Fotograf:Matprat.no De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19. århundrede. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme. På denne måten vil kanskje naboene dine heller ikke komme på uanmeldt besøk…
1. Lag 4 doble aluminiumsflak, ca. 30x30 cm, som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt.
Om du ønsker å marinere kjøttet selv: Legg lammekoteletter i en dobbel plastikkpose. Ha olivenolje, sitronsaft, urter, hvitløk og pepper i posen. Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i to timer,
eller kjølig natten over. Se ingrediensene til marinaden til venstre.
2. Kutt squash i terninger, ca 2,5 cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Smuldre over ost og legg et laurbærblad i hver pakke.
3. Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca. 20-30 minutter til kjøttet er mørt.
Server for eksempel med grillede hvitløksbaguetter. Legg en hvitløksbaguett i dobbelt lag folie og legg den på grillen, ved middels varme. La den ligge ca 5-10 minutter til smøret er smeltet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 20367)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2005-10-08
Oppdatert dato:2022-09-11