Lei av grillpølser? Det finnes håp...



Oppdatertdato: 2018-03-28 Tema: Turmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Nå skal en ikke si så mye negativt om grillpølser på bål, det er raskt, godt og hyggelig. Og særlig når det nå er kommet så mange nye typer pølser man kan grille. Men litt variasjon kan gjøre susen og gi turen en ny og hyggeligere opplevelse.

Om en bare skal varme noe enkelt på bålet eller lager mer avanserte retter, er det mange muligheter som byr seg når man er ute i naturen. Og gjør man litt forberedelser hjemme så blir det mer tid til kos når man først er ute.
Under følger noen eksempler på turmat man ikke trenger kokkeskole for å lage.

Og husk å ta med:

Kakao på termos

2 porsjoner

4 dl melk med skokoladesmak
3 dl lettmelk
½ stk. evt. 4 ss kakaopulver mørk kokesjokolade
3 ts vaniljesukker

Varm opp melken, og smelt sjokoladen i denne. Tilsett vaniljesukker og hell over i termosen.

Turmat i folie.

Dette er noe vi har prøvd flere ganger og det er veldig vellykket. Nesten alt av mat kan bakes i folie. Og det er så enkelt når man pakker ferdig hjemme og bare legger på bålet eller grillen.
Lenger nede er noen eksempler på kombinasjoner en kan gjøre.



Pinnebrød 2


Prøv også Pinnebrød 2.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2014
Denne retten tar ca 10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

250 g hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 ts margarin
1.5 dl melk/vann


Pinnebrøddeigen lages hjemme før turen og tas med i en tett plastpose. Fin på turen og feks rundt en ferdig pølse


Fremgangsmåte

Bland det tørre og spe med væske til passe deig.
Ved bålet rulles deig rundt en pinne og stekes på glørne til det slipper pinnen. Pass på så det ikke svir seg.
Brødet kan evt stekes rundt en ferdigstekt pølse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 226,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Tortilla ute


Prøv også Tortilla ute.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 26.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 dl hermetiske maiskorn
4 ss rød paprika , finhakket
1 dl norvegia , revet
50 g bacon , skåret i biter
2 dl issalat , finhakket
2 stk hvetetortilla


Hvorfor ikke bytte ut pølsene med deilig tortilla som du varmer i folie på bålet. La barna få være med å lage sin favoritt.


Fremgangsmåte

Bland ingrediensene og fordel i tortillaene, rull dem sammen og pakk dem i aluminiumsfolie.
Ta med på tur og legg i bålet i 2 minutter på hver side. Ypperlig alternativ til pølser. De kan også spises som de er.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 187,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,15.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Villmarksomelett


Prøv også Villmarksomelett.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

4 stk. egg
2 ss vann
2 ss matfløte
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ss smør
100 g hvitost
1 ss purre
100 g kokt skinke


Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.


Fremgangsmåte

Kan gjøres før turen:
Finsnitt purre og kokt skinke og riv osten. Visp sammen egg, vann, fløte, salt og pepper og hell dette over i en tett beholder.

På turen:
Varm smøret i en middels varm stekepanne og hell i eggeblandingen.
Løsne omeletten langs kanten slik at røren får renne ned i bunnen av panna.
Før overflaten er stivnet, fordeler du purre, kokt skinke og ost utover.
Stek videre til omeletten er gyllenbrun under og stivnet over. Brett omeletten dobbel før servering.
Server en frisk salat og brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 192,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Foliebakt laks på en seng av fennikel.

Foliebakt laks på en seng av fennikel


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 fennikel i tynne skiver
1/2 løk i strimler
2 fedd hvitløk, knust
1 ss smør
1 ss sitronsaft
hakket koriander
400 g laks



Fremgangsmåte

Små fiskestykker av laks legges på toppen av alle grønnsakene (annen fisk kan brukes). Evt krydres med salt og pepper. Pakkes i folie, grilles i ca. 15 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 164,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Foliebakt indrefilet.

Foliebakt indrefilet


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.11.2005
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

450 g indrefilet av svin
1 brokkoli
ca. 3 vårløk
ca. 3 gulrøtter
2 båter hvitløk
1 rød paprika
2 dl hvitvin
ca. 30 stenfrie druer
1 ss finhakket frisk oregano
1 ss finhakket frisk basilikum
ca. 3 ss olivenolje


Svinefilet, grønnsaker, frukt, hvitvin med mer pakkes inn i aluminiumsfolie. Stekes på grillen eller i stekeovn. Lettlaget og godt!


Fremgangsmåte

1. Bruk tykk aluminiumsfolie. Riv aluminiumsfolien i fire ruter à 60 x 30 cm og brett den dobbelt 30 x 30 cm.
2. Brun kjøttet raskt i en stekepanne med litt olje. (Ikke gjennomstekt!)

3. Lag lange flak av gulrøttene med en ostehøvel. Del grønnsakene i passe store biter og fordel alt likt på foliebitene.
4. Ha kjøttet over grønnsakene og urtene. Krydre med nykvernet pepper og Maldon-salt. Brett opp kanten på folien og hell 1/2 dl hvitvin over hver. Lag knytte av foliebitene. Lukk godt på toppen.

