Som en vis mann sa for lenge siden. Har du mange sitroner så lager du sitronsaft. Og det samme stemmer med egg. Har du mange egg til over så lager du omelett. Dette er en perfekt måte å bli kvitt egg på og selv om det å lage den perfekte omeletten krever en god kokk, så klarer de fleste å lage en omelett av hverdagstypen. Og det som samtidig er så fint er at man da og kan bli kvitt andre rester fra kjøleskapet alt etter hva man har.
Lykke til mvh Knut
Harrys Bondeomelett
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
21.07.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Esbens hybelmatBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
litt smør (evt olje, til steiking)
2 tomater
6 egg
1/4 purre
1-2 pølser (røkte, eller ca 150 g bacon)
litt salt
4 ss vann
3-4 poteter (kokte)
Bondeomelett er enkelt, godt og metter bra. Og man blir kvitt rester fra kjøleskapet. Vi brukte både skinkerester og gressløk i denne.Fremgangsmåte
Skjær poteter og pølser (bacon) i biter. Stek dem lett i pannen. Pisk sammen egg, vann og saltog hell det over inn- holdet i pannen. Legg på finskåret purre og tomatskiver. La det hele stivne ved svak varme. Servèr brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
109,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Omelett med løk
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
12.09.2015Denne retten tar ca
10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
3 løk
3 egg
3 ss vann
salt
pepper
oregano
En enkel omelett med god smak pga løken og oregano. Vi brukte tørket, men det kan og brukes frisk.Fremgangsmåte
Løkene skrelles, hakkes og stekes i olje eller margarin. Pisk eggene med vannet, tilsetter krydder og hell det over løken. Stek omeletten under lokk i 10 minutter ved ganske svak varme. Revet ost smaker godt over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
59,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskesalat med omelett
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
15.11.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
400 gram seifliet i biter
Frityrrøre
1 egg
3 ss hvetemel
Salt og pepper
3 ss brødsmuler
Salat
0,5 agurk
2 tomater
0,5 salathode
1 rød paprika
2 cm purre
1 ts tørket persille
fransk dressing
Omelett
2 egg
litt salt og pepper
Denne er litt spesiell. Frityrstekt sei i en salat med biter av omelett. Kombinajson som er virkelig god. Er en rask så spiser en mens omeletten og fisken er varm.Fremgangsmåte
Sei kuttes i biter. 1 egg piskes lett. Oljen varmes opp i frityrkokeren eller stekepanna. Fiskebitene dyppes først i egg, så i mel, så i egg igjen før de rulles i brødsmuler. Så firtyrstekes de til de er crispi og sprø.
Omelett
Pisk egg og salt/pepper. Det kan og tilsettes litt melk om en ønsker. Stek 2 jevne silkemyke omletter. Disse deles i 6 eller 8 biter.
Anretning.
Vend fisk og omelettbiter sammen med biter av tomat, agurk og paprika. Anrettes på blader av salat. Sprinkles med finhakket purre og tørket persille. Over dette sprinkles fransk dressing.
Fint til lunsj.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
87,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Omelett med makaroni
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.03.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 egg
4 ss vann
salt
pepper
litt hvitløkpulver
250 g kokt skinke
1 salathode
4 tomater
100 g frisk sjampinjong
400 g kokt makaroni
En god omelett passer godt inn i en travel hverdag. Den er rask å lage, passer seg selv og serveres rett fra pannen.
En variant som ble veldig god i smaken og anbefales. Her kan en bruke diverse rester i.Fremgangsmåte
Visp eggene, vannet og krydderet sammen. Bland kokt makaroni og skinkebiter og brun dette i en teflonpanne. Hell omelettrøren over og la det steke under lokk. Pynt med salat, tomatbåter og sjampinjong i skiver.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
75,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bondeomelett med smårettskinke
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.02.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
GildeBildet er tatt av
GildeIngredienser
1 stk pk Gilde Smårettskinke
1 stk pk Gilde Stjernebacon
250 g potet
1 stk stor løk i båter
7 stk egg
½ dl matfløte
1 stk bunt ruccola
4 stk tomater
4 stk grillet brødskive
250 g frossen spinat
salt og pepper
Fremgangsmåte
Kutt potetene i skiver. Stek poteter, løk og bacon i en panne med smør. Ha så over skinken. Krydres med salt og pepper.
