Fotograf:
Kraft foods
Fruktkake fra Freia inneholder
368 Kalorier,
41 g Karbo,
6 g Protein og
19 g Fett pr 100 gr
Fruktkake fra Freia har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fruktkake fra Freia er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fruktkake fra Freia med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 367.76 | 6 958.98 | 289.96 | Kcal |
Protein | 6.48 | 122.62 | 5.11 | gram |
Karbohydrat | 41.10 | 777.72 | 32.40 | gram |
Kostfiber | 2.86 | 54.12 | 2.25 | gram |
Fett | 19.08 | 361.04 | 15.04 | gram |
Mettet fett | 7.91 | 149.68 | 6.24 | gram |
Salt | 0.32 | 6.12 | 0.26 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.55 | Kr 142.87 | Kr 5.95 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 892 totalt | 1 892 pr porsj | 79 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,7 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 24
stykker
Bland sammen all frukten, hell over 1 dl appelsinjuice og la det stå i en bolle dekket med plast natta over.
Neste dag røres smør/margarin og sukker lyst. Eggene piskes og tilsettes, et av gangen. Bland bakepulveret i melet før det tilsettes deigen.
Tilsett frukten og bland godt. Ha deigen i to godt smurte brødformer på 1 ½ liter.
Stekes midt i ovnen ved ca. 175°C i ca. 70 min. Det er store forskjeller mellom ulike stekeovner, så følg med kaken under steking og bruk gjerne en kakenål for å sjekke om kaken er stekt. Om kaken begynner å bli mørk på overflaten bør et stykke matpapir legges over for å hindre ytterligere bruning. Avkjøl kaken på rist i formen.
Når kaken er avkjølt pakkes den i folie og legges kjølig i minst 4-5 dager før den serveres. Denne fruktkaken er veldig holdbar og kan oppbevares i flere uker i kjøleskap.
TIPS:
Fruktkaken blir enda mer aromatisk om den fra tid til annen dynkes med et par spiseskjeer konjakk, whisky eller rom.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 9 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kraft foods
(Intern: 25044)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-06-04
Oppdatert dato:2008-06-04
Lesere:
10425 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift