Våre 10 mest populære omeletter


Oppdatertdato: 2023-01-14 Tema: Egg Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Som en vis mann sa for lenge siden. Har du mange sitroner så lager du sitronsaft. Og det samme stemmer med egg. Har du mange egg til over så lager du omelett. Dette er en perfekt måte å bli kvitt egg på og selv om det å lage den perfekte omeletten krever en god kokk, så klarer de fleste å lage en omelett av hverdagstypen. Og det som samtidig er så fint er at man da og kan bli kvitt andre rester fra kjøleskapet alt etter hva man har.
Lykke til mvh Knut

Annonse



Harrys Bondeomelett


Prøv også Harrys Bondeomelett.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.07.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Esbens hybelmat
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

litt smør (evt olje, til steiking)
2 tomater
6 egg
1/4 purre
1-2 pølser (røkte, eller ca 150 g bacon)
litt salt
4 ss vann
3-4 poteter (kokte)


Bondeomelett er enkelt, godt og metter bra. Og man blir kvitt rester fra kjøleskapet. Vi brukte både skinkerester og gressløk i denne.


Fremgangsmåte

Skjær poteter og pølser (bacon) i biter. Stek dem lett i pannen. Pisk sammen egg, vann og saltog hell det over inn- holdet i pannen. Legg på finskåret purre og tomatskiver. La det hele stivne ved svak varme. Servèr brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 109,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Omelett med løk


Prøv også Omelett med løk.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 12.09.2015
Denne retten tar ca 10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

3 løk
3 egg
3 ss vann
salt
pepper
oregano


En enkel omelett med god smak pga løken og oregano. Vi brukte tørket, men det kan og brukes frisk.


Fremgangsmåte

Løkene skrelles, hakkes og stekes i olje eller margarin. Pisk eggene med vannet, tilsetter krydder og hell det over løken. Stek omeletten under lokk i 10 minutter ved ganske svak varme. Revet ost smaker godt over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 59,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fiskesalat med omelett


Prøv også Fiskesalat med omelett.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 15.11.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400 gram seifliet i biter

Frityrrøre
1 egg
3 ss hvetemel
Salt og pepper
3 ss brødsmuler

Salat
0,5 agurk
2 tomater
0,5 salathode
1 rød paprika
2 cm purre
1 ts tørket persille
fransk dressing

Omelett
2 egg
litt salt og pepper


Denne er litt spesiell. Frityrstekt sei i en salat med biter av omelett. Kombinajson som er virkelig god. Er en rask så spiser en mens omeletten og fisken er varm.


Fremgangsmåte

Sei kuttes i biter. 1 egg piskes lett. Oljen varmes opp i frityrkokeren eller stekepanna. Fiskebitene dyppes først i egg, så i mel, så i egg igjen før de rulles i brødsmuler. Så firtyrstekes de til de er crispi og sprø.

Omelett
Pisk egg og salt/pepper. Det kan og tilsettes litt melk om en ønsker. Stek 2 jevne silkemyke omletter. Disse deles i 6 eller 8 biter.

Anretning.
Vend fisk og omelettbiter sammen med biter av tomat, agurk og paprika. Anrettes på blader av salat. Sprinkles med finhakket purre og tørket persille. Over dette sprinkles fransk dressing.
Fint til lunsj.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 87,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Omelett med makaroni.

Omelett med makaroni


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.03.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 egg
4 ss vann
salt
pepper
litt hvitløkpulver
250 g kokt skinke
1 salathode
4 tomater
100 g frisk sjampinjong
400 g kokt makaroni


En god omelett passer godt inn i en travel hverdag. Den er rask å lage, passer seg selv og serveres rett fra pannen.
En variant som ble veldig god i smaken og anbefales. Her kan en bruke diverse rester i.


Fremgangsmåte

Visp eggene, vannet og krydderet sammen. Bland kokt makaroni og skinkebiter og brun dette i en teflonpanne. Hell omelettrøren over og la det steke under lokk. Pynt med salat, tomatbåter og sjampinjong i skiver.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 75,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondeomelett med smårettskinke.

Bondeomelett med smårettskinke


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.02.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gilde
Bildet er tatt av Gilde

Ingredienser

1 stk pk Gilde Smårettskinke
1 stk pk Gilde Stjernebacon
250 g potet
1 stk stor løk i båter
7 stk egg
½ dl matfløte
1 stk bunt ruccola
4 stk tomater
4 stk grillet brødskive
250 g frossen spinat
salt og pepper



Fremgangsmåte

Kutt potetene i skiver. Stek poteter, løk og bacon i en panne med smør. Ha så over skinken. Krydres med salt og pepper.
Bland sammen egg og fløte og hell det over i pannen. Stek på middels til svak varme til omeletten setter seg.
Stek litt frossen spinat i smør og anrett det sammen med tomatskiver, grillet brød og litt ruccolasalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 203,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølseomelett.

Pølseomelett


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.02.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gilde
Bildet er tatt av Gilde

Ingredienser

3 stk Gilde grillpølse
6 stk egg
6 ss melk
2 stk klype salt
Finhakket purre/ gressløk



Fremgangsmåte

Del pølsene i tynne skiver og fres dem i litt smør. Pisk egg, melk og salt godt og hell blandingen i en stekepanne.
La blandingen stivne litt før du har i pølser og purre. La omeletten bli gylden, server med godt brød og smør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 165,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsaksomelett.

Grønnsaksomelett


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.03.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 ss olje
4 stk. potet kokte, i skiver
2 stk. løk i skiver
50 g kokte brekkbønner
10 stk. frisk sjampinjong i skiver
1 stk. rød paprika i skiver
2 båtfinhakket hvitløk
4 stk. tomat i skiver
½ ts paprikapulver
½ ts tørket rosmarin
6 stk. egg
2 dl revet hvitost
salt og pepper



Fremgangsmåte

Hell alt med unntak av eggene i en varm panne med litt olje og la det brunes over middels varme i ca 15 minutter.

Visp eggene lett sammen og hell dem i pannen. Stek til omeletten er lysebrun under.

Fordel osten over omeletten og stek ferdig i ovn på 200°C til osten er gyllen og omeletten er fast.

Tips:
Servér gjerne grønnsakomelett som en vegetarrett sammen med salat og en god pesto, eller med grillet kyllingbryst.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 79,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frittata - italiensk omelett.

Frittata - italiensk omelett


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.10.2010
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

6 stk egg
salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
1 båt hvitløk
1 stk løk
1 stk rød paprika
¼ pk frisk spinat (en stor håndfull)
2 stk kokt potet
3 ss marinert fetaost


En herlig omelett med hvitløk, paprika, kokte poteter og spinat. Omeletten kan du lage på 1-2-3 og er et lettvint og kjempegodt middagsalternativ.


Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk og skjær løk i tynne skiver. Skjær paprika i biter og poteter i skiver. Vask og rens spinat.
Ha olje i en stekepanne og la løken surre over middels varme til den blir blank, ca. 5 minutter. Tilsett paprika, potet og spinat og la det surre 5 minutter til. Tilsett potet og spinat og rør forsiktig rundt.
Pisk eggene lett og tilsett salt og pepper og hell det over grønnsakene i pannen. Stek omeletten på middels varme til eggemassen har stivnet (gjerne med lokk).
Server omeletten med godt grovt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 106,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,19.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Omelett med skinke og asparges.

Omelett med skinke og asparges


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.12.2010
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 stk egg
2 ss vann
litt salt
½ ss margarin til steking

Fyll:
2 stk frisk grønn asparges
2 skive kokt skinke i strimler


En omelett kan stort sett fylles med det du måtte ha i kjøleskapet. Skinke og frisk asparges er kanskje noe av det aller beste du kan fylle den med.


Fremgangsmåte

1. Skrell aspargesene, del dem i mindre biter og kok i lettsaltet vann noen minutter. Ta dem opp.
2. Visp egg, vann og salt lett sammen.
3. Legg en klatt margarin i stekepannen. Når den freser, heller du eggemassen i pannen. Skyv massen inn mot midten slik at den flyter ut til sidene. Bruk stekespade av tre eller plast. Når massen er stivnet kan du legge på fyllet på én side, og så brette den ene halvparten over.
4. Hvelv omeletten forsiktig over på tallerken slik at undersiden kommer opp.

Server med brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 121,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Omelett.

Omelett


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.05.2002
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 egg
2 ss vann
litt salt
litt smør til steking



Fremgangsmåte

Visp sammen egg, vann og salt og hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Trekk røren inn mot midten. Omeletten er ferdig på under ett minutt. Fyllet legges på den ene halvdelen, og den andre halvdelen brettes over. Spis omeletten nystekt med godt brød, og gjerne en salat til!

Det er ingen grenser for hva du kan fylle den med: Sopp, løk, hvitløk, oliven, spinat, tomat, chili, vårløk, asparges, revet ost, stekt bacon, stekte potetskiver, kyllingkjøtt, reker, scampi, blåskjell, kamskjell, pesto, parmesan, spekeskinke, kokt pasta, nudler og friske urter!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 168,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3368



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.