Blodpølse fra Folldal



Ingredienser





Fremgangsmåte:

Bland sammen 3 deler blod, 1 del mjølk, bløtte halvegryn, nyretalg skjært i terninger og noe sal. Bland i noe byggmel og rugmel. Ta i karve, nellik, ingefær og allehånde. Fylles i tarmer og kokes i cirka 3 timer i godt saltet vann. Bruk stor kasserolle og kok forsiktig. Før i tiden ble de ferdigkokte pølsene hengt på trestaurer på stabburet utover vinteren. Ved bruk ble den varmet opp i saltet vann. Fleskefett og smeltet smør serveres ved siden av.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18092)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-16
Oppdatert dato:2004-06-16
Lesere: 4102 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.