
Her er det nesten som å koke suppe på en spiker. Ta det du har og putt i kjelen, eller gå til innkjøp av det du ønsker. Med en buljongterning eller to eller litt kraft, så vips har du verdens beste suppe. Her flere eksempler på ikke altfor vanskelige supper som varmer godt på vinteren.
Italiensk tomatsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.09.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 stor løk
1 ss olivenolje
1 hvitløkfedd
2 ss fin sammalt hvete
6 dl grønnsaksbuljong
10 stk tomater
4 ss hermetiske tomater
1 ss tomatpure
1 ss chilisaus
2 laurbærblader
1-2 ts basilikum
1/2 dl fløte
persille
Hjemmelagd tomatsuppe med tomater fra vårt drivhus. I denne brukte vi fersk pasta som hette saccottini fra Eldorado. Pynt med pepper og evt noen eggebåterFremgangsmåte
Skrell løken og hakk den. Varm olivenoljen i en stor kjele og ha i løken. Press hvitløk over og la det hele frese noen minutter. Dryss deretter sammalt hvete over og rør om.
Spe løkblandingen med grønnsaksbuljong under omrøring.
Skåld og hakk tomatene. Tilsett deretter tomater, chilisaus, tomatpure og krydder. Kok opp suppen og la den småputre i ca 15 minutter.
Finklipp persillen. Tilset fløte rett før servering og rør om + fersk pasta. Strø persille over og egg til pynt
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
105,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Løksuppe med varme quesadillas
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.11.2022Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 stk løk
4 båt hvitløk
2 ss rapsolje
1 ts sukker
1 l hønsebuljong (utblandet)
2 ss hakket frisk timian
1 stk laurbærblad
salt og pepper etter smak
Quesadillas:
4 stk store hvetetortilla
1 stk grønn squash i tynne skiver
2 båt hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss hakket frisk timian
salt og pepper etter smak
200 g revet hvitost
Fransk løksuppe er en klassiker og kanskje det billigste du kan lage. Vanligvis toppes suppen med ostegratinerte brødskiver, men her serveres suppen med ostefylte tortillabrød, også kalt quesadillas.Fremgangsmåte
Skrell løk og hvitløk og skjær i tynne skiver. Varm opp olje på middels varme i en kjele. Stek løken under omrøring til den får litt farge. Hakk hvitløken og legg den i kjelen mot slutten og strø litt sukker over.
Hell på buljongen og tilsett timian. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varme quesadillas:
Skjær squash i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm litt olje i en stekepanne og stek squash på middels varme noen minutter.
La hvitløk og timian steke med litt til slutt. Strø på salt og pepper etter smak.
Fordel blandingen over to av tortillabrødene. Strø over osten. Legg de to andre tortillaene over. Trykk sammen og stek tortillaene i tørr, varm stekepanne til de har fin farge på begge sider. Skjær eller klipp i snitter og server dem varme til suppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
78,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Italiensk vintersuppe - Minestrone
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.01.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, presset
3 poteter, i terninger
3 gulrøtter, i skiver
1 purre i ringer
1 liten skalk hodekål, i strimler
1 squash, i skiver
2 modne tomater, flått i båter
1/2 chilipepper, uten frø,
finhakket
6 dl kraft eller buljong
1/2 boks tomater - 200 g
100 g pasta, kokt i lettsaltet
vann
1 boks store hvite bønner,
skylt i kaldt vann
salt og pepper
sukker
frisk rosmarin
kruspersille
revet skarp hvit ost
Perfekt tykk suppe på en kald vinterdag! Denne er så god at den anbefales på det varmeste:)Fremgangsmåte
Dette er en ren grønnsaksuppe. Vil du ha i litt kjøtt, kan du skjære opp 150 g bacon eller lettsaltet flesk i terninger og steke det før du har grønnsakene i kjelen.
Ha olivenolje og hvitløk i en stor kjele og la det surre et par minutter. Ha i poteter og grønnsaker og stek og rør i 4-5 min. til det er godt blandet. Hell på kraft og tomater og la alt småkoke 10-15 min. til grønnsakene er møre.
