Man kan lage mye godt av eggene som vi har blåst ut av eggeskallet når vi maler på egg. Husk at 1 dl eggemasse = 2 egg. Innmaten kan man sette i kjøleskapet en tid eller bruke den med en gang. Og selvfølgelig om man skal bake påskekaker, blås ut eggene først og lag så kake av eggemassen. Men under her er flere ideer til enkle retter med eggemasse, eller hvor eggene allikevel skal mikses sammen.
Pannekaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.11.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MatsidenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Ca 1,5 dl hvetemel
2.5 dl melk
1-2 egg
1 ss sukker
Fremgangsmåte
Blande hvetemel og sukker, ha i egg. Tilsett melk under røring. Stek i panne. Serveres med bacon, sukker eller syltetøy.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
134,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pannepizza
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
03.01.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 egg
4 ss vann
4 ss hvetemel
1 ts salt
litt smør til steking
1 liten boks tomatpuré
1-2 tomater
1-2 skiver spekepølse i strimler
ca. 1 ts pizzakrydder (oregano)
ca. 100 g revet ost (evt. rester)
Fremgangsmåte
Pisk sammen egg, vann, mel og salt og hell det i en middels varm stekepanne med litt smeltet smør. La blandingen stivne. (Dette tar litt tid, men ikke skru opp varmen)
Fordel tomatpuré, tomatskiver, spekepølse, pizzakrydder og revet ost jevnt over eggebunnen. Sett på lokk og la det hele stå til osten har smeltet.
Bruk gjerne annet fyll hvis du ønsker det. En litt utradisjonell pizza, men den er god og kan anbefales.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
155,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eggerøre
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.01.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 egg
4 ss vann
1/2 ts salt
gressløk
brød
Fint til laks og på brødskiver. Her brukte vi den sammen med røkelaks etterpå bildet.Fremgangsmåte
Pisk egg, vann og salt lett sammen med en gaffel. Hell røren i varm teflonpanne.
Trekk eggerøren sammen med en tregaffel etterhvert som den stivner. Klipp gressløk over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
123,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Påskekake spesial
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.01.2004Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Kakebunn:
4 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 beger lettrømme
Kakekrem:
4 eggeplommer
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ss maisenna
4 dl melk
150 g smør
Fremgangsmåte
Kakebunn:
Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt mel og bakepulver over og vend det forsiktig i eggedosisen. Skjær så rømmen forsiktig inn. Hell røren i smurt og strødd springform. Stekes på midterste rille i 30-40 minutter ved 160 °C.
Kakekrem:
I en tykkbunnet kjele røres eggeplommer sammen dem sukker, vaniljesukker, maisenna. Spe med melk over ikke for høy varme. Rør hele tiden til kremen tykner, men den skal ikke koke. Ta kjelen fra varmen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den tykner, gjerne en stund i dypfryseren.
Til dynking:
Kaffe eller appelsinjuice
Dynk hele kakebunnen. Skjær flak/biter av kakebunnen og legg den lagvis med kremen i en plast/arbeidsbolle på 2-3 liter. Gjør dette med hele kakebunnen, men spar ca. 1/3 av kremen. Legg en tallerken oppå og sett et lite press på. La kaken stå kjølig i minst 1 time.
Hvelv kaken på et fat (legg fatet oppå bollen og snu raskt opp/ned) Smør resten av kakekremen over. Legg et marsipanlokk over kaken. Pynt kaken med hjemmelaget eller ferdigkjøpt marsipanegg roser, blad, kyllinger.
Kaken blir bedre om den står og trekker i kjøleskap over natten
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
260,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bondeomelett med smårettskinke
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.02.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
GildeBildet er tatt av
GildeIngredienser
1 stk pk Gilde Smårettskinke
1 stk pk Gilde Stjernebacon
250 g potet
1 stk stor løk i båter
7 stk egg
½ dl matfløte
1 stk bunt ruccola
4 stk tomater
4 stk grillet brødskive
250 g frossen spinat
salt og pepper
Fremgangsmåte
Kutt potetene i skiver. Stek poteter, løk og bacon i en panne med smør. Ha så over skinken. Krydres med salt og pepper.
Bland sammen egg og fløte og hell det over i pannen. Stek på middels til svak varme til omeletten setter seg.
Stek litt frossen spinat i smør og anrett det sammen med tomatskiver, grillet brød og litt ruccolasalat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
203,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eggepanne med brokkoli
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
01.04.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
6 stk egg
6 ss vann
1 ts salt
½ stk brokkoli , bunt
ca. 100 g revet magerost , (ca. 16% fett)
4 skive spekeskinke
Her er en enkel og god eggepanne med brokkoli. Super hverdagsmat!Fremgangsmåte
1. Pisk sammen egg, vann og salt.
2. Smelt margarin i en middels varm panne og hell i røren. Legg på ferdig kokt brokkoli når eggepannen har stivnet noe.
3. Dryss revet ost på toppen. Legg over et lokk og la pannen stå på svak varme til eggene har stivnet og osten har smeltet.
Server eggepannen med spekeskinke.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
123,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Arme riddere - middagsvariant
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.10.2009Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
2 egg
2 dl melk
1/2 ts salt
4 skiver brød, gjerne et par dager gammelt
1-2 ts smør til steking
4 skiver kokt kyllingpålegg
4 skiver ost
Fremgangsmåte
1. Visp eggene lett sammen med salt og melk og hell det i et fat med kanter.
2. La loffskivene ligge i røren til de er gjennombløte.
3. Ta opp loffskivene og stek dem med litt smør i stekepanne på middels varme. Stek på begge sider til de er pent gulbrune.
4. Rull sammen kyllingpålegg og osteskiver, og fest rullen med tannpirker på de arme ridderne. Pynt gjerne med en liten kvist oregano.
5. Server mens de er varme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
156,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Amerikanske pannekaker 2
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
06.10.2006Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
4 stk. egg
5 dl melk
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
100 g smeltet smør
Amerikanske pannekaker er tykke og luftige og serveres ofte til frokost, gjerne med lønnesirup.Fremgangsmåte
Visp sammen melk og egg i en bolle.
Visp inn hvetemel, bakepulver, sukker og salt til du har en glatt røre. Rør inn det smeltede smøret.
Varm en stor stekepanne og ha i litt smør. Hell ca 1/2 dl røre i pannen av gangen og stek èn og èn pannekake. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Pannekakene skal være gyllenbrune og luftige.
Legg pannekakene på en tallerken og hold dem varme under et klede til alle er stekt.
Server de nystekte pannekakene med lønnesirup, en klatt smør eller rørte bær og rømme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
215,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Omelett med ost
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.12.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
2 stk egg
2 ss melk
¼ ts salt
1 dl revet hvitost
smør til steking
Visste du at verdenrekorden på å lage en omelett, er på under ett minutt? Slå den!Fremgangsmåte
Visp sammen egg, melk og salt. Varm stekepannen til den blir så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Hell i røren. Skyv røren inn mot midten. Omeletten er ferdig på under ett minutt. Fyllet (gulosten) legges på den ene halvdelen, og den andre halvdelen brettes over. Spis omeletten nystekt med godt brød, og gjerne en salat til!
Tips:
Det er ingen grenser for hva du kan fylle en omelett med: Sopp, løk, hvitløk, oliven, spinat, tomat, chili, vårløk, asparges, revet gulost, stekt bacon, stekte potetskiver, kyllingkjøtt, reker, scampi, blåskjell, kamskjell, pesto, parmesan, spekeskinke, kokt pasta eller frisk urter!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
212,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:159