Fotograf:Knut Pettersen Jeg har flere oppskrifter på ulike marmelader også på fiken, men her prøvde vi oss med ferske fikener og det ble veldig vellykket. Istedenfor sukker bruker vi syltesukker, som gjør at det stivner lettere og ikke trenger stå å surre så lenge.
Oppskriften inneholder 132 Kalorier, 32 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Skrell vekk det meste av skallet og rens vekk stilken på fiken. Kutt de i biter og ha de i en liten gryte. Hell på vann, brunt sukker og kok opp. La surre i noen minutter før du moser de med en stavmikser. Så har du i resten av ingrediensene, koker opp til alt er oppløst og lar det surre noen minutter evt lenger om du ønsker det mer konsentrert. Smak på om det er søtt nok. Når det er ferdig lar du det kjøle ned litt før det helles på glass. Oppbevares kaldt .
Bruk marmeladen på ost som på bildet eller til ostebord. Denne marmeladen er utrolig god.
Senere når de tørkede fikenene kommer før jul skal vi teste disse også som marmelade.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 34300)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele Innlagt dato:2018-10-05
Oppdatert dato:2018-10-05