Slik griller du kylling


Oppdatertdato: 2007-06-20 Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Alf Børjesson


Oslo (NW): Fire av fem nordmenn mener kylling er det sunneste kjøttet vi kan grille. Men spørsmålene er mange om hvordan det best kan gjøres.
Det viser en fersk undersøkelse Synovate MMI har gjort for Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.
– Om sommeren skyter salget av kylling i været. Det finnes knapt noen mer anvendelig og populær sommermat, sier daglig leder Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret.

Kylling egner seg ypperlig til å bli marinert og penslet med grillsaus.
– Kylling er alltid mørt og magert. Det er et mildt kjøtt som passer godt sammen med det meste. Og dessuten er barn glad i kylling.

Mindre er bedre

Kylling er enklest å grille når kjøttet er delt i mindre biter.

Grillspyd med kylling er både populært og enkelt å lage. Du kan marinere kjøttet noen timer på forhånd eller pensle med grillsaus og olje under grilling.
Dersom du skal steke større stykker av kylling, bør de ikke grilles med for sterk varme.

– Flytt gjerne kyllingen ofte mellom varme og mindre varme områder av grillen. Da unngår du at kyllingen blir brent på utsiden og rå inni. Husk å pensle med olje flere ganger under grillingen.
– Det kan være lurt å skjære noen snitt i kyllingen slik at varmen kommer bedre til.

Sommerfuglkylling

Det er fullt mulig å grille en hel kylling. Legg kyllingen på en skjærefjøl med brystsiden ned. Skjær ut ryggraden og fjern den. Brett ut kyllingen og mariner den over natten. Snu kyllingen ofte på grillen, og dryss på grovt salt etter grillingen.

– Det kan ta opptil en time å grille sommerfuglkylling. Stikk en spiss kniv i kyllingen for å finne ut om den er ferdig. Det er den når det siver ut klar kjøttsaft.
Store fileter av kylling og kalkun kan pakkes inn i aluminiumsfolie og langtidsgrilles sammen med grønnsaker og urter. Vend ofte på pakken.
Kyllingfileter kan gjerne bankes ut slik at de blir flatere. Legg gjerne på smakfull ost og rull filetene inn i spekeskinke. Fest med en tannstikker.

Sjekketips

Undersøkelsen fra Synovate MMI viser at kylling er svært populært blant jenter.

– Vi hører ofte at mannen er grillmesteren som gjerne vil trå til med noe ekstra godt, og hvis han skal imponere damene bør han kanskje grille kylling neste gang? Det er et godt sjekketriks, mener Åse Kringlebotn.
Hun sier det også er fullt mulig å gjøre kyllingen både tøff og macho.

– Kyllingvinger i en kraftig god marinade, grillet på aluminiumsfolie, er en god variant som også kan spises som snacks senere.
Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt har nå utgitt en ny brosjyre, Sommermat med kylling, som kan fås gratis fra www.kylling.no. Brosjyren gir gode tips både til grillretter og annen sommermat av kylling.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1118
Norsk mat.Lapskaus.
Kina.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.