Etter ett besøk i Tyskland hvor jeg og ble servert wienersnitsel, husket jeg plutselig en tur til Østerrike for mange år siden hvor jeg bestilte nettopp wienersnitsel og fikk en av de største jeg har sett. Den dekket hele tallerkenen slik at tilbehør måtte serveres ved siden av. Men snitsler fås jo i mange forskjellige varianter og råvarer, selv om originalen er svinekjøtt. Her er noen av de som dukker opp på mine nettsider.
Snitzel
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.07.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
600 g renskåret svinesnitzel
100 g hvetemel
2 egg
1 pk paneringsmel
1 sitron
8 ansjosfileter
1 glass kapers
smør til steking
salt
pepper
En tradisjonell rett som særlig undertegnede har sans for. Den kombinasjonen av ansjos, kapers og sitron, og da sammen med den sprø skorpen er bare nydelig. Denne gangen brukte vi en rotmos med kålrot, potet og gulrot ved siden av. Erter er obligatorisk.Fremgangsmåte
Snitzelen krydres og vendes i hvetemel. pisket egg og paneringsmel. Stekes i en varm stekepanne med rikelig smør i ca 2 minutter på hver side.
Serveres med potetmos og grønne erter. Sitron skjæres i skiver og anrettes med ansjosfilet og kapers. Serveres med stekesjy eller for eksempel en soppsaus som vi gjorde.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
100,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Svinesnitzel med ratatouille
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
05.06.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 stk svineschnitzel
2 ss margarin til steking
1 pose stekegrønnsaker med løk (á 500 g)
1 boks hermetiske tomater , hakkede
1 ts salt
½ ts pepper
Fremgangsmåte
1. Stek snitzlene i en stekepanne.
2. Stek grønnsakene på sterk varme i en annen stekepanne i 2-3 minutter. Hell over tomater og rør godt. Smak til med salt og pepper.
Server snitzlene sammen med grønnsakblandingen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
56,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kalkunsnitsel
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
06.02.2003Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Beregn ca. 175 g kalkunfilet pr. porsjon.
Panering:
1 egg
1/2 ts hvit pepper
1 ts salt
1 dl strøkavring
Fremgangsmåte
Bank ut filetene til 1 cm tykkelse. Pisk egget lett og vend filetene først i egg og deretter i kavring tilsatt salt og pepper. Stek filetene på middels varme 3 minutter på hver side.
Pynt med aspargesbønner, sitronskive, ansjos og kapers. Serveres med nykokte poteter, aspargesbønner og tomater fylt med små erter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
88,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Breiflabbsnitzel
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2002Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
3/4 kg filèt av breiflabb
1 egg
3 ss griljermel
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
margarin til steking
sitronskiver
4 ansjosfilèter
kapers
Fremgangsmåte
Skjær fiskefileten på skrå i tynne skiver ca 1 cm. Bland griljermel, salt og pepper.
Vend skivene i vispet egg og så i griljermel. Stek fisken gyllenbrun på middels varm panne. Legg en sitronskive, ansjosfilèt og litt kapers på hvert fiskestykke.
Server med remulade, kokte poteter og salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
86,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 24,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ostesnitzel med salat, poteter og dressing
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.08.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 stk ferdige ostesnitzler
1 ss stekeolje
1 ts smør
Salat
4 never bladsalat ol
20 stk cherrytomater
0,5 stk agurk
1 stk rød paprika
30 stk oliven, grønne og svarte
100 g fetaost i terninger
1,5 ss olivenolje eller oljen fra fetaostboksen
1 ss balsamicoeddik
1 dash salt
1 dash pepper
Dressing
1 boks lettrømme
2 fedd hakket hvitløk
2 ss hakket gressløk
1 ss hakket purre
1 ss hakket basilikum
1 dash salt
1 dash pepper
1 dash chilipepper(valgfritt)
4 porsjoner poteter
Ostesnitzler får en kjøpt ferdige i alle butikker. Dette er enkel hverdagsmat. Fetaost og oliven i salat er en av våre favoritter.Fremgangsmåte
Skrell og kok poteter. Bruk gjerne nye.
Stek ostesnitzlene i en blanding av olje og smør.
Kutt opp alt til salaten og ha det i en bolle. Legg over oliven og fetaost. Rør sammen litt olivenolje med balsamico og hell over. Smak til med salt og pepper.
Dressingen.
Denne serveres ved siden av som mer en slags saus, da salaten allerede har dressing på seg.
Hakk hvitløk og urter. Rør inn i rømmen og smak til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
59,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ostesnitzel med råkost
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
27.10.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 stk ferdige ostesnitzler
1 ss margarin
2 gulrøtter
200 gr sellerirot
1 ss sukker
2 ss sitronsaft
2,5 dl ferdig peppersaus
2 porsjoner kokte poteter eller evt pasta ol
En av de enkleste oppskrifter vi har, hvor vi bruker ferdig snitzler, ferdig saus og bare river en blanding av gulrot og selleri. Men smaken er topp for det.Fremgangsmåte
Skrell og riv gulrot og sellerirot. Rør sammen med sukker og sitron. Sett til side eller kaldt med folie over. Selleri lager god smak i denne.
Kok ferdig poteter eller pasta.
Brun de ferdige snitzlene i litt margarin, men ikke bruk mye varme så de svir seg.
Varm opp sausen
Server
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
47,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling snitzler
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
18.03.2002Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 kylling fileter
4 skiver ost (Mozzarella eller norvegia)
2 skiver spekeskinke
2 egg
150 g strøkavring
1 gulrot strimlet
1 liten purre strimlet
1 squash strimlet
1 sitron
Fremgangsmåte
Legg frem kyllingene og splitt de nesten over i to biter. Legg ost og spekeskinke inn i de.
Vend de i pisket egg og deretter i kavring.
Salt og pepper.
Stekes i panne i 4-5 minutter på hver side.
Serveres på en seng av rå grønnsaker og sitron båter.
Drypp over litt sitron.
Grønnsakene kan og surres lett i pannen, før de legges på tallerkenen. Bruk gjerne vårløk istedenfor purre. Kyllingfiletene blir gode bare med vanlig røkt skinke inni.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laksesnitsel
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Astrid HalsIngredienser
600 g laksefilet, uten skinn og bein
100 g hvetemel
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 stk egg
200 g griljermel
olje
Tilbehør
potet
salat
Prøv en ny vri på laksen, og paner den. Laksesnitsel med stekte poteter og frisk salat er både enkelt og raskt å lage. Server med saus etter ønske!Fremgangsmåte
Skjær laksefilet i tynne skiver.
Vend laks i hvetemel tilsatt salt og pepper, deretter i sammenpisket egg og tilslutt i griljermel.
Stek laks i olje til den har fått enn gyllen farge.
Skjær potet i skiver og stek dem i olje til de er gjennomstekt.
Server laksesnitslene med stekte poteter og frisk salat. Velg saus etter ønske dersom dette foretrekkes.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
206,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3247