.06.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
2 dl frisk kruspersille
2 dl frisk basilikum
50 g ristede gresskarkjerner
1 båt hvitløk
5 ss revet parmesan
saften av 1 stk sitron
2 dl olivenolje
1 dl kaldt vann
Mens tradisjonell pesto lages av pinjekjerner og basilikum, så har vi laget en supergod variant med ristede gresskarkjerner, basilikum og kruspersille. Pestoen serveres på samme måte som vanlig pesto, og smør den gjerne på brødskiva i stedet for smør.Fremgangsmåte
Rist gresskarkjernene i en tørr panne slik at de får litt farge.Ta gjerne vare på 4 ss med ristede gresskarkjerner til pynt.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin bortsett fra det flytende.
Spe med olje og vann og kjør til du får en jevn pesto.
Smak til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
442,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
45,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Basilikum-pesto 3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
03.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
100 g snøfriskost, parmesan, vellagret edamer eller jarlsberg
25 g friske basilikumblader
2 båter hvitløk
30 g pinjekjerner
3 ss olivenolje
Fremgangsmåte
Kjør ost, basilikum,hvitløk og pinjekjerner i foodprocessor. La maskinen gå mens oljen tilsettes slik at alt blir godt blandet til en jevn pesto.
Pesto kan oppbevares på tett glass i kjøleskapet ca. en uke.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
385,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
38,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 20,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønn pesto 1
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.12.2013Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 dl hakket frisk basilikum
2 båt hvitløk
30 g pinjekjerner eller mandler ristet i varm panne
100 g revet parmesan
6 ss olivenolje
Pesto er en fantastisk saus som har utallige bruksområder. Bruk den som en saus ved siden av annen mat, som dipp, som "smør" på brødskiva, som salatdressing, til tapasretter, m.m.Fremgangsmåte
Kjør alle ingrediensene, unntatt oljen, i en foodprosessor eller bruk stavmikser. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
575,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
53,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 24,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ramsløkpesto
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.06.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
200 g ramsløk
2 dl pinjekjerner
50 g parmesan , i biter
2 ts salt
4 dl olivenolje
saften av 1 stk lime
Ramsløk er en smakfull viltvoksende urt man kan finne i naturen her i Norge på våren. Bladene er smakfulle og minner om en blanding av hvitløk og gressløk. Passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt.Fremgangsmåte
1. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er pent gyllne. Dette for å få frem enda mer smak.
2. Ha ramsløk, pinjekjerner, parmesan og salt i en foodprocessor.
3. Tilsett limesaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Pestoen er ferdig når alt er pent blandet.
Topper du med en halv cm olivenolje over pestoen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
563,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
56,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3306