Når matpakkesesongen starter er det viktig å være forberedt med fristende matpakker som blir spist, ikke bare kastet på skolen. For de minste er det viktig med noe de liker og som de er vant med, og så kan man heller legge ved en liten godbit etterpå. Men samtidig er det gjerne hektisk hjemme om morgenen med forskjellige smaker og trøtte barn.
Vi sendte av gårde 2 gutter hver dag på skolen og jeg husker det som ganske hektisk. Men begynner å bli noen år siden.
Men noe av matpakka kan lages kvelden i forveien, slik at det ikke blir så stress om morgenen. Vi brukte brød og knekkebrød i matpakka, selv om man i disse dager skal lage fristende pakker med alt mulig i en boks. Dette kommer og an på hva som skolen tilbyr av frukt for eksempel. Lykke til:
Ps: Her i vår kommune er det skolestart 17.August 2020
Og her noen tips som fortsatt er aktuelle
- Først! Kjøp en solid matboks som er tett, men samtidig lett å åpne og bruke. Noen bokser har inndeling inni, men en kommer langt med små plastbokser som legges ved siden av for eksempel brødet.
- Planlegging er nøkkelordet. Sørg for å ha flere påleggssorter, oster, frukt og grønnsaker tilgjengelig i kjøleskapet også til hverdags, da er det lettere å variere og kombinere.
- Bytt ut brødskiva! Brødskiver er godt, men av og til kan de byttes ut med grove rundstykker, bagels, pitabrød, polarbrød, wraps, lomper eller vafler. Men husk og at det er mange forskjellige typer brød og at man bruker ett som barnet liker og ikke som blir så fort tørt. Billig kneipp tørker med en gang.
- Middagsrester, som fiskekaker, pølser, pasta, egg og grønnsaker, kan fint brukes også som pålegg, eller som fyll i wraps, pitabrød, salater el. Planlegg eller lag derfor matpakken når du rydder av middagsbordet.
- Bak doble porsjoner av grove horn, pizzasnurrer og annet som du vet barna liker. Bakverket kan fryses ned og innimellom tas opp som variasjon til brødskiven.
- En liten overraskelse… er lov av og til! Litt tørket frukt, rosiner eller eksotisk frukt til avslutning vil barnet sette stor pris på.
- Variasjon. Overraskelser i matpakken trengs ikke hver dag, men det er hyggelig med variasjon. Finn alternativer til brødskiven, og varier i valget av frukt og grønnsaker.
Barnas favoritt, makrell i tomat
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2017Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
110 g makrell i tomat
4 skiver agurk
2 skiver brød, grovt
10 g majones
Ikke bare er makrell sunt men det smaker nydelig også. I tillegg er det en favoritt hos de minste! Makrell i tomat på brødskiva er perfekt i matpakken.Fremgangsmåte
Skjær agurk i skiver.
Smør makrell i tomat på brødskiven og legg på agurkskiver.
Topp det med majones.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
242,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blings med fiskekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
1 stk fiskekake
0,5 stk tomat
0,2 stk rødløk
30 g kremost med urter
2 skiver brød, grovt
Fiskekaker er like godt til middag som på brødskiva. Lag blings med fiskekaker og ha det med som matpakke.Fremgangsmåte
Skjær tomat og rødløk i skiver.
Smør den ene brødskiven med kremost.
Ha på tomat, rødløk og fiskekake.
Legg den andre brødskiven over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
143,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blings med salami
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.08.2014Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
2 skive grovt brød
10 g kremost naturell
2 skive salami
6 skive slangeagurk
Salami på brødet er en gammel traver hos mange. Og litt kremost og agurk gjør denne ikke fullt så kjedelig. Og nå som det er mange forskjellige salamityper å få kjøpt, kan man variere i det uendelige. Fint i matpakken.Fremgangsmåte
1. Fordel kremost utover én brødskive.
2. Legg salami og agurk på skiven.
3. Legg den andre skiven på toppen og blingsen er klar.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
245,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Pizzasnurrer
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.01.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 ss smør
1 1/4 l lettmelk
20 g gjær
1/2 ts salt
ca. 4 dl hvetemel
Fyll
ferdig pizzasaus
revet jarlsbergost
En oppskrift opprinnelig fra Ica. Her er fyllet valgfritt, men vi brukte ferdig fra glass, noe skinke, krydder og reven jarlsberg.
Denne kan og bakes med glutenfri deig.Fremgangsmåte
Smuldre gjær i en bolle. Smelt smør, hell i melk og hell litt av væsken over gjæren. Rør.
Tilsett salt og elt til deigen blir glatt (slipper bollen). Får heve lunt ca. 20 minutter. Kjevle ut til rektangel ca. 15 x 30 cm.
Smør saus på og dryss over ost. Rull leiven sammen (som rullekake). Skjær i ca. 2 cm tykke skiver.
Settes på smurt bakeplate. Får heve under plast en halv times tid.
Dryss over mer ost.
Settes inn i 230 gr varm ovn. Ovnstiden er ca. 15 minutter, men kan variere alt etter hvordan man snurrer de sammen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
189,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Matpakke til første skoledag
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.02.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
2 skive grovt brød
1 beger yoghurt
1 lite beger kornblanding
¼ stk honningmelon uten skall
1 kopp friske bær (jordbær og blåbær)
Omelett:
1 stk egg
1 ss vann
Litt salt
Solid og fristende matpakke. Om dette er standarden som settes for skoleåret så blir det fornøyde skoleeleverFremgangsmåte
1. Velg et grovt brød du liker godt.
2. Lag omelett av egget, vannet og litt salt.
3. Skjær melon og jordbær i biter.
4. Plasser brødskiver, omelett, yoghurt, kornblanding, bær og melon i matboksen.
Tips! Husk å sende med skje til yoghurten, og gjerne en fin serviett.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
116,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grove frokostmuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2020Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3 egg
1 dl sukker
3 dl kesam mager
2 dl solsikkeolje
1 dl sammalt hvete, fin
2,5 dl hvetemel
2 dl havregryn
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
¼ ts salt
12 finhakkede valnøttkjerner
8 g rosiner
Disse er grove muffins og passer bra til frokosten, lunsjen eller til kveldskosen. Ta med barna på en bakeøkt, og lag gjerne dobbel porsjon. Godt å ha i fryseren.Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180°C.
Lag eggedosis av egg og sukker.
Bland inn olje og kesam og deretter resten av ingrediensene.
Rør godt.
Fyll ca. 16 muffinsformer. Ikke fyll helt opp - de vil heve seg, så 2/3 holder.
Stek muffinsene i ovnen i 25-30 minutter.
Spar gjerne litt hakkede valnøttkjerner og havregryn og ha på toppen før du steker dem.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
343,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kokt egg med kaviar
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.01.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
1 stk egg
1 skive brød
Kaviar
Egg og kaviar har lange tradisjoner. Bruk kaviar istedetfor smør eller som pynt.Fremgangsmåte
1. Kok egget i ca 10 minutter, avkjøl, skrell og del i skiver.
2. Smør kaviar på brødskiven.
3. Fordel egget på brødskiven.
Tips:
Kok egget kvelden før, da går det raskere om morgenen.
Ta med en liten kaviartube i matboksen og ha på rett før du skal spise.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
185,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3282