
Med sommeren kommer grilling. Og her er flere salater med brokkoli som vi har prøvd som tilbehør til forskjellig grillmat. Disse er enkle, raske og billige..
.
Og jeg må si det! Dette er en av de beste salatene jeg vet om og har lagd, ever! Hva som er nøkkelen her vet jeg ikke helt, men det er noe som blir riktig med broccoli og majones/rømme i dressingen + rosiner kanskje?
Jeg ser at det på nett ligger mange varianter av denne typen salat og de fleste bloggere har en av disse i sin portefølge.
Men vår versjon er her
Og lenger nede finnes hele den opprinnelige oppskriften med næringsinnhold for 4 personer og link til mere info + andre lignende oppskrifter.
Her er for 3-4 porsjoner
Vår spesial broccolisalat med bacon!
1 dl majones
1 dl lettrømme
2 ss sukker
2 ss sitronsaft
1 liten broccoli - rå i små buketter
100 gr blomkål i buketter
ca. 150 gr. bacon, hakket og sprøstekt
0,5 middels stor rød løk - finhakket
1 dl solsikkefrø (helst ristede)
1 dl rosiner
Bland rømme, sukker og sitronsaft en stor bolle. Del broccolien i små biter, blomkålen i små buketter, sukkerertene i små skiver og bland dem i dressingen.
Tilsett sprøstekt baconbiter, hakket løk, solsikkefrø og rosiner.
Spar litt bacon og rosiner til pynt til slutt. Bland godt og avkjøl.
Kalorier i broccolisalaten
Som en kuriositet kan dere her se hvordan kaloriene forandrer seg med å bruke lettmajones og lettrømme. Denne går ut fra oppskriften til 6 personer.
Dette viser jo at det er majonesen som gir mest utslag
Dette kan dere selv enkelt sjekke med min tallerken beregning.
Med 1,5 dl vanlig majones og 1,5 dl lettrømme som oppskriften
556 Kcal pr porsjon
Med 1,5 dl vanlig majones og 1,5 dl seterrømme
591 Kcal pr porsjon
Med 1,5 dl lett majones og 1,5 dl lettrømme
476 Kcal pr porsjon
Med 3 dl seterrømme
492 Kcal pr porsjon
Med 3 dl lettrømme
425 Kcal pr porsjon
Brokkolisalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.03.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
HeliosBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
300 g broccoli,
1 liten løk,
4 ss rosiner,
Dressing:
4 ss solsikkeolje,
2 ss epleeddik,
2 ss majones,
Garnering:
4 ss solsikkefrø,
evt.6 skiver bacon (sprøstekt og skåret i biter)
Nydelig salat med brokkoli og bacon. Vi hadde mye bacon på.
Denne dressingen er veldig anvendelig og passer for mange andre salater også.Fremgangsmåte
Del brokkolien i buketter. Spar stilkene til for eksempel grønnsaksuppe. Bland bukettene med finhakket løk og rosiner.
Rør sammen ingrediensene til dressing og bland den i brokkolien. Legg på lokk, og la det hele stå minst 2 timer i kjøleskapet. Rist solsikkefrø i en tør stekepanne og strø dem over salaten, evt. sammen med baconbiter.
Serveringstips:
Server med grønnsaksuppe og nybakt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
197,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kremet brokkolisalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.06.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
1 stk brokkoli
½ stk rødløk
1 dl ristede pinjekjerner
1 dl rosiner
Dressing:
3 dl crème fraîche lett, 18 %
1 ts sukker
¼ ts salt
½ ts friskpresset sitronsaft
En frisk og nydelig salat med brokkoli, rødløk og pinjekjerner med en deilig kremet dressing. Salaten passer godt ved siden av grillmat og som salat på koldtbordet.
Se ellers min lignende salat her med rømme/majones og bacon:
Broccolisalat med baconFremgangsmåte
Del brokkolien i små buketter.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Ha ingrediensene til salaten i en egnet salatbolle.
Bland ingrediensene til dressingen og vend den forsiktig inn i salaten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkolisalat med feta og bacon
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2010Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
500 g brokkoli
3 båt hvitløk
1 stk rød chili
150 g bacon
1 ss olje til steking
¼ stk rødkål
200 g fetaost
½ dl pinjekjerner
Dressing:
1 stk sjalottløk
3 ss balsamicoeddik
1 dl olivenolje
2 ss honning
salt og pepper etter smak
En deilig matsalat med masse smaker fra brokkoli, fetaost og bacon som utmerket godt kan serveres som en egen rett med godt brød til eller også som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.Fremgangsmåte
Del brokkolien i mindre buketter og kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Finhakk hvitløk og chili. Stek baconet sprøtt og la det renne av på et kjøkkenpapir. Fres hvitløk og chili i pannen til det blir mykt, men ikke tar farge.
Snitt rødkålen fint.
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den kjølig i 10 minutter.
Anrett brokkoli, finsnittet rødkål, frest hvitløk og chili, og smuldre fetaost på et fat.
Dryss over ristede pinjekjerner og drypp over dressingen. Serveres med godt brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Broccolisalat
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2017Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1,5 dl majones
1,5 dl lettrømme
2 ss sukker
2 ss balsamico
1 stor broccoli - rå
150 gr blomkål i buketter
ca. 300 gr. bacon, hakket og sprøstekt
1 middels stor rød løk - finhakket
1,5 dl solsikkefrø (helst ristede)
1,5 dl rosiner (ikke nødvendig)
Denne smaker bare nydelig. Anbefales å spise den samme dagen eller senest neste dag. Denne ble lagd med 50/50 majones og rømme. Dette kan varieres og har stor innvirkning på kalorierFremgangsmåte
Bland rømme, sukker og edikk en stor bolle. Del broccolien i små biter, blomkålen i små buketter, sukkerertene i små skiver og bland dem i dressingen. Tilsett sprøstekt baconbiter, løk, solsikkefrø og rosiner. Spar litt bacon og rosiner til pynt til slutt. Bland godt og avkjøl. Holdbar natten over i kjøleskap.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
205,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lun brokkolisalat med fetaost
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.08.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 dl fullkornsbulgur
1 stk grønnsakbuljong (terning)
2 ss smør
500 g brokkoli
4 stk vårløk
1 båt hvitløk
150 g fetaost i terninger
1 dl valnøttkjerner
Dressing:
1 beger lettrømme
¼ ts salt
½ dl finhakkede friske urter
Å bruke bulgur i salat metter godt. Her har vi blandet det med brokkoli, vårløk og hakket hvitløk. Valnøttkjerner på toppen.Fremgangsmåte
Kok bulgur og buljongterning som anvist på pakken.
Hell av buljongen og rør inn smør.
Skjær brokkoli i biter og hakk vårløken.
Legg brokkolien i kokende, lettsaltet vann og la den koke i ca. 3 minutter. Hell av vannet og bland med bulgur, vårløk og finhakket hvitløk.
Anrett salaten på fat og fordel osteterninger og grovt hakkede valnøttkjerner over.
Bland dressingen sammen og la den trekke litt før den serveres til salaten, f.eks. sammen med litt godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkolisalat med bringebærvinaigrette
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.07.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
1 stk brokkoli
0,5 stk rødløk
100 gr bringebær
Bringebærvinaigrette
1 dl bringebær
4 ss olivenolje
2 ss eddik
1 ss sukker
salt
pepper
Salatoppskrift med tre ingredienser og en vinaigrette, sunt, vakkert og godt!Fremgangsmåte
Skjær stilk og blader av brokkolien. Del i små buketter.
Finhakk rødløk og vend sammen med brokkoli og vinaigrette i en salatbolle.
Pynt med friske bringebær og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
84,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3034