Ha i pasta, bønner og finhakket rosmarin og kok opp. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Server suppen rykende varm med kruspersilledryss, revet ost og ferskt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
63,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Verdens beste blomkålsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 blomkålhode
1 stor gulrot
1 purre
2 stilker selleri
4 stilker kruspersille
1 l kjøttkraft eller buljong (gjerne grønnsakbuljong)
salt og pepper
40 g smør
25 g hvetemel
2 eggeplommer
1 1/2 dl matfløte
bacon
Blomkålsuppe som er fyldig og virkelig god, nærmest en slags blomkålgryte. Om en ikke bruker skinke, kjøttkraft så er den vegetar, men ikke veganer.Fremgangsmåte
Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og kraften i en kjele. Kok opp og la suppen trekke ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Sil fra kraften. Legg til side blomkålbukettene. Smelt fettet i en kjele og rør inn melet.
Spe med kraften under kraftig røring. Legg i blomkålbukettene og hold suppen varm. Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe. Hell denne blandingen tilbake i suppen og rør til suppen tykner. Suppen skal ikke kokes etter at egg/fløteblandingen er tatt i, men varmes kun til litt under kokepunktet. Server blomkålsuppe med et dryss av sprøstekte skinketerninger oppå.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
53,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tomatsuppe av friske tomater
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.02.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat og MerBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 løk
1 ss smør
1 potet i skiver
6 tomater i biter
1 laurbærblad
litt frisk basilikum eller koriander
persille
2 ss tomatpuré
1 l grønnsak-kraft
2 dl kremfløte
salt, pepper
(1 ss Roquefort)
Prøv å lage tomatsuppen fra bunnen av, enkelt og med en helt annen smak enn ferdigposer. Ekstra smak gir feks litt hvitløk, chili eller cayennepepper, creme fraiche, ekstra med urter og tilsett feks egg og pasta før servering.Fremgangsmåte
Skrell og hakk løken. La den surre i smør i en kjele. Ha i potetskiver, skoldede og grovhakkede tomater, laurbærblad, basilikum, tomatpuré og kraft. La alt koke under lokk til tomater og potet er kokt til mos. Ta ut laurbærbladet. Kjør massen i en hurtigmikser til en glatt puré. Varm den opp igjen. (og smelt eventuelt inn Roquefort - skal ikke koke!). Bland inn kremfløten og smak til med salt og pepper.
Tips ved skolding av tomater:
Snitt litt i skallet og la dem ligge i kokende vann i ca. 45 sekunder. Hell over kaldt vann. Da er det seige skinnet lett å ta av.
Denne spiser vi ofte hjemme. Populær hos barna! Tilsetter du en spiseskje Roquefort får du en nydelig forrett til hyggelige lag.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
55,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Den gode franske løksuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 store løk i skiver
2 ss smør
2 ss olivenolje
2 1/2 ss hvetemel
1 1/2 l grønnsak el. kjøttkraft, ev. buljong
salt og pepper
4 loffskiver
50 g reven ost
Fremgangsmåte
Smør og olje blandes i varm panne. Løkskivene freses til de er gyldne og møre. Rør i melet og spe med kraften. La suppen koke 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Hell suppen over i ildfaste porsjonsskåler. Legg et stykke med ristet loff i hver suppeskål og dryss så over reven ost på toppen. Skålene settes inn i ovn ved 250 °C.
Beregn ca. 10 minutter. Suppen serveres rykende varm.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
55,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Aspargessuppe med kjørvel
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.12.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
500 g frisk grønn asparges
2 stk. sjalottløk
1 ss solsikkeolje
1 stk. kjøttbuljongterning
5 dl vann
1 dl kremfløte eller matolje
1 potte frisk kjørvel
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
½ ss sitronsaft
Fremgangsmåte
Skyll aspargesen og brekk bort et par cm nederst på stilkene. Del de i grove biter. Spar på pene topper. Skrell og hakk sjalottløk og fres mykt i olje. Legg i aspargesbiter og la dem frese i pannen en kort stund. Smuldre i buljongterningen og hell på vann. a det koke opp. Småkok videre i ca. 10-12 minutter.
