Rykende januarsupper


Oppdatertdato: 2022-01-23 Tema: Suppe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Her er det nesten som å koke suppe på en spiker. Ta det du har og putt i kjelen, eller gå til innkjøp av det du ønsker. Med en buljongterning eller to eller litt kraft, så vips har du verdens beste suppe. Her flere eksempler på ikke altfor vanskelige supper som varmer godt på vinteren.


Annonse



Italiensk tomatsuppe


Prøv også Italiensk tomatsuppe.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.09.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 stor løk
1 ss olivenolje
1 hvitløkfedd
2 ss fin sammalt hvete
6 dl grønnsaksbuljong
10 stk tomater
4 ss hermetiske tomater
1 ss tomatpure
1 ss chilisaus
2 laurbærblader
1-2 ts basilikum
1/2 dl fløte
persille


Hjemmelagd tomatsuppe med tomater fra vårt drivhus. I denne brukte vi fersk pasta som hette saccottini fra Eldorado. Pynt med pepper og evt noen eggebåter


Fremgangsmåte

Skrell løken og hakk den. Varm olivenoljen i en stor kjele og ha i løken. Press hvitløk over og la det hele frese noen minutter. Dryss deretter sammalt hvete over og rør om.

Spe løkblandingen med grønnsaksbuljong under omrøring.

Skåld og hakk tomatene. Tilsett deretter tomater, chilisaus, tomatpure og krydder. Kok opp suppen og la den småputre i ca 15 minutter.

Finklipp persillen. Tilset fløte rett før servering og rør om + fersk pasta. Strø persille over og egg til pynt

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 105,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Løksuppe med varme quesadillas


Prøv også Løksuppe med varme quesadillas.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.11.2022
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

4 stk løk
4 båt hvitløk
2 ss rapsolje
1 ts sukker
1 l hønsebuljong (utblandet)
2 ss hakket frisk timian
1 stk laurbærblad
salt og pepper etter smak

Quesadillas:
4 stk store hvetetortilla
1 stk grønn squash i tynne skiver
2 båt hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss hakket frisk timian
salt og pepper etter smak
200 g revet hvitost


Fransk løksuppe er en klassiker og kanskje det billigste du kan lage. Vanligvis toppes suppen med ostegratinerte brødskiver, men her serveres suppen med ostefylte tortillabrød, også kalt quesadillas.


Fremgangsmåte

Skrell løk og hvitløk og skjær i tynne skiver. Varm opp olje på middels varme i en kjele. Stek løken under omrøring til den får litt farge. Hakk hvitløken og legg den i kjelen mot slutten og strø litt sukker over.
Hell på buljongen og tilsett timian. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Varme quesadillas:
Skjær squash i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm litt olje i en stekepanne og stek squash på middels varme noen minutter.

La hvitløk og timian steke med litt til slutt. Strø på salt og pepper etter smak.

Fordel blandingen over to av tortillabrødene. Strø over osten. Legg de to andre tortillaene over. Trykk sammen og stek tortillaene i tørr, varm stekepanne til de har fin farge på begge sider. Skjær eller klipp i snitter og server dem varme til suppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 78,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Italiensk vintersuppe - Minestrone


Prøv også Italiensk vintersuppe - Minestrone.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.01.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, presset
3 poteter, i terninger
3 gulrøtter, i skiver
1 purre i ringer
1 liten skalk hodekål, i strimler
1 squash, i skiver
2 modne tomater, flått i båter
1/2 chilipepper, uten frø,
finhakket
6 dl kraft eller buljong
1/2 boks tomater - 200 g
100 g pasta, kokt i lettsaltet
vann
1 boks store hvite bønner,
skylt i kaldt vann
salt og pepper
sukker
frisk rosmarin
kruspersille
revet skarp hvit ost


Perfekt tykk suppe på en kald vinterdag! Denne er så god at den anbefales på det varmeste:)


Fremgangsmåte

Dette er en ren grønnsaksuppe. Vil du ha i litt kjøtt, kan du skjære opp 150 g bacon eller lettsaltet flesk i terninger og steke det før du har grønnsakene i kjelen.
Ha olivenolje og hvitløk i en stor kjele og la det surre et par minutter. Ha i poteter og grønnsaker og stek og rør i 4-5 min. til det er godt blandet. Hell på kraft og tomater og la alt småkoke 10-15 min. til grønnsakene er møre.

