Svinekoteletter har i alle år vært en gjenganger på våre kjøkkenbord og de holder fortsatt koken selv om mange varianter kommer til. Det som er fordelen nå er jo at man kan få kjøpt alle varianter av disse og det gir rom for å andre retter enn de gamle svinekotelettene med surkål.
Her hjemme er det ikke så ofte kjøtt på bordet lenger, men er det det blir det som regel nakkekoteletter som dukker opp. Koteletter er og billig, så kjøp gjerne større pakker og frys ned. En ide er og at du strimler dette før du fryser det, og da har dere ferdig strimlet kjøtt til wok ol.
Og selvfølgelig på grillen er det supert med koteletter. Legg de gjerne i litt kryddermarinade litt før så det blir mer smak i disse.
Under er det flere forslag til populære retter med bla strimlede koteletter som er litt utenfor de vanlige, wok, ovnsrett + ett par grillalternativer som passer når jeg ser ut av vinduet og bare ser sol. Lykke til.
Nakkekoteletter i form
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 store nakkekoteletter
salt
pepper
0.5 dl solsikkeolje
1 gulrot
100 g knollselleri
2 løk
1 ss tomatpuré
1 hvitløkbåt
1 ts timian
0.5 boks hakkede tomater
3 dl creme fraiche
Koteletter i form er enklet og fins i mange varianter. Denne er en av de vellykkede. Vi hadde litt ekstra selleri + ett par epler og noen svisker i formen før vi satt den i ovnen.Fremgangsmåte
Salte og pepre kotelettene. Brun dem i en panne med olje og legg dem i en stor ildfast form. Rens grønnsaker og kutt dem i terninger (1 x 1 cm).
Fres dem i pannen og tilsett tomatpuré, hakket hvitløk og timian. Tilsett tomater og creme fraiche og kok opp. Salte og pepre, og hell grønnsaksausen over kotelettene.
Sett formen i ovnen ved 180 gr varme, 30 minutter. Da er kotelettene gjennomkokte og møre sammen med grønnsakene, og du får en deilig, mild tomatsaus.
Serveres direkte fra formen. Server ovnsbakte poteter til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
182,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Svinefilet på en symfoni av grønnsaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
500 g filetkoteletter av svin
Salt, pepper
grillkrydder
1 ss smør
200 g brokkoli
1 stk. gulrot
2 stk. små løk
3 båt hvitløk
8 stk. frisk sjampinjong
½ stk. fennikel
1 ss smør
3 dl hønsebuljong (utblandet)
3 dl kremfløte
120 g blåmuggost
2 ts maisennamel
1 ss kaldt vann
En herlig ovnsrett som passer godt til søndagsmiddagen, når du har besøk av venner eller når du har litt bedre tid og vil lage noe ekstra godt.
Serveres med nykokt naturris
Fremgangsmåte
1. Gni filetene inn med salt, pepper og grillkrydder. Brun dem raskt på alle sider i en stekepanne på god varme.
2. Rens og kutt grønnsakene i biter. Sviss de i smør på god varme i ca. 5 minutter.
3. Kok opp kyllingbuljong og tilsett kremfløte og blåmuggost. Rør ut maisenna i kaldt vann og tilsett jevningen i den kokende sausen under omrøring.
4. Legg svinefiletene i en stor ildfastform og legg de svissede grønnsaker rundt.
5. Slå til slutt sausen over det hele og stek retten ved 170 º i ca 30 minutter, til kjøttet har en kjernetemp på 70 grader.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
129,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kotelett med grillet ananas
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.06.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 boks ananas ringer med juice
2 ss brunt sukker
2 ss soyasaus
1/4 ts hvitløkspulver
4 svinekoteletter
1 klype malt svart pepper
4 porsjoner ris
Koteletter og ananas har alltid vært en fin kombinasjon. Her i grill versjonen!Fremgangsmåte
Bland sammen ananas juicen, brunt sukker, soyasaus og hvitløk pulver sammen i en stor plastpose, klem litt for å løse opp sukeret. Legg i kotelettene, bind igjen og legg i kjøleskapet over natten.
Olje grillristen og varm opp grillen. Ta ut kotelettene og grill dem 5-8 min på hver side. Pensle med marinaden underveis.
Samtidig plasseres 4 ringer ananas på grillen og la de bli lett brune på begge sider.
Server med en skive på hver kotelett, en lett salat og feks ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
194,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Eplekoteletter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.10.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
4 svinekoteletter
1 ss smør eller margarin
salt
pepper
1/2 ts rosmarin
4 epler
8 små løk
4 tomater
soyasaus
buljong (vann + terning)
Koteletter passer perfekt sammen med epler, eller omvendt. Tomater trenger ikke nødvendigvis flås.Fremgangsmåte
Brun kotelettene raskt på begge sider og dryss dem med salt, pepper og rosmarin.
Legg dem i ildfast fat.
Stikk kjernhusene ut av eplene. Flå tomatene ved å dyppe dem et øyeblikk i kokende vann. Forvell løkene i lettsaltet vann ca 5 min.
Legg epler, tomater og løk i fatet med kotelettene.
Kok pannen ut med buljong, tilsett soyasaus og hell det hele over kotelettene.
Sett fatet midt i ovnen ved 200 C i ca 20 minutter, og spe med litt vann eller buljong hvis retten virker tørr.
Serveres med kokt ris eller persilledryssede poteter til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
107,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kotelettspyd med asiatisk potetsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.06.2004Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 svinekoteletter, a 200 g
2 båter hvitløk
1 ss ingefær
½ dl japansk soya
1 ½ ss honning
2 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
600 g kokte poteter
1 purre
1 bt reddik
1 gul paprika
1 rød chili
1 bt gressløk
3 ss olivenolje
1 ss eddik
½ ss lime
1 ½ ts salt
½ ts kvernet pepper
½ ts kajennepepper
Svinekoteletter marinert med ingefær og soyasaus er østeninspirert. Servert med en asiatisk potetsalat blir det et skikkelig eksotisk måltid.Fremgangsmåte
1.Skjær ut beinet fra kotelettene og del de i to. Finhakk hvitløken, riv
frisk ingefær og bland med soya, honning og olivenolje. Legg kjøttet i
marinaden og la det ligge kaldt ca 4 timer.
2.Tre en halv kotelett på et grillspyd, dryss over salt og pepper. Grilles
i 3-4 minutter.
3.Kok potetene, avkjøl litt og del i skiver, tilsett purre, reddik og
paprika i tynne skiver. Finhakk chili og gressløk og bland sammen.
4.Bland sammen olivenolje, eddik, presset lime, salt, pepper og
kajennepepper og bland i potetene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
128,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillspyd med sommerkotelett og appelsin
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.10.2005Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 sommerkoteletter, ca 500 g
4 appelsiner
1 potte frisk basilikum/24 blader (kan kuttes ut)
8 spyd
Svinekjøtt og frukt er gode kombinasjoner. Prøv svinekjøtt på grillen sammen med appelsin. Pass på å skjære noenlunde like stor biter når du skal lage grillspyd. Da unngår du at noen biter blir fortere stekt enn andre.Fremgangsmåte
1. Skjær beinet av sommerkotelettene og del kjøttet i 2x2 cm.
2. Skrell appelsinene og kutt i like store biter som kjøttet.
3.Træ på grillspydene med lagvis kjøtt, appelsin og basilikum – ca. 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd! Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge litt i vann først slik at de ikke så lett blir svidd.
4.Grill spydene på sterk varme i 3-4 minutter på hver side
Server med grønn salat og potetsalat, eller i pitabrød med salat og dressing.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
114,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chiliwok med renskåret svinekjøtt
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
300 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olje
1 ps. wokgrønnsaker ferske eller frosne
ca 100 g sukkererter
ca 3 ss søt chilisaus
1 ts sesamfrø
Fremgangsmåte
Woken er laget for rask matlaging. Har du bare vanlig stekepanne går det også bra. Hemmeligheten er sterk varme, og strimlet kjøtt.
Husk, temperaturen skal være høy hele tiden! Det er derfor viktig å ikke ha for mye kjøtt i woken av gangen, for da faller temperaturen og kjøttet ›kokerœ i stedet for å steke. Så stek det heller i flere omganger. La kjøttet brune, snu det og la det steke litt til. Men ikke la det bli helt gjennomstekt. Ta kjøttet ut av woken, og la det hvile mens du raskt woker grønnsakene. Gjør du det på denne måten får du mørt og saftig kjøtt hver gang!
Slik gjør du:
1. Fres kjøttet i to omganger, 2-3 minutter på sterk varme. Ta det ut av woken.
2. Fres grønnsakene. Tilsett sukkererter og chililsaus og kok raskt opp. Dryss over sesamfrø.
Server straks med kokt ris som tilbehør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Wok med koteletter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.09.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 stk kotelett av svin
2 ss olje til steking
1 stk brokkoli
200 g frisk sjampinjong
1 stk rødløk
1 pk sukkererter
1 stk rød paprika
2 ss soyasaus
3 ss østerssaus (oyster sauce)
Du trenger ikke ferdig strimlet kjøtt for å lage en wok. Kjøp koteletter og strimle selv!Fremgangsmåte
1. Renskjær kjøttet for bein og fett og del det i ½ cm tykke strimler.
2. Del brokkoli i små buketter. Skjær sopp og løk i båter, paprika i strimler og sukkererter deles i to på skrå.
3. Stek kjøttet raskt i olje i skikkelig god varm wok eller panne. Tilsett brokkoli og sopp. La det steke i ca. 2 minutter. Ha i resten av grønnsakene og la alt steke i 3-4 minutter. Tilsett soyasaus og østerssaus.
Vend alt godt sammen.
Serveres med ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
132,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pad Ka Pao Moo - wokstekt svinekjøtt med chili og basilikum
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
300 g renskåret svinekjøtt i strimler
3 ss soyaolje
1 ss chilipasta (sambal oelek)
4 båt hvitløk
4 stk frisk sjampinjong delt i to
½ stk løk i grove biter
½ boks hermetiske bambusskudd
50 g lange thaibønner
½ stk rød paprika i grove biter
1 dl vann
3 ss østerssaus (oyster sauce)
1 ss fiskesaus (asiatisk)
1 ss sukker
1 stk vårløk delt i grove biter
4 ss frisk basilikum (holy basil)
Woking er selve symbolet på vårt bilde av asiatisk mat. Her er en variant som er rask å lage og som brenner deilig på tunga. Gjør deg god og varm om vinteren og klar for en dukkert om sommeren.Fremgangsmåte
1. Finhakk hvitløk og bland med chilipasta til en grov puré.
2. Stek halvparten av kjøttet i olje i 2-3 minutter på sterk varme. Ta ut kjøttet og stek resten. Ha alt kjøttet i woken, tilsett chili- og hvitløksblandingen og stek videre i 2-3 minutter.
3. Ha i sjampinjong, løk, bambusskudd, bønner og paprika og stek videre i 2-3 minutter.
4. Avslutt med vann, fiskesaus, østersaus og sukker. Bland godt med resten før vårløk og basilikum tilsettes.
Server med ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
108,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Koteletter med kålmiks
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
21.11.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 koteletter
Kålmiksen
200 gr brokkoli i små buketter
200 gr grønnkål
200 gr tomater, vi brukte resten av cherrytomatene fra hagen.
1 løk hakket
2 fedd hvitløk hakket
1,5 dl fløte
3 ss creme fraiche
1 dash salt og pepper
1 ss smør
2 porsjoner kokte poteter
God hverdagsmat igjen med min favoritt grønnkål. Men nå er det slutt for i år:)
Vi har funnet ut at en slik stuing av grønnsaker passer veldig godt som tilbehør. Du kan bruke andre grønnsaker også, og dette er både sunt og godt.Fremgangsmåte
Rens først av stilkene på grønnkålen. Sett over litt vann med litt salt til koking og la grønnkålen koke 5 minutter. Hell av vannet og kutt kålen i biter. Sett til side.
Del opp brokkoli, løk, tomater og hvitløk. Varm litt smør i panna og ha i kålblandingen + grønnkålen. La det surre 5-10 minutter. Rør så inn fløte og creme fraiche og la det småkoke i noen minutter til noe av væsken forsvinner. Smak til med salt og pepper.
Samtidig stekes kotelettene brune på hver side i en annen stekepanne.
Server med poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillede koteletter med mangosaus og aspargessalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.07.2012Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
800 g kotelett av svin
½ ts salt
½ ts pepper
Aspargessalat:
3 stk rød paprika
2 ss olje
2 stk rødløk
1 bunt grønn frisk asparges
5 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
½ ts salt
½ ts grovkvernet pepper
50 g nyrevet parmesan
Mangosaus:
1 stk mango
2 ss sitronsaft
1 ts sukker
½ stk rød chili
Koteletter er billig, enkel og rask grillmat til travle hverdager. Koteletter er også noe barn liker. Hvis du skjærer bort fettranden, blir denne retten et magert alternativ. Men grill gjerne med fettranden på, så blir ikke koteletten tørr.Fremgangsmåte
1. Del paprikaene i to, rens og legg dem med skinnsiden opp i en langpanne. Pensle med litt olje og stek på 250 °C. Bruk gjerne grillelementet og stek til skinnet blir svart. Legg de ferdigstekte paprikaene i plast til de er avkjølt. Ta av skinnet og skjær paprikaen i strimler.
2. Skrell løk og del i båter. Fres løken i litt olje i en panne. Ha i asparges og la den steke med i 3-4 minutter. Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og hell over grønnsakene. Topp det hele med parmesan.
3. Rens mangoen for skinn og stein. Kjør den glatt i foodprocessor med sitronsaft. Bland inn finhakket chili og smak til med sukker. Server mangosausen kald.
4. Ha salt og pepper på kotelettene og grill dem raskt på sterk varme ca. 2 minutter på hver side.
5. Legg kotelettene over på aluminiumsfolie på grillen, legg over lokket og la dem ettersteke i ca. 3-4 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
142,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3272