Informasjon om Tartrazin



Navn:
Tartrazin
Dato oppdatert
10.02.2012
E-nummer
E 102
Type stoff
Fargestoff
ADI (Akseptabelt maks daglig inntak)
7,5 mg/kg kroppsvekt (Kilde: The Comission on Dietary Food Additive Intake in the European Union)
Beskrivelse
Gult. Kunstig fremstilt. E 160b brukes ofte istedenfor E 102 pga helsemessige reaksjoner.
Brukes til:
Drinker, coctailbær, i utlandet i mange forskjellige matvarer. Og i brennevin og likører. iskrem, tyggis, pulvermat, fruktsquash. Kan og finnes i skallet på piller. (kapsler)
Rapporter om stoffet og problemer
Tartrazin er det tilsetningsstoffet flest mennesker har rapportert inn overfølsomhetsreaksjoner på, med symptomer som høysnue, elveblest og astma. Mennesker som er overfølsomme for acetylsalisylsyre kan også reagerer på tartrazin.
Kilde matportalen
Kilder til informasjon:
Skadelig og bare tillatt i noen få matvarer. Vær forsiktig. Kan fremkall allergireaksjoner. Også pusteproblemer. Skadelig for astmatikere














Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.