Vår spesial broccolisalat med bacon og annet godt.



Oppdatertdato: 2019-06-28 Tema: Sommer Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Knut Pettersen


Broccolisalat med bacon og rosiner Med sommeren kommer grilling. Og her er flere salater med brokkoli som vi har prøvd som tilbehør til forskjellig grillmat. Disse er enkle, raske og billige.. .
Og jeg må si det! Dette er en av de beste salatene jeg vet om og har lagd, ever! Hva som er nøkkelen her vet jeg ikke helt, men det er noe som blir riktig med broccoli og majones/rømme i dressingen + rosiner kanskje?

Jeg ser at det på nett ligger mange varianter av denne typen salat og de fleste bloggere har en av disse i sin portefølge.

Men vår versjon er her
Og lenger nede finnes hele den opprinnelige oppskriften med næringsinnhold for 4 personer og link til mere info + andre lignende oppskrifter.
Her er for 3-4 porsjoner

Vår spesial broccolisalat med bacon!

1 dl majones
1 dl lettrømme
2 ss sukker
2 ss sitronsaft

1 liten broccoli - rå i små buketter
100 gr blomkål i buketter
ca. 150 gr. bacon, hakket og sprøstekt
0,5 middels stor rød løk - finhakket
1 dl solsikkefrø (helst ristede)
1 dl rosiner

Bland rømme, sukker og sitronsaft en stor bolle. Del broccolien i små biter, blomkålen i små buketter, sukkerertene i små skiver og bland dem i dressingen.
Tilsett sprøstekt baconbiter, hakket løk, solsikkefrø og rosiner.
Spar litt bacon og rosiner til pynt til slutt. Bland godt og avkjøl.

Kalorier i broccolisalaten

Som en kuriositet kan dere her se hvordan kaloriene forandrer seg med å bruke lettmajones og lettrømme. Denne går ut fra oppskriften til 6 personer.
Dette viser jo at det er majonesen som gir mest utslag
Dette kan dere selv enkelt sjekke med min tallerken beregning.

Med 1,5 dl vanlig majones og 1,5 dl lettrømme som oppskriften
556 Kcal pr porsjon

Med 1,5 dl vanlig majones og 1,5 dl seterrømme
591 Kcal pr porsjon

Med 1,5 dl lett majones og 1,5 dl lettrømme
476 Kcal pr porsjon

Med 3 dl seterrømme
492 Kcal pr porsjon

Med 3 dl lettrømme
425 Kcal pr porsjon

Brokkolisalat


Prøv også Brokkolisalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Helios
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

300 g broccoli,
1 liten løk,
4 ss rosiner,
Dressing:
4 ss solsikkeolje,
2 ss epleeddik,
2 ss majones,
Garnering:
4 ss solsikkefrø,
evt.6 skiver bacon (sprøstekt og skåret i biter)


Nydelig salat med brokkoli og bacon. Vi hadde mye bacon på.
Denne dressingen er veldig anvendelig og passer for mange andre salater også.


Fremgangsmåte

Del brokkolien i buketter. Spar stilkene til for eksempel grønnsaksuppe. Bland bukettene med finhakket løk og rosiner.
Rør sammen ingrediensene til dressing og bland den i brokkolien. Legg på lokk, og la det hele stå minst 2 timer i kjøleskapet. Rist solsikkefrø i en tør stekepanne og strø dem over salaten, evt. sammen med baconbiter.

Serveringstips:
Server med grønnsaksuppe og nybakt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 195,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kremet brokkolisalat


Prøv også Kremet brokkolisalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.06.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

1 stk brokkoli
½ stk rødløk
1 dl ristede pinjekjerner
1 dl rosiner

Dressing:
3 dl crème fraîche lett, 18 %
1 ts sukker
¼ ts salt
½ ts friskpresset sitronsaft


En frisk og nydelig salat med brokkoli, rødløk og pinjekjerner med en deilig kremet dressing. Salaten passer godt ved siden av grillmat og som salat på koldtbordet.

