Syltetøy med uvanlige smaker


Oppdatertdato: 2019-07-05 Tema: Syltetøy Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Syltetøy kan varieres med forskjellige bær og frukt, men det kan også være lurt å bruke forskjellige andre ting oppi som krydder, grønnsaker og urter. Da får man en spiss på smaken og det vanlige syltetøyet blir nytt og spennende. Vi har selv prøvd med chili i syltetøy og forskjellige urter sammen og det er veldig vellykka. Vi har og lagd en del syltetøy som koker inn ekstra og blir mer en slags marmelade til bruk på ost. For eksempel fiken er perfekt til det.


Bringebærsyltetøy med stjerneanis


Prøv også Bringebærsyltetøy med stjerneanis.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 kg bringebær
3 dl sukker
2 stk stjerneanis


Lag ditt eget syltetøy med bringebær og oppbevar det på glass, så har du en smak av sommer når vintermørket senker seg. Stjerneanisen gir syltetøyet en pikant og kjempegod smak.


Fremgangsmåte

Rens bærene. Vei opp og sett over til koking sammen med stjerneanis - helst under lokk. Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.
Kok opp. Rør av og til.
Når bærene er ferdig kokt, etter 8-10 min., tilsettes sukkeret. Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker. Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Tørk av kantene med en ren klut.
Lukk glassene med en gang, snu dem opp ned og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hjemmelagd fikenmarmelade


Prøv også Hjemmelagd fikenmarmelade.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.10.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5 stk store fiken rå
50 gr brunt sukker
50 gr syltesukker
2 ts vaniljesukker
1 dl vann
1 dash kanel


Jeg har flere oppskrifter på ulike marmelader også på fiken, men her prøvde vi oss med ferske fikener og det ble veldig vellykket. Istedenfor sukker bruker vi syltesukker, som gjør at det stivner lettere og ikke trenger stå å surre så lenge.


Fremgangsmåte

Skrell vekk det meste av skallet og rens vekk stilken på fiken. Kutt de i biter og ha de i en liten gryte. Hell på vann, brunt sukker og kok opp.
La surre i noen minutter før du moser de med en stavmikser.
Så har du i resten av ingrediensene, koker opp til alt er oppløst og lar det surre noen minutter evt lenger om du ønsker det mer konsentrert.
Smak på om det er søtt nok. Når det er ferdig lar du det kjøle ned litt før det helles på glass. Oppbevares kaldt
. Bruk marmeladen på ost som på bildet eller til ostebord. Denne marmeladen er utrolig god.
Senere når de tørkede fikenene kommer før jul skal vi teste disse også som marmelade.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 132,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Bringebærsyltetøy med ingefær og lime


Prøv også Bringebærsyltetøy med ingefær og lime.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.07.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

500 g bringebær
250 g Dansukker Syltesukker
3 ts raspet frisk ingefær
Skall og saft av 1 vasket økologisk sitron


Enda en variant med bringebærsylt.


Fremgangsmåte

Skyll bærene, tilsett syltesukker, ingefær og lime.
La koke i 3-6 minutter til ønsket konsistens.
Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Stikkelsbær, kiwi og druemarmelade.

Stikkelsbær, kiwi og druemarmelade


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.09.2017
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

350 g grønne stikkelsbær
350 g kiwi
350 g grønne druer
2 dl vann
1 kanelstang
500 g Dansukker Syltesukker
saft og revet skall av en lime



Fremgangsmåte

Skyll og rens stikkelsbærene, og skjær dem i biter. Skrell og skjær kiwi i små biter. Skyll, del i to og fjern frø fra druene. Bland bær, frukt, vann og kanelstang i en kjele og la det trekke på svak varme under lokk i 10 minutter.
Tilsett syltesukker, limesaft og limeskall og kok under omrøring i 3-4 minutter. Skum av nøye. Hell marmeladen på varme og grundig rengjorte glass. Lukk igjen.
Oppbevares mørkt og kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 142,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blandingsmarmelade med gulrøtter.

Blandingsmarmelade med gulrøtter


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.07.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

300 g appelsiner
200 g tørkede aprikoser
100 g gulrøtter
1 dl vann
1-2 ss fersk finrevet ingefær
500 g Dansukker Syltesukker


Prøv en vri på marmeladen med gulrøtter i.


