Magert på grillen


Oppdatertdato: 2008-06-12 Tema: Kjøtt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Astrid Hals


Grillmat trenger slett ikke å være ensbetydende med pølser, grillbein, svine,- og sommerkoteletter med fettrand og fete sauser. Selv om du er på slanker’n, kan grillmat passe helt ypperlig.

Velg renskåret kjøtt, og gjerne de edle stykningsdelene: indre- og ytrefilet er både magert og fantastisk mørt. Disse møre bitene bør man virkelig unne seg litt oftere.
Filetene inneholder bare 2-4 % fett, så derfor bør man pensle kjøttet med litt olje, eller gjerne en god grillolje slik at det ikke brenner seg fast i grillristen. Fettet gir en god smak uten at det trenger inn i kjøttet, men faktisk smelter ut og renner ned i grillen.

Svinekjøtt kan være både fett og magert, avhengig av hvilke stykningsdeler du velger. Renskåret svinekjøtt inneholder kun 2-4 % fett, og egner seg veldig godt til for eksempel grillspyd. Træ også på litt squash, sopp, cherrytomater eller andre grønnsaker, og du får et saftig og sunt måltid.

Tenk også på tilbehøret dersom du vil leve lett. Supplerer du med mye grønnsaker, blir du god og mett med lite fett og samtidig får du i deg mange viktige næringsstoffer. Fråts i norske sommergrønnsaker, både rå og grillet/dampet.
Dette gjør du lett ved å lage grønnsakspakker med folie, der du bare dynker innholdet med litt eplejuice eller annen kalorifattig væske. Ikke legg pakkene på den varmeste delen av grillen, men ut på sidene hvor det ikke er så varmt.

Salat er også godt og sunt, men unngå dressinger som er rømme- og majonesbaserte. Husk at potetsalat smaker like godt med en vinaigrette som med majonesdressing, og at kesam ofte kan erstatte rømme. Tzatziki lages som regel med yoghurt, og inneholder langt færre kalorier enn for eksempel waldorfsalat.

Frukt og bær gir oss mengder av antioksidanter og smaker veldig godt til for eksempel svinekjøtt, i form av ulike sursøte salsaer. Du kan også grille frukt, for eksempel ananas og banan eller bare avslutte måltidet med for eksempel vannmelon, jordbær eller moreller! Dermed går du ikke glipp av den lille, søte til slutt, selv om du passer vekta.

Se mine grillsider for mer informasjon.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:308
Slanking.Lavkarbo.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.