Vi har prøvd oss med syltesukker igjen



Oppdatertdato: 2018-07-21 Tema: Konservering Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Knut Pettersen


Rabarbrasyltetøy lagd med syltesukker. Bak ser dere og syltet løk + ett tomt glass fra søstrene greene
Jeg har før skrevet om dette sukkeret som er tilsatt bla pektin og sitronsyre. Og siden vi er så heldige å ha mye forskjellige bær og frukter i hagen, så prøvde jeg meg på å sylte både rabarbra, moreller, rips, solbær, bringebær samt at stikkelsbærene venter på meg til helga nå. Og dette er bare så utrolig enkelt å bruke samt at resultatet blir så bra at jeg må fortelle det enda en gang til dere alle.

Og PS!
Dette er ikke noe betalt innlegg for Dansukker, men jeg syns rett og slett at dette produktet er så genialt og gjør sylting mye enklere enn man er vant med fra tidligere tider.

Hva jeg gjorde.

Jeg har lagd 3 typer foreløpig:

Bare moreller
En combo av solbær, rips og bringebær
Og en med bare rabarbra

Alle 3 er skikkelig gode, men moreller og rabarbra skiller seg ut. Men kombinasjonen med solbær får en mye sterkere smak av solbær, så den kan sikkert dempes litt for de som ikke liker den.

Innkjøp

Kom deg på butikken og kjøp en eller flere kilo med syltesukker. Det koster litt over kr 30.- pr kilo.
Og samtidig en tur på ikea, nille ol og kjøper noen glasskrukker med lokk. Det er noen fine med gummitetting og slik en strammegreier. Disse brukte jeg.
Og har dere ikke hage, kjøp også råvarene i butikken.

Forberedelser

Så er det ut i hagen eller i hagen til venner og familie (evt butikken/torget/markedet), og så plukker du i vei med det som er modent og du har lyst på. Det er bringebærsesong nå, men og andre hagebær. Og rabarbra fins også utover sommeren, men kan være litt trevlete.
Ta bær/frukt inn, rens bort det som er dårlig + urenheter som pinner og blad. Skyll raskt i vann og del opp store biter. Som feks rabarbra deler du i 0,5 cm skiver på tvers.

Mengder

Her er det litt avhengig av type frukt/bær, men det går an å smake seg til når dette koker

Til feks 1 kg frukt/råvarer brukte jeg fra 0,2-0,4 kg syltesukker + 1-2 dl vann. Søt frukt trenger mindre sukker enn feks rabarbra

Kokingen

Ha alt i en ren gryte og kok forsiktig opp. Rør rundt av og til slik at alt blandes. La dette småkoke til frukt/bær er myke, fra 5 til ca 15 minutter. Ta av platen og bruk en stavmikser til å kutte opp evt biter med. La dette så stå i 5-10 minutter å kjøle seg ned før det helles over på rene og varme sylteglass(skyll glassene med kokende vann rett før). Tørk vekk søl langs kanten.
La de stå åpne til de er kalde, lukk og forsegl, og sett de i kjøleskapet.

Etterpå

Glassene kan stå i kjøleskapet i flere uker, men lag heller små porsjoner og spis dette opp etterhvert.

Supertips til alle dere med vanskelige svigermødre

Når sviger's kommer på besøk med sitt inspiserende blikk, så server hjemmelagd syltetøy på vafler ol. Dette åpner garantert det hardeste svigerhjerte og du er inni varmen med en gang. Og når du forteller om dager med sylting og slit så får du mange stjerner i boka. Selv om hele greia bare tar en snau halvtime.

Videre under her er noen oppskrifter med syltesukker og en link til alle sammen. I tillegg en link til min forrige artikkel om dette.

Tidligere artikkel om syltesukker

Om du vil se alle oppskriftene med syltesukker, klikk her:



Kirsebærsyltetøy 3


Prøv også Kirsebærsyltetøy 3.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2016
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Anders Martinsen

Ingredienser

2 ½ kg kirsebær
1 kg syltesukker


Å lage noen glass med kirsebærsyltetøy, gjør at du tar vare på høsten litt lenger. Nyt det som pålegg på brødskiva eller som en del av en deilig dessert.

Kirsebærsyltetøy øverst til venstre på bildet.


Fremgangsmåte

Fjern steinene fra kirsebærene og ha bær og sukker i en kjele.
Kok opp og fjern skummet.
La syltetøyet koke i 10 minutter.
Hell over på varme, rene glass.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 142,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Jordbærmarmelade med balsamico og svart pepper


Prøv også Jordbærmarmelade med balsamico og svart pepper.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.06.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

500 g jordbær
250 g Dansukker Syltesukker
4 ss balsamicoeddik
2-3 ts kvernet svart pepper


Med Dansukkers Syltesukker lager du enkelt og raskt jordbærmarmelade med balsamico og svart pepper. Like god til frokost eller som grillglaze til kveldens kylling eller kjøtt.


Fremgangsmåte

Skyll og rens bærene. Kok jordbærene sammen med syltesukkeret i 5 minutter.
Tilsett balsamicoeddik og svart pepper, og kok videre i noen minutter eller til ønsket konsistens. Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Paprika-bringebærmarmelade


Prøv også Paprika-bringebærmarmelade.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.09.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

500 g rød paprika, renset vekt
200 g dypfryste bringebær
Saft og skall av 1 ubehandlet sitron
500 g Dansukker Syltesukker


Enda en uvanlig kombinasjon. Paprika med bringebær høres, vel interessant ut.


Fremgangsmåte

Skåld paprikaen og fjern skallet. Fjern kjernene. Bland paprikaen. Bland alle ingrediensene i en gryte, og la det koke i ca. 5 minutter.
Skum godt av. Hell over på varme, rene glass.
Sett på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig. Marmeladen er god til ost.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 170,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Morellsyltetøy med Campari.

Morellsyltetøy med Campari


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.09.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 kg moreller
1 kg Dansukker Syltesukker
1 dl Campari



Fremgangsmåte

Skyll morellene, og ta ut kjernene. Finkutt halvparten av dem. Bland morellene og syltesukker i en kasserolle, og la koke i 10 minutter.
Ta gryten av platen, og rør inn Camparien. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 222,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bringebærsyltetøy med hele bær.

Bringebærsyltetøy med hele bær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.07.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

500 g hele, fine bringebær
500 g Dansukker Syltesukker
1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade


Syltetøy som forberedes over natten


Fremgangsmåte

Bland bringebær, syltesukker og vaniljesukker i en bolle og la det stå over natten. Hell forsiktig bærblandingen i en vid kjele og la det trekke UTEN omrøring i 3-4 minutter. Skum av forsiktig. Hell blandingen opp i varme, grundig rengjorte glass. Lukk igjen. Oppbevares mørkt og kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 214,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Solbærsyltetøy med rosiner.

Solbærsyltetøy med rosiner


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.09.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 1/2 kg røde solbær
2 dl rosiner
1 kg Dansukker Syltesukker



Fremgangsmåte

Skyll og rens solbærene. Skyll rosinene. Rør ingrediensene sammen i en gryte og la koke i 5 minutter under omrøring.
Ta gryten av platen og skum godt av. Hell syltetøyet over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar syltetøyet kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 195,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3142







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.