Mer enn tredobler søtpotetsalget


Oppdatertdato: 2014-03-13 Tema: Poteter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen, Bama


Hittil i år har NorgesGruppens butikker solgt mer enn tre ganger så mye søtpotet som samme periode i fjor. Nordmenn ser virkelig ut til å ha fått øynene opp for denne søte og spennende rotfrukten.
Og den økende interessen ser bare ut til å fortsette. Denne uken regner NorgesGruppen med å selge rundt 40 tonn søtpotet. I fjor lå snittet på 3 tonn i uken.

- Søtpotet begynte å øke i omsetning for omtrent et år siden, og pilen har deretter bare pekt oppover, sier Pål Westby, kategorisjef for frukt og grønt i NorgesGruppen. - I november og desember 2013 solgte vi dobbelt så mye søtpotet som året før, og i januar når salget stadig nye høyder.
Økningen kan delvis forklares med økt fokus og kampanjer i butikk og fra leverandør, men generelt ser vi en økende interesse for grønnsaker, og særlig rotgrønnsaker, hos norske forbrukere, bloggere og i media. Den økende interessen for matlaging har nok også sitt å si for søtpotetens inntog på norske middagsbord.

Chilipepper, fennikel, selleri, pastinakk, persillerot, pepperrot og jordskokk er også grønnsaker av den mer "eksotiske" sorten som øker i omsetning.

Og så en god suppe vi lagde med søtpotet

Marokkansk suppe

6 porsjoner

2 stk stor purrer
1 stk løk
0,5 stk sellerirot
250 gr gresskarkjøtt
300 gr søtpoteter
0,5 stang(stenger) stangselleri
1 stk buljongterning, høns
1,5 liter vann
2 stk gulrøtter
1 ts ras-el-hanout (marokkansk krydderblanding)
0,5 ts spisskummen
8 krm mild spansk pepper
6 krm sterk spansk pepper
4 ss koriander
2 ss saft av en sitron
4 ss olivenolje
salt

Denne er noe av det beste vi har lagd. Igjen så overbeviser gresskar i en suppe. Krydderblandingen gjør at suppen får en skikkelig eksotisk aroma og smak.

Fremgangsmåte:

Fjern det ytterste skallet på purren og skjær tynne ringer på skrå. Skjær løken i tynne skiver.
Skjær sellerirot, gresskar og søtpotet i terninger på 1 cm. Kutt stangsellerien i biter.
Varm opp halvparten av olivenoljen i en 4-liters jerngryte og brun purre og løk. Løs opp buljongterningen i blandingen. Tilsett 1 1/2 liter vann og gulrot, søtpotet, gresskar, sellerirot og salt. Kok opp, rør om, dekk til og la det småkoke i 1 time.

Tilsett ras-el-hanout, spisskum og de to peppersortene i suppen. Bland godt og tilsett koriander, sitronsaft og resten av olivenoljen.
La det småkoke i ytterligere 15 minutter før suppen serveres i dype skåler

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2857
Grillmat.Lavkarbo.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.