Rør inn fløte, litt etter litt, og tilsett kjørvel etter smak. Bruk en stavmikser i kjelen og kjør suppen jevn ( evt. i en foodprosessor).
Forvell de pene toppene i lettsaltet vann. Server suppen varm, kald eller lun - med aspargestopper og kjørvel som pynt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
49,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hjemmelaget tomatsuppe med chili
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.12.2010Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3 stk sjalottløk
2 båt hvitløk
10 stk tomat
olivenolje til steking
½ stk rød chili
1 stilk frisk timian
5 dl vann
1 boks hele hermetiske tomater
1 stk hønsebuljongterning
salt, pepper og supper etter smak
Tilbehør:
1 dl brødkrutonger
4 ss revet parmesan
Dette er en riktig god og enkel tomatsuppe med litt sting i smaken. Parmesan og brødkrutonger på toppen gir suppen 'det lille ekstra'.Fremgangsmåte
Skrell sjalottløk og skjær dem i tynne skiver. Skrell hvitløk og finhakk dem.
Skjær tomater i biter og varm dem i en stor kjele med olivenolje.
Hakk chilien fint. Tilsett løk, chili og timian i kjelen med tomatene. Hell på vann og tomatene. Tilsett buljongterningen. La suppen koke ca. 20 minutter på svak varme.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Blir suppen for tykk, kan den spes med litt vann.
Smak suppen til med salt og pepper og en klype sukker.
Server suppen med brødkrutonger og revet parmesan.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
29,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tomatsuppe med kokt egg
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.10.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
4 stk. egg
1 stk. løk
2 båter finhakket hvitløk
2 ss olivenolje til steking
4 ss tomatpuré
2 bokser hakkede hermetiske tomater
8 dl vann
2 stk. grønnsakbuljong (terning)
1 ss sukker
0,5 potte frisk basilikum , evt. litt tørket basilikum
0,25 ts pepper
Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!Fremgangsmåte
Kok egg i 8-10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje.
Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt. Ha deretter i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett hakket basilikum, og smak til med pepper.
Server suppen med kokte egg.
Tips:
prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille, kjørvel og sar passer sammen med tomat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
41,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vintersuppe med fiskeboller
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
29.01.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1,2 liter vann
2 buljongterninger
Grønnsaker
3 stk gulrøtter
1 stk persillerot
0,5 stk sellerirot
2 stk poteter
evt. litt kål
1 stk purre
blomkålbuketter
sukkererter
Seiboller
500 gr seifilet uten ben
En litt spesiell variant av grønnsakssuppe med seiboller. Men veldig god. Lag først seibollene som og kan brukes i andre retter.
Vi lager ofte fiskeboller hjemme fra bunnen av. Med godt med urter og krydder blir de veldig gode. Slike får man ikke kjøpt.Fremgangsmåte
Kok opp buljongen i en kjele. Skrell og kutt opp grønnsaker og legg i.
La dette småkoke 5-10 minutter.
Mal fiskefiletene og rør godt sammen med salt og fiskekrydder. Rør inn egg og grønt til en jevn farse.
Form fiskeboller som enten stekes raskt i en panne eller bakes i ovnen ved 200 grader i noen minutter til de er litt brune og har satt seg..
Trekk suppekjelen tilside og ha så i bollene
Sett kjelen tilbake på platen og la suppen syde 5-10 minutter. Tilsett evt. litt mer vann, og smak til suppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
47,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkålsuppe de lux
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
500 g blomkål
6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
3 dl kremfløte
1 ts salt
100 g løyrom
2 ss tørket gressløk , finklippet
Luksusvarianten av blomkålsupper hvor fløte og løyrom gjør susen!Fremgangsmåte
Skyll blomkålen og del den i buketter.
Kok opp kraft/buljong og legg i blomkålbukettene. Kok suppen på svak varme under lokk i 15 minutter.
Kjør suppen i en foodprosessor eller press den gjennom en sikt. Hell blomkålpuréen tilbake i kjelen igjen og tilsett fløten. Gi suppen et oppkok og smak til med salt (og evt hvit pepper).
Legg en teskje med løyrom i hver tallerken og dryss på finklippet gressløk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
86,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1255