Mine desidert 3 beste førjulskaker



Oppdatertdato: 2018-12-14 Publisert: Tema: Julekaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Her er mine/våre 3 absolutt beste førjulskaker som vi allerede har lagd i år. Mor Monsen er en av de beste og enkleste kakene å lage, fruktkake hører vel til jula og julebrød/kake er ganske lik men er gjærbakst. Så om dere skal lage noe som smaker godt, passer til kaffen og ikke er så vanskelig eller dyrt, så prøv en av disse 3 kakene.
Under her er de 3 oppskriftene med næringsinnhold, allergener og ca pris.
Lykke til: Hilsen Knut



Mor Monsen


Prøv også Mor Monsen.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

250 g smør
250 g sukker
250 g egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 stk sitron, saft og revet skall

Pynt
2 ss mandelflak
1 ss rosiner
1 ss tørkede tranebær
3 ss perlesukker


Mor Monsen er min favorittkake til jul. Dette er en av de beste og mest saftige formkakene jeg vet om. Kaken holder seg godt og kan fryses. Rosiner og tranebær kan byttes ut med annen tørket frukt, prøv for eksempel med hakkede aprikoser ol.
Denne oppskriften er akkurat passe til en slik liten langpanne. For den store langpanna så bare dobler du oppskriften.


Fremgangsmåte

1. Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. 2. Tilsett ett og ett egg og rør det inn. Bland inn mel, bakepulver, sitronsaft- og skall. 3. Ha røren i en bakepapirkledd liten langpanne. Dryss over mandler, korinter og perlesukker. 4. Stek kaken ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. 5. Skjær kaken i snipper før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 389,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,36.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fyldig mettende fruktkake


Prøv også Fyldig mettende fruktkake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

100 gr smør, myknet
1 ss smør til smøring
100 gr sukker
2 egg som er pisket lett sammen
150 gr hvetemel
1,5 ts bakepulver
225 gr tørket frukt
25 gr pinjekjerner
Skallet av en sitron, revet
Saften av 1 sitron
2 ss melk


Denne har vi lagd for andre gang nå, og det er den beste fruktkaka som finnes. Også passende før jul. Den blir veldig saftig som litt avhenger av hva du fyller den med. Husk at steketid varierer veldig, kanskje mest pga mengde frukt i forhold til deig.


Fremgangsmåte

Bruk en 18 cm springform eller avlang form, etter hva du har.
Smør formen og evt kle den med bakepapir.

Rør smør og sukker hvitt. Husk å mykne smøret først. Pisk inn eggene litt etter litt. Rør inn melet og bakepulver, og deretter frukten sammen med væsken. Juster konsistensen med mer eller mindre væske.
Når deigen er jevn og fin, så has den i formen. Jevn den ut på toppen.
Stekes ved 180 grader i ca 40-60 minutter. Prøv med bakepinne om den er stekt allerede fra 30 minutter, deigen skal ikke henge igjen på pinnen. Vi opplevde at kaken trenger mye kortere steketid om det er godt med frukt i den. La den avkjøle litt før du hvelver den ut.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 318,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Norsk julebrød


Prøv også Norsk julebrød.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.11.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

125 g meierismør
5 dl melk
1 pk. (50 g) gjær
125 g sukker
1 ts kardemomme
ca. 650g hvetemel
150 g rosiner, eventuelt sukat

Pensling:
sammenvispet egg


Skikkelig norsk julebrød eller julekake som er bare kjempegod. Som dere ser så la vi inn litt ekstra frukt og nøtter i kaken før steking, som tørket aprikos og tranebær + noen valnøtter i tillegg til rosinene. Vi brukte og brødform.
Julebrød er herlig kaffemat med godt smør og brunost på. Det er også godt følge på koldtbord og store frokoster.


Fremgangsmåte

Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Elt i mel blandet med kardemomme. Deigen skal være blank og smidig og skal "slippe bollen". Hev deigen under plast på lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
Ta deigen på bakebordet og del den i to. Fordel rosiner og eventuelt sukat på emnene, rull sammen. Elt julebrødene til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten og trykk kakene godt ned på midten.
Da sprekker ikke kakene så lett og de får en pen fasong. Eller ha dem i godt smurt brødformer a ca. 2 liter. Sett dem til heving under plast på lunt sted, ca. 30 - 40 minutter. Pensle brødene med egg og stek dem nederst i ovnen ved 175 grader i 30-40 minutter, eller til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist.

Julebrød er fint å fryse ned. La de gjerne bli lett varmet opp i f eks høy stekepanne med lokk før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 274,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3190







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.