Informasjon om Molybden



Navn:
Molybden
Dato oppdatert
20.02.2018
Type stoff
Mineral
Måleenhet
mcg
Dagsbehov
34-50 mcg, barn 17 til 22
EFSA, European Food Safety Authority anbefaler 65 mcg
Beskrivelse
Molybden (Mo) er et sporstoff (mineral) som kroppen trenger, men man vet lite om hvilken effekt det har. Molybden finnes i melke- og kornprodukter og noen grønnsaker. Innholdet av molybden i matvarer vil variere etter jordsmonn. Man kjenner ikke til mangelsykdommer.
Hjelper til med bla jern stoffskifte. Mangel kan bla øke forekomsten av allergi
Virkemåte
Virker sammen med selen, svovel og kobber. Hjelper noen enzymer.
Anbefales for
Tarmsykdommer ved tap av molybden bla annet Crohns sykdom, kobberforgfiting,
Finnes i følgende:
Ubehandlet korn, krydder og bønner. Lever, gjær og belgfrukter. Bladgrønnsaker.
Kilder til informasjon:
Apotek 1
Sosial og helsedirektoratet
Matportalen
USDA National Agricultural Library














Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.