Fotograf:Rosemarie Rodriguez Denne har vi lagd for andre gang nå, og det er den beste fruktkaka som finnes. Også passende før jul. Den blir veldig saftig som litt avhenger av hva du fyller den med. Husk at steketid varierer veldig, kanskje mest pga mengde frukt i forhold til deig.
Oppskriften inneholder 319 Kalorier, 39 g Karbo, 6 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bruk en 18 cm springform eller avlang form, etter hva du har.
Smør formen og evt kle den med bakepapir.
Rør smør og sukker hvitt. Husk å mykne smøret først. Pisk inn eggene litt etter litt. Rør inn melet og bakepulver, og deretter frukten sammen med væsken. Juster konsistensen med mer eller mindre væske.
Når deigen er jevn og fin, så has den i formen. Jevn den ut på toppen.
Stekes ved 180 grader i ca 40-60 minutter. Prøv med bakepinne om den er stekt allerede fra 30 minutter, deigen skal ikke henge igjen på pinnen. Vi opplevde at kaken trenger mye kortere steketid om det er godt med frukt i den. La den avkjøle litt før du hvelver den ut.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Rodriguez
(Intern: 31654)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2014-08-10
Oppdatert dato:2018-11-19