Syltetøy kan varieres med forskjellige bær og frukt, men det kan også være lurt å bruke forskjellige andre ting oppi som krydder, grønnsaker og urter. Da får man en spiss på smaken og det vanlige syltetøyet blir nytt og spennende. Vi har selv prøvd med chili i syltetøy og forskjellige urter sammen og det er veldig vellykka. Vi har og lagd en del syltetøy som koker inn ekstra og blir mer en slags marmelade til bruk på ost. For eksempel fiken er perfekt til det.
Bringebærsyltetøy med stjerneanis
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.08.2022Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 kg bringebær
3 dl sukker
2 stk stjerneanis
Lag ditt eget syltetøy med bringebær og oppbevar det på glass, så har du en smak av sommer når vintermørket senker seg. Stjerneanisen gir syltetøyet en pikant og kjempegod smak.Fremgangsmåte
Rens bærene. Vei opp og sett over til koking sammen med stjerneanis - helst under lokk. Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.
Kok opp. Rør av og til.
Når bærene er ferdig kokt, etter 8-10 min., tilsettes sukkeret. Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker. Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Tørk av kantene med en ren klut.
Lukk glassene med en gang, snu dem opp ned og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til.
Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hjemmelagd fikenmarmelade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.10.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
5 stk store fiken rå
50 gr brunt sukker
50 gr syltesukker
2 ts vaniljesukker
1 dl vann
1 dash kanel
Jeg har flere oppskrifter på ulike marmelader også på fiken, men her prøvde vi oss med ferske fikener og det ble veldig vellykket. Istedenfor sukker bruker vi syltesukker, som gjør at det stivner lettere og ikke trenger stå å surre så lenge.Fremgangsmåte
Skrell vekk det meste av skallet og rens vekk stilken på fiken. Kutt de i biter og ha de i en liten gryte. Hell på vann, brunt sukker og kok opp.
La surre i noen minutter før du moser de med en stavmikser.
Så har du i resten av ingrediensene, koker opp til alt er oppløst og lar det surre noen minutter evt lenger om du ønsker det mer konsentrert.
Smak på om det er søtt nok. Når det er ferdig lar du det kjøle ned litt før det helles på glass. Oppbevares kaldt
.
Bruk marmeladen på ost som på bildet eller til ostebord. Denne marmeladen er utrolig god.
Senere når de tørkede fikenene kommer før jul skal vi teste disse også som marmelade.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
132,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bringebærsyltetøy med ingefær og lime
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.07.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
500 g bringebær
250 g Dansukker Syltesukker
3 ts raspet frisk ingefær
Skall og saft av 1 vasket økologisk sitron
Enda en variant med bringebærsylt.Fremgangsmåte
Skyll bærene, tilsett syltesukker, ingefær og lime.
La koke i 3-6 minutter til ønsket konsistens.
Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
137,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Stikkelsbær, kiwi og druemarmelade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.09.2017Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
350 g grønne stikkelsbær
350 g kiwi
350 g grønne druer
2 dl vann
1 kanelstang
500 g Dansukker Syltesukker
saft og revet skall av en lime
Fremgangsmåte
Skyll og rens stikkelsbærene, og skjær dem i biter. Skrell
og skjær kiwi i små biter. Skyll, del i to og fjern frø fra
druene. Bland bær, frukt, vann og kanelstang i en kjele
og la det trekke på svak varme under lokk i 10 minutter.
Tilsett syltesukker, limesaft og limeskall og kok under
omrøring i 3-4 minutter. Skum av nøye. Hell marmeladen
på varme og grundig rengjorte glass. Lukk igjen.
Oppbevares mørkt og kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
142,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsin og Earl Grey marmelade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.01.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Te, Earl Grey, 4 poser eller 2 ss te i løsvekt
½ dl vann
400 g fruktkjøtt av appelsin
400 g Dansukker Syltesukker
Marmelade med smak av te. Ypperlig på frokostbordet.Fremgangsmåte
La Earl Grey-teen stå og trekke i ½ dl vann, sil av tebladene/ta ut posene.
