Snitsler i mange varianter



Oppdatertdato: 2019-11-06 Tema: Stekepanne Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Etter ett besøk i Tyskland hvor jeg og ble servert wienersnitsel, husket jeg plutselig en tur til Østerrike for mange år siden hvor jeg bestilte nettopp wienersnitsel og fikk en av de største jeg har sett. Den dekket hele tallerkenen slik at tilbehør måtte serveres ved siden av. Men snitsler fås jo i mange forskjellige varianter og råvarer, selv om originalen er svinekjøtt. Her er noen av de som dukker opp på mine nettsider.



Snitzel


Prøv også Snitzel.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.07.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

600 g renskåret svinesnitzel
100 g hvetemel
2 egg
1 pk paneringsmel
1 sitron
8 ansjosfileter
1 glass kapers
smør til steking
salt
pepper


En tradisjonell rett som særlig undertegnede har sans for. Den kombinasjonen av ansjos, kapers og sitron, og da sammen med den sprø skorpen er bare nydelig. Denne gangen brukte vi en rotmos med kålrot, potet og gulrot ved siden av. Erter er obligatorisk.


Fremgangsmåte

Snitzelen krydres og vendes i hvetemel. pisket egg og paneringsmel. Stekes i en varm stekepanne med rikelig smør i ca 2 minutter på hver side.

Serveres med potetmos og grønne erter. Sitron skjæres i skiver og anrettes med ansjosfilet og kapers. Serveres med stekesjy eller for eksempel en soppsaus som vi gjorde.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Svinesnitzel med ratatouille


Prøv også Svinesnitzel med ratatouille.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 05.06.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 stk svineschnitzel
2 ss margarin til steking
1 pose stekegrønnsaker med løk (á 500 g)
1 boks hermetiske tomater , hakkede
1 ts salt
½ ts pepper



Fremgangsmåte

1. Stek snitzlene i en stekepanne.
2. Stek grønnsakene på sterk varme i en annen stekepanne i 2-3 minutter. Hell over tomater og rør godt. Smak til med salt og pepper.
Server snitzlene sammen med grønnsakblandingen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 58,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kalkunsnitsel


Prøv også Kalkunsnitsel.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 06.02.2003
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Beregn ca. 175 g kalkunfilet pr. porsjon.

Panering:
1 egg
1/2 ts hvit pepper
1 ts salt
1 dl strøkavring



Fremgangsmåte

Bank ut filetene til 1 cm tykkelse. Pisk egget lett og vend filetene først i egg og deretter i kavring tilsatt salt og pepper. Stek filetene på middels varme 3 minutter på hver side.
Pynt med aspargesbønner, sitronskive, ansjos og kapers. Serveres med nykokte poteter, aspargesbønner og tomater fylt med små erter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 88,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Breiflabbsnitzel.

Breiflabbsnitzel


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2002
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

3/4 kg filèt av breiflabb
1 egg
3 ss griljermel
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
margarin til steking
sitronskiver
4 ansjosfilèter
kapers



Fremgangsmåte

Skjær fiskefileten på skrå i tynne skiver ca 1 cm. Bland griljermel, salt og pepper.

Vend skivene i vispet egg og så i griljermel. Stek fisken gyllenbrun på middels varm panne. Legg en sitronskive, ansjosfilèt og litt kapers på hvert fiskestykke.

Server med remulade, kokte poteter og salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 86,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 24,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostesnitzel med salat, poteter og dressing.

Ostesnitzel med salat, poteter og dressing


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.08.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 stk ferdige ostesnitzler
1 ss stekeolje
1 ts smør

Salat
4 never bladsalat ol
20 stk cherrytomater
0,5 stk agurk
1 stk rød paprika
30 stk oliven, grønne og svarte
100 g fetaost i terninger
1,5 ss olivenolje eller oljen fra fetaostboksen
1 ss balsamicoeddik
1 dash salt
1 dash pepper

Dressing
1 boks lettrømme
2 fedd hakket hvitløk
2 ss hakket gressløk
1 ss hakket purre
1 ss hakket basilikum
1 dash salt
1 dash pepper
1 dash chilipepper(valgfritt)

4 porsjoner poteter


Ostesnitzler får en kjøpt ferdige i alle butikker. Dette er enkel hverdagsmat. Fetaost og oliven i salat er en av våre favoritter.


Fremgangsmåte

Skrell og kok poteter. Bruk gjerne nye.
Stek ostesnitzlene i en blanding av olje og smør.
Kutt opp alt til salaten og ha det i en bolle. Legg over oliven og fetaost. Rør sammen litt olivenolje med balsamico og hell over. Smak til med salt og pepper.

Dressingen.
Denne serveres ved siden av som mer en slags saus, da salaten allerede har dressing på seg. Hakk hvitløk og urter. Rør inn i rømmen og smak til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 59,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostesnitzel med råkost.

Ostesnitzel med råkost


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 27.10.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 stk ferdige ostesnitzler
1 ss margarin
2 gulrøtter
200 gr sellerirot
1 ss sukker
2 ss sitronsaft
2,5 dl ferdig peppersaus
2 porsjoner kokte poteter eller evt pasta ol


En av de enkleste oppskrifter vi har, hvor vi bruker ferdig snitzler, ferdig saus og bare river en blanding av gulrot og selleri. Men smaken er topp for det.


Fremgangsmåte

Skrell og riv gulrot og sellerirot. Rør sammen med sukker og sitron. Sett til side eller kaldt med folie over. Selleri lager god smak i denne.
Kok ferdig poteter eller pasta.
Brun de ferdige snitzlene i litt margarin, men ikke bruk mye varme så de svir seg.
Varm opp sausen
Server

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 46,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksesnitsel.

Laksesnitsel


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Astrid Hals

Ingredienser

600 g laksefilet, uten skinn og bein
100 g hvetemel
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 stk egg
200 g griljermel
olje

Tilbehør
potet
salat


Prøv en ny vri på laksen, og paner den. Laksesnitsel med stekte poteter og frisk salat er både enkelt og raskt å lage. Server med saus etter ønske!


Fremgangsmåte

Skjær laksefilet i tynne skiver.
Vend laks i hvetemel tilsatt salt og pepper, deretter i sammenpisket egg og tilslutt i griljermel.
Stek laks i olje til den har fått enn gyllen farge.
Skjær potet i skiver og stek dem i olje til de er gjennomstekt.
Server laksesnitslene med stekte poteter og frisk salat. Velg saus etter ønske dersom dette foretrekkes.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 206 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling snitzler.

Kylling snitzler


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 18.03.2002
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 kylling fileter
4 skiver ost (Mozzarella eller norvegia)
2 skiver spekeskinke
2 egg
150 g strøkavring
1 gulrot strimlet
1 liten purre strimlet
1 squash strimlet
1 sitron



Fremgangsmåte

Legg frem kyllingene og splitt de nesten over i to biter. Legg ost og spekeskinke inn i de.
Vend de i pisket egg og deretter i kavring. Salt og pepper.
Stekes i panne i 4-5 minutter på hver side.

Serveres på en seng av rå grønnsaker og sitron båter.
Drypp over litt sitron.

Grønnsakene kan og surres lett i pannen, før de legges på tallerkenen. Bruk gjerne vårløk istedenfor purre. Kyllingfiletene blir gode bare med vanlig røkt skinke inni.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 120,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3247







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.