Bland sammen egg og fløte og hell det over i pannen. Stek på middels til svak varme til omeletten setter seg.
Stek litt frossen spinat i smør og anrett det sammen med tomatskiver, grillet brød og litt ruccolasalat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
203,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølseomelett
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.02.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
GildeBildet er tatt av
GildeIngredienser
3 stk Gilde grillpølse
6 stk egg
6 ss melk
2 stk klype salt
Finhakket purre/ gressløk
Fremgangsmåte
Del pølsene i tynne skiver og fres dem i litt smør. Pisk egg, melk og salt godt og hell blandingen i en stekepanne.
La blandingen stivne litt før du har i pølser og purre. La omeletten bli gylden, server med godt brød og smør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
165,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsaksomelett
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.03.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 ss olje
4 stk. potet kokte, i skiver
2 stk. løk i skiver
50 g kokte brekkbønner
10 stk. frisk sjampinjong i skiver
1 stk. rød paprika i skiver
2 båtfinhakket hvitløk
4 stk. tomat i skiver
½ ts paprikapulver
½ ts tørket rosmarin
6 stk. egg
2 dl revet hvitost
salt og pepper
Fremgangsmåte
Hell alt med unntak av eggene i en varm panne med litt olje og la det brunes over middels varme i ca 15 minutter.
Visp eggene lett sammen og hell dem i pannen. Stek til omeletten er lysebrun under.
Fordel osten over omeletten og stek ferdig i ovn på 200°C til osten er gyllen og omeletten er fast.
Tips:
Servér gjerne grønnsakomelett som en vegetarrett sammen med salat og en god pesto, eller med grillet kyllingbryst.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
79,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Frittata - italiensk omelett
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.10.2010Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
6 stk egg
salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
1 båt hvitløk
1 stk løk
1 stk rød paprika
¼ pk frisk spinat (en stor håndfull)
2 stk kokt potet
3 ss marinert fetaost
En herlig omelett med hvitløk, paprika, kokte poteter og spinat. Omeletten kan du lage på 1-2-3 og er et lettvint og kjempegodt middagsalternativ.Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk og skjær løk i tynne skiver. Skjær paprika i biter og poteter i skiver. Vask og rens spinat.
Ha olje i en stekepanne og la løken surre over middels varme til den blir blank, ca. 5 minutter. Tilsett paprika, potet og spinat og la det surre 5 minutter til. Tilsett potet og spinat og rør forsiktig rundt.
Pisk eggene lett og tilsett salt og pepper og hell det over grønnsakene i pannen. Stek omeletten på middels varme til eggemassen har stivnet (gjerne med lokk).
Server omeletten med godt grovt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Omelett med skinke og asparges
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.12.2010Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 stk egg
2 ss vann
litt salt
½ ss margarin til steking
Fyll:
2 stk frisk grønn asparges
2 skive kokt skinke i strimler
En omelett kan stort sett fylles med det du måtte ha i kjøleskapet. Skinke og frisk asparges er kanskje noe av det aller beste du kan fylle den med.Fremgangsmåte
1. Skrell aspargesene, del dem i mindre biter og kok i lettsaltet vann noen minutter. Ta dem opp.
2. Visp egg, vann og salt lett sammen.
3. Legg en klatt margarin i stekepannen. Når den freser, heller du eggemassen i pannen. Skyv massen inn mot midten slik at den flyter ut til sidene. Bruk stekespade av tre eller plast. Når massen er stivnet kan du legge på fyllet på én side, og så brette den ene halvparten over.
4. Hvelv omeletten forsiktig over på tallerken slik at undersiden kommer opp.
Server med brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
121,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Omelett
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.05.2002Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
2 egg
2 ss vann
litt salt
litt smør til steking
Fremgangsmåte
Visp sammen egg, vann og salt og hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Trekk røren inn mot midten. Omeletten er ferdig på under ett minutt. Fyllet legges på den ene halvdelen, og den andre halvdelen brettes over. Spis omeletten nystekt med godt brød, og gjerne en salat til!
Det er ingen grenser for hva du kan fylle den med: Sopp, løk, hvitløk, oliven, spinat, tomat, chili, vårløk, asparges, revet ost, stekt bacon, stekte potetskiver, kyllingkjøtt, reker, scampi, blåskjell, kamskjell, pesto, parmesan, spekeskinke, kokt pasta, nudler og friske urter!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
168,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3368