Ha i pasta, bønner og finhakket rosmarin og kok opp. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Server suppen rykende varm med kruspersilledryss, revet ost og ferskt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 63,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,09.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Verdens beste blomkålsuppe.

Verdens beste blomkålsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.09.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 blomkålhode
1 stor gulrot
1 purre
2 stilker selleri
4 stilker kruspersille
1 l kjøttkraft eller buljong (gjerne grønnsakbuljong)
salt og pepper
40 g smør
25 g hvetemel
2 eggeplommer
1 1/2 dl matfløte
bacon


Blomkålsuppe som er fyldig og virkelig god, nærmest en slags blomkålgryte. Om en ikke bruker skinke, kjøttkraft så er den vegetar, men ikke veganer.


Fremgangsmåte

Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og kraften i en kjele. Kok opp og la suppen trekke ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Sil fra kraften. Legg til side blomkålbukettene. Smelt fettet i en kjele og rør inn melet.

Spe med kraften under kraftig røring. Legg i blomkålbukettene og hold suppen varm. Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe. Hell denne blandingen tilbake i suppen og rør til suppen tykner. Suppen skal ikke kokes etter at egg/fløteblandingen er tatt i, men varmes kun til litt under kokepunktet. Server blomkålsuppe med et dryss av sprøstekte skinketerninger oppå.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 53,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatsuppe av friske tomater.

Tomatsuppe av friske tomater


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.02.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat og Mer
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 løk
1 ss smør
1 potet i skiver
6 tomater i biter
1 laurbærblad
litt frisk basilikum eller koriander
persille
2 ss tomatpuré
1 l grønnsak-kraft
2 dl kremfløte
salt, pepper
(1 ss Roquefort)


Prøv å lage tomatsuppen fra bunnen av, enkelt og med en helt annen smak enn ferdigposer. Ekstra smak gir feks litt hvitløk, chili eller cayennepepper, creme fraiche, ekstra med urter og tilsett feks egg og pasta før servering.


Fremgangsmåte

Skrell og hakk løken. La den surre i smør i en kjele. Ha i potetskiver, skoldede og grovhakkede tomater, laurbærblad, basilikum, tomatpuré og kraft. La alt koke under lokk til tomater og potet er kokt til mos. Ta ut laurbærbladet. Kjør massen i en hurtigmikser til en glatt puré. Varm den opp igjen. (og smelt eventuelt inn Roquefort - skal ikke koke!). Bland inn kremfløten og smak til med salt og pepper.

Tips ved skolding av tomater:
Snitt litt i skallet og la dem ligge i kokende vann i ca. 45 sekunder. Hell over kaldt vann. Da er det seige skinnet lett å ta av.

Denne spiser vi ofte hjemme. Populær hos barna! Tilsetter du en spiseskje Roquefort får du en nydelig forrett til hyggelige lag.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 55,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Den gode franske løksuppe.

Den gode franske løksuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

4 store løk i skiver
2 ss smør
2 ss olivenolje
2 1/2 ss hvetemel
1 1/2 l grønnsak el. kjøttkraft, ev. buljong
salt og pepper
4 loffskiver
50 g reven ost



Fremgangsmåte

Smør og olje blandes i varm panne. Løkskivene freses til de er gyldne og møre. Rør i melet og spe med kraften. La suppen koke 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Hell suppen over i ildfaste porsjonsskåler. Legg et stykke med ristet loff i hver suppeskål og dryss så over reven ost på toppen. Skålene settes inn i ovn ved 250 °C.
Beregn ca. 10 minutter. Suppen serveres rykende varm.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 55,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aspargessuppe med kjørvel.

Aspargessuppe med kjørvel


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.12.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

500 g frisk grønn asparges
2 stk. sjalottløk
1 ss solsikkeolje
1 stk. kjøttbuljongterning
5 dl vann
1 dl kremfløte eller matolje
1 potte frisk kjørvel
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
½ ss sitronsaft



Fremgangsmåte

Skyll aspargesen og brekk bort et par cm nederst på stilkene. Del de i grove biter. Spar på pene topper. Skrell og hakk sjalottløk og fres mykt i olje. Legg i aspargesbiter og la dem frese i pannen en kort stund. Smuldre i buljongterningen og hell på vann. a det koke opp. Småkok videre i ca. 10-12 minutter.