5. Stekes i ovn eller over grill i 15 minutter på 250 grader.

Server med godt, ferskt brød, olivenolje og Maldon-salt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 67,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Foliebakt kyllingfilet med grønnsaker.

Foliebakt kyllingfilet med grønnsaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

600 g kyllingfilet
1 ss finhakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian) eller 1/2 ss tørkede
½ ts salt
¼ ts pepper
2 stk rød paprika
2 stk gul paprika
1 stk grønn squash
2 stk løk
1 ss olje
½ ts salt
¼ ts pepper
4 ss søt chilisaus


Foliebakt kyllingfilet med grønnsaker er raskt og enkelt å tilberede. Alle smaker og næringsstoffer forblir i denne lille forundringspakken.


Fremgangsmåte

1. Del paprika, squash og løk i strimler. Legg grønnsakene på et ark aluminiumsfolie, 30-40 cm. Ha på olje, salt og pepper.
2. Del kyllingfilet i to på langs. Krydre med urter, salt og pepper, og legg en filet over grønnsakene.
3. Pakk folien sammen og grill pakken i ca. 10 minutter.
4. Pensle kyllingfileten med søt chilisaus, og dryss eventuelt på mer friske urter rett før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 57,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Turflørten.

Turflørten


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 06.11.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

100 g smør
2 dl hvetemel
50 g sukker
1 stk egg
50 g kesam original, 8 %
1 stk eple
1 ss sukker
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kanel
2 ts smør
2 dl kesam vanilje, 7,4 %


En deilig nybakt dessertkake etter turen behøver ikke by på de største utfordringene. Planlegg litt på forhånd så blir det en søt avslutning for alle.


Fremgangsmåte

Lag mørdeigen og legg den i en pose slik at den holder seg smidig. Skjær eplene i tynne skiver og legg dem i en pose med sukker, kanel og kardemomme (dette kan gjøres før turen).

På turen
Lag mørdeig ved å smuldre smør, mel og sukker. Tilsett egg og kesam, og bland godt sammen til en smidig deig. La deigen hvile en times tid før du bruker den.
Kjevle et hjerte eller bruk hendene til å lage en flat form før du skjærer et hjerte.
Skjær eple i skiver og legg epleskivene på hjertet. Strø over sukker, kardemomme og kanel. Stek i panne i glørne eller i aluminiumsfolie i 15 minutter.
Legg eventuelt to smørklatter på like før servering.
Server vaniljekesam til, eller legg en klatt på kaken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 269,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tursalat - skinke og pastasalat med hvitløksdressing.

Tursalat - skinke og pastasalat med hvitløksdressing


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.11.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 isbergsalat
4 tomater
2 avokado
1 rødløk
200 g frisk sjampinjong
400 g røkt skinke
200 g pasta

Dressing:
2 båter hvitløk, finhakket
2 ss gressløk
3 dl rømme
1/2 sitron
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper



Fremgangsmåte

1. Vask salaten og riv den i biter.
2. Rist sjampinjong på pannen.
3. Del tomater, avokado, rødløk og evt. skinken i skiver.

4. Kok pasta etter eget ønske etter anvisning på pakken. Avkjøl og bland den med de andre ingrediensene.
5. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og hell den over salaten rett før servering eller server den ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 122,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Foliebakte lammekoteletter.

Foliebakte lammekoteletter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2005
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 lammekoteletter, eventuelt delt i to
3 dl olivenolje
1 presset sitron
1 ss frisk oregano, grovhakket
½ ss frisk timian, grovhakket
4 båter hvitløk, finhakket
1 pk cherrytomater
1 gul eller grønn squasj
150 g geitost, eller pecorino
4 små laurbærblad
1 ts salt
½ ts kvernet sort pepper


De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19. århundrede. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme. På denne måten vil kanskje naboene dine heller ikke komme på uanmeldt besøk…


Fremgangsmåte

-St.Giorgios Kleftikopakker

1. Legg lammekotelettene i en dobbel plastikkpose, og hell olivenolje over. Tilsett deretter sitronsaft, urter, hvitløk, og pepper. Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i 2 timer, eller kjølig natten over.
2. Lag 4 doble aluminiumsflak ca 30*30 cm som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt. Kutt squasjen i terninger, ca 2,5 cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Riv over ost og legg over et laurbærblad i hver pakke.

3. Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca 20-30 minutter til kjøttet er mørt og osten er smeltet.

Server med for eksempel hvitløksbagetter til.

Legg en hvitløksbagett i dobbelt lag folie og legg den på grillen, ved middels varme. La den ligge ca 5-10 minutter til smøret er smeltet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 291,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wok på tur.

Wok på tur


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 17.10.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 pk frossen wokblanding ­ gjerne med couscous
2 ss olje tilsteking
200 g kokt skinke i strimler
1 pk woksaus



Fremgangsmåte

Ha wokblandingen i en egnet panne eller wok, gjerne i frossen tilstand, eller den kan være tint. Fres i litt olje til grønnsakene blir blanke. Tilsett kokt skinke. Sørg for at alt blir varmt og hell woksausen over til slutt. Bruker du œTur-wokpanneœ med hull, heller du woksausen direkte på tallerkenen din.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 78,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1550







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.