Blodkurv av sau



Ingredienser

10 porsjoner

Innmat av sau


Annonse



Fremgangsmåte:

Først tar man fettet av vommen og tarmene. Legg all innmat i vann til neste dag og skifter vann flere ganger.

Tøm deretter vommen og skyll i kaldt vann, deretter i kokende vann. Skrap den ren med kniv. Vask den i flere varme vann og skrap til den er helt ren og vann den ut.

Dagen etter forvelles innmaten med lever og plukkfett, og blander det med blodet. Her brukes 1 dl hvetemel til hver sau. Deretter klippes i vommen i passe store stykker, syr de som pølser og fyller de trekvart full og koker de 1 time. Stikk de med en spiss gjenstand. Kommer det ut blod er de ikke godt nok kokt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2518)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Aust Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-26
Oppdatert dato:2002-11-26
Lesere: 2906 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.











Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.