Først tar man fettet av vommen og tarmene. Legg all innmat i vann til neste dag og skifter vann flere ganger.
Tøm deretter vommen og skyll i kaldt vann, deretter i kokende vann. Skrap den ren med kniv. Vask den i flere varme vann og skrap til den er helt ren og vann den ut.
Dagen etter forvelles innmaten med lever og plukkfett, og blander det med blodet. Her brukes 1 dl hvetemel til hver sau. Deretter klippes i vommen i passe store stykker, syr de som pølser og fyller de trekvart full og koker de 1 time. Stikk de med en spiss gjenstand. Kommer det ut blod er de ikke godt nok kokt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matsiden
(Intern: 2518)
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Aust Agder
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2002-11-26
Oppdatert dato:2002-11-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.