Informasjon om Etylparahydroksybenzoat



Navn:
Etylparahydroksybenzoat
Dato oppdatert
20.02.2018
E-nummer
E 214
Type stoff
Konserveringsmiddel
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
10 mg/kg
Beskrivelse
Syntetisk fremstilt av benzosyre. Finnes naturlig i noen planter
Brukes til:
Brød og kaker, marinade, fiskeprodukter, ost, kosttilskudd og konditorvarer
Rapporter om stoffet og problemer
Disse stoffene er estere av benzosyrer som fungerer på samme måte som benzosyre og benzoater, men de er ikke avhengig av at matvarene må være sure og kan derfor brukes andre produkter. Kan gi samme reaksjoner som benzosyre og benzoater.

Benzosyre er rapportert å kunne gi overfølsomhetsreaksjoner i huden, som elveblest, hovne slimhinner og økt irritasjon og eksem. Stoffet kan også gi mage/tarmbesvær.
Kilder til informasjon:
Matportalen
The food additives comission















Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.