Vask og skrell appelsinene, skjær ut fruktkjøttet og legg det i en gryte sammen med syltesukkeret og teen.
Ha eventuelt i noen strimler av skall.
La koke i 5–7 minutter, rør om av og til.
Ta gryten bort fra varmen. Skum godt av marmeladen.
Hell marmeladen over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevares kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
203,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
49,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Morellmarmelade med banan, lime og vanilje
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1/2 kg moreller
250 g bananer
2 ubehandlede sitroner
3 dl vann
1 kg Dansukker Syltesukker
2 ss vaniljesukker
Fremgangsmåte
Skyll morellene og ta ut kjernene. Skrell bananene og skjær dem i skiver. Skyll sitronene grundig, og rasp skallet grovt. Press saften ut av sitronene.
Ha morellene, bananskivene, sitronskall og -saft samt vannet i en kasserolle, og la koke under lokk i 10 minutter. Tilsett syltesukkeret, og kok i 2–3 minutter til. Tilsett vaniljesukkeret.
Ta kasserollen av platen, og skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Fyll helt opp til kanten. Sett på varme, grundig rengjorte lokk.
Oppbevar kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
203,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
49,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Solbærsyltetøy med rosiner
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.09.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1 1/2 kg røde solbær
2 dl rosiner
1 kg Dansukker Syltesukker
Fremgangsmåte
Skyll og rens solbærene. Skyll rosinene. Rør ingrediensene sammen i en gryte og la koke i 5 minutter under omrøring.
Ta gryten av platen og skum godt av. Hell syltetøyet over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar syltetøyet kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
194,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbærsyltetøy med sitron og mynte
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.07.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
500 g jordbær
250 g Dansukker Syltesukker
Saft og skall av 1 ubehandlet sitron
Frisk mynte
Fremgangsmåte
Rens og skyll bærene. Hvis bærene er store, kan de deles eller moses.
Ha bærene i en gryte sammen med syltesukker og sitron. Kok opp, og la koke i 2–5 minutter. Ta en konsistensprøve ved å legge litt syltetøy på en kald tallerken og kjenn om den er passe.
Ta gryten av platen, og skum godt av. Tilsett mynteblad i syltetøyet og rør om. Hell syltetøyet over på varme, rene glass, og skru straks på lokk. Oppbevar kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ananas-kokos-rommarmelade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
03.01.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
450 g finhakket ananas med lake
1 dl kokosflak
3 dl Dansukker Syltesukker
3-4 ss rom
Nydelig ananasmarmelade med kokos og rom.Fremgangsmåte
Bland ananas, kokos og syltesukker i en gryte, og kok i 3 minutter. Tilsett rom.
Ta gryten av platen, og skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
206,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blandingsmarmelade med gulrøtter
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.07.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
300 g appelsiner
200 g tørkede aprikoser
100 g gulrøtter
1 dl vann
1-2 ss fersk finrevet ingefær
500 g Dansukker Syltesukker
Prøv en vri på marmeladen med gulrøtter i.Fremgangsmåte
Legg aprikosene till bløt i vann i minst 2 timer. Finhakk dem. Vask appelsinene grundig og skjær dem i tynne skiver.
Skrell og rasp gulrøttene. Bland frukt, gulrøtter, vann og syltesukker i en kasserolle, og kok i 10 minutter under omrøring.
Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
214,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
51,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbær-kiwimarmelade med grønne pepperkorn
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.07.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
500 g jordbær i skiver
150 g kiwi i terninger
1 ts knuste, grønne pepperkorn
revet skall av 1/2 sitron
300 g Syltesukker
Fremgangsmåte
Bland ingrediensene i en kjele og kok i 5 minutter. Skum godt.
Hell marmeladen over på varme glass, lukk glassene og oppbevar dem kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
152,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3226