
Fuglesang, fingermat og ferie. Tre gode ting på en gang. Fingermat er populært hos både store og små, og gjør feste akkurat passe uhøytidelig og avslappet. Faktisk så avslappet at verten også får nyte festen, for her kan rettene lages i god tid på forhånd.
Visste du at:
- Olsok (fra norrønt ólafsvaka) er festen for Olav den hellige? Dagen feires på hans dødsdag 29. juli.
- At Olsok også er en merkedag for kornhøsten?
Rekewrap
Porsjoner: 2
2 stk. lompe eller tortillaer
125 g kremost med hvitløk
100 g reker uten skall
1 dl gulrot , grovrevet
1 dl purre , finsnittet
2 stk. avocado , renset i biter
Smør kremost på tortillaene og fordel fyllet over. Brett og server.
Cæsarsalat på glass
Porsjoner: 4
1 stk. romanosalat
1 båt hvitløk
½ dl majones
½ dl crème fraîche
saften av ½ stk. sitron
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 skive grovt brød
12 stk. ansjosfileter
friske krydderurter
Vask salaten og rist vannet godt av.
Bland finhakket hvitløk med majones og crème frâiche. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Vend salaten i dressingen, og fordel den over i høye glass.
Skjær brødet i snipper, og sprøstek dem i litt meierismør. Anrett dem i glasset, og stikk inn ansjosfiletene. Dryss over hakkede urter.
Minipizza
Porsjoner: 2
4 stk. små pitabrød
4 ss tomatpuré
½ stk. rødløk , i tynne ringer
1 stk. grønn squash , i skiver
1 stk. tomat , i skiver
6 stk. soltørkede tomater , i strimler
10 stk. sorte oliven , steinfrie
1 ts tørket oregano eller frisk
1 ts tørket basilikum eller frisk
100 g mozzarella
smak til med salt og pepper
serveres med hvitløksdressing
Smør tomatpurè på brødene. Legg på løkringer, squash, tomater og oliven i sirkel på brødet. Strø på krydder og dryss over med ost. Stek minipizzaene.
Serveres varm med ferdig rømmedressing til.
I stekeovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.
Tzatziki
Porsjoner: 4
1 stk. slangeagurk
3 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
2 båt hvitløk
½ ts salt
¼ ts pepper
Riv agurken på grovt rivjern og la den ligge i en sil så vannet renner av.
Hell yoghurten i et kaffefilter og la den renne av.
Bland yoghurt og rømme. Smak til med presset hvitløk, salt og pepper. Bland i agurken og server tzatzikien med ferskt brød til, eller som tilbehør til grillmat.
Sandwichkake
Porsjoner: 1
1 stk. pitabrød eller annet rundt brød
1 beger snøfrisk med dill eller en annen Snøfriskvariant eller kremost
1 stk. rødløk i ringer
1 stk. avocado i skiver
ca. 200 g røkelaks , kokt skinke eller spekeskinke, i skiver
ca. 150 g brie , camembert eller annen ost
Del brødet i to på langs. Smør Snøfrisk eller kremost på brødbunnen.
Dekk brødet med salatblader, løk i ringer, røkelaks eller skinke, skiver av brie eller annen ost, eventuelt tomatskiver eller slangeagurk, urter og oliven. Legg den andre delen av brødet oppå. Skjær snipper av brødet.
Dette er en svært enkel og delikat måte å servere brød med pålegg på, grei turmat er det også.
Røykt laks med rødløkskrem på toast
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.04.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Kim HoltheIngredienser
100 g røykt laks
1 dl crème fraîche
1,5 stk rødløk
sitron
salt og pepper
urter, friske
baguette
olivenolje
Server smakfull røykelaks i hjemmelaget rødløkskrem med friske urter på toast. Denne retten passer perfekt til tapaskvelden, og faller i smak hos de fleste.Fremgangsmåte
Skjær den røykte laksen og rødløken i små terninger. Bland det med crème fraîche og smak til med salt, pepper og sitron.
Skjær baguettene i tynne skiver og legg dem på ett steikebrett.
Drypp over olivenolje og stek dem sprø og gylne i stekeovn på 180-200 grader i ca 8-10 minutter.
Legg kremen på toasten rett før servering og pynt med friske urter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
190,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spinatwraps
Antall porsjoner =
12Dato lagt inn eller oppdatert
03.01.2011Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 stk fullkorntortilla
4 ss kesam mager, 1 %
100 g frisk spinat
200 g røkt skinke
12 stk tannpirkere
Se hvor enkelt det kan være å lage fristende tapas som samtidig er sunn!Fremgangsmåte
1. Smør kesam utover tortillalefsene.
2. Legg utover et lag med røkt skinke.
3. Skyll spinaten godt og fordel det over den røkte skinken.
4. Rull tortillalefsene sammen og skjær dem i skiver. Stikk inn en tannpirker i hver skive, så de holder deg sammen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
163,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lefseruller(tapas)
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
22.10.2005Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
6 skiver lammerull
3-4 ss rødbetsalat
2 ss timian, hakket
2 potetlefser
Lefserull er alltid populært, og disse knallgode rullene med rødbetsalat og lammerull er supre som appetittvekker eller som én av flere juletapasretter.Fremgangsmåte
1. Smør lefsene med rødbetsalat (se egen oppskrift), legg på skiver av rull og strø over timian.
2. Rull sammen og del lefserullen i skrå "kubber".
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
216,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 20,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:878