Rør inn fløte, litt etter litt, og tilsett kjørvel etter smak. Bruk en stavmikser i kjelen og kjør suppen jevn ( evt. i en foodprosessor).

Forvell de pene toppene i lettsaltet vann. Server suppen varm, kald eller lun - med aspargestopper og kjørvel som pynt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 49,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget tomatsuppe med chili.

Hjemmelaget tomatsuppe med chili


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.12.2010
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3 stk sjalottløk
2 båt hvitløk
10 stk tomat
olivenolje til steking
½ stk rød chili
1 stilk frisk timian
5 dl vann
1 boks hele hermetiske tomater
1 stk hønsebuljongterning
salt, pepper og supper etter smak

Tilbehør:
1 dl brødkrutonger
4 ss revet parmesan


Dette er en riktig god og enkel tomatsuppe med litt sting i smaken. Parmesan og brødkrutonger på toppen gir suppen 'det lille ekstra'.


Fremgangsmåte

Skrell sjalottløk og skjær dem i tynne skiver. Skrell hvitløk og finhakk dem.
Skjær tomater i biter og varm dem i en stor kjele med olivenolje.
Hakk chilien fint. Tilsett løk, chili og timian i kjelen med tomatene. Hell på vann og tomatene. Tilsett buljongterningen. La suppen koke ca. 20 minutter på svak varme.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Blir suppen for tykk, kan den spes med litt vann.
Smak suppen til med salt og pepper og en klype sukker.
Server suppen med brødkrutonger og revet parmesan.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 29,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatsuppe med kokt egg.

Tomatsuppe med kokt egg


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.10.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

4 stk. egg
1 stk. løk
2 båter finhakket hvitløk
2 ss olivenolje til steking
4 ss tomatpuré
2 bokser hakkede hermetiske tomater
8 dl vann
2 stk. grønnsakbuljong (terning)
1 ss sukker
0,5 potte frisk basilikum , evt. litt tørket basilikum
0,25 ts pepper


Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!


Fremgangsmåte

Kok egg i 8-10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje.
Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt. Ha deretter i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett hakket basilikum, og smak til med pepper.
Server suppen med kokte egg.

Tips:
prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille, kjørvel og sar passer sammen med tomat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 41,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vintersuppe med fiskeboller.

Vintersuppe med fiskeboller


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 29.01.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1,2 liter vann
2 buljongterninger

Grønnsaker
3 stk gulrøtter
1 stk persillerot
0,5 stk sellerirot
2 stk poteter
evt. litt kål
1 stk purre
blomkålbuketter
sukkererter

Seiboller
500 gr seifilet uten ben


En litt spesiell variant av grønnsakssuppe med seiboller. Men veldig god. Lag først seibollene som og kan brukes i andre retter.
Vi lager ofte fiskeboller hjemme fra bunnen av. Med godt med urter og krydder blir de veldig gode. Slike får man ikke kjøpt.


Fremgangsmåte

Kok opp buljongen i en kjele. Skrell og kutt opp grønnsaker og legg i.
La dette småkoke 5-10 minutter.

Mal fiskefiletene og rør godt sammen med salt og fiskekrydder. Rør inn egg og grønt til en jevn farse. Form fiskeboller som enten stekes raskt i en panne eller bakes i ovnen ved 200 grader i noen minutter til de er litt brune og har satt seg..

Trekk suppekjelen tilside og ha så i bollene
Sett kjelen tilbake på platen og la suppen syde 5-10 minutter. Tilsett evt. litt mer vann, og smak til suppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 47,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blomkålsuppe de lux.

Blomkålsuppe de lux


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

500 g blomkål
6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
3 dl kremfløte
1 ts salt
100 g løyrom
2 ss tørket gressløk , finklippet


Luksusvarianten av blomkålsupper hvor fløte og løyrom gjør susen!


Fremgangsmåte

Skyll blomkålen og del den i buketter.
Kok opp kraft/buljong og legg i blomkålbukettene. Kok suppen på svak varme under lokk i 15 minutter.
Kjør suppen i en foodprosessor eller press den gjennom en sikt. Hell blomkålpuréen tilbake i kjelen igjen og tilsett fløten. Gi suppen et oppkok og smak til med salt (og evt hvit pepper).
Legg en teskje med løyrom i hver tallerken og dryss på finklippet gressløk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 86,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1255
Julekaker.Supper.
Lefser.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.