Skyll neslene godt i kaldt vann og fjern rusk og urenhelter. Bruk hansker, så du ikke brenner deg.
Kok opp en kjele med vann og ha i neslene. La det koke såvidt opp, og hell neslene i et dørslag. Skyll med kaldt, rennende vann.
Klem ut vannet med hendene og grovhakk neslene med en kniv.
Ha nesler, hvitløk og nøtter i en hurtigmikser og kjør til en fin masse. Tilsett revet parmesan og spe inn oljen i en fin stråle til du har ønsket konsistens. Smak til med litt salt og pepper.
Ha pestoen på rene, tørre glass og oppbevar i kjøleskapet. Pestoen kan også fryses.
Er du heldig, finner du også ramsløk, som kan erstatte hvitløken. Du kan blande like mengder ramsløk og hvitløk, eller også bruke litt friske, unge skvallerkålblader i pestoen.
Plukk nesler på steder som ikke er forurenset av dyr, mennesker eller trafikk, og bruk hansker når du plukker dem. Unge skudd smaker best – når neslen blomstrer, er sesongen over.
Benytt anledningen og plukk nesler som matauk. Forvell og grovhakk, pakk i poser og frys inn, så har du grunnlag for suppe og stuing utover hele vinteren.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34010)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Tilbehør Innlagt dato:2018-06-16
Oppdatert dato:2018-06-16