
Dugnad, fest eller idrettsarrangementer. Endelig lov til å spise med hendene! Pølser er røff mat som alltid passer der du kanskje mangler bord, stoler og bestikk. God stemning derimot, er det sjelden mangel på.
Pølser er det perfekte å servere når gutta møtes, dugnadsgjengen trår til og mange samles. Hva er vel 17. mai, fotballkampen eller en skiarena uten pølser? Nei, pølsene har kommet for å bli der mange folk samles. Men hvorfor ikke samle mange til en skikkelig pølsefest? Beregn 4 pølser per voksen, og 2–3 per barn avhengig av alder og tilbehør.
Det enkleste er ofte det beste
En stor gryte med dampende pølser, gjerne av ulike slag. Tilbehøret får du kjøpt ferdig i butikken, eller du kan velge å lage noe selv. Lunk gjerne på brødet, og tilsett f.eks. grønnsaker i potetmosen. Mange setter også pris på stekte pølser, og der er ofte en grill redningen. Har du en enkel kokeplate, kan selvfølgelig stekepanna stå og gjøre jobben. Poenget med pølser til mange er at forberedelsene er minimale og at man ikke trenger noe serveringspersonale. Enkelt, enkelt, enkelt.
Pølse i vaffel
I Østfold-distriktet er dette helt normalt. For store deler av resten av landet virker det noe spesielt – kanskje. Lag vafler på vanlig måte og bruk vaflene i stedet for lompe eller brød. En stor stabel vafler er uansett passende på en pølsefest, og da er det jo valgfritt om den spises med pølse eller syltetøy!
Noen pølseideer
Pølsesandwich
1 sandwich
2 skiver fint eller grovt brød
1 ss chilisaus
1 grillpølse
4 skiver ost
1 ss skivet sjampinjong
1/2 ts oregano
1. Del pølsa i skiver, smør chilisaus på brødet.
2. Legg pølser, ost og sjampinjong lagvis mellom brødet.
3. Dryss over oregano, evt. litt salt og pepper.
4. Stek i toast- eller vaffeljern.
Betasuppe i en fei
4 porsjoner
3 røkte kjøttpølser eller 1 ring grov middagspølse
1 pose frossen lapskausblanding
3 dl vann
1 ts buljongpulver
Ta skinnet av pølsene og del de i terninger. Legg de i en gryte sammen med lapskausblandingen, vann og buljong. La det koke ca. 5 minutter og server.
Pølsepizza enkel
1 ferdig pizzabunn
1 glass pizzasaus
200 g servelatpølse i skiver
1 ts tørket oregano
2 dl revet ost
Legg pizzabunnen på bakepapir på stekebrettet.
Smør pizzasaus over bunnen og legg på pølseskiver. Dryss på oregano og ost på toppen.
Stek pizzaen på 225 C i ca. 20 minutter.
Tysk pølsesalat
4 porsjoner
8 knakkpølser
2 tykke skiver kokt skinke
4-6 kokte poteter
2-3 hardkokte egg
1 salathode
1 bunt reddiker
2 ss fransk dressing
klippet grønt
Brun pølsene lett. Avkjøl dem. Skjær potetene i skiver og mariner dem i fransk dressing.
Del de hardkokte eggene i to, ta plommene forsiktig ut. Mos dem fint og rør dem eventuelt med noen dråper fløte. Sprøyt mosen tilbake i eggehvitene.
Skjær skinken i terninger.
Legg salatbladene i bunnen av et stort fat. Anrett de øvrige ingrediensene på salaten. Dryss klippet grønt over til slutt.
Server denne tyske salaten (Hamburger Wurstsalat) godt avkjølt med brød til. Eventuelt også majones.
Fylte grillpølser
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.12.2005Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 grill-, knakk- eller 4 kjøttpølser
1 ss sennep
1 løk
1 ts kinesisk soyaolje
1 ss tomatpuré
8 skiver bacon
En spennende pølse med fristende smak av krydder. Passer perfekt til kvelder ved grillen eller ved sommerens hagefester som en oppkvikkende forrett.Fremgangsmåte
Skjær et dypt snitt på langs i pølsene. Rør sammen sennep, finhakket løk, soya og tomatpuré og fordel blandingen i snittene.
Klem pølsene forsiktig sammen og surr baconskivene rundt. Baconskivene festes med tannstikkere. Snu pølsene ofte på grillen. Flytt risten høyere opp hvis baconet blir for brunt.
En annen variant er å smøre et tynt lag usøtet sennep i pølsesnittet og så legge i tykke strimler hvit ost. Surr baconskivene rundt og fest dem med tannstikkere.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
213,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Corn dogs (maispølser)
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
30.07.2020Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
2 1/2 dl siktet hvetemel
1 3/4 dl gult maismel
2 ss Demerarasukker
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ss margarin
1 stort, sammenvispet egg
1 3/4 dl helmelk
8 grillpølser
8 grillspyd i tre
matolje til fritering
Fremgangsmåte
1. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor skål. Tilsett margarin og bland til en smuldrete masse. Bland i det sammenpiskede egget og melken, og visp til en glatt røre.
2. Tørk av pølsene og tre dem på langs inn på grillspydene. Dypp hver pølse i røren og sørg for at laget som dekker den, blir jevnt ved hjelp av en slikkepott.
3. Varm opp oljen til 200° i en jerngryte eller lignende, og friter pølsene som er dekket med røre, i 4-5 minutter. Serveres med én gang.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
264,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bratwurst-hotdogs
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
23.03.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
375 g. Rødkål
1 løk
2 ss. solsikkeolje
2 fedd hvitløk knust
½ ss. karvefrø
1 ¼ dl. eplecidereddik
2 ss. brun farin
salt
friskkvernet pepper
6 bratwurst (tykke grillpølser)
olje til pensling
6 hotdogbrød
sterk sennep som tilbehør
Denne kan jo og lages med ferdig rødkål/surkål. Enkelt og greitFremgangsmåte
Skjær rødkålen og løken i fine strimler med en skarp kniv eller bruk en foodprocessor. Varm oljen opp i en stor kasserolle. Ha kål, løk og hvitløk i og stir-fry det i 5-6 minutter, til kålen er mørnet en smule.
Tilsett karvefrø og stir-fry i ytterligere 1-2 minutter. Tilsett eddik, farin, salt og pepper. Sett kålen i kok, skru ned for varmen og la den koke under lokk i 25 minutter, til den er helt mør. Ta kålen av varmen og la den bli helt kald.
Pensle pølsene lett med olje og grille dem inndirekte over middels varme i 16-18 minutter, til de er gjennomstekte. Vend dem en gang under stekingen.
Smør litt sennep på brødene, legg en stor full skje rødkål på hvert og deretter en pølse. Server straks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
158,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:709