Fotograf:
Kraft foods
Fruktkake fra Freia inneholder
369 Kalorier,
41 g Karbo,
7 g Protein og
19 g Fett pr 100 gr
Fruktkake fra Freia har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fruktkake fra Freia er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,9 poeng fra 10 lesere
Lesere:
15689 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fruktkake fra Freia med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 368.53 | 6 973.55 | 290.56 | Kcal |
Protein | 6.68 | 126.40 | 5.27 | gram |
Karbohydrat | 41.10 | 777.72 | 32.40 | gram |
Kostfiber | 3.43 | 64.90 | 2.70 | gram |
Fett | 18.95 | 358.58 | 14.94 | gram |
Mettet fett | 7.78 | 147.22 | 6.13 | gram |
Salt | 0.32 | 6.14 | 0.26 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.55 | Kr 142.87 | Kr 5.95 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 892 totalt | 1 892 pr porsj | 79 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,6 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 24
stykker
Bland sammen all frukten, hell over 1 dl appelsinjuice og la det stå i en bolle dekket med plast natta over.
Neste dag røres smør/margarin og sukker lyst. Eggene piskes og tilsettes, et av gangen. Bland bakepulveret i melet før det tilsettes deigen.
Tilsett frukten og bland godt. Ha deigen i to godt smurte brødformer på 1 ½ liter.
Stekes midt i ovnen ved ca. 175°C i ca. 70 min. Det er store forskjeller mellom ulike stekeovner, så følg med kaken under steking og bruk gjerne en kakenål for å sjekke om kaken er stekt. Om kaken begynner å bli mørk på overflaten bør et stykke matpapir legges over for å hindre ytterligere bruning. Avkjøl kaken på rist i formen.
Når kaken er avkjølt pakkes den i folie og legges kjølig i minst 4-5 dager før den serveres. Denne fruktkaken er veldig holdbar og kan oppbevares i flere uker i kjøleskap.
TIPS:
Fruktkaken blir enda mer aromatisk om den fra tid til annen dynkes med et par spiseskjeer konjakk, whisky eller rom.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kraft foods
(Intern: 25044)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-06-04
Oppdatert dato:2008-06-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift