Jeg har før skrevet om dette sukkeret som er tilsatt bla pektin og sitronsyre, og her er en oppdatering med flere oppskrifter under. Og siden vi er så heldige å ha mye forskjellige bær og frukter i hagen, så prøvde jeg meg på å sylte både rabarbra, moreller, rips, solbær, bringebær samt at stikkelsbærene venter på meg til helga nå. Og dette er bare så utrolig enkelt å bruke samt at resultatet blir så bra at jeg må fortelle det enda en gang til dere alle.
Og PS! Dette er ikke noe betalt innlegg for Dansukker, men jeg syns rett og slett at dette produktet er så genialt og gjør sylting mye enklere enn man er vant med fra tidligere tider.
Hva jeg gjorde.
Jeg har lagd 3 typer foreløpig:
Bare moreller
En combo av solbær, rips og bringebær
Og en med bare rabarbra
Alle 3 er skikkelig gode, men moreller og rabarbra skiller seg ut. Men kombinasjonen med solbær får en mye sterkere smak av solbær, så den kan sikkert dempes litt for de som ikke liker den.
Innkjøp
Kom deg på butikken og kjøp en eller flere kilo med syltesukker. Det koster litt over kr 30.- pr kilo.
Og samtidig en tur på ikea, nille ol og kjøper noen glasskrukker med lokk. Det er noen fine med gummitetting og slik en strammegreier. Disse brukte jeg.
Og har dere ikke hage, kjøp også råvarene i butikken.
Forberedelser
Så er det ut i hagen eller i hagen til venner og familie (evt butikken/torget/markedet), og så plukker du i vei med det som er modent og du har lyst på. Det er bringebærsesong nå, men og andre hagebær. Og rabarbra fins også utover sommeren, men kan være litt trevlete.
Ta bær/frukt inn, rens bort det som er dårlig + urenheter som pinner og blad. Skyll raskt i vann og del opp store biter. Som feks rabarbra deler du i 0,5 cm skiver på tvers.
Mengder
Her er det litt avhengig av type frukt/bær, men det går an å smake seg til når dette koker
Til feks 1 kg frukt/råvarer brukte jeg fra 0,2-0,4 kg syltesukker + 1-2 dl vann. Søt frukt trenger mindre sukker enn feks rabarbra
Kokingen
Ha alt i en ren gryte og kok forsiktig opp. Rør rundt av og til slik at alt blandes. La dette småkoke til frukt/bær er myke, fra 5 til ca 15 minutter. Ta av platen og bruk en stavmikser til å kutte opp evt biter med. La dette så stå i 5-10 minutter å kjøle seg ned før det helles over på rene og varme sylteglass(skyll glassene med kokende vann rett før). Tørk vekk søl langs kanten.
La de stå åpne til de er kalde, lukk og forsegl, og sett de i kjøleskapet.
Etterpå
Glassene kan stå i kjøleskapet i flere uker, men lag heller små porsjoner og spis dette opp etterhvert.
Supertips til alle dere med vanskelige svigermødre
Når sviger's kommer på besøk med sitt inspiserende blikk, så server hjemmelagd syltetøy på vafler ol. Dette åpner garantert det hardeste svigerhjerte og du er inni varmen med en gang. Og når du forteller om dager med sylting og slit så får du mange stjerner i boka. Selv om hele greia bare tar en snau halvtime.
Videre under her er noen oppskrifter med syltesukker og en link til alle sammen. I tillegg en link til min forrige artikkel om dette.
Tidligere artikkel om syltesukker
Om du vil se alle oppskriftene med syltesukker, klikk her:
Hjemmelagd fikenmarmelade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.10.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
5 stk store fiken rå
50 gr brunt sukker
50 gr syltesukker
2 ts vaniljesukker
1 dl vann
1 dash kanel
Jeg har flere oppskrifter på ulike marmelader også på fiken, men her prøvde vi oss med ferske fikener og det ble veldig vellykket. Istedenfor sukker bruker vi syltesukker, som gjør at det stivner lettere og ikke trenger stå å surre så lenge.Fremgangsmåte
Skrell vekk det meste av skallet og rens vekk stilken på fiken. Kutt de i biter og ha de i en liten gryte. Hell på vann, brunt sukker og kok opp.
La surre i noen minutter før du moser de med en stavmikser.
Så har du i resten av ingrediensene, koker opp til alt er oppløst og lar det surre noen minutter evt lenger om du ønsker det mer konsentrert.
Smak på om det er søtt nok. Når det er ferdig lar du det kjøle ned litt før det helles på glass. Oppbevares kaldt
.
Bruk marmeladen på ost som på bildet eller til ostebord. Denne marmeladen er utrolig god.
Senere når de tørkede fikenene kommer før jul skal vi teste disse også som marmelade.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
132,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbærmarmelade med balsamico og svart pepper
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.08.2020Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
500 g jordbær
250 g Dansukker Syltesukker
4 ss balsamicoeddik
2-3 ts kvernet svart pepper
Med Dansukkers Syltesukker lager du enkelt og raskt jordbærmarmelade med balsamico og svart pepper. Like god til frokost eller som grillglaze til kveldens kylling eller kjøtt.Fremgangsmåte
Skyll og rens bærene. Kok jordbærene sammen med syltesukkeret i 5 minutter.
Tilsett balsamicoeddik og svart pepper, og kok videre i noen minutter eller til ønsket konsistens. Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
150,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Paprika-bringebærmarmelade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
500 g rød paprika, renset vekt
200 g dypfryste bringebær
Saft og skall av 1 ubehandlet sitron
500 g Dansukker Syltesukker
Enda en uvanlig kombinasjon. Paprika med bringebær høres, vel interessant ut.Fremgangsmåte
Skåld paprikaen og fjern skallet. Fjern kjernene. Bland paprikaen. Bland alle ingrediensene i en gryte, og la det koke i ca. 5 minutter.
Skum godt av. Hell over på varme, rene glass.
Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig. Marmeladen er god til ost.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
170,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Plommesyltetøy med kanel og anis
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1-1½ kg plommer
1 kg Dansukker Syltesukker
2 kanelstenger
4 stjerneanis
200 g mandler
Fremgangsmåte
Skold plommene, og fjern skallet og steinen.
Skjær plommene i mindre biter. Skold mandlene og fjern skallet. Rør plommene og krydderet sammen i en gryte, og kok i 10 minutter under omrøring. Tilsett syltesukker og mandler, og kok i ytterligere 2-3 minutter.
Ta gryten av platen, og skum godt av. Hell over i varme, rene glass.
Skru på lokket. Oppbevar kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
239,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
46,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tomatmarmelade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.09.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1 kg røde eller grønne tomater
revet skall og saft av 1 sitron
1 kg Dansukker Syltesukker
Ny
750 g røde eller grønne tomater
revet skall og saft av 1 ubehandlet sitron
1 kg Dansukker Syltesukker
Fremgangsmåte
Skold og flå tomatene. Fjern stilken og skjær tomatene i mindre biter.
Bland alle ingrediensene i en rustfri kjele og kok dem i 5 minutter (røde tomater) eller 10 minutter (grønne tomater) under omrøring.
Ta kjelen av varmen. Skum marmeladen, og la den stå i 15 minutter.
Hell marmeladen over på skoldede glass som straks bindes over. Oppbevares kaldt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
199,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
48,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Morellsyltetøy med Campari
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1 kg moreller
1 kg Dansukker Syltesukker
1 dl Campari
Fremgangsmåte
Skyll morellene, og ta ut kjernene. Finkutt halvparten av dem. Bland morellene og syltesukker i en kasserolle, og la koke i 10 minutter.
Ta gryten av platen, og rør inn Camparien. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
222,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bringebærsyltetøy med hele bær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.07.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
500 g hele, fine bringebær
500 g Dansukker Syltesukker
1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
Syltetøy som forberedes over nattenFremgangsmåte
Bland bringebær, syltesukker og vaniljesukker i en bolle og la det stå over natten. Hell forsiktig bærblandingen i en vid kjele og la det trekke UTEN omrøring i 3-4 minutter. Skum av forsiktig. Hell blandingen opp i varme, grundig rengjorte glass. Lukk igjen. Oppbevares mørkt og kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
214,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
51,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Solbærsyltetøy med rosiner
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.09.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1 1/2 kg røde solbær
2 dl rosiner
1 kg Dansukker Syltesukker
Fremgangsmåte
Skyll og rens solbærene. Skyll rosinene. Rør ingrediensene sammen i en gryte og la koke i 5 minutter under omrøring.
Ta gryten av platen og skum godt av. Hell syltetøyet over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar syltetøyet kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
195,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eplesyltetøy med syltesukker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.07.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1 1/2 kg syrlige epler
4 dl vann
1 kg Dansukker Syltesukker
Fremgangsmåte
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær dem i tynne båter. Kok epler og vann under lokk i 15 minutter.
Tilsett syltesukkeret og kok i 5 minutter. Visp kraftig slik at eplebitene moses.
Hell over på varme og grundig rengjorte glass. Skru på lokk. Oppbevares kjølig.
Tips:
Bland revet pepperrot eller frisk timian i litt av syltetøyet og server som tilbehør til grillet svinekjøtt og lever.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
167,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kirsebærsyltetøy 3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
06.08.2016Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Anders MartinsenIngredienser
2 ½ kg kirsebær
1 kg syltesukker
Å lage noen glass med kirsebærsyltetøy, gjør at du tar vare på høsten litt lenger. Nyt det som pålegg på brødskiva eller som en del av en deilig dessert.
Kirsebærsyltetøy øverst til venstre på bildet.Fremgangsmåte
Fjern steinene fra kirsebærene og ha bær og sukker i en kjele.
Kok opp og fjern skummet.
La syltetøyet koke i 10 minutter.
Hell over på varme, rene glass.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
142,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eple-appelsinmarmelade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.07.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
300 g skrelt appelsin i biter
200 g skrelt eple i biter
1 1/2 dl vann
1 ss finhakket frisk basilikum
400 g Dansukker Syltesukker
Fremgangsmåte
Bland eple, appelsin og vann i en gryte og la småkoke under lokk i 10 minutter. Rør om av og til slik at det ikke brenner fast. Tilsett syltesukkeret, og kok videre i 3 minutter. Tilsett basilikum. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
170,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
41,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bjørnebærsyltetøy med gin
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.07.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
1 kg bjørnebær
3 dl vann
1 kg Dansukker Syltesukker
1 dl gin
Syltetøy med en sterk vri!Fremgangsmåte
Skyll og rens bærene. Ha bær og vann i en kasserolle, og la koke under lokk i 10 minutter.
Tilsett sukkeret og kok i 3 minutter til.
Rør inn ginen. Ta gryten av platen og skum godt av. Hell syltetøyet over på varme, rene glass.
Skru på lokket. Oppbevares kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
220,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
49,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stikkelsbær, kiwi og druemarmelade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.09.2017Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
350 g grønne stikkelsbær
350 g kiwi
350 g grønne druer
2 dl vann
1 kanelstang
500 g Dansukker Syltesukker
saft og revet skall av en lime
Fremgangsmåte
Skyll og rens stikkelsbærene, og skjær dem i biter. Skrell
og skjær kiwi i små biter. Skyll, del i to og fjern frø fra
druene. Bland bær, frukt, vann og kanelstang i en kjele
og la det trekke på svak varme under lokk i 10 minutter.
Tilsett syltesukker, limesaft og limeskall og kok under
omrøring i 3-4 minutter. Skum av nøye. Hell marmeladen
på varme og grundig rengjorte glass. Lukk igjen.
Oppbevares mørkt og kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
142,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3142