Fremgangsmåte

Legg aprikosene till bløt i vann i minst 2 timer. Finhakk dem. Vask appelsinene grundig og skjær dem i tynne skiver.
Skrell og rasp gulrøttene. Bland frukt, gulrøtter, vann og syltesukker i en kasserolle, og kok i 10 minutter under omrøring.
Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 214,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsin og Earl Grey marmelade.

Appelsin og Earl Grey marmelade


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.01.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Te, Earl Grey, 4 poser eller 2 ss te i løsvekt
½ dl vann
400 g fruktkjøtt av appelsin
400 g Dansukker Syltesukker


Marmelade med smak av te. Ypperlig på frokostbordet.


Fremgangsmåte

La Earl Grey-teen stå og trekke i ½ dl vann, sil av tebladene/ta ut posene.
Vask og skrell appelsinene, skjær ut fruktkjøttet og legg det i en gryte sammen med syltesukkeret og teen.
Ha eventuelt i noen strimler av skall.
La koke i 5–7 minutter, rør om av og til.
Ta gryten bort fra varmen. Skum godt av marmeladen.
Hell marmeladen over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevares kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 203,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbær-kiwimarmelade med grønne pepperkorn.

Jordbær-kiwimarmelade med grønne pepperkorn


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.07.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

500 g jordbær i skiver
150 g kiwi i terninger
1 ts knuste, grønne pepperkorn
revet skall av 1/2 sitron
300 g Syltesukker



Fremgangsmåte

Bland ingrediensene i en kjele og kok i 5 minutter. Skum godt.
Hell marmeladen over på varme glass, lukk glassene og oppbevar dem kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 152,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,36.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Solbærsyltetøy med rosiner.

Solbærsyltetøy med rosiner


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.09.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 1/2 kg røde solbær
2 dl rosiner
1 kg Dansukker Syltesukker



Fremgangsmåte

Skyll og rens solbærene. Skyll rosinene. Rør ingrediensene sammen i en gryte og la koke i 5 minutter under omrøring.
Ta gryten av platen og skum godt av. Hell syltetøyet over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar syltetøyet kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 195,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Morellmarmelade med banan, lime og vanilje.

Morellmarmelade med banan, lime og vanilje


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.09.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1/2 kg moreller
250 g bananer
2 ubehandlede sitroner
3 dl vann
1 kg Dansukker Syltesukker
2 ss vaniljesukker



Fremgangsmåte

Skyll morellene og ta ut kjernene. Skrell bananene og skjær dem i skiver. Skyll sitronene grundig, og rasp skallet grovt. Press saften ut av sitronene.
Ha morellene, bananskivene, sitronskall og -saft samt vannet i en kasserolle, og la koke under lokk i 10 minutter. Tilsett syltesukkeret, og kok i 2–3 minutter til. Tilsett vaniljesukkeret.
Ta kasserollen av platen, og skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Fyll helt opp til kanten. Sett på varme, grundig rengjorte lokk.
Oppbevar kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 203,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ananas-kokos-rommarmelade.

Ananas-kokos-rommarmelade


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 03.01.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

450 g finhakket ananas med lake
1 dl kokosflak
3 dl Dansukker Syltesukker
3-4 ss rom


Nydelig ananasmarmelade med kokos og rom.


Fremgangsmåte

Bland ananas, kokos og syltesukker i en gryte, og kok i 3 minutter. Tilsett rom.
Ta gryten av platen, og skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 207,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærsyltetøy med sitron og mynte.

Jordbærsyltetøy med sitron og mynte


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.07.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

500 g jordbær
250 g Dansukker Syltesukker
Saft og skall av 1 ubehandlet sitron
Frisk mynte



Fremgangsmåte

Rens og skyll bærene. Hvis bærene er store, kan de deles eller moses.
Ha bærene i en gryte sammen med syltesukker og sitron. Kok opp, og la koke i 2–5 minutter. Ta en konsistensprøve ved å legge litt syltetøy på en kald tallerken og kjenn om den er passe.
Ta gryten av platen, og skum godt av. Tilsett mynteblad i syltetøyet og rør om. Hell syltetøyet over på varme, rene glass, og skru straks på lokk. Oppbevar kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3226







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.