Varm kakao på mange måter


Oppdatertdato: 2021-02-17 Tema: Varme drikker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er kaldt og vinter, og hva er vel ikke bedre enn varm kakao i både voksen eller barnevennlig utgave. Kakao eller sjokolade kan brukes i mange varme drikker, og er passende for både termos og statoilkoppen som mange har liggende. Selv har vi flere slike isolerte kopper med lokk fra Kristiansand Dyrepark. Og de holder på varmen i 5-6 timer. Så om en blander for å ta med på tur eller bare til kos foran peisen, netflix eller lignende, har jeg her ett utvalg av varm kakao/sjokolade på flere måter.
Lykke til

Annonse



Sjokoladedrikk med karamellsmak


Prøv også Sjokoladedrikk med karamellsmak.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.07.2020
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

2 ss Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts smør eller margarin
50 g mørk sjokolade med 70 % kakaoinnhold
8 dl melk

Pynt
Is
Dansukker Lys Sirup


Varm sjokolade til kosen på kalde kvelder.


Fremgangsmåte

Smelt demerarasukker og sirup i en kasserolle. Tilsett matfettet og fres dette uten at det brennes.
Bryt sjokoladen i biter og rør inn. Tilsett melken og varm opp. Hell i kopper, legg en liten kule med is i og spre litt sirup over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Varm sjokolademelk av havremelk


Prøv også Varm sjokolademelk av havremelk.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.03.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

1 liter havremelk
1 plate kokesjokolade


Varm sjokolademelk er deilig å ha med på tur. Prøv denne varianten basert på havremelk.


Fremgangsmåte

Ha havremelk og sjokoladebiter i en kjele. Kok opp under omrøring.
Sjokolademelken er best når den ikke varmes til mer enn 50 grader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 118,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Varm sjokolade med peppermynte


Prøv også Varm sjokolade med peppermynte.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2016
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Torben Hjulmand Moment fotografi a/s

Ingredienser

3 dl helmelk eller lettmelk
25 g mørk kokesjokolade
5 dråpe peppermynteolje
2 ss kremfløte eller lett dessertfløte
2 ts vaniljesukker
1 ss revet appelsinskall
10 g mørk kokesjokolade , revet


Varm deilig hjemmelaget sjokolade. I denne oppskriften tar vi varm sjokoladen til nye høyder med å tilsette peppermynteolje. Nytelse for kropp og sjel!


Fremgangsmåte

Varm opp melken til kokepunktet, smelt sjokoladen i og tilsett peppermynteolje.
Hell den varme sjokoladen i et stort krus. Visp kremfløten med vaniljesukker og legg den på toppen.
Dryss over revet appelsinskall og kokesjokolade.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 130,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,05.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Caffe` Fondente Mørk sjokolade kaffe.

Caffe` Fondente Mørk sjokolade kaffe


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.04.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Friele
Bildet er tatt av Friele

Ingredienser

30 cl illy espresso
½ dl kakao
10 cl sukkerlake
1 dl melk



Fremgangsmåte

Lag espressoen og hell den i et lite glass som rommer ca 1,5 dl drikk.
Tilsett sukkerlaken
Skum melken og kakaoen steameren (eller varm blandingen litt og bruk en melkeskummer)
Hell dette i espressoblandingen og bruk kakao som pynt på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 90,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kaffelade 1.

Kaffelade 1


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.04.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

5 dl sterk kaffe
125 g mørk kokesjokolade
1 stk. hel kanel
1 ss brunt sukker



Fremgangsmåte

Rør sammen alle ingrediensene og varm drikken under omrøring til kokepunktet, så sjokoladen og brunt sukker smelter. Server kaffelade rykende varm, eventuelt med en kremtopp.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 108,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Deilig varm sjokolade.

Deilig varm sjokolade


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

300 g mørk kokesjokolade
7 dl melk
1 dl kremfløte
½ ts vaniljesukker
3 ts sukker



Fremgangsmåte

Del sjokoladen i biter og ha i en gryte. Hell over melk og varm dette sakte opp til kokepunktet, mens du hele tiden rører. Tilsett sukker og vaniljesukker i kremfløten og pisk denne til en halvfast masse. Rør inn kremfløten i gryten like før kokepunktet.
Server gjerne med pisket krem på toppen, i passende krus eller kopp.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 214,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hot Mocka.

Hot Mocka


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 06.04.2010
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

2 ss Kandis Sukker
2 ss kakaopulver
2 ts nescafé
1/4 krm salt
5 dl vann
5 dl melk
2 ts Vaniljesukker


Varm kaffe med kakao smak. Som du kjøper på byens cafeer.


Fremgangsmåte

Varm opp vannet og melken til kokepunktet. Bland sukker, kakao, kaffe og salt med 1 dl vann og kok i 2 minutter.
Hell på resten av vannet og melken, og kok i ytterligere 2 minutter. Tilsett vaniljesukker, og hell drikken i kopper. Drikkes glovarm.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 46,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kakao med Chili.

Kakao med Chili


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.04.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver 6 dl melk ½ ts rød chili (fersk) 2 ss kakaopulver 2-3 ss Sukrin 100 g sjokolade (70 %)


Trenger du noe å varme deg på er kanskje dette tingen?


Fremgangsmåte

Bland melk, kakao, frøene av vaniljestangen (eller bruk vaniljepulver), finhakket chili (splitt og fjern frøene) og varm det til kokepunktet. Ta kjelen av varmen.
Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokoladen har smeltet. Du kan lage mange varianter av denne, prøv å bytte ut chili med for eksempel kanel, cognac, e.l.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hot Irish Chocolate.

Hot Irish Chocolate


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.12.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Diageo
Bildet er tatt av Diageo

Ingredienser

2 cl Baileys
2 cl Bushmills Irish Whiskey
Varm sjokolade



Fremgangsmåte

Røres i varmesikkert glass, gjerne toppet med litt krem eller marshmallows

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 292,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Regia Originalkakao.

Regia Originalkakao


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 10.06.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kraft foods
Bildet er tatt av Kraft foods

Ingredienser

4-6 strøkne ss Regia Originalkakao (35-50 g)
4-5 strøkne ss sukker (75 g)
1 liter melk



Fremgangsmåte

Bland kakao, sukker og litt av melken i en kjele. Husk at den største kakaomengden gir fyldig sjokoladesmak og den minste mengden en mild smak.
Kok opp blandingen under omrøring.
Spe med resten av melken. Rør kakaoen til den når kokepunktet.
Serveres nylaget

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,36.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baileys Mocca med sjokolade.

Baileys Mocca med sjokolade


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2010
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Diageo
Bildet er tatt av Diageo

Ingredienser

2 cl Baileys
Enkel espresso
Varm melk
Mørk sjokolade



Fremgangsmåte

Ha sjokolade i bunnen av glasset. Tilsett Baileys og espresso, fyll på med steamet eller varmet melk. Dryss gjerne litt revet sjokolade eller sjokoladepulver på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 332,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 31,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Varm sjokolade med krem og appelsin.

Varm sjokolade med krem og appelsin


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2016
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 plate kokesjokolade
1 dl vann
1 l melk
ca 1 dl appelsinjuice (gjerne friskpresset appelsin)
3 ss sukker (eller etter smak)
krem på boks eller vispet kremfløte til pynt


Varm sjokolade er enkelt å lage og det kan nytes i mange situsjoner. Bruk den sjokoladen du liker best. Mørk sjokolade med mye kakao, kokesjokolade eller melkesjokolade.


Fremgangsmåte

Løs opp sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken og varm til kokepunktet. Rett før servering tilsettes friskpresset appelsinjuice. Tilsett sukker etter smak. Server sjokoladen nylaget med en liten kremtopp og raspet appelsinskall til pynt.

Tips:
Rør ut en spiseskje kaffepulver i det varme vannet sammen med sjokoladen, hvis du ønsker litt mokkasmak på sjokoladen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 113,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Varm luksus sjokolade.

Varm luksus sjokolade


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 23.07.2020
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

100 g mørk sjokolade
4 dl melk
2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker

Valgfri smakstilsetning
2 ts malt kanel
1/2 finhakket chili
200 g bringebær
5–6 cl tequila

Valgfri topping
vispet krem
minimarshmallows
sjokoladelinser
Dansukker Lys Sirup
malt kardemomme/kanel/kakao


Varm sjokolade vekker herlige minner hos de fleste av oss. Det smaker like godt på skitur som i sofaen foran en knitrende peis. Her får du noen tips til hvordan du kan piffe opp varm sjokolade.


Fremgangsmåte

Finhakk sjokoladen. Varm opp melk, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en gryte.
Tilsett sjokoladen og ønsket smakstilsetning. Varm opp på middels høy temperatur og visp til sjokoladen har smeltet.
Hell sjokoladedrikken i to kopper, og pynt med ønsket topping.

Tips:
En klype lyst muscovadorørsukkerger ger smaken enda rundere!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 170,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3310
Norsk mat.treningsmat.
Vafler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.