Se ellers min lignende salat her med rømme/majones og bacon:
Broccolisalat med bacon


Fremgangsmåte

Del brokkolien i små buketter.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Ha ingrediensene til salaten i en egnet salatbolle.
Bland ingrediensene til dressingen og vend den forsiktig inn i salaten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Brokkolisalat med feta og bacon


Prøv også Brokkolisalat med feta og bacon.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.09.2010
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

500 g brokkoli
3 båt hvitløk
1 stk rød chili
150 g bacon
1 ss olje til steking
¼ stk rødkål
200 g fetaost
½ dl pinjekjerner

Dressing:
1 stk sjalottløk
3 ss balsamicoeddik
1 dl olivenolje
2 ss honning
salt og pepper etter smak


En deilig matsalat med masse smaker fra brokkoli, fetaost og bacon som utmerket godt kan serveres som en egen rett med godt brød til eller også som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.


Fremgangsmåte

Del brokkolien i mindre buketter og kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Finhakk hvitløk og chili. Stek baconet sprøtt og la det renne av på et kjøkkenpapir. Fres hvitløk og chili i pannen til det blir mykt, men ikke tar farge.
Snitt rødkålen fint.
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den kjølig i 10 minutter.

Anrett brokkoli, finsnittet rødkål, frest hvitløk og chili, og smuldre fetaost på et fat.

Dryss over ristede pinjekjerner og drypp over dressingen. Serveres med godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 179,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Broccolisalat.

Broccolisalat


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2017
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1,5 dl majones
1,5 dl lettrømme
2 ss sukker
2 ss balsamico

1 stor broccoli - rå
150 gr blomkål i buketter
ca. 300 gr. bacon, hakket og sprøstekt
1 middels stor rød løk - finhakket
1,5 dl solsikkefrø (helst ristede)
1,5 dl rosiner (ikke nødvendig)


Denne smaker bare nydelig. Anbefales å spise den samme dagen eller senest neste dag. Denne ble lagd med 50/50 majones og rømme. Dette kan varieres og har stor innvirkning på kalorier


Fremgangsmåte

Bland rømme, sukker og edikk en stor bolle. Del broccolien i små biter, blomkålen i små buketter, sukkerertene i små skiver og bland dem i dressingen. Tilsett sprøstekt baconbiter, løk, solsikkefrø og rosiner. Spar litt bacon og rosiner til pynt til slutt. Bland godt og avkjøl. Holdbar natten over i kjøleskap.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 203,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lun brokkolisalat med fetaost.

Lun brokkolisalat med fetaost


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 dl fullkornsbulgur
1 stk grønnsakbuljong (terning)
2 ss smør
500 g brokkoli
4 stk vårløk
1 båt hvitløk
150 g fetaost i terninger
1 dl valnøttkjerner

Dressing:
1 beger lettrømme
¼ ts salt
½ dl finhakkede friske urter


Å bruke bulgur i salat metter godt. Her har vi blandet det med brokkoli, vårløk og hakket hvitløk. Valnøttkjerner på toppen.


Fremgangsmåte

Kok bulgur og buljongterning som anvist på pakken.
Hell av buljongen og rør inn smør.
Skjær brokkoli i biter og hakk vårløken.
Legg brokkolien i kokende, lettsaltet vann og la den koke i ca. 3 minutter. Hell av vannet og bland med bulgur, vårløk og finhakket hvitløk.
Anrett salaten på fat og fordel osteterninger og grovt hakkede valnøttkjerner over.
Bland dressingen sammen og la den trekke litt før den serveres til salaten, f.eks. sammen med litt godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 170,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brokkolisalat med bringebærvinaigrette.

Brokkolisalat med bringebærvinaigrette


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.07.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

1 stk brokkoli
0,5 stk rødløk
100 gr bringebær

Bringebærvinaigrette
1 dl bringebær
4 ss olivenolje
2 ss eddik
1 ss sukker
salt
pepper


Salatoppskrift med tre ingredienser og en vinaigrette, sunt, vakkert og godt!


Fremgangsmåte

Skjær stilk og blader av brokkolien. Del i små buketter.
Finhakk rødløk og vend sammen med brokkoli og vinaigrette i en salatbolle.
Pynt med friske bringebær og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 